30 Kasım 2007 Cuma

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 5

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


DSCN5235.JPG( www.negatif.com )
Etkinlige ev sahipligi ettigi icin arkadasim Yenitadlar.blogcu.coma yani NURCAN a tesekkurler ediyorum ve Cayin yanina pratik bir borek tarifi daha bu sefer de diger blogumla katiliyorum..deneyin begeneceksiniz...
Patatesli Kolay Borek
Malzemeler;

6 tane orta boy patates
;3 tane yumurta
;5 kasik un
;1 cay bardagi sivi yag
;1 su bardagi yogurt
;yarim su bardagi sut
;1 tane yuvarlak beyaz peynir (yaklasik 200gr)
;1 paket kabartma tozu

yarim demet maydanoz

Yapilisi; Patatesler soyulur,rendenin duz kesen tarafiyla ince cips gibi rendelenir.Yumurta cirpilir,sut,yogurt,sivi yag,un,maydanoz ince dogranip ilave edilir,peynir iyice parcalanarak eklenir ,kabartma tozu ilave edilip iyice cirpilir.Daha sonra patatesin uzerine dokulur ve iyice karistirilir yaglanmis bir tepsiye dokulur ve hertarafina esit yayilir.Onceden isitilmis firinda 200c alti ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilinca biraz sogumasi beklenip kesilir .
Afiyet olsun

NOTTT!!!!!!!!!!!!!!!!Patatesleri elinizde bicakla keserseniz hepsi ayni kalinlikta olmayacagindan bazi patatesler kalin olacagindan cig kalabilir ve bazi patatesler piser bazilari pismez yani güzel olmaz...Lütfen rende ile yapin hepsi ayni kalinlikta olsun...

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 5 etkinligi


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Sevgili arkadasim yenitadlar.blogcu.com un düzenledigi PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 5 etkinligi icin gec de olsa bir tarif de ben eklemeye karar verdim.Kendisine cok tesekkur ediyorum böyle bir etkinlik düzenleyip güzel tarifleri bir araya topladigi icin.

Gelelim tarifimize.Bu peynirli pogacalari arkadasim MENEKSE de ilk olarak tatmistim ve cok begenmistim ,denemenizi tavsiye ederim hazirlanmasi ve pismesi cok kisa zaman aliyor pratik bir pogaca...Misafirleriniz gelmeden cabucak hazirlayabileceginiz ve ilik ilik servis edebileceginiz bir ikram...


PEYNIRLI BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler;

3 yumurta(1 yumurta sarisi ayrilip üzerine sürülür)

2 corba kasigi yumusak (ekmek üstü yag)margarin

1/2 su bardagi yogurt

1/2 su bardagi sivi yag

1 paket kabartma tozu

1 cay kasigi tuz

Aldigi kadar un

ÜZERINE ;

200gr beyaz peynir

yarim demet maydanoz

susam,cörek otu

YAPILISI;

1 yumurta sarisi ayrilir ve diger yumurtalar bir legene alinip margarin,yogurt,siviyag,kabartma tozu,tuz ve aldigi kadar un ilave edilerek yumusak ve ele yapismayacak bir hamur yogrulur.

Hamurdan minik parcalar koparilip yagli kagit serdigimiz tepsiye yerlestirilir yaklasik 25-30 adet peynirli bülbül yuvamiz oluyor ve her bezenin ortasi hafif bastirilarak cukurlastiriliyor.

Peyniri ve ince dogradigimiz maydanozu guzelce karistiriyoruz.her bezenin üzerine biraz peynir koyupicine dogru bastiriyoruz.Daha sonra bezelerimize bir firca yardimi ile yumurta sarisi sürüyoruz,susam veya cörek otu serpiyoruz.

Önceden isittigimiz 180clik firinda alti,üstü kizarana kadar pisiriyoruz. ilik ilik servis yapiyoruz.


AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

İncirli Dilimler


Geçen haftasonu sevgili dostlarımla çok sevdiğimiz dizi Coupling’in 2. sezonunu izlemek üzere tekrar toplandık. Neredeyse 1 ay geçmişti ilk sezonu izlememizin ardından, ve dostlarımı tekrar davet etmek vardı aklımda ne zamandır. Bu kez komik bir davet yazısı hazırlayıp hepsinin mail adresine yolladım:) Davet yazısında menü de yer alıyordu. Hepsi bundan çok hoşlandılar ama en çok keyfi ben aldım sanırım. Tüm hazırlık süreci çok keyifli oldu, ben de sanırım epey deneyim kazandığım için fazlaca telaş yapmadan herşeyi vaktinde hazırlayabildim. Annemin yanındayken tüm bulaşığı o topladığı halde yine de bazen yetiştiremezdim!

Hazırladığım menü şöyleydi:
- Kısır
- Patatesli pay
- Böğürtlenli çikolata topları
- Cevizli kek
- İncirli dilimler

Ufuk’un ablasından getirdiği kek, Yaşar’ın getirdiği vişneli pasta ve Özlem'in patlattığı mısırlar da bunlara eklenince herşey fazlasıyla yetti. Sadece kısırı daha fazla yapmalıydım diye düşündüm, çünkü hamur işlerinin arasında bu tür salatalar çok güzel gidiyor gerçekten. Organik kepekli ince bulgur ve Vefa’nın leziz nar ekşisini kullandığım kısır benim de şimdiye kadar yaptıklarımın arasında en çok beğendiğim oldu.

Böğürtlenli çikolata topları menünün yıldızıydı, Burcu’nun güzel tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tariflere link verdim, cevizli kek zaten klasik bir tarifti, incirli dilimlerin tarifini ise paylaşmak istiyorum. Diğer tatlılar içinde benim damak tadıma en uygunu bu tarifti çünkü. Sanırım benim gibi baharatlı, kuru meyveli ve tok lezzetleri sevenlerin hoşuna gidecektir.

Evde bolca incirim vardı, annemin Aydın’dan getirdiklerinden.. Yemek çok fazla aklıma gelmiyor açıkçası, ama incirli bir tarif denemek söz konusu olunca akan sular duruyor. Hele zencefil ve tarçın da olursa fazla düşünmeye gerek kalmıyor:) Pişerken mutfaktan nefis kokuların geleceği kesinleşiyor çünkü... Tarif gazetelerin bir ara bolca verdiği tarif kitapçıklarının birinden. Göründüğünden çok daha az vakit alan, yapımı kolay bir tarif.

Malzemeler:

- 3 su bardağı un
- 150 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 adet yumurta
- ½ çay bardağı süt
- ½ çay kaşığı saf vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
İç malzemesi:
- 250 gr kuru incir
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 1 çay kaşığı zencefil
Üzerine:
- Pudra şekeri

Yapılışı:

1. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Kuru incirleri küçük küçük doğrayıp ufak bir tencereye alın, üzerine suyu, şekeri ve zencefili ekleyip orta ateşte kaynatın. Sık sık karıştırmayı unutmayın. İncirler yumuşadığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Unu derince bir kaba eleyin. Vanilya, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini ekleyip harmanlayın.

3. Ortasını havuz gibi açıp tereyağını, sütü ve yumurtayı ekleyin. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak, ama elinizden ayrılan bir kıvama gelene dek yoğurun. Ben hamurun tutmama ihtimaline karşı unun hepsini baştan eklemedim. Siz de aynı şekilde unu gerektikçe ekleyebilirsiniz.

4. Hamurunuz hazır olunca streç filme sarıp buzdolabında 15 dk dinlendirin. Daha sonra dinlenmiş hamuru tezgaha un serperek merdane yardımıyla açın. Dikdörtgen şeklinde, 1 cm kalınlığında bir hamur elde edin.

5. Hamurun ortasına iç malzemeyi yayıp rulo yapın. Rulonuzu dikkatle alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aktarın.

6. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.


İkinci sezonda ilkinden daha fazla bölüm olduğu için izlemeyi bitiremedik ama 5. bölümün finalinde hepimizin gülme krizine girmesi ve kolay çıkamaması son nokta oldu. Yeter deyip kapattık dvd’yi:) 2. bölümü tamamlamak ve 3. bölüme başlamak için dostlarımı en kısa sürede tekrar çağıracağım.

28 Kasım 2007 Çarşamba

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 5 - MİNİ MİNİ POĞAÇALAR


CANIM NURCAN'ım BU POĞAÇALAR SENİN İÇİN...
UMARIM BEĞENİRSİN
SEN İSTE BEN POŞET ÇAY ETKİNLİĞİNE BİLE KATILIRIM :))





MALZEMELER:

1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KURU MAYA
1 ADET YUMURTA SARISI
ALDIĞI KADAR UN


YAPILIŞI:

ILIK SÜTE ŞEKERİ VE MAYAYI KATIP KARIŞTIRARAK ERİMESİNİ SAĞLAYALIM. UNU ELEYİP ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇALIM.HAVUZUN İÇİNE MAYALI SÜTÜ TUZU VE SIVIYAĞI EKLEYİP UNLA BİRLİKTE YUMUŞAK BİR HAMUR YAPALIM.
YARIM SAAT HAMURUMUZU BEKLETELİM İYİCE MAYALANMASI İÇİN.
MİNİK MİNİK PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERELİM. FIRIN KAĞIDI SERDİĞİMİZ TEPSİYE DİZİP ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.
İSTEĞE GÖRE SUSAM,ÇÖREK OTU DA SERPİŞTİREBİLİRSİNİZ J
İÇLERİNE ARZUNUZA GÖRE PEYNİR,DEREOTU,MAYDONOZ KARIŞIMI VS… NE İSTERSENİZ KOYUP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ

AFİYET OLSUN…

Baharatlı fırın patates ve blog denemeleri


Bir pizza siparişi verirken her seferinde içimin gittiği, ama alacağım kaloriye kalori eklememek adına vazgeçtiğim, ancak salata söylediğim zaman yanına isteyebildiğim ve tadına doyamadığım elma dilim patatesler bunlar.. Evde de yapılabiliyorlar! Hem de dışarıda yediklerimizden bence çok daha güzel…

Patatesi bol nişastalı bir sebze olduğu için hayatıma sokmadığım günler geride kaldı. Kızartılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi olmayan, üstelik doyurucu olan bu çok sevdiğim sebzeyi artık istediğim kadar yiyorum. Ve en çok da bu şeklini seviyorum!

Tarifi Leziz dergisinin 2007 Temmuz sayısında buldum. Tijen ablacım tanıştırmıştı bu dergiyi bana, sevdiğim dergilerden biri oldu. Bu tarife, “evde davet” dosyasında -muhtemelen başlangıç olarak- yer vermişler. Denedim ve gerçekten çok beğendim. Baharatların ve sızma zeytinyağının verdiği tat muhteşem. İster başlangıç olarak, ister başka yemeklerin yanında, isterseniz benim sevdiğim gibi yoğurtla birlikte, ama mutlaka denemenizi öneririm.


Malzemeler:

- 1/2 kg elma dilimi patates
- 3 dal taze biberiye (ben kullanmadım)
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ½ çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı kekik (asıl tarifte 1-2 dal taze kekik)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Yapılışı:

1. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ya da bir borcamı güzelce yağlayın. Patatesleri soyup yıkayın ve elma dilimi şeklinde kesin. Bunun kolay yöntemi bir patatesi ortadan ikiye böldükten sonra her yarıyı uzunlamasına 3'e bölmek.

2. Patateslerinizi baharatlar, tuz ve zeytinyağı ile birlikte elinizle harmanlayın. Bütün malzemelerin patateslere bulanabilmesi için iyi harmanlamak şart.

3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Saate bakmadım ama umduğumdan çok daha kısa bir sürede piştiler. Sıcakken hemen servis yapın.

**********************************

Son zamanlarda komşu bloglardan denemeler yapıyor ama kiminin fotoğrafını çekmeyi unutuyorum. Bunlar arasında fotoğrafını çekmeyi başarabildiğim ikisini paylaşayım dedim. Biri sevgili Gastronot Bahar'ın mutfak kültürü atölyesinde denediği ceviz soslu peynirli mantı..
Tortellini İtalyanların ünlü makarnalarından biri... Epeydir denemek istiyor ama uygun tarif arıyordum ki Bahar'ın tarifiyle karşılaştım. Tortellini zaten şirkette vardı:) Bir paket dört peynirli Monder tortellini ile Bahar'ın tarifini denedim ve hiç abartmaksızın hayatımda yediğim en leziz makarnalardan biriyle tanıştım. Tortellininin içinde zaten peynir var, bir de makarnanın üzerinde eski kaşar olunca hem makarnaya hem peynire doyuyorsunuz.. Bahar'ın tarifi burada.

Bir deneme de sevgili Pastacı Burcu’nun böğürtlenli çikolata topları... Detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağım bir arkadaş toplantımız için hazırladım ve herkesten yoğun övgü aldı. Ben de herkese tarif dağıttım:) Siz de denemek isterseniz onun linki de burada. Özellikle bir yere giderken hediye olarak götürmek için ideal olduklarını düşünüyorum bu harika şeylerin.. Sunumları çok şık ve tadı damakta kalıyor gerçekten.
Güzel tarifleri için Bahar'a ve Burcu'ya çok teşekkür ederim!

25 Kasım 2007 Pazar

PANCARLI KUSKUS SALATASI



Bu salatayi ilk tatma firsatini bizim kermes icin Fatma Abla yaptiginda bulmustum.aslinda adini duymustum ama goruntusu insani biraz tereddutte birakiyor acaba yesemmi diye.Ama ben tadina baktim ve cok begendim cok guzel olmustu ilk firsatta bende denedim.Sizlere de tavsiye ederim mutlaka deneyinnnn....


PANCARLI KUSKUS SALATASI


Malzemeler:


500gr kuskus(Corbalik sehriye turu)


1/2 kavanozdan fazla pancar tursusu(eksi olani)(rode bietjes)


1/2 kilo Yogurt(Turk Yogurdu)


1 demet dereotu


2 dis sarmisak


Yapilisi:


Kuskus yeteri kadar su ile haslanir.Suyu suzulur ve sogumaya birakilir.Sekere pancarlari mutfak robotunda cekilir iyice inceltilir.Sarmisaklar rendelenir yogurtla karistirilir,tuz ilave edilir.Pancarlar,kuskus ,dogranan kornison tursular da,yogurda ilave edilir.Dereotu dogranip o da ilave edilir.Guzelce karistirilir ve servis tabagina alinip servis yapilir.


AFIYETLER OLSUNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARKADASIM HAVA NIN SOFRASI



Gecen hafta sevgili arkadasim Havva nin evine gittik.Ziyaretimizin sebebi yeni aldigi evini kutlamakti.Havvacigim birbirinden guzel seyler ikram etti kendisinin ellerine saglik diyor ve yeni evinde saglik,mutlulukla gule gule oturmasini diliyorum.


Bizlere ikramlari:


Makarna salatasi


Barbunya salatasi


Un kurabiyesi


Tuzlu kurabiye


Kiymali,peynirli pogaca


Hindistancevizli Tatli



Hepside birbirinden guzeldi.Bizlere afiyetler oldu...Ellerine saglik canim...



GÜLLÜ MARZIPAN KAPLI YAS PASTA



Bu üstte görmüs oldugunuz yaspasta enson siparis üzerine yaptigim Marzipanli yaspasta.Yiyenlere Afiyetler olsun insallah begenirler.


Tarifi en kisa zamanda eklerim insallah.


**Yiyenler pastayi cok begendiklerini soylediler ve cok memnun oldum.


Tarifi nihayet ekliyorum.


Ben bu pasta icin özel bir pasta kremasi kullandim .Malzeme aldigim dukkan sahibi pastanelerin pasta kremasi olarak BOTER KREEM (Turkce anlami:Yagli krema)adinda bir krema kullandiklarini soyledi ve bende hemen denemek icin aldim ama siz bulamayabilirsiniz.pasta kremasi da yereine kullanilabilir.


Malzemeler:


4 adet iri yumurta


1 su bardagi pudra sekeri


Yarim su bardagi un


Yarim su bardagi misir nisastasi


3 Yemek kasigi su


1 tatli kasigi kabartma tozu


1 vanilya


Krema malzemesi:


2 paket pasta kremasi(kutunun uzerinde yazdigi kadar sut


1 poset kremsanti(1 cay bardagi sut)


2 paket vanilya


400gr beyaz marzipan hamuru


200 gr kirmizi marzipan hamuru


100gr yesil marzipan hamuru


100gr sari marzipan hamuru


Yapilisi:


Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisini ve beyazini guzelce ayirdim.Yumurta sarilarini ve pudra sekerini tamamini bir kaba koyup guzelce cirptim rengi cook acik sari hatta beyaza yaklasinca biraktim.Yumurta beyazlarini da uzerine bir fiske tuz atip mikserle cirptim iyice beyazlasip kopurunce yumurta sarilarini beyazlarin uzerine ilave edip miksern ayarini azaltip yavas yavas karistirdim.Daha sonra mikseri biraktim.Bir kenarda bir kaba once unu eledim sonra nisastayive enson kabartma tozunu eledim sonra tekrar yumurtalarin uzerine ilave ederken bir kez daha eledim.boylece karistirmasi da kolaylasacak.spatula yardimi ile yavas yavas hamuru karistirdim,3 kasik suyu da ilave ettim,vanilyayi da katip ,hamurun sonmesini onlemek icin yavas karistirmak gerekli.


Önceden margarinle yaglayip bol unla unladigim kelepceli kaliba bosalttim.Önceden isittigim 175c lik firinda 30-35 dakika hamur kabarip guzelce kizarana kadar pisirdim.


Birkenarda guzelce sogumasini bekledim.Daha sonra kremayi ve kremsantiyi kutunun uzerindeki tarife gore hazirladim vanilyayi ilave edip kremayla santiyi karistirip buzdolabinda beklettim.


Keki kesip sekerli sut ile alt parcayi islattim daha sonra kremasini surdum.Ust parcayi kapatip tekrar islattim,kremasini surup duzelttim.buzdolabinda beklettim.Ertesi gunu marzipan hamurunu merdane ile pudrasekeri serptigim tezgahin uzerinde actim pastanin uzerine kenarlarindan baslayarak yavas yavas kapattim kenarlarinda kalan kisimlarini bicakla keserek aldim.kirmizi renkli hamurdan guller yaptim gul yapimini ogrenmeniz icin Burayi tiklayin.Daha sonrada gulleri pastanin uzerine yerlestirdim yapraklar icinde yesil hamuru merdane ile actim ve kalipla kesip pastanin uzerine yerlestirdim...Diger cicek kalibiyla da kucuk renkli cicekler yaptim ve pastanin uzerine yerlestirdim.


Yiyenlere AFIYETLER OLSUN!!!!


KOLAY GÖZLEME



KOLAY GÖZLEME
Malzemeler;


3 adet hazir yufka


2 yumurta


1 cay bardagi sut


1 cay bardagi yogurt


1/2 cay bardagi siviyag


1 tatli kasigi kabartma tozu


yarim demet maydanos


200gr yagli beyaz peynir


üzerine serpmek icin susam


Yapilisi:


Önce yumurtalar cirpilir,uzerine sut,yogurt ,siviyag ve kabartma tozu ilave edilir ,karistirilir.1 Yufka tezgaha serilir ve uzerine yumurtali karisimdan dökülerek hertarafina sürülür.daha sonra maydanos dogranmis peynirden orta kisimlarina serpilir ve yufkanin asagida kalan kisimi peynirin uzerine kapatilir sonra da yukarda kalan kisim uzerine kapatilir daha sonra yanlarda ustune kapatilarak dört köse gözleme elde edilir arzuya göre teflon tavada az margarin ilavesiyle alti ve üstü kizarana kadar pisirilir veya firin tepsisine konup üzerine yumurtali karisimdan sürülüp susam serpilip 200c lik firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirilip hafif iliyinca kesilerek cayin yaninda servis yapilir.


AFIYET OLSUNNN!!!!!!!!!!!!!!!



ISPANAKLI YUMURTA



ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler;


250gr ispanak


1 adet sogan


yemek kasiginin ucu ile salca


3 adet yumurta


siviyag,tereyagi,tuz,pulbiber


Yapilisi:


Önce ispanak guzelce temizlenip yikanir.Daha sonra dogranir.Bir tavaya siviyag,az tereyagi konup eritilir.Kuru sogan ince ince dogranip biraz kavrulur.Uzerine az salca ilave edilip kizartilir daha sonra dogranan ispanaklar ilave edilip karistirarak ispanaklar kavrulur.Az tuz ilave edilip ispanaklar guzelce kavrulup pisince uzerine yumurtalar ilave edilir.Tuz ve pulbiber serpilip tavanin kapagi kapatilip pisirilir.Yumurtalarin beyazlari pisince ocak kapatilir.Ilikken servis yapilir.


AFIYETLER OLSUNNN!!!!!!!!!!!


Ben kahvalti icin hazirladigim icin tavayla servis yapmayi tercih ettim goruntusu bozulmasin diye.

MINIK PIZZALAR



Bu tarifi AYSE TUTER in yemek kitabindan gorup denedim cok guzel oldular.


MINIK PIZZALAR
Malzemeler;


4,5 su bardagi un


1,5-2 su bardagi sut


40 gr yasmaya


1 yemek kasigi toz seker


1 yumurta


1 cay bardagi siviyag


biraz tuz(1 tatli kasigi tepeleme)


Uzerine koymak icin ;


beyaz peynir,maydanos


domates,biber


sosis,sucuk


zeytin


Yapilisi:


Maya yarim su bardagi sicak sutle ve sekerle islatilip 10 dakika kabarmasi beklenir.


Hamur yogurma kabina maya,siviyag,1,5 subardagi daha sicak sut 1 yumurtave digerinin aki,un ilave edilip yogrulur.Hamur guzelce yogrulur eger hamur civik ise az un ilave edilir yumusak ele yapismayan bir hamur elde edilip uzeri kapatilip dinlendirilir.hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartilip uzerine parmakla bastirip cukurlar yapilir,peynir,maydanos,domates,biber veya zeytin konup yumurta sarisi surulur.30 dakika kadar bekletilip Önceden isitilmis 200c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.cayin yaninda servis yapilir..


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!




MARZIPANLI YAS PASTA

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu yaspasta da en son siparis uzerine yaptigim Marzipanli yaspastam .Yaptiran kisi Bu haftasonu yapiman bir kermeste hayrina satilmasi icin yaptirdi.Biz kermese ugrayip benim yaptigim diger meyveli yaspastayi ve bu pastayi biraktik ve hemen satilmis.


MARZIPANLI YASPASTA


Malzemeler;


5 adet iri yumurta


1 su bardagindan az eksik tos seker


Yarim su bardagi un+1 yemek kasigi


Yarim su bardagi misir nisastasi +1 yemek kasigi nisasta


2 Yemek kasigi su


1 tatli kasigi kabartma tozu


1 vanilya


Krema malzemesi:


2 paket pasta kremasi(kutunun uzerinde yazdigi kadar sut


1 poset kremsanti(yarim su bardagi sut)


2 paket vanilya


400gr beyaz marzipan hamuru


200 gr kirmizi marzipan hamuru


100gr yesil marzipan hamuru


Yapilisi:


Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisini ve beyazini guzelce ayirdim.Yumurta sarilarini ve sekerin tamamini bir kaba koyup guzelce cirptim rengi cook acik sari hatta beyaza yaklasinca biraktim.Yumurta beyazlarini da uzerine bir fiske tuz atip mikserle cirptim iyice beyazlasip kopurunce yumurta sarilarini beyazlarin uzerine ilave edip miksern ayarini azaltip yavas yavas karistirdim.Daha sonra mikseri biraktim.Bir kenarda bir kaba once unu eledim sonra nisastayive enson kabartma tozunu eledim sonra tekrar yumurtalarin uzerine ilave ederken bir kez daha eledim.boylece karistirmasi da kolaylasacak.spatula yardimi ile yavas yavas hamuru karistirdim,2 kasik suyu da ilave ettim,vanilyayi da katip ,hamurun sonmesini onlemek icin yavas karistirmak gerekli.


Önceden margarinle yaglayip bol unla unladigim kelepceli kaliba bosalttim.Önceden isittigim 175c lik firinda 30-35 dakika hamur kabarip guzelce kizarana kadar pisirdim.


Birkenarda guzelce sogumasini bekledim.Daha sonra kremayi ve kremsantiyi kutunun uzerindeki tarife gore hazirladim vanilyayi ilave edip kremayla santiyi karistirip buzdolabinda beklettim.


Keki kesip sekerli sut ile alt parcayi islattim daha sonra kremasini surdum.Ust parcayi kapatip tekrar islattim,kremasini surup duzelttim.buzdolabinda beklettim.Ertesi gunu marzipan hamurunu merdane ile pudrasekeri serptigim tezgahin uzerinde actim pastanin uzerine kenarlarindan baslayarak yavas yavas kapattim kenarlarinda kalan kisimlarini bicakla keserek aldim.kirmizi renkli hamurdan guller yaptim gul yapimini ogrenmeniz icin Burayi tiklayin.Daha sonrada gulleri pastanin uzerine yerlestirdim yapraklar icinde yesil hamuru merdane ile actim ve kalipla kesip pastanin uzerine yerlestirdim...


Yiyenlere AFIYETLER OLSUN!!!!




Bu da Kermes icin yaptigim diger yaspasta..


SAKSI KEBABI



Bu tarifi OKTAY USTANIN yemek kitabindan gordum ve denedim


Once evdeki butun saksilari bosalttim ne yazikki guzelim orkidelerim gitti ve ustune ustluk uzerine kasar serpmeyi unutmusum resimleri cektikten sonra ilave ettim tekrar firina verdim yemek oncesi acele ile son hallerini resimlemeyi de unutmusum


Herseye ragmenben bu kebabi cok begendim insallah sizler de begenirsiniz.


SAKSI KEBABI
Malzemeler;


4 adet kemer patlican


200-300 gr kuzu eti


6 adet kultur mantari(ben kullanmadim)


1 adet sogan


2 adet domates


2 adet sivri biber


1 cay bardagi kasar rendesi(resmini cektiklerime atmayi unutmusum)


1 corba kasigi salca


1 tutam maydanoz


siviyag


tuz,karabiber


Yapilisi:


Patlicanlar alaca soyulur.2 parmak kalinliginda kesilir.Bicak yardimiyla icleri oyulur,patlicanlarin tamamina ayni islem uygulanip uzerlerine siviyag gezdirilir,karabiber serpilir,tuz atilip firin tepsisine dizilir.200c de firinda kizartilir.


Eti ince ince dograyip bir tencerede once kendi suyunu salip tekrar cekmesini bekledikten sonra uzerine biraz su ilave edip dusuk ateste yumusayana kadar pisirilir.sulu sekildeki et ocaktan alinir.


Tencerenin icine siviyag konup once sogan kavrulur(,mantar ilave edilip kavrulur)biber domates ilave edilip az daha kavrulup salca ilave edilir.tuz karabiber serpilir.pisirilen et ilave edilip karistirilir 5 dakika daha pisirilip dogranmis maydanos ilave edilir.etli harc patlicanlarin icine doldurulup uzerine kasar peyniri serpilip bir firin tepsisine dizilip 180c de pisirilir.Arzuya gore pilavin yaninda servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


IKRAM ETTIKLERIM

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu hafta cocuklarin ve bizim okulumuz tatildi sevgili arkadaslarim MENEKSE ve HACER ziyaretime geldiler onlar icin cayin yanina sunlari hazirladim:


Tiramisu


Patatesli Icli kofte- Kiymali icli kofte


Havuclu bonbonlar


Kalbura basti


Peynirli Kol boregi


Hashasli Corek


Katmer


tariflerini gormek icin isimlerine tiklamaniz yeterli.

Tiramisu


Bu Tiramisu da bugunku misafirlerim icin yaptigim ve goruntusunu sizlerle paylasmak istedigim ikramliklarimdan.


Tarifi Burda bulabilirsiniz.Degisik olarak ben kenarlarina dizecegim kedidili biskuvileri ortadan ikiye kesip kisaltarak kullandim ve once onlari soguttugum neskafeye batirip cikararak islattim sonrada kelepceli 26 cm capindaki kalibin icine dizdim daha sonra islattigim diger kedidili biskuvileri tabana dizip uzerine hazirladigim kremayi doktum tekrar biskuvi dizip uzerine tekrar kremayi bosaltip duzelttim ve en son olarak da uzerine kakao eledim buzdolabinda beklettim ertesi gunu kelepceli kalibi cikarip seritle bagladim.


Eski HOLLANDA Evleri ve Degirmenleri



Bu hafta okulla beraber ilk gezimize gittik.Okuldaki isledigimiz konu WE WONEN HIER PRIMA yani Biz burda cok iyi yasiyoruz.Gunumuzdeki ve onceki ev sekillerini yerinde inceliyoruz.Burasi benim yasadigim yerde yani ZAANDAM da olan ve dünyacada cok meshur ZAANSE SCHAANS yani eski Hollanda evleri ve Degirmenleri.
Eskiden bu degirmenleri yag ,un,kagit ve agac islemek icin kullanirlarmis.Bazilari simdi bile calisiyor.
1970 yilindan sonra yel degirmenleri ile elektirik uretimine de baslanmistir.


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Bu eski Hollanda evleri de degirmenlerle bir arada ,bu tarihi evlerde hala yasayan insanlar var ama koruma altinda olduklari icin degisiklik yapmak yasakmis.Ayrica cok guzel bir tesaduf ki orda gezerken bir evden gelin ve damat cikti yani dugun varmis ne yazikki fotograf makinamin sarji bittigi icin resim cekemedim insallah zekiyeden alinca resimleri sizlerle paylasacagim


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image




Ve bunlarda gezerken karsilastigimiz gelin ve damat.Allah mesut etsin diyelim.



Bu araba da gelin arabasi bulundugu mahalle gibi o da cook kiymetli.


Image Hosted by ImageShack.us

Burasi da bir KaasBoerdereij Yani Peynir cifligi buyuk teknelerde Mayalanan kasar peynirleri baski makinasi ve kaliplarla sekillendirilip arkadaki tereklerde kurutulup uzeri koruyucu bir tabakayla kaplanip guzelce paketlenip satisa sunuluyor.Yalniz peynir cesidi olarak taze kasar,olgun kasar ,eski kasar olarak degisik secenekler sunuluyor.Burasi turistik bir yer oldugu icin fiyatlarda cooook pahali normalde markette 2,5 Euro olan yarim kilo peynir burda 7,5euro ama turistler kasa onunde uzun kuyruklar olusturuyorlar.özellille de Japon turistler ziyarete geliyor.


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Eskiden Hollandada halk KLOMPEN yani tahta takunyalar giyerlermis sebebi de ucuz ve saglam olmalari icinmis.Simdide bu ayakkabilardan uretiliyor ve yilda 1 milyon cift Hollandada satiliyormus.4 Milyon cift diger ulkelere ihrac ediliyormus.Turistlere de bu ayakkabilarin nasil yapildigini gosteriyorlar ve ayni zamanda satiyorlar..Eskiden sari renkte yapilirmis ama simdi rengarenk degisik numaralarda uretim yapiliyor.


Image Hosted by ImageShack.us

Evet ilk gezimizden sizlerle paylasmak istedigim guzel notlar bukadar...

24 Kasım 2007 Cumartesi

NERMIN ABLAMIN SOFRASI

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek


tarifleri


Image Hosted by ImageShack.us

Gecen hafta NERMIN ABLAMA ziyarete gittik,eksik olmasin neler hazirlamis bize neler,hepsi de birbirinden guzel ve lezzetli olmustu.Allah sihhat afiyet versin insallah o da bütün ziyaretcileri icin böyle güzel sofralar hazirlasin.


SOFRADA ;


Peynirli,Patatesli Gozleme


Yogurtlu bakla salatasi


Buzlu börek


Tuzlu cubuk


Pambis ekmekler


Oraletli pasta


Üzümlü Kurabiye


Havuclu Bonbon Vardi..


Image Hosted by ImageShack.us

Pambis ekmekleri blogumda Burda bulabilirsiniz.


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Tuzlu cubuklari da Burda bulabilirsiniz.


Image Hosted by ImageShack.us

Buzlu Boregi de Burda bulabilirsiniz.



Diger tarifleri de en kisa zamanda veririm insallah.


Image Hosted by ImageShack.us

YOGURTLU BAKLA SALATASI


Malzemeler;


1 kutu konserve bakla(300gr)


1 adet kuru sogan


1yemek kasigi salca


siviyag,


pulbiber,karabiber,tuz


1kase yogurt,1 dis sarmisak


dereotu


Yapilisi;


Sogan dogranir ve bir tencereye yag konup sogan icine ilave edilip kavrulur,uzerine salca ilave edilip o da kavrulur.Konserve bakla ilave edilip karistirilir. baharatlar ve tuz serpilir.Ocaktan alinir bir kenarda biraz iliyinca servis tabagina alinir.sarmisak tuz ilave edilip ezilir ve yogurtla karistirilir .Baklanin uzerine dokulup uzerine dereotu ve pulbiber serpilir.Servis yapilir.


AFIYET OLSUNNN!!!!!


Image Hosted by ImageShack.us


ORALETLI PASTA:
Malzemeler;


5 cay bardagi sut


1 cay bardagi seker


1 cay bardagi nisasta


1 paket vanilya


1 kucuk paket Petibör biskuvi


Üzerine;


5 cay bardagi su


1 cay bardagi nisasta


1 cay bardagi seker


1 cay bardagi portakal oraleti (arzuya gore degisik meyve oraleti)


Hindistan cevizi


Yapilisi:


Önce alt kati yapmak icin bir tencereye sut,seker,nisasta,vanilya konur ve karistirarak pudink kivamina gelene kadar pisirilir.Kaynayinca ocaktan alinir ve islatilmis ve suyu suzulmus bir borcam tepsiye dokulur.Üzerine biskuviler dizilir bir kenarda bekletilir.


Ust kat icin su,nisasta,seker,oralet bir tencereye konur ve ayni sekilde pudink gibi karistirarak pisirilir.kaynayinca ocaktan alinir ,biskuvilerin uzerine sicakken dokulur.Uzerine hindistan cevizi serpilir.


Buzdolabinda bekletilir.Kesilerek servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image


ÜZÜMLÜ KURABIYE
Malzemeler;


3 yumurta(1 aki uzeri icin ayrilir)


1 su bardagi siviyag


1paket margarin veya yumusak tereyagi(250gr)


1 su bardagi üzüm


1 su bardagi ceviz


1 bardak toz seker


1 paket kabartma tozu


aldigi kadar un


Yapilisi:


Bir hamur yogurma kabina önce siviyag,yumusak margarin,yumurtalarin 1 inin aki ayrilip digerleri ilave edilir,seker kabartma tozu ve un yavas yavas ilave edilerek yogrulur sonra ceviz ve uzum ilave edilir yumusak bir hamur elde edilir yuvarlak bezeler yapilir once yumurta akina sonra cekilmis findiga bulanip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir 180C de uzeri hafif kizartilir ve alti kizarinca firindan alinir soguyunca servis yapilir.


AFIYET OLSUNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Bunlarda havuclu bonbonlar nekadar da guzel gorunuyorlar degilmi?....


KOLAY KUMPIR




Bu tarifi sevgili GÜL Ablacigimin blogunda (DOGADAN)görmüstüm.Bir pazar sabahi patates hasladim ve patates salatasi yapacaktim sonradan degisiklik yapip Gül ablamin blogunda gördügüm bu tarifi denemeye karar verdim .Daha önce Kumpiri Ankara Atakule de yemistim ve cok begenmistim.Tadi tam ayni olmasa da (adi üzerinde kolay kumpir )cok yakin bir tadi yakaladim.Tarifte bazi degisiklikler yapmak zorunda kaldim ,evde sucuk ve kasar peyniri kalmadigi icin bende onlari kullanmadim bende beyaz yagli türk peyniri kullandim ama tad olarak cok guzel oldu tarifin orjinali Burda uzerine tiklayarak ulasabilirsiniz.



DENEYIN PISMAN OLMAZSINIZ.



KOLAY KUMPIR



Malzemeler;



6 adet iri patates



2-3 adet havuc



1 paket konserve bezelye (300gr)



100-150gr yagli beyaz peynir( sutdiyari%60yagli)



20 kornison tursu



75 gr tereyagi



tuz,ketcap,mayonez



Yapilisi;



Önce patatesler az tuz ilave edilip haslanir,baska bir yerde havuclar da küp küp dogranip haslanir.(patatesler kizartmalik degil haslamak icin olmali hollandada pek cok cesit var ben Jumbo veya fast kokend kullaniyorum,haslandigi zaman agizda dagilan bir kivam aliyor,kumpire de cok yakisti.)



Daha sonra patateslerden bir tanesi ayrilip digerleri guzelce ezilir.Tereyagi ve peynir ilave edilip guzelce karismasi saglanir.Sonra bir borcam tepsiye dökülüp üzeri düzeltilir daha sonra isinmis olan firina verip biraz üzeri kizartilir.Firindan alinir ve küpküp dogranan patatesler,haslanmis havuc,bezelye ve dogranan kornison tursu tepsideki patatesin üzerine serpilir,mayones ve ketcapla süslenir,ilikken servis yapilir.Ben cok fazla mayones koymadim isteyen kendisi ilave etti.



AFIYET OLSUNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!