31 Ekim 2007 Çarşamba

Hey gidi günler!!


Bu sahaflardan bulup kurtardığım bir derginin kapağı değil..
Sanıyorum ki yeni çıkan kitaplarla ilgilenen herkesin bugünlerde sık sık gördüğü bir kitabın kapağı.. Yazarı Hulusi Tunca, yani 70'lerin en önemli müzik dergisi Hey'in bir anlamda "herşeyi"..

Sevgili dostlarımdan Cem'in bana doğumgünü hediyesi olan bu kitabın çıktığını tam da o günlerde, bir televizyon kanalında Hulusi Tunca ile yapılan röportajdan öğrenmiştim. O sırada televizyona bakmıyordum, kulak vermemi sağlayan, Hulusi Tunca'nın "sevgili İlhan İrem.." ile başlayan bir cümle kurmasıydı. İlhan İrem, bir sohbetleri sırasında neden Hey'de yayınlanan yazılarını, röportajlarını kitaplaştırmadığını sormuştu Tunca'ya. Öyle ya, koskoca bir müzik tarihiydi Hey Dergisi.. Günümüzün magazin anlayışından uzak, seviyeli yayıncılığı, ciddiyeti ve müzik dünyamızdaki gelişmeleri yansıtma amaçlı haberciliğiyle çok sevilerek takip edilmiş, pekçok kişisel arşive girmiş bir dergiydi..

İşte, "70’li Yıllar - Bir Best Offf Çeksem" alt başlığını taşıyan bu kitabın hazırlanma öyküsü böyle başlamış. Okuyucusu ve henüz lise öğrencisiyken Hey'de gazetecilik hayatına başlayan ve giderek başarısıyla derginin “yıldızı” olan Hulusi Tunca'nın 4. kitabı bu..

Bugünlerde okumaya başladım ve hem sizlere kitaptan bahsetmek, hem de sevgili Tuğçe'nin sorusunu -geç de olsa- yanıtlamak istedim. Diyordu ki Tuğçe, en yakınınızdaki kitabı alın, 187. sayfayı açın ve ilk cümleyi yazın. Ben konu bütünlüğü olsun diye ilk cümleleri aktarmak istedim.

İlk cümleler şöyle:

“Jacobson “Ölümden Sonra Hayat” adlı eserinde ‘Ölüm son mudur yoksa başlangıç mı?’ sorusunun cevabını aydınlığa çıkarmaya çalışıyor. Siz ne dersiniz; ÖLÜM son mu yoksa başlagıç mı?”

BARIŞ (MANÇO): “Ölüm, yaşam denilen rüyadan uyanmaktır.”
CEM (KARACA): “Ölüm, tıbben kesin bir sondur. Ancak yaşadığı sürece yaptığı işlerle kendinden sonraki kuşaklara ışık tutabilmişse kişi, o zaman yaşam sonsuzdur. Kimse Edison ya da Mevlana’nın öldüğünü söyleyemez!”

Bir kitapçı rafı.
Okuduğu kitaplardan (okuduysa şayet) pek birşey öğrenememiş olduğu belli olan bir ziyaretçi, içtiği kolanın karton bardağını bırakıvermiş rafa.

Yorum yapmıyorum!

29 Ekim 2007 Pazartesi

SUSAMLI KURABİYE



MALZEMELER:

· 2 çay bardağı pudra şekeri
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 yumurta
· 2 çay kaşığı kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· aldığı kadar un


ÜZERİ İÇİN:

· 1 yumurtanın sarısı
· susam


HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeleri karıştırıp elinize yapışmayan bir hamur elde edin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verip,yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN


28 Ekim 2007 Pazar

Damla Çikolatalı Muffin

Pamuk gibi nefis bir tarif vereceğim bugün size, deneyin hiççç pişman olmayacaksınız :)
 
 

MALZEMELER:

2  adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
2 Türk kahvesi fincanı yoğurt
6 Türk kahvesi fincanı un

1 Türk kahvesi fincanı kakao
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
1 bardak damla çikolata
1 tutam tarçın

1 tutam toz zencefil

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpıp,sıvıyağı ve yoğurdu ekleyelim.
Unu ve kabartma tozunu,zencefili,kakaoyu ve tarçını da ekleyip iyice karıştıralım.
Damla çikolatalarımızı da ilave edip muffin kalıplarına harcımızı paylaştıralım.
180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUN...

Tahinli ve Damla Çikolatalı Nefisss Kurabiyeler





TAHİNLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI NEFİS KURABİYELER :)


BİZ KARI KOCA HERGÜN OĞLUMUZ EMREYİ ÇEKİŞTİRİP GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ KONUŞURKEN KAHVE İÇMEYİ ÇOK SEVİYORUZ BU YÜZDEN EVDE SÜREKLİ KURABİYE BULUNDURUYORUM,BU KURABİYELERİMİ DE HEDİYE YAPIP GÖTÜRDÜM...HERKES ÇOK BEĞENDİ BENDE İNANILMAZ MUTLU OLDUM TABİ SİZLERLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM,UMARIM BEĞENİRSİNİZ...

MALZEMELER:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 paket margarin
1 yumurta sarısı
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı damla çikolata


YAPILIŞI:

Şekerle tahini iyice karıştıralım ve oda sıcaklığında yumuş yumuş olan margarinimizi, yumurtanın sarısını,vanilyayı ilave edip tekrar karıştıralım,yavaş yavaş unu da ilave edip aynı anda karıştırmaya da devam edelim ve çikolatayı da ekleyip sert bir hamur olana kadar yoğuralım.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Zor bir hamur oluyor,bir ara eyvah galiba bu defa tutturamadım dedim fakat inanılmaz lezzetli oldu:)


Afiyet olsun.




CEVIZLI INCIR DOLMASI

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



Image Hosted by ImageShack.us

CEVIZLI INCIR DOLMASI

Malzemeler;

yarim kilo kuru incir

1 kase iri ceviz ici

2 corba kasigi seker

2,5 cay bardagi su

1 corba kasigi tereyagi

YAPILISI:

  • Incirler 1 saat sicak suyun icinde bekletilip yumusamasi saglanir.
  • Incirlerin sap kisimlari kesilip alinir ve kenarlarindan bicakla centik atilarak acilan yerden cevizler incirin icine yerlestirilir.
  • Ici cevizle doldurulan incirler bir tepsiye dizilir.üzerlerine seker serpilir ve su dökülüp önceden isitilmis 180 c lik firina verilir suyunu güzelce cekip yumusayana kadar pisirilir.
  • Servis etmeden az önce tereyagi eritilip incirlerin üzerine gezdirilir ve firinda 2 dakika daha bekletilip daha güzel kizarmasi saglanir.ilik servis yapilir.Soguyunca tereyagi donacagi icin yerken cok hos olmaz ...

AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!

CEVIZLI KEK



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler



Bu keki yapan ablam,yani kek profesoru.Maasallah nazar degmesin deyip anlatmaya baslayim.


CEVIZLI KEK


Malzemeler;


4 yumurta


2 corba kasigi yumusak margarin(ekmek ustu)


1 su bardagi yogurt


1 su bardagi seker


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


1 su bardagi iri ceviz


yeteri kadar un(yaklasik 2-2,5 su bardagi)


kalibi yaglamak icin yag


Yapilisi;


Yumurtalar,seker az cirpilir yogurt,margarin elenerek un kabartmatozu ilave edilir ve vanilya ilave edilir.kalibin tabani yaglanip iri ceviz parcalari guzelce dizilir.sonra mikserle cirpilan ve (hamurun kivami pasta kremasi gibi olmali)guzel beyaz bir renk alan hamur kaliba dokulup 180 c lik onceden isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisirilir.



iliyinca kaliptan cikarilip kesilerek servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!



PATLICANLI TEPSI KEBABI



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Aslinda ben yemegin icinde parca et oldugunda yemegi yerim ama eti yemem,bu yemek icin etler oyle ince kesilmeli ki yemek yenirken etler sanki kiyma gibi olmali .bu yemegi ben cok begendim,bu tarif ablama aittir ama resimdeki yemegi ben yaptim,karni yarik yemegi cok yagli oldugu icin boyle bir yontem bulmus ve kizartilan patlicanlarin da yagi 2 defa kagit havlu ile alindigi icin ayrica sogani kavurmak icinde cok az yag kullanildigi icin yemek cok hafif oluyor etin suyundan baska su da ilave edilmedigi icin cok da lezzetli oluyor,tavsiye ederim.


PATLICANLI TEPSI KEBABI



Malzemeler;


4 tane kemer patlican


500gr yagsiz et


3 sivri biber


2 iri sogan


1,5-2 yemek kasigi salca(karisik biber domates)


4 iri domates veya10 tane minik domates


tuz,karabiber,kirmizi biber,pul biber


kizartma icin sivi yag


Yapilisi;





  • Ben eti birer yemeklik posetleyip dogramadan dip fize atarim bu yemek icin etin butun halde donmus olmasi gerekli eti kolay ca dogramak icin.Et buzluktan cikarilip yarim saat kadar bekletilip sonra et ince ince (zar gibi ince dilimlenir)tipki pastirma gibi dogranir ve biraz daha kucultulup,daha sonra bir tencereye konur ve karistirilir kendi suyuyla pismeye birakilir.Kendi suyunu cekince kaynayan sudan ilave edilip pisirmeye devam edilir etler guzelce pisince suluyken ocaktan alinir.

  • Bir tavaya az sivi yag konup soganlar ince ince dogranip kavrulur daha sonra dogranan biberler,kabugu soyulmus domatesler dogranarak ilave edilir,guzelce kavrulunca salca ilave edilip bir dakika sonra sulu olarak biraktigimiz et ilave edilip 5 dakika kadar kisilmis ateste pisirilir.Tuz,baharatlar ilave edilip ocak kapatilir.Etli harc sulu olmali.

  • Patlicanlar alaca soyulur once ortadan 2 esit parcaya bolunur sonra da bir salata tahtasinin uzerine yatirilip 2 ser milim lik parcalara ayrilir bir tencereye kizartma yapmak icin yag konup kizdirilir patlicanlar tencerede alt ust edilerek kizartilir.Birkac kagit mutfak havlusu serilmis tepsiye kizaran patlicanlar konup yagi biraz alinir.Sonra baska bir kagit havlu serilip patlicanlar biraz daha onun uzerinde bekletilip bir firin tepsisinin (ben 30cmlik borcam tepsi kullandim)tabanina patlicanlar dizilir daha sonra onceden hazirladigimiz etli harc dokulup duzeltilir kalan patlicanlar da etin uzerine dizilip dogranmis domates dilimleri ile suslenir onceden isitilmis 180c firinda 15-20 dakika arasi pisirilir yalniz yanmamasina dikkat edilir,pisince firindan alinip iliyinca servis yapilir yaninda pirinc pilavi ile cok guzel yakisiyor.

  • AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!






Image Hosted by ImageShack.us

EV USULU LAHMACUN



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



EV USULÜ LAHMACUN



Malzemeler;


1kg un(6 su bardagi)+acmak icin un


1paket yas maya


1 yemek kasigi seker


1 yemek kasigi tuz


yarim cay bardagi sivi yag


1 su bardagi ilik sut


1,5 su bardagi ilik su


Uzerine;


500gr az yagli kiyma


2 iri sogan


4-5 domates veya konserve domates


yarim demet maydanos


2 kasik salca


sivi yag,tuz,kirmizi biber,pul biber,kara biber


Yapilisi;





  • Unu genis bir kaba bosaltip ortasi havuz gibi acilir,sicak su,sicak sut,maya,tuz,seker,sivi yag ortasina konup guzel ozlu kulak memesinden koyu bir hamur yapilir.Guzelce yogrulur,uzeri kapatilip bir kenarda 45-60 dakika mayalanmaya birakilir.


  • Mutfak robotuna soganlar,maydanos,ayiklanan biberler,kabugu soyulan domatesler konur ve robotta guzelce inceltilir,daha sonrabir legene bosaltilip kiyma, salca,az sivi yag,baharatlar,ilave edilip guzelce yogrulur,

  • Mayasi gelen hamurdan cevizden kucuk bezeler yapilip unlanmis tepsiye dizilir.teker teker tezgah uzerinde acilip sonrada uzerine bir kasik yardimiyla kiymali harc surulup lahmacun makinasinda pisirilir ,olmayan firinda da pisirebilir.yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirip onceden isitilmis 200c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.

  • Benim lahmacun makinam var cok kisa surede pisiriyor ve tadi sanki tas firinda pismis lahmacunlara benziyor.

  • Pisen lahmacunlar bir tepsiye ust uste gelmeyecek sekilde yerlestirilir ilikken yanina salata ile ve ayranla veya cay la servis yapilir.Uzerine limon sIkIlIr ve istenirse aci biber sos da ilave edilir.

AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!


NoT;Lahmacun makinasini Almanya ve Hollandada kolaylikla bulmak mumkun Marka olarak SILEX ve MULEX var benim bildigim belki baska markalar da vardir.Bir Turk exportunda kolaylikla bulunur.


Turkiyede de IHLAS in boyle makina urettigini biliyorum,belki SILEX markasi ni da bulabilirsiniz.


Bu makinayi kullanarak pizza,lahmacun,ekmek,gozleme,ve ayrica bir tepsisi de var onun yardimi ile de et yemekleri,izgara,balik yani pek cok sey pisirebilirsiniz.


Bezeleri de cevizden kucuk olarak yaptim yukarda gordugunuz lahmacunlar buyuk bir servis tabaginin icinde servis edilmis yani her lahmacun 15cm capinda bir tatli tabagindan az kucuk.findik lahmacun kadar kucuk degil tabi siz istediginiz gibi yapabilirsiniz.



Image Hosted by ImageShack.us

CIKOLATALI MERMER DESENLI KEK


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri





CIKOLATALI MERMER DESENLI KEK



Malzemeler;


4 yumurta


200gr yumusak margarin(ekmek ustu margarin 3 corba kasigi dolusu)


1cay bardagi sut


1+1/3su bardagi seker


1 cay bardagi yogurt


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 yemek kasigi kakao


100gr bitter cikolata


uzerine pudra sekeri


2-2,5 su bardagi un(hamur krema haline gelene kadar ilave edilir)


Yapilisi;




  • Yumurtalarin beyazini ve sarilarini ayirdim.beyazlari az tuz ile,sarilari da seker ile guzelce cirptim sonra her ikisini de birlestirip tekrar cirptim.

  • cikolatanin yarisi benmari usulu eritilir.Ben Mikrodalga firinda dusuk vatta 3 dakika da erittim.

  • Cirpilan yumurtalara yogurt,margarin,sut ,elenerek kabartmatozu,az un ilave edilir dusuk ayarda karistirmaya devam edilir.vanilya da ilave edilir.2 su bardagi un eklendikten sonra hamurun kivami kontrol edilir.krema kivaminda kopuk kopuk olunca artik un ilave edilmez.

  • Kek kalibimiz once guzelce yaglanir ve uzerine un serpilerek her tarafina bulasmasi saglanir.

  • Yaptigimiz hamur 2 esit parcaya bolunur.parcanin birine eritilen cikolata(50 gr)ve elenerek 2 kasik kakao ilave edilir.Digerine birsey ilave edilmez.

  • Kalibimiza bir yemek kasigi hamurdan alinir ve önce kokaolu hamurdan bir kasik alinip kalibin tabanina konur,sonra beyaz hamurdan alinip yanina konur ve bu kalibin tabani dolana kadar yapilir.sonra tekrar ust kata gecilip hamur bitene kadar kasik kasik bir siyah,bir beyaz hamurdan konur.hamur bittikten sonra bir kurdan veya temiz bir cöp sis yardimi ile hamurun icine batirilan cubukla ileri,geri sekiller verilir.

  • Daha sonra önceden isitilmis 165 c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir


  • Pisen kekimiz sogumaya birakilir,soguyunca önce uzerine pudra sekeri serpilir ve sonra eritilen diger cikolata parcasi bir buzdolabi posetine konup,kosesinden bir kurdanla delinip kekin uzerine sekilli olarak gezdirilir.cikolata donunca,dilimlenerek servis yapilir


AFIYET OLSUN!!!!

BUZLU BOREK


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri





Bu borek de cok kolay ve cok begendigim bir borek .



BUZLU BOREK


Malzemeler;


6 adet haslanmis patates


3 yumurta


4 adet yufka


1 su bardagi sut


200gr beyaz peynir


yarim su bardagi siviyag


Yapilisi;


Patatesler rendelenir,ve diger sivi malzemeler,peynir guzelce karistirilir.Yufkanin biri tezgaha serilir ve hazirlanan malzemeden konup guzelce hertarafina yaglanir.daha sonra diger yufka serilir ve uzerine tekrar sivi malzeme konup yaglanir ayni islem 4 yufka bitene kadar yapilir ve en uste de surulup yufkalar guzelce rulo yapilir.ortadan ikiye kesilip yan yana konur ve dipfrizde donmasi icin birakilir 1 gece kadar kalabilir,daha sonra dipfrizden alinip buzdolabina konur ve henuz donken bicakla 2 ser santim kalinliginda enlemesine kesilir ve firin tepsisine yatik sekilde dizilerek onceden isitilmis firinda 200-220c de alti,ustu kizarana kadar pisirilir.sicak sicak servis yapilir.



AFIYET OLSUN!!!!

GÜLAY ABLANIN SOFRASI


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri





BU hafta GULAY ABLAMA ziyarete gittik ve cok guzel seyler hazirlamis bizim icin.Cok tesekkur ediyorum ve tekrar ellerine saglik diyorum.



Cayin yaninda;


Icli kofte


Lumpia


Kolay baklava


Elmali toppare


ve Buzlu borek


vardi





ELMALI TOPPARELER


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler





Bu tatliyi ilk defa yedim ve cok begendim aksam eve gelince haftasonu gelecek olan misafirim icin ben de hemen yaptim.


ELMALI TOPPARE


Malzemeler;


2adet yumurta


1 paket eritilmis tereyagi(250gr)


2 yemek kasigi yogurt


1su bardagi seker(ben yarim su bardagi kullandim)


2 paket vanilya


1 paket kabartmatozu


Aldigi kadar un 4-5 su bardagi kadar


Ic harci;


5 adet elma


yarim su bardagi seker


1 su bardagi iri cekilmis ceviz


2 tatli kasigi tarcin



serbeti;


3 su bardagi seker


2,5su bardagi su


ceyrek limon suyu


Uzerine;


3 su bardagi hindistan cevizi



Yapilisi;





  • Elmalar soyulur ve rendelenip sekerle guzelce pisirilir.Iyice suyunu cekince cevizler ve tarcin ilave edilir ocak kapatilir.

  • Serbet icin seker,su tencereye konup 5 dakika kaynatilir.sogumasi icin bekletilir.
  • Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.daha sonra mikser birakilip ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yogrulur.Yumusak,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardagi arasi un aliyor.Daha sonra biraz bekletilip buyuk bezeler yapilir ceviz buyuklugunde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizilir.onceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.
  • Not kurabiyeler serbetin icinde uzun sure tutulmamalidir yoksa parcalanir.batirilip cikarilir.Ayrica serbet de 5 dakikadan fazla kaynatilmamalidir.yoksa kurabiyeler tatli koyulasinca icine cekmez.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!




Image Hosted by ImageShack.us

SEHRIYELI TAVUK SALATASI


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler





tavuklu sehriye salatasi .bu tarifi de blogumda bulabilirsiniz.



Tarif http://zehra50.blogspot.com/2007/05/sehriyeli-tavuk-salatasi.htmlburada

KOLAY BAKLAVA


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri







Kolay baklava, bu tatlinin tarifini de ben ilk Gulay abla ve Bingul Abladan almistim zaten blogumda BURADAbulabilirsiniz,bu ziyaretimizde Gulay abla bize kolay baklava ikram etti.Ellerine saglik her tarif onun elinden bir baska lezzetli oluyor zaten.

LUMPIA


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri





Lumpia,sevgili Gulay ablacigim lumpia da yapmis ellerine saglik cok guzel olmustu.ben daha once tarifini vermistim blogumda bulabilirsiniz.



http://zehra50.blogcu.com/815433/



burda bulabilirsiniz

TAVUKLU PIRINC PILAVI


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri





TAVUKLU PIRINC PILAVI



Malzemeler;


2 su bardagi tosya pirinc


1 yemek kasigi tereyagi


az sivi yag


4-5 damla limon suyu


tuz


4 su bardagi su


1 adet butun tavuk


kirmizi toz, pul biber


1 corba kasigi karisik salca


az sivi yag


tuz



Yapilisi;





  • Once tavuk guzelce yikanip parcalara ayrilir.Daha sonra bir teflon tencereye konup yagsiz ve susuz bir sekilde once kavrulur sonra kendi suyu ile pismeye konur.Alti kisilir ve arada bir karistirilarak suyunu cekip yumusayana kadar pisirilir. daha sonra salcanin 1 su bardagi kaynar su yardimi ile kivami acilir,tavuga ilave edilip pisirmeye devam edilir baharatlar ve tuz ilave edilir.iyice yumusayip pisince ocak kapatilir.



  • Pilav icin once pirinc guzelce yikanir ve nisastali suyu gidince suzulur.Teflon tencereye tereyagi ve sivi yag konup sehriye ilave edilir.sehriye kavrulur hafif sararinca pirinc ilave edilip kavrulmaya devam edilir.Pirincten citir citir sesler gelmeye baslayinca limon suyu ve tuz ilave edilip bir kac kez daha karistirilip kaynattigimiz 4 su bardagi su ilave edilir.Agzi kapatilip,suyunu cekip pirinclr yumusayana kadar pisirilir daha sonra kapagi acilip uzerine bir kagit mutfak havlusu kapatilip tekrar uzerine de kapagi kapatilip demlenmeye birakilir.

  • Servis yaparken pilavimiz bir kaseye konup guzelce duzeltilir ve tabaga ters cevrilip yanina tavuk parcalarimiz konur.


Butun pirinclerin pisme suresi ve aldiklari su degisir onun icin siz onceden denediginiz ve aldigi kadar su ile pirincleri pisirin.



AFIYET OLSUN!!!

KARNI YARIK POGACA

Image Hosted by ImageShack.us

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu tarif sevgili arkadasim Yasemin de tadina baktigim goruntusu cok degisik ve tadida guzel olan bir pogaca.

KARNI YARIK POGACA


Malzemeler;

3su bardagi ilik yagli sut

1 paket krema(200gr slagroom,sahne)(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz)

1 su bardagi sivi yag

2 yumurta

1 paket yas maya(42gr)

1 paket kabartma tozu

3 yemek kasigi seker

1 yemek kasigi tuz

1,5 kg un

ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz

Yapilisi;


  • Sut ve krema ilitilir,un bir legene bosaltilip,ortasi havuz gibi acilir ve tuz,seker,maya,kabartma tozu ,yumurta aklari sarilarindan ayrilir ve aklari hamura ilave edilip,(sarilari uzerine surmek icin ayrilir).ilitilan sut ilave edilip kulak memesi yumusakliginda guzel bir hamur yogrulur.hamuru ne kadar fazla yogurursaniz o kadar guzel ve ozlu olur.Daha sonra hamur mayalanmasi icin üzeri kapatilip yaklasik 1 saat bekletilir.
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilip bir kenarda bekletilir bu arada ilk yapilan bezeden baslanarak merdane ile acilip ortasina peynir ve maydanoz karisimi konur ve karsilikli iki yanina bicakla kesilerek 2 centik atilir.daha sonra bu kesilen kisimlarin yanlarindan tutularak atilan centigin birinin icinden karsi taraf gecirilerek diger taraftan disari dogru cikarilir 2 kesigin ust uste getirilmesi saglanir.ve sanki karni yariga benzer bir pogaca ortaya cikiyor ayrica bu kisimdan da peynir gorunuyor.Uzerine yumurta sarilari surulur.
  • Once tepside 1 saat kadar daha bekletilir ve guzelce mayalaninca onceden isitilmis 200c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.
  • Tepside firindan cikarildiktan sonra uzerine temiz bir bez ortulup.sogumaya birakilir.Ilikken servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!





KINNIS(GINNIS)

Image Hosted by ImageShack.us

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

Bir ziyaretcim bu yemegin adinin GINNIS oldugunu yazmis bende biliyorum da sanki biraz kaba bir soyleyis ve bilgisayarimin klavyesinde bazi harfler olmadigindan ne yazsam tam yazamiyacagim en oluru bu gibi gelmisti bana..Duzelteyim bari bu yemegin adi GINNIS tir...


Bu yemek bir cerkez yemegidir ve bende komsumdan ogrendim.Oldukca zahmetli bir yemek ama cok kalabalik bir misafir gurubu cagrildiginda cok cabuk hazirlaniyor.Hemde cok eglenceli oluyor.


Özelligi tavuksuyuyla pismesi ve tavuksuyunun icine karistirilan ezilmis sarmisaga batirilip yeniyor.


KINNIS
Malzemeler;


1 kilo un


yeteri kadar su,


1 corba kasigi tuz


1 tavuk


8-10 dis sarmisak


haslamak icin de su


Yapilisi;




  • Un bir legene konur ve uzerine tuz atilip yeteri kadar suyla hamur yapilir.hamurun kivami sert olmali.


    Tavuk da buyuk bir tencereye konupaz tuz atilip pisene kadar kaynatilir ,daha sonra tavuk suyundan cikarilip kemiklerinden ayrilir guzelce parcalanir.bir kenarda bekletilir.


  • Hamur biraz bekletilir ve kucuk parcalar halinde kesilip ince uzun uzun yuvarlak cubuklar yapilir bu cubuklar 2 cm uzunlugunda kesilip isaret parmagi ve orta parmak kullanilarak uzerine hafifce bastirip parmaklarin altindan kaydirilarak birakilir.butun hamur ayni sekil verildikten sonra genisce bir tepsiye alinir.

  • Haslanan tavugun suyundan 2-3 kase ayrilir ve geri kalani buyukce bir tencereye alinip uzerine kaynamis su ilave edilir az tuz atilir ve kaynayan suya hazirlanan hamurlarin tamami bosaltilir.arada bir karistirilarak pisirilir guzelce pisince buyuk bir tepsiye alinir uzerine ayiklanan tavuk etleri serpilir.

    sarmisaklar soyulup guzelce ezilir daha sonra ayrilan 2-3 kase tavuk suyuna ilave edilip bu kaseler de tepsinin icine oturtulur ve servis yapilir.

AFIYET OLSUN!!!!!




KARTOPLARI VE ASKIM ASKIM


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

Bu kurabiyelerin tarifi sevgili arkadasim Zekiye ye ait http://paylastikca97.blogcu.com/ Misafirlerim icin bende denedim ve cok begenildi,ozellikle cocuklar cok sevdi.

KARTOPU VE ASKIM ASKIM
Malzemeler:

3yumurta

1paket oda sicakliginda tereyagi

400gr misir nisastasi

6-7 kasik un(ben 10 kasik filan kullandim)

1paket kabartma tozu

1paket vanilya

8 kasik toz seker

  • Uzeri icin;
    beyaz cikolata ve hindistan cevizi
    1sise ekmege surulen findikli,sutlu cikolata
  • misir gevregi

Yapilisi;

Ben once seker ve oda sicakligindaki tereyagini guzelce yogurdum.Daha sonra yumurta,kabartma tozu,vanilya,misir nisastasi,unu ilave edip guzelce yogrulur.yumusak ve ele yapismayan bir hamur elde edilip biraz dinlendirilir.

Daha sonra hamurdan yuvarlak toplar yapilip firin kagidi serili tepsiye dizilir.170c önceden isitilmis firinda uzeri kizartilmadan pisirilir alti kazarinca kurabiye firindan alinir.

Soguyan kurabiyeler eritilmis cikolataya bulanir sonra hindistan cevizine bulanip bir kutuya konup üstü kapatilip muhafaza edilir.

Askim askim icin se ayni kurabiye tarifi kullanilir ve kurabiyeler bu sefer once siyah cikolataya sonra ezilmis kornflekse(misirgevregi) bulanir ve uzerine yapismasi saglanir. Uzeri kapali bir kapta muhafaza edilir.


  • Sevgili arkadasim zekiye ayrica findik kullanmis kurabiyelerin uzerine ama ben kullanmadim boyle de guzel oldu.


    AFIYET OLSUN!!!





  • PATATES YUVASINDA HAVUC


    Bu tarif Oktay ustaya ait bir tarif.

    PATATES YUVASINDA HAVUC

    Malzemeler;

    8 adet patates

    4 tane orta boy havuc

    1 tutam dereotu

    bir kase yogurt

    limon suyu

    sivi yag

    karabiber


    Yapilisi;


    Patatesler haslanir,kabuklari soyulur ve bir karistirma kabina rendelenir.Uzerine tuzu,karabiber,limon ilave edilip tatlandirilir.Havuclar kabuklari soyulup rendelenir ve az yagda kavrulur.patatesle yuvarlak toplar yapilir ve parmaklarla ortasi hafif cukurlastirilip ince dogranan dereotuna bulanir.Sevis tabagina konup ortalarindaki bosluklara havuc konur.uzerlerine arzuya gore az yogurt konup servis yapilir.


    AFIYET OLSUN!!!

    KARISIK SALATA


    Aslinda bu salataya ne katmak isterseniz hepsi olur .



    KARISIK SALATA:
    Malzemeler;

    1 kutu konserve barbunya

    1 kutu bezelye (konserve)

    1 kutu misir(konserve)

    Havuc tursusu

    Kornison tursu 8-10

    Kirmizi lahana

    Cin lahanasi

    2 domates

    1/2 demet maydanoz

    Tuz,siviyag,az sirke,az limon suyu

    Yapilisi:



    Butun konserve ve tursular kutularindan cikarilir,iri olanlar dogranir konserveler guzelce yikanip suzdurulur.Digerleri de dogranip uzerlerine ilave edilir.Siviyag,tuz,limon,sirke ilave edilip karistirilir.Servis yapilir.



    AFIYET OLSUN!!!

    ELMALI TURTA


    Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler




    ELMALI TART
    Malzemeler;


    2 yumurta


    200gr tereyagi


    1,5 cay bardagi seker


    1/2 paket kabartma tozu


    1 paket vanilya


    yeteri kadar un


    3 elma


    1 cay bardagi ceviz ici


    1 cay kasigi tarcin


    2 corba kasigi seker


    2 corba kasigi ayva receli(sadece ayva taneleri)(arzuya gore)


    Yapilisi;






    • önce elmalar soyulur ve kucuk kucuk dogranir.Ayva recelinin suyu guzelce suzdurulur ve sadece ayva parcalari kullanilir.seker,ceviz,tarcin hepsi birden guzelce karistirilir.



    • Hamuru yogurmak icin Once yumusak tereyagi,seker iyice yogrulur,yumurtanin biri ve digerinin aki ilave edilir,kabartma tozu,vanilya ve yavas yavas un ilave edilip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.Hamur 2ye ayrilir 1/3 u uzerine,2/3 u de tabanina kullanilir.yaglanip unlanan kelepceli kaliba hamurdan ayrilan buyuk kisim ellerle bastirarak serilir ve kenarlarda yuksek birakilir.Hamurun uzerine hazirlanan elmali harc guzelce serilir.



    • Diger hamur parcasi uzun cubuklar yapilip elmalarin uzerine guzelce serilir.uzerine yumurta sarisi surulup 180c lik onceden isitilmis firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.



    • Pisen tartimiz soguduktan sonra servis yapilir.



    • AFIYET OLSUN!!!

    SIPARIS ALDIGIM YAS PASTALAR

    Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



    Image Hosted by ImageShack.us


    Ramazan ayinin icinde oglumun sinif arkadasi KEVIN in dogum güñü idi ve annesi benden bir yaspasta hazirlamami rica etti ve bu yaspasta kevin icin hazirladigim dogum günü pastasi.Benim cocuklar dururlarmi acayip kiskandilar ve anne bizde isteriz dediler ve bende onlar icinde bir yaspasta yaptim.



    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us
    Bu yas pasta da Bir arkadasimin Ramazan bayraminin 1.günü icin siparis verdigi 2 katli marzipanli bir yaspasta.görenler ve tadina bakanlar cok begenmisler yiyenlere afiyetler olsun.

    BAYRAM DA HAZIRLADIGIM SIPARISLER

    Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



    Image Hosted by ImageShack.us



    Image Hosted by ImageShack.us
    Cevizli SARIGI BURMALARIN tepsisini 25 eurodan yaptim.(Tepsiler en büyük boy,40-42 cm lik tepsiler olup 2,5-3 kilo arasi agirliktadir.)


    Bayramda toplamda 10 tepsi SARIGI BURMA siparis aldim 8 tepsisi bayramin 1.gunu icin hazirladim diger 2 tepsiyi de bayramin 2. gunu icin hazirladim siparis verenler SARIGI BURMALARI cok begendiklerini söylediler.Yiyenlere afiyetler olsun.
    Bir ziyaretcimin yazdigi yorum üzerine yaptigim yanlisi düzeltiyor ve Tatlilarin isimlerinin Baklava degil SARIGI BURMA yani Nevsehirlilerin deyisiyle BÜZME BAKLAVA veya OKLAVADAN CEKME diye düzeltiyorum.

    SEHITLERIMIZE AGLIYORUZ

    Bu haberleri icim kan aglayarak bütün televizyon kanallarindan izliyorum.ALLAH bütün SEHIT olan vatan evlatlarina CENNETTE ki en güzel mertebeleri versin insallah ailelerine ,es ve cocuklarina da bas sagligi ve büyük sabirlar diliyorum.Insallah bu kayiplarimiz artik son olur.

    Yüz yillardir ayni topraklar üzerinde TÜRK,KÜRT,CERKEZ, ABAZA ve daha pekcok degisik ,dine dile sahip insanlarin kardes kardes yasarken ortaya ayrimcilik tohumlari serpilip ülkemiz bolünmeye calisiliyor.
    Güzel vatanimizin verilecek bir karis topragi yoktur bunu daha bazilari anlayamadi.Insallah CENAB-I ALLAH Anlamayi nasib eder.

    Artik soz mecliste,BASBAKAN VE KOMUTANLARDA insallah en kisa zamanda hersey cozülür.Irak da umarim üzerine düsen kararlari alip bize yardimci olur.

    TÜRKIYENIN ekonomisinin iyiye gitmesi,istikrarin saglanmasi bazi dis gücleri rahatsiz etti ve onlarda kuyruguna basilmis kedi gibi cirpiniyor insallah son cirpinislari olur.

    LÜtfen bizlerde sagduyulu olup yanlisliklar yapmayalim tahrikcilere uymayalim. hic bir sucu olmayan insanlari suclayip,onlara karsi sesimizi,yükseltmeyelim veya siddet uygulamayalim.Ülkemizde kanun var,mahkemeler var gereken cezalar zaten verilecek.

    26 Ekim 2007 Cuma

    Pekmezli Un Helvası



    Sanırım artık blogumla daha fazla ilgileneceğim. Çünkü hem yeni halini pek sevdim, hem de artan ziyaretçi sayısını görünce daha sık güncelleme sorumluluğunu hissettim. İlginize çok teşekkür ederim! Umarım kahvemin yeni halini siz de sevmişsinizdir. İleride daha da şık bir dekorasyon yapabiliriz efendim.. Bana kalsa herhalde daha epeyce kahverengi tonlarda devam edecektim.. ama o, hayatımı olduğu gibi sayfamı da güzelleştirdi:)

    Bugün bir kitaptan bahsedecektim aslında sizlere.. "zihinsel lezzetler"i özleyenler için.. Ama kitaptan yazacağım cümleyi bir kağıda not etmeyi unutunca (kitabı da evde unutunca) haftaya kaldı.. Ben de arşivimde bir süredir bekleyen, hatta bayram tatlısı olarak yazılmaya niyet edilmiş ama bir türlü yazılamamış un helvasını paylaşayım dedim.

    Tarifimiz Oktay Usta'ya ait.. İşsizlik günlerimde kendisini bol bol Yeşil Elma'da izledim ve izlerken çok eğlendim. Daha önce hiç izlememiştim. Bir insan ancak bu kadar hızlı ve eğlenceli yemek yapabilir sanırım! Ben kimi zaman tarifleri not etmeye bile geç kalırken o bir saatte 4 çeşit yemek çıkarıyordu. Ben de ona şapka çıkartıyordum:)

    Un helvası, kıvamını tutturmak için dikkatli olunması gereken, ama aslında düşünüldüğü kadar zor olmayan bir tatlı. Sanırım sevmeyen de yoktur. Birazcık (!) kalorili olduğunu kabul ediyorum. Ama margarin yerine daha sağlıklı yağlar kullanırsanız, bu tarifte olduğu gibi şeker miktarının yarısını pekmezle değiştirirseniz kendinizi daha masum hissedebilirsiniz:) Ben fındık yağını ilk kez kullandım. Pahalı bir yağ (ucuz olanlara dikkat edin, saf fındık yağı değil, karışım oluyorlar) ama benim gibi aktardan ufak bir şişe alabilirsiniz, eğer fazla kullanmayacaksanız. İnanılmaz bir aroma veriyor..

    Malzemeler:

    - 100 gr tereyağı
    - 1/2 çay bardağı fındık yağı
    - 150 gr un
    - 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
    - 2 su bardağı su
    - 1 su bardağı toz şeker

    Üzeri için;
    - Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi

    Yapılışı:

    1. Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın.

    2. Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın.

    3. Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun.

    4. Pekmezli suyu tavaya dökün. Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın. Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek..

    5. Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın. En makbulü ılıkken servis yapmak...


    Çikolatalı şeyler dışında tatlı yemeyenler bile sevdi:)
    Benim için de yaptığım en iyi un helvası buydu diyebilirim. Bir tabak da komşu teyzeme götürdüm. O da çok beğendiğini söyledi ertesi gün.. Daha önce denemediyseniz bile güvenebileceğiniz bir tarif kısacası..

    Un helvası sürpriz tatlılardandır. Mutfağa sinsice girilip yapılıverir, sürpriiiiiz diye getirilir, sıcak helvaya herkes bayılır. Kaptırıp fazla yememekte yarar var tabi..

    23 Ekim 2007 Salı

    Yumurtalı Ballı Ekmek

    Şıkır.. şıkır.. şıkır..
    Yağmur sesi.

    İstemez miyim şimdi yatağımda tembel tembel gerineyim, az daha uyusam.. yok yok kalkıp kahvaltı hazırlasam.. tereddütlerine düşeyim. Başkaca da bir düşüncem olmasın güne dair..

    Sonra kalkayım iyice acıkınca, çay demleyeyim. Çayın buharı, kokusu doldursun mutfağı yavaştan.. Buzdolabını açıp, Ezine peynirimi, Gemlik zeytinimi, tereyağımı, vişne reçelimi çıkarayım. Hiç üşenmeyip, gazete almaya gideyim bakkala, çay demlenene kadar. Sonra gelip aheste aheste sofra hazırlayayım.. Bir de iyice şımarıp yumurtalı ekmek kızartayım..

    İşte bunlardan..
    Hani ilk kez annenizin ellerinden yediğiniz, bir müddet yemeseniz özlediğiniz yumurtalı ekmeklerden. French toast da deniyormuş.. Ekmek balığı.. Yumurtalı ekmek işte! Mis gibi, çıtır çıtır, ama içi yumuşacık.. Bir ısırık alırsınız, peşinden de peynirinizden bir lokma. Mutlu olursunuz. Ya da böyle bal dökersiniz üstüne, benim yaptığım gibi. Amanın daha da mutlu olursunuz.

    Efendim, bizi bir Pazar kahvaltısında pek mutlu eden yumurtalı ekmeklerimizin tarifi, hepimizin bildiği usule yakın da olsa, önemli bir fark var: Muskat. O küçük hint cevizleri nasıl da yakışıyor yumurtalı ekmeğe, bilseniz.. Tarçını da unutmamak gerek tabi, küser sonra.. Girdiği herşeyi misler gibi parfümüne bulamaz mı o? Fikir yemekbiz grubumuzun üyesi sevgili Tuba'dan. Not almıştım Tuba yazdığında, denemek nihayet kısmet oldu. Sonuç şudur ki, artık yumurtalı ekmek böyle yapılacaktır..

    Malzemeler:

    - 1 yumurta (küçükse 2)
    - 1/2 su bardağı süt
    - Bir tutam tarçın
    - Bir tutam muskat rendesi
    - 1/2 çay kaşığı saf vanilya
    - Bir tutam tuz
    - Baget ekmek (beyaz ya da kepekli)
    - Çiçek balı

    Yapılışı:

    1. Yumurtayı ve sütü tel çırpıcı ile çırpın. Baharatları ekleyip tekrar çırpın.

    2. Teflon tavayı ısıtın, zeytinyağı ile hafifçe yağlayın (birkaç damla yeterli). Ekmekleri dilimleyin.

    3. Ekmek dilimlerini hazırladığınız karışım içinde çok az bekletip tavaya koyun. İki tarafını da kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bal gezdirip servis yapın.


    Haftasonu kahvaltısında deneyin derim..
    Tatlı baharatlı lezzetleri seviyorsa damağınız, bayılacaksınız!

    21 Ekim 2007 Pazar

    KAYSERI MANTISI



    Daha onceden tarifini verdigim Yogurtlu kayseri mantisini bu kez de corba gibi sulu pisirip suyunu suzmedim ve salcali sos yapip ilave ettim isteyenler tabaklarina sarmisakli yogurt doktuler ve uzerine tereyaginda pulbiberli sos gezdirdim Aslinda Kayserililer mantiyi boyle pisirir bende bu sefer boyle yaptim ve cocuklar ve ben cok severiz.

    PEKMEZLI ASURE



    Nevsehir yoresine ait ve guzel bir asure tarifini sizlerle paylasmak istiyorum.Asure gunu bizde asuremizi pisirdik ve oruclarimizi asureyle actik.Komsularimiza dagittik ,tadanlar begendi.Insallah dener ve begenirsiniz.
    Ben asure icin cok olcu kullandim siz yariya indirebilirsiniz.
    PEKMEZLI ASURE
    Malzemeler
    ;
    2 su bardagi asurelik bugday
    1 su bardagi fasulye
    1 su bardagi nohut
    1/2 su bardagi pirinc
    1 su bardagi siyah kuru uzum
    1 su bardagi kurutulmus armut
    1 su bardagi kurutulmus erik
    1 su bardagi badem
    1 su bardagi findik
    1 su bardagi fistik
    15 tane kuru kayisi
    15 tane kuru incir
    2 portakal(Kabugu rendelenir)
    2 elma
    1-2 su bardagi üzüm pekmezi
    2-3 su bardagi seker
    1 su bardagi ceviz ici
    8-10 karanfil
    üzerine serpmek icin:hint keneviri tohumu(cetene)
    Yapilisi;
    Nohut bir gece onceden sicak suya islatilir,Bugday da sicak suya islatilir.Fasulye de 10 dakika haslanip uzerine su ilave edilip bekletilir.
    Ertesi gunu asurelik bugday bir tasim kaynatilir ve ilk su dokulur tekrar kaynar su ilave edilir ve yumusayana kadar kaynatilir.
    Fasulye,nohut ayri ayri tencerelerde yumusayana kadar kaynatilir.
    Kaynamakta olan bugdaya fasulye ve nohut suyu suzuldukten sonra ilave edilir,yikanan pirinc ,kuru uzum de ilave edilip kaynatilmaya devam edilir.Kurutulmus erik ve armut da ilave edilir.
    Pekmez,ve seker ilave edilip seker miktari kendi agiz tadiniza gore ayarlanir.Pekmez de asureye renk vermek icin istege gore ayarlanir parlak ve duru bir renk vermesi yeterlidir.Karanfil 2 su bardagi suyla kaynatilirp asureye ilave edilir.Eger suyu az sa asureye su ilave edilir asuremiz corba dan biraz daha az sulu olmalidir.
    Butun malzeme sekerini icine aldiktan sonra kayisi,incir kup kup dogranir,portakalin kabugu rendelenir ve soyulan portakal kucuk kucuk dogranir.elma da kup kup dogranir.Dogranan butun malzeme ve rendelenen portakal kabugu asureye ilave edilir.Biraz yumusayinca.
    Findik,badem,fistik ortadan ikiye ayrilir ve asureye ilave edilir .
    Asurenin kivami sulu olmalidir pudink gibi kati olmamalidir.
    Tencereden sevis tabaklarina alinir ve üzerine ceviz serpilir.Hint keneviri de yagsiz tavada hafif kavrulup her tabaga servisten once serpilir.
    AFIYET OLSUN!!!

    Image Hosted by ImageShack.us
    TAG this image

    KIYMALI SPAGETTI



    KIYMALI SPAGETTI
    Malzemeler;
    1 paket spagetti
    200gr kiyma
    2 sivri biber
    1 domates
    1 kasik salca (domates,biber karisik)
    2 corba kasigi soyasosu
    karabiber,pulbiber,kimyon,tuz
    Yeteri kadar siviyag
    Yapilisi;
    önce tencereye sicak su konur ve icine tuz atilip kaynayinca makarna icine salinir.
    bir tavaya yag konur ve ince dogranmis biberler,kiyma kavrulur sonra kabugu soyulmus domates dogranir ve kavrulduktan sonra salcasi,baharatlari,tuzu ve soya sosu ilave edilip ocak kapatilir.
    Haslanan makarnalarin suyu suzulup servis tabagina alinip uzerine kiymali sos ilave edilir veya spagettinin hepsine makarnali sos dokülüp güzelce karistirilir.Servis tabaklarina alinir.
    AFIYET OLSUN!!!

    17 Ekim 2007 Çarşamba

    IKRAMLARIM



    Bu masanin üzerindekileri ziyaretime gelen misafirlerim icin hazirladim.
    Cayin yaninda Menumde;
    TIRAMISU

    CATAL

    ELMALI TAART

    KARISIK SALATA

    PATATES YATAGINDA HAVUC

    KATMER BÖREKLAZ BÖREGI

    KARTOPU KURABIYE VE ASKIM ASKIM
    var Daha once Tiramisunun ve Katmer boregin tariflerini vermistim diger tarifler de asagida.