28 Şubat 2008 Perşembe

RESIMLI YAS PASTALAR

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

spiderman_edite Orumcek adam pa

Ben yaspastalarin üzerine yapistirmak icin bu resimleri bir pasta malzemeleri satan internet sitesinden bulup aldim.Bu resimlerin en alt kismi ince bir seker tabakasiyla kapli yst kismi da sünger gibi bir gofret en alt kisim pastanin kremasindan etkilenmiyor yaklasik 5-6 saat böyle resimler canli kaliyor.Daha sonra resim biraz yumusuyor .Arkadasim Yasemin pastayi keserken keskin bir bicak kullandigini söyledi resimlerin bozulmamasi icin .Ben de ilk defa bu resimleri pastalarimda kullandim ve teslim süresinden 1 saat önce pastanin üzerine yerlestirdim bir daha ki sefere pastayi teslim edecegim saatten 5-6 saat önce pastanin üzerine yapistiracagim.Böylece biraz daha yumusamis olur.Bu pastalarin ikisi de ayni tarifler uygulanarak hazirlandi.pastalar 18-20 kisilik.

YASPASTALARIN TARIFLERI

Malzemeler:

7adet yumurta

1 su bardagi un

3 corba kasigi tepeleme nisasta(misir )

1 +1/4 su bardagi seker

2 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)

1 paket vanilya

Yarim cay bardagi su

Uzeri icin;(kekini islatmak icin 1 su bardagi su-1-2 corba kasigi seker

2 poset sade kremsanti

1 su bardagi

1 paket pasta kremasi

1 su bardagi süt

Yapilisi;

  • Önce oda sicakligindaki yumurtalarin beyazi ve sarisi ayrilir.Beyazlar az tuz ilave edilip köpürüp beyazlasana kadar cirpilir.Sarilar da pudrasekeri,ile guzelce cirpilir iyice köpürüp rengi acik sari olana kadar cirpilir.Un,nisasta ve kabartma tozu elenir ve iyice karistirilir.
  • Sonra un ve nisastali karisim tekrar elenerek yumurtalarin uzerine dökülür en son da su ilave edilip bir spatula veya bir tahta kasik yardimi ile yavas yavas karistirilir ki hamur sönmesin,vanilya da ilave edilir güzelce karistirilir.
  • Önceden yaglanmis ve unlanmis kelepceli bir kek kalibina dökülür,3-5 dakika kadar bir kenarda bekletilir bu arada da firin isitilir 175c lik firinda 30-35 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.Bir kenarda sogumaya birakilir.
  • Pasta kremasi ve soguk süt mikserle cirpilarak koyu bir kivam alinca buzdolabinda muhafaza edilir
  • toz Kremsanti ve soguk süt cirpilip az bir sure buzdolabinda bekletilir.
  • Soguyan keki 3 esit parcaYa böldum.En alttaki kisim hazirlanan sekerli su ile guzelce islatilir,Islatilan parcanin üzerine hazirlanan pasta kremasi sürülür ve üzerine diger kat kapatilir tekrar hazirlanan sekerli su ile islatilir üzerine hazirlanan diger krema sürülür.En üst kat da önce sekerli sütle islatilir sonra da kremsanti sürülerek her tarafina sürülerek güzelce düzeltilir.kenarlarina gile badem kapatilir ve resimleri pastanin tam orta kismina yerlestirerek resimin kenarlarina kremsanti torbasiyla süslenir
cars_edited cars pasta.JPG

27 Şubat 2008 Çarşamba

BOL CIKOLATALI YAS PASTA

kalp pasta4.JPG kalp pasta1.JPG kalp pasta2.JPG kalp pasta3.JPG

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



Bu yaspastayi sevgili arkadasim GÜLHAN icin hazirladigimi daha önce yazmistim.Biraz gec oldu ama simdi de tarifini sizlerle paylasmak istiyorum.Bu yaspasta yi hazirlarken kalp seklinde bir kelepceli kalip kullandim.Arkadasim yaspastanin 18 kisilik oldugunu söyledi,o kadar kisi tadina bakmis cünkü..

BOL CIKOLATALI YAS PASTA

Malzemeler:

6 yumurta

1+1/4 su bardagi seker

2 corba kasigi kakao(tepeleme)

1paket kabartma tozu

1 su bardagi un

1 corba kasigi misir nisastasi(tepeleme)

100g cig krema(slagroom)

100gr bitter cikolata

yarim cay bardagi su

Kremasi:

100gr bitter cikolara(puur)

4 paket kutu krema,

3 poset krema sertlestirici(klop-fix)

3 poset vanilya

5 corba kasigi pudra sekeri

2 cay bardagi süt

2 poset krem santi

File badem

200 gr renkli marzipan hamuru

ISLATMAK ICIN

1 su bardasi süt,1 corba kasigi silme seker

YAPILISI:

  • (Pastamizin kekine katmak icin 1 paket krema ve 100gr cikolata )Ilk olarak bir tavaya cig krema alinir ve ocak yakilir,cikolata parcalanir ve ilave edilir.karistirarak erimesi saglanir krema kaynamadan veya kaynar kaynamaz hemen ocaktan alinir.Bir kenarda sogumasi saglanir.Oda sicakliginda olmali..
  • NOT!!!Pandispanyamizin ara katina sürecegimiz cikolatali krema icin de 1 paket krema ve 100gr bitter cikolata bir tavada eritilir,krema kaynamadan ocaktan alinir,bir süre soguduktan sonra dipfize konup yarimsaat kadar orda bekletilir.Daha sonra 1 corba kasigi pudrasekeri ilave edilerek mikserle önce en düsük ayarinda sonra biraz yükseltilerek cirpilir.koyulasip kabarinca mikser birakilir.Böylece cikolatali kremamizi kendimiz hazirlamis oluyoruz.
  • Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve seker guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir Erittigimiz ve oda sicakligindaki cikolata yavas yavas ilave edilip karistirilir.Yumurta beyazlari da ilave edilir mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.
  • Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir, yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
  • 3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
  • Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda1-2 saat bekletilir.Krem santi ve süt de cirpilir ve o da buzdolabinda muhafaza edilir,cikarildiginda krema ve kremsanti karistirilir.
  • Kekimiz soguyunca ortadan 3 esit parcaya kesilir .
  • Kekimizi islatmak icin önce süt ve seker karistirilir.Daha sonra kesilen kekin önce alt parcasi islatilir süt bir kasik yardimi ile her tarafine gezdirilir.Sonra hazirlanan CIKOLATALI KREMA kekimizin üzerine yayilir,daha sonra kremsantili,,kekimizin üst parcasi tekrar ters cevrilip kremamizin üzerine kapatilir,kekimizin üst kismi da heryari islanacak sekilde sekerli sütle islatilir. krema kekimizin 2. ara katina sürülür .Daha sonraen üst kat konur ve tekrar sekerli sütle islatilip en uste de kalan kremadan sürülür pastamizin yanlari da krema ile kapatilir daha sonra hazirladigimiz kremsantiden ince bir tabaka yaspastamizin üzerine güzelce sürülür.Krema torbamiza kremsanti doldurulup pastamizin üzeri süslenir.Yan taraflarina da file badem yapistirilir.Buzdolabinda bekletilir.
  • Siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.ben hazirladigim marzipan cicekler ve kalplerle süsledim.
  • Yiyenler cok begenmisler,sizlere de tavsiye ederim


AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!

26 Şubat 2008 Salı

Patatesli Börek Tarifi

Böreklerin kralı patatesli börektir bana göre:) En pratiğinden şimdi huzurlarınızda blogcanlarım:)

Öperim ,öperim sarılırım:)


Patatesli Böreklerimiz İçin,

MALZEMELER:

3 adet Yufka
6 orta boy patates
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta sarısı
tuz
karabiber
kırmızı biber
çörek otu
susam

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayıp suyunu süzelim.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları minik minik kesip kavuralım ve azıcık salça ekleyelim.
Haşlanmış olan patatesleri de kavrulan salçalı soğanların içine ilave edip tuz ve baharatları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
sigara böreği yapar gibi yufkalarımızı kesip iç malzemeyi koyup suyla yapıştıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
sarma işlemi bittikten sonra üzerine fırça yardımıyla 1 kaşık zeytinyağı ile yumurta sarısını karıştırıp sürelim ve susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN…

23 Şubat 2008 Cumartesi

Porselen Demlik Cay Saati Tarifleri,Etkinligi 15


Etkinlige ev sahipligi eden Canim Gül Ablacigimin( http://dogada.blogspot.com/ )davetini uzun zamandir bilgisayar basina oturmadigim icin cok gec vakitte farkettim kendisinden bu gecikme icin cok ozür diliyorum,kusurama bakmaz insallah..Etkinlige daveti icinde cok cok tesekkurler ediyorum.
Ve etkinlige sevgili arkadasim HACER den aldigim guzel bir kurabiye tarifi ile katiliyorum..
MARMELATLI KURABIYELER
Malzemeler:
1 paket margarin
5 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Kayisi marmelati-kusburnu marmelati
dovülmüs findik
aldigi kadar un
Yapilisi:
Oda sicakligindaki margarin,pudra sekeri ile güzelce yogrulur.Vanilya,yumurta sarisi(beyazi üzerine sürmek icin ayrilir)
ve un azar azar ilave edilerek yumusak kivamli bir kurabiye hamuru elde edilene kadar yogrulur.Hamur cevizden ufak bezeler yapilir ve ortalarina hafifce bastirarak once yumurta beyazina bulanir sonra da dovülmüs findiga bulanarak tepsiye dizilir.170 derecelik onceden isitilmis firinda biraz pisirilir,tamamen kizarmadan firindan alinip,renkli marmelatlardan kurabiyelerin cukur olan kisimlarina bir kasik yardimi ile sari ve kirmizi renkli marmelatlardan paylastirilip kurabiyeler tekrar firina verilip 4-5 dakika daha pisirilir ve firindan alinir.Kurabiyelerimiz ilik veya soguk olarak servis edilir.
AFIYETLER OLSUN!!!!

21 Şubat 2008 Perşembe

Fındıklı Tartölet




Güzel yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkür ederim.
Hepinizi öyle çok özlemişim ki...
Sevgili luluşuma da yokluğumda bloğumla ilgilendiği için kocaman kocaman teşekkür ederim:)))
Sonunda taşınma işi bitti ama bizde bittik...
Ne zormuş taşınma işi,paketlemesi bir dert yerleştirmesi ayrı dert.
Birde 15 aylık bir yavrunuz varsa her şey daha bir zor...emrem yeni evimizde ciddi bir depresyon geçirdi ve birkaç gün çok üzdü bizi, meğer ne çok seviyormuş evini kuzucuğum...iplik iplik gözyaşı dökerken benim elim ayağım birbirine girdi...bir türlü oyalayamadım,gözümün içine bakıyor gidelim burdan diye.Yavaş yavaş eşyalar ortaya çıkmaya başlayınca rahatladı yavrum... 2 gündür pek benimsedi mutfağı,tencere tava ne varsa çıkarıp oynamaya başladı,bizde kocamaaaan bir oh çektik:) Allah alt kat komşularımıza sabır versin:)

yeni evimizin şerefine ne yapsam ne yapsam dedim en sonunda uzun zamandır denemek istediğim bu tartoletleri yaptım, çok kolay ve lezzetli bir tarif oldu.
Malzemeler:

125 gr margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
İç malzemesi:
1 paket fındıklı çikolatalı kremole
fındık
hindistan cevizi
renkli şekerler
Yapılışı:

Elenmiş unumuzu,kabartma tozumuzu ve oda ısında yumuş yumuş olan yağımızı güzelce karıştırıyoruz.
Yumurtamızı,şekerimizi vailyamızı da ekleyip iyice yoğuruyoruz ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
O sırada boş durmayıp krem olemizi hazırlıyoruz...
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tart kalıplarımıza güzelce yayıyoruz.
Çatalla delikler açıp,önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
İyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp kremole sürüp üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz ve afiyetle bayıla bayıla yiyoruz:)

Afiyet Olsun..



16 Şubat 2008 Cumartesi

En Son Hazirladigim Siparis Yas pastalar

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Orumcek adam pa

Canim arkadasim YASEMIN in Yakisikli oglu MELIH 10 subat ta 3 yasina girdi,Bu pastayi onun icin hazirladim Melih ,örümcek adami cok seviyor Hollandaca Spiderman olan örümcek adamin adinin sadece Man olan kismini söylüyebiliyor ama benim Man im diyor.Bu pastayi önce Melih sonra diger yiyenler cok begenmisler.Melih e ailesiyleve tüm sevdikleri ile birlikte gecirecegi saglikli,mutlu hayirli ve uzun Bir ömür diliyorum.O gamzeli yanaklarindan bol bol öpüyorum,Benim Yakisiklim olur kendisi....


cars pasta.JPG

Bu Yaspastayi da sinif arkadasim Nurayin oglu MUHAMMED EMIN icin hazirladim Kendisi 11 subatta 6 yasina basti.Ona da bir ömür boyu ailesiyle birlikte saglikli,mutlu huzurlu hayirli bir ömür dilerim.


Gulhan icin pas

Bu Pastayi da sevgili arkadasim GÜLHAN icin hazirladim,Canim arkadasima ve esine bir ömür boyu saglikli,mutlu ,huzurlu,güzel bir yasam dilerim.

Bu pastanin keki cikolatali ve kremasina da cikolata eritip kattim arkadasim cok begendi ve ertesi gününe 2 adet yaspasta daha ismarladi..Tarifini en kisa zamanda yazarim..



cikolatali yasp meyveli yaspast

Bu Pastalar da Gülhan icin hazirladigim diger pastalar,Yaptigim diger pastayi cok begendigi icin arkadasmin esi is yerine götürüp is arkadaslarina da tattirmak icin siparis verdi.,Her birini yaklasik 12-14 er kisi icin hazirladim.Yiyenlere afiyetler olsun...

12 Şubat 2008 Salı

HAVUÇLU & MISIRLI MAKARNA




MALZEMELER:

1 PAKET MAKARNA
1 ADET HAVUÇ
2 ADET KESME ŞEKER
1 KAŞIK AYÇİÇEK YAĞI
2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
MISIR
TUZ

YAPILIŞI:

MAKARNALARI İSTEDİĞİMİZ DİRİLİKTE HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.
HAVUÇLARIMIZI İRİ İRİ RENDELİYORUZ ,
MAKARNAYI HAŞLADIĞIMIZ TENCEREDE YAĞI KIZDIRIP,HAVUÇ,MISIR , KESME ŞEKER VE TUZU KOYUP 1 DAKİKA KADAR SOTELİYORUZ.
HAŞLANMIŞ MAKARNALARIMIZI DA SOSA DÖKÜP, KARIŞTIRIP SERVİS YAPIYORUZ.


AFİYET OLSUN...

10 Şubat 2008 Pazar

BEYAZ (NORMAL) EKMEK




MALZEMELER:

900 Gr. için

1+1/2 Cup ölçek su

2 küçük kaşık ölçek tuz

2 büyük kaşık ölçek şeker

2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ

4 cup ölçek un

1+1/2 küçük kaşık ölçek kuru maya


YAPILIŞI:

Malzemelerimizi sırasıyla ekmek yapma makinamıza koyup 3 saatlik programda,
orta koyulukta pişiriyoruz.
Pişerken kokuyu bol bol içimize çekiyoruz..
Soğuduktan sonra ekmeğimizi makinadan çıkarıp, gönül rahatlığıyla yavrumuzu besliyoruz:)


AFİYET OLSUN...



( BİRKAÇ GÜNDÜR OĞLUMUN GEÇİRDİĞİ GRİBAL ENFEKSİYON YÜZÜNDEN ZİYARETLERİMİ AKSATIYORUM,LÜTFEN KÜSMEYİN BANA...)

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

9 Şubat 2008 Cumartesi

SELLEK TATLISI PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI ETKINLIGI 13

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


sellek tatlisi.


Yeni Porselen Demlik cay saati tarifleri etkinligini düzenleyen arkadasimiz http://hunerlieller.net etkinlige evsahipligi yaptigi icin cok tesekkurler ediyorum ve bende etkinlige cok degisik,kolay bir tatli ile katiliyorum.


Bakarmisiniz ne kadar güzel,kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tatli bu tatliyi ilk defa OKTAY USTANIn yemek programinda ev hanimlarinin katildigi bir yarismada tatli tarifleri kategorisinde görüp denemistim,Yarismada bu tarif 1. olmustu.Üzerinden nerdeyse 4-5 sene gecmis olmasi lazim,ama ben bu tarifi cokca yaparim ön hazirligi biraz uzun sürüyordu ben onun caresini de buldum bos bir zamanimda krepleri hazirlayip dipfrize atinca her zaman kolaylikla hazirlayabileceginiz bir tatli oluyor.


SELLEK TATLISI:
Malzemeler;


1 su bardagi un


1 su bardagi süt


az tuz


2 yumurta


hamuru biraz civiltmmak icin az su


TATLININ ICINE:


1 su bardagi iri ceviz ici


1 corba kasigi seker


corba kasiginin ucu ile tereyagi


TATLININ ÜZERINE;


Bir kase bal(4-5 kasik yeterli)


1 corba kasigi tereyagi


Antep fistigi


SERBET icin;


1,5 su bardagi seker


2,5 su bardagi su


1/4 limon


YAPILISI:



  • Önce bir kaba yumurtalari kirip güzelce cirpalim.Daha sonra sütü,az tuzu ekleyelim ve karistiralim. Yavas yavas unu ilave edip karistiralim biraz akici bir krep hamuru elde etmemiz lazim yani hamur koyu olursa az su ilave edip akici bir hamur yapmamiz gerekli.Daha sonra bir teflon tavayi güzelce isitalim iyice isinincabir cay kasiginin ucu ile margarin koyalim ve 1 kepce ile hamurumuzdan alip tavaya dökelim,tavayi elimize alip sallayarak hamuru tavanin her tarafina güzelce yayalim ki kreplerimizin her tarafinin kalinligi ayni olsun kreplerimiz cok ince olmali.Krebimizi alti kizarinca bir spatula yardimi ile ters düz ederek diger tarafini da kizartalim.Bir tabaga alalim hamurumuz bitene kadar ayni sekilde diger kreplarimizi de pisirelim.

  • Bir tavaya corba kasiginin ucu ile tereyagi alalim ve cevizimizi ilave edip üzerine 1 kasik sekeri gezdirip hafif kavuralim,tavayi atesten alip cevizi sogutalim.

  • Kreplerin her birini teker teker üzerlerine ceviz koyarak rulo yapalim ve servis icin kullanacagimiz tabaga veya borcam tepsiye güzelce dizelim.Erittigimiz tereyagini rulo kreplerimizin üzerine gezdirelim.Akici sekilde olan bali da kreplerimizin üzerine bir kasik yardimi ile gezdirelim.

  • Serbetimizi kaynatalim seker ve su 10 dakika kadar orta ateste kaynatilir serbet cok koyu olmamali,cok da civik olmamali.limonu ilave edip atesten alalim.Sicak serbeti servis yapmaya yakin rulo kreplerin üzerine düküp antep fistigi serpelim...Afiyetle yiyelim...

AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!


NOT:Bu tatlinin mutlaka ilik yenmesi gerekli yoksa üzerine döktügümüz tereyagi donmus oldugu icin güzel olmaz,Ayrica bir gün önceden hazirlayip servis yapmadan önce sicak serbet dökerek de kullanabilirsiniz..YANINDA BIZIM EVIN SEF ASCISI EV YAPIMI KAYMAGI ÖNERIYOR>>>>





sellek tatlisi1

5 Şubat 2008 Salı

Benden haberler ve çikolatalar...


Çok uzun zaman olmuş gibi hissediyorum yazmayalı.. Gerçi uzun zaman da oldu, ama bana aylar oldu gibi geliyor nedense. Belki kelimelerim her anlamda çok biriktiğinden, belki de haftasonundan beri yazmak isteyip bir türlü bilgisayar başına oturacak vakit yaratamayışımdan kendime. O kadar çok yapılması, yetiştirilmesi gereken şey var ki, hangi birine yetişsem diğeri eksik kalıyor illa ki. Pek çoğumuz bu durumdayız biliyorum. Ama bu gece yazacağım. Yazacağım ki ertesi sabah hem siz sayfayı açtığınızda gülümseyin, hem de ben..

Önceki iki yazıma yazdığınız içten yorumlar size karşı öyle borçlu hissettirdi ki beni, çok güzel birşeyler yapmalıyım diye düşündüm. Çok güzel, evet sağlıklı (mümkün olduğunca:) ve çook lezzetli olsun.. Sonra da ikram edeyim geçmiş olsun dileklerini ileten, benim için endişelenen, merak eden tüm okur-dostlarıma. Buyrun alın çikolatalarımdan:)


Bu çikolataları geçtiğimiz Pazar günü, yalnız olarak geçirilecek bir öğleden sonrayı neşelendirmek için yaptım. Niyetim güzel sonuç alırsam hemen yazmaktı ama gelen bir telefon üzerine dostlarımızla buluşunca bugüne kaldı paylaşmak.. Tarifler çok sevdiğim FormSante dergisinin Şubat sayısından.. Bu dergiyi son birkaç aydır daha düzenli almaya başladım. Ben pek kadın dergisi okumam, hatta hiç okumam ama bu derginin sağlık eksenli sayfalarından keyif alıyorum.

Bu sayının beslenme sayfaları -biraz da yaklaşan sevgililer günü sebebiyle- çikolatalara ayrılmış.. Tabi ki bunlar derginin konseptine uygun çikolatalar olup, diyetisyen Selahattin Dönmez tarafından (Farketmeden Diyet'in yazarı) geliştirilmişler.. Bana sorarsanız öyle çok "diyet"lik değil bunlar, zira bir ufacık parça ile yetinmeniz zor:) Ama sağlıklı oldukları söylenebilir tabi ki. Herşey bir yana çok lezizler..

Dergiyi karlı bir İstanbul akşamında sıcacık evimde keyif yaparak karıştırırken fotoğraflara uzun uzun bakmış, derken kendimi kaybetmiş ve bunları acilen denemeliyim demiştim. Sayfada pekçok tarif vardı ama ben 3 tanesini seçtim. İşte kuru üzümlü, hurmalı-cevizli ve kuru incirli-yulaflı çikolata dilimleri... Hem kakao hem de kuru meyve yemem gerektiğine göre bunlar benim için ideal! Ya sizin için?

Önce en üstteki leziz dilimlerden başlayalım bakalım...

HURMALI CEVİZLİ ÇİKOLATA

Malzemeler:

- 10 adet hurma
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1/2 çay bardağı toz kakao
- 1 çay kaşığı toz vanilya
- Birkaç kaşık süt

Yapılışı:

1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp blenderdan geçirin, ardından cevizleri ekleyip tümünü püre haline getirin (benim blenderım malesef burda iflas etti, hurmalarımın biraz kuru olması da buna sebep olabilir.. ola ki aynı durumla karşılaşırsanız benim yaptığım gibi malzemeleri bir havan sapı yardımıyla da ezebilirsiniz..)

2. Kakaoyu ve vanilyayı ekledikten sonra karışımı hamur yoğurur gibi ellerinizle karıştırarak malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Bu aşamada eğer çok kuru ve sert olduysa biraz süt ekleyebilirsiniz (ben 1 kaşık kadar ekledim).

3. Hazırladığınız karışımı ufak bir borcam ya da benzeri cam kaba koyup ellerinizle bastırarak düzleştirin, buzdolabına kaldırın. Birkaç saat, mümkünse 1 gece dinlendirdikten sonra baklava dilimi şeklinde keserek servis yapabilirsiniz..

KURU ÜZÜMLÜ ÇİKOLATA

Malzemeler:

- 100 gr bitter çikolata (%54 kakao oranı olan bir çikolata kullandım)
- 10 tane bebe bisküvisi (tarifte bisküvi cinsi yazmamış, ben evde olduğu için bunu tercih ettim, başka tür bisküvi de olur sanırım)
- 50 gr kuru üzüm (sarı İzmir üzümü kullandım)

Yapılışı:

1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bisküvileri ufalayın. Üzümleri temizleyip yıkayın ve kurulayın.

2. Erimiş çikolataya ufalanmış bisküvileri ve üzümü ekleyip karıştırın.

3. Hazırladığınız karışımı alüminyum folyo üstüne dökün, kaşığın tersiyle düzleştirin ve buzdolabına kaldırın. Birkaç saat sonra iyice katılaştığında elinizle gelişigüzel parçalara ayırın.



KURU İNCİRLİ VE YULAF EZMELİ ÇİKOLATA

Malzemeler:

- 100 gr bitter çikolata (%54 kakao oranı olan bir çikolata kullandım)
- 50 gr mısırözü yağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz vanilya
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir

Yapılışı:

1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

2. Toz şekeri, vanilyayı ve tarçını ekleyin. Son olarak yulaf ezmesini ve incirleri ekleyip karıştırın. Karışım çok dağınık görünebilir ama aldırmayın, soğuduğunda tüm malzemeler bütünleşmiş olacak.

3. Karışımı alüminyum folyo üzerine dökün, folyoyla dikdörtgen şeklinde sarın. Buzdolabına koyun. Birkaç saat, mümkünse 1 gece dolapta beklettikten sonra ekmek bıçağı yardımıyla uzun ince dilimler halinde kesin. Dilerseniz tek porsiyonluk bu çikolata barlarını benim yaptığım gibi alüminyum folyo ile paketleyip çantanıza atabilirsiniz.

Benim favorim işte bu çikolata oldu:) İncir çikolataya bu kadar mı yakışır? Tabi yulaf ezmesini de unutmamak gerek.. Doyurucu oldu bu çikolatalı dilimler, şu sıralar çantamda benimle ofise seyahat etmekteler:) Tarifte tek sevmediğim nokta sıvıyağ, ama onu eklemesem iyice kuru olurdu, yerine süt eklesem olur muydu bilemedim.. En iyisi tarifi uygulamak dedim sonuçta. Siz bu tür denemeler yaparsanız eğer, bana da bildirirseniz sevinirim.

**********************************************

Son durumumla ilgili birkaç not eklemek istiyorum..
Şu an B12 iğnelerim devam ediyor, sadece 5 iğne yeterli görüldü neyse ki.. Demir hapını 6 ay içeceğim, 1 yıla uzayabilirmiş. Folik asiti de 2 ay kullanacağım. Sonrasında yılda bir kez kontrol elbette.. Tedavi sonuçlanana kadar da 2 ayda bir tahlil.. Ajandama günleri not ettim birer birer, ilaçlarım mutfak rafında, portakal filem en görebileceğim yerde, dut pekmezim (canım komşu teyzemden geldi) mutfak tezgahımda, kuru üzüm, incir ve cevizlerim minik poşetler içinde her daim çantamda..

Beslenme seçimim hayata bakış açımdan kaynaklanıyor, o yüzden değiştirmem sözkonusu değil ama dikkatli olmam gereken noktaları çok iyi öğrendim artık. Dilerim aynı seçimi yapan kişiler için olumsuz bir örnek olmamışımdır!

Bu arada enerjim de geri geliyor ve ben bu saate kadar (01:00) oturup yazabiliyorum ki bu harika.. Öncesinde tüm evi temizlediğimi, yoğun bir iş günü geçirdiğimi de düşünürsek epey iyiye gidiyorum:) En güzeli, artık sürekli uyuklamıyorum ve donacakmış gibi üşümüyorum. Elbette zaman zaman halsiz düştüğüm oluyor ama bu tempoyla normaldir herhalde...
... ah evet sanırım uykum geldi artık.


SUPANGLE VEEE SOBEE





MALZEMELER:

4 su bardağı süt

1/2 bardak un

5 yemek kaşığı nestle kakao

1 su bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı


YAPILIŞI:

Sütü ve yumurtayı karıştıp , kakao ve unu ekleyelim.
Orta ateşte sürekli karıstırarak pişirelim ve kaynamaya yakın şekeri ilave edelim.
Kaynayınca ateşten alıp,servis kaselerine boşaltalım.
İsteğe göre kaselerin dibine kek veya bisküvi koyabilirisiniz.
Süslemek için Hindistan cevizi ,fındık , fıstık veya ceviz vs. ne isterseniz kullanabilirsiniz.




Afiyet Olsun...


Sevgili handeciğim beni yeni bir oyuna davet etmiş ben de zevkle bu oyuna dahil oluyorum:)


Teşekkür ederim Handeciğim.

İşte sorular ve işte cevaplarım :)



1-bakalım kaç tanesi gerçek olacak :

-Yaza kadar en acilinden 10 kilo vermek istiyorum…
-küçük bir balıkçı kasabasında yaşamak istiyorum…
-bahçeli bir evim olsun,bahçem papatya dolsun istiyorum…
-oğlumun, yeğenimin vee luluşumun üniversiteden mezun olduğu günü görmek istiyorum…

-luluşumun mürüvvetini görmek istiyorum:)))))

2- Hemen yapabileceğim halde yapmayı neden beklediğimi bilmediklerim.

-Pastacılık kursuna gitmek istiyorum,taşınma işimiz bitince bu konuyla ilgileneceğim biran önce:)
-luluşla patlayana kadar çikolata yiyip, sohbet etmek istiyorum...
-Büyük Ada’da balık yemek istiyorum...
-Eminönüne gidip alışveriş yapmak istiyorum…



3- Bir daha dünyaya gelsem ve seçme şansım olsa...

-Kesinlikle yine eşimle evlenmek isterim…
-Kesinlikle yine canım ablamın kardeşi olmak isterim…

-Kesinlikle yine anne olurum...


bende sevgili luluşummmm papatyalarınprensesi ni , canım guldenablamı veee sevgili güldencemi sobeliyorum...

kolay gelsinnnnnn :)

4 Şubat 2008 Pazartesi

MANTARLI MAKARNA



MALZEMELER:

1 paket. makarna
1/2 kg. mantar
3 adet domates
1 kaşık zeytinyağı
2 diş sarımsak
kekik
karabiber
tuz
pul biber
süslemek için maydanoz

YAPILIŞI:


Makarnayı istediğimiz dirilikte haşlayıp süzelim ve servis tabağına alalım.
Tavaya zeytinyağı ve ince ince doğradığımız mantarları ekleyip kavuralım.
Kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri, tuzu, sarımsağı ve baharatlarımızı da ekleyip pişirilelim.
Makarnamızın üzerine sosumuzu döküp maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
İsteğe göre kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz…

AFİYET OLSUN.

2 Şubat 2008 Cumartesi

Porselen Demlik cay Saati Tarifleri etkinligi 12

Mercimekli icli

Porselen demlik cay saati tarifleri etkinligine bir kac seferdir katilmamistim bu seferde yesil mercimekli,icli köfte ile katiliyorum etkinlige ev sahipligi eden sevgili arkadasimiz http://tarifdunyasi.blogcu.com/ kendisine kolayliklar diliyor ve beni de davet ettigi icin tesekkurler ediyorum.

Bu tarifi arkadasim MENEKSE den aldim ve hemen denedim önce kiymali olarak hazirladik.Daha sonra arkadasim yesil mercimek de bu icli köfteye cok yakisiyor dedi,ben de merakimi gidermek icin o aksam hemen denedim büyüklügünü istediginiz gibi ayarliyabilirsiniz ben kücük kücük hazirladim ve 45-50 adet icli köfte elde ettim.Esim ve oglum cok begendiler.Acili biber sosu ile veya tereyaginda eritilmis pulbiberle cok yakisiyor.ayrica limon suyu ile karistirilmis ,ezilmis sarmisagi da öneririm...

YESIL MERCIMEKLI ICLI KÖFTE

Malzemeler;

(DIS MALZEMELERI)

5 adet orta boy patates

2 su bardagi cig koftelik bulgur

1 su bardagi irmik

1 yumurta

1/2 su bardagi un

2 corba kasigi domates,biber salcasi karisik

tuz,arzuya göre baharat

(IC MALZEMELERI)

500gr kiyma

1 su bardagi yesil mercimek

1 adet sogan

1 corba kasigi karisik salca

karabiber,pulbiber,tuz

1su bardagi iri ceviz parcalari

YAPILISI:

Önce yesil mercimegi 2 su bardagi su ile haslayalim suyunu cekmeden yani tamamen pisip yumusamadan ,(mercimekler biraz sert olmali)ocaktan alalim.

Bir tavaya az siviyag alip sogani kavuralim,kiymayi ilave edip kavurmaya devam edelim.Kiyma güzelce kavrulduktan sonra salcasini ilave edelim ve karistiralim.yesil mercimekleri ilave edip baharat,tuz ilavesini de yaptiktan sonra karistirip ocaktan alalim,cevizlerini ilave edelim..

Patatesleri kabuklarini soyup haslayalim,onlar haslanirken kullanacagimiz cig köftelik bulguru az sicak su ile kabartalim.Daha sonra patatesleri güzelce ezerek kabaran bulgurla karistiralim,irmigi de ilave edip agzini kapatalim.Patatesin sicagi ile yumusayan irmik ve bulgura salcayi,yumurtayi,unu , baharatlari ve tuzu ilave edip güzelce yoguralim.Elle sekillendirilecek bir hamur kivamina geldiginde ayni büyüklükte yuvarlak toplar yapip toplarin herbirini elimizle oyarak ic malzemesini ortasina koyup güzelce kapatalim .

Daha sonra onceden isitilmis sivi yagda acik kahverengi rengini alana kadar kizartalim.

!!!!!!!!!!!Ben icli kofteleri birer kizartmalik olacak sekilde torbalara koyup dondurdum.lazim oldukca cikarip kizartacagim.


AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!


ASURE



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu tarifi gecensene diger blogumda vermistim ama bu sene gene ayni tarifi denedim bazi degisiklikler ve duzeltmeler yaparak tekrar veriyorum..her sene oldugu gibi bu senede 2 defa asure pisirdik.ilkini kayinvalidemlerde pekmezli olarak pisirdik.Digerini de ben kendi evimde pisirdim (beyaz,sütlü asure )Bu sene malzemeyi biraz arttirip 3 tencere asure elde ettim.Once komsularima dagittim ,okula gittigim icin okuldaki sinif arkadaslarima da gotürüp ikram ettim.herkes cok begendi.

Ben daha once bir asure tarifi daha vermistim.Bu hafta bu tarifi de vereyim.bu malzeme ile ben 2 tane 7 litrelik tencere dolusu asure pisirdim.butun komsularima dagittim ve bizede bol bol yetti.Özellikle Hollandali komsum cok begendi,tadina bayildi yani.

ASURE

Malzemeler;

4 su bardagi asurelik bugday

2 su bardagi fasulye

2 su bardagi nohut

1 su bardagi pirinc

1 su bardagi sari kuru uzum

1 su bardagi kahverengi kuru üzüm

5-6 su bardagi seker

3 su bardagi sut

3 corba kasigi misir nisastasi(Bu sene katmadim eger kivami civik olursa ilave edin)

350gr findik

300gr badem

20 adet kayisi(200gr)

20 adet incir

2 adet elma

2 adet ayva

2 adet armut(ben kurutulmus armut parcalari kullandim)

1 adet portakal kabugu rendesi

10 adet karanfil

Uzerini suslemek icin ceviz ve tarcin

Uzerini suslemek icin badem,findik ayrilir

antep fistigi


Yapilisi;

  • Bir gece onceden bugdayi sicak suya islattim biraz soguyunca ellerimle ovalayarak guzelce yikadim ve sari suyunu suzdum.Bu islemi sari suyunu tamamen temizleyip su durulana kadar yaptim yani bir kac kez bugdayi yikadim.daha sonra tekrar islatip uzerini kapattim.nohutu da kaynar su ile islatip uzerini orttum.fasulyeyi de 10-15 dakika hasladim ve uzerini cesme suyu ile doldurup agzini kapattim.
  • Fasulye,nohut ayri tencerelere koyup yumusayana kadar pisirdim.Bugdayi birtasim kaynatip üzerine biriken köpüklerini bir kevgir yardimi ile toplayip aldim ve suyu azaldikca uzerine kaynar su ilave edip yumusayana kadar pisirdim.
  • Uzumu,inciri sicak suya islattim ve yumusayinca suyunu suzdum.bademi de islattim kabuklarini soyup ortadan ikiye ayirdim.
  • pisen bugdaya fasulye,nohutu sularini suzdukten sonra ilave ettim,pirinci de guzelce yikayip ilave ettim,uzumu de ilave ettim,kup kup dogradigim elmalari da ilave ettim.malzemeyi 2 tencereye boldum ve uzerine kaynar su ilave ettim.Pirinc,elma yumusayinca sekerini kattim damak zevkinize gore ayarlarsiniz.Rendeledigim portakal kabugunu ,kup kup dogradigim kayisilari da ilave ettim,biraz pisince kivamini ayarlamak icin nisastayi sut ile karistirip tencerelere karistirarak paylastirdim.Incirleri kup kup dogradim ve ilave ettim en son da badem ve findigi bicakla 2 ye bolup ilave ettim,az su ile kaynattigim karanfillerin suyunu ilave ettim.findiklar ve badem pismeden kitir kitir cok guzel oluyor..Asureleri atesten alip tabaklara boldum ve hafif kaymak baglayinca uzerine iri cevizi serptim,findik,badem serptim,antep fistigi attim,arzuya gore tarcinda serpilir...
  • AFIYET OLSUN!!!









1 Şubat 2008 Cuma

EN SON SIPARIS UZERINE HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Aysenur un dogu cicekler


yadenin yaspastasi Esranin dogumgu


Sevgili ESRAYA,YADEN E VE AYSENUR a Yeni yaslarinin mutluluk,saglik ve huzur getirmesini diliyorum,sevdikleri ile beraberce hayirli ve uzun ömürler gecirmelerini diliyorum.Pastalarin tadina bakanlara da afiyetler olsun diyorum



Aslinda ben MARZIPAN hamuru ile calismayi cok seviyorum ama pastanin hertarafini marzipan hamuru ile kaplayinca maliyet artiyor bu nedenle pastanin fiyati da artiyor benden pasta siparisinde bulunan kisiler pastalarin güzel görünmesini ve fiyatinin da uygun olmasini istedikleri icin bende pastalarin üzerini kremsanti veya pastakremasi ile kapladiktan sonra üzerine yapacagim süslemelerde marzipan hamuru kullaniyorum cicek yapmayi cok seviyorum..her bir pastayi birbirinden ayri suslemeye calisiyorum.


Bazi ziyaretcilerim seker hamuru ile marzipan hamurunun arasindaki farki sormuslar.


Seker hamuru Hollandada FONDANT diye geciyor ve cok tatli bir hamur,ama Marzipan MARZEPEIN diye geciyor ve badem tadinda cook fazla tatli olmayan bir hamur.icinde jelatin veya hayvansal katli maddesi yok ben hazir aliyorum ve kisacasi icinde haram olan bir katli maddesi yok.


Hollanda da yasyanlar icin bir link vereyim ordan bulabilirler...


http://deleukstetaartenshop.nl/