29 Nisan 2008 Salı

Pastalarin uzerine resimler

Merhabalar sevgili ziyaretcilerim,yaspastalarin üzerine yapistirilan resim(gofret)leri ismarliyacaginiz bir site adresi vermek istiyorum artik bilgisayardan siparis verip getirtebilirsiniz.

http://deleukstetaartenshop.nl/

kolay gelsin >>>>>>>>>>>>>>>>

Taze Bezelye Yemeği


Hani pazarda fasulye gibi dururda içindeki bezelyeler minicik miniciktir. İşte bu bezelyenin yemeği gerçekten çok lezzetli oluyor. Sanki yemeğe şeker katmışsın gibi. Ben de mevsiminde mümkün olduğunca pişirmeye çalışıyorum. Sarımsaklı yoğurtla da servis yapıyorum

Malzemeler:

  • Bir kilo taze bezelye
  • 1 büyük baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı domates suyu
  • 1 üyüık boy havuç
  • Tuz , 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Bezelyeleri yıkayıp ve uçlarını koparıp, eğer büyüklerse ikiye , büyük değillerse kesmeden tenceye koyuyoruz.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanı, ince ince kestiğimiz sarımsağı, yuvarlak yuvarlak doğradığımız havucu, domates suyunu ve tuzunu da koyup üstüne hafif gececek kadar su koyuyoruz.
  3. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra, -bezelyeler pişene kadar- ocağın altını kapatıyoruz. Üstüne iki kaşık zeytinyağımızı katıp karıştırıyoruz.

Düğün Çorbası


Düğün çorbasını aslında çok sık aralıklarla yapmam. Benim ikram çorbalarımdan biridir. Aslında yapmak çok kolay. Ben neden kaçıyorum bilmem ki.
Malzemeler:
  • 200 gr kadar yağsız kuzu eti
  • 1.5 lt su
  • yarım limon
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz ve istenirse sarımsak

Yapılışı:

  1. Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince kesin.
  2. 1 yumurta sarısını , unu ve limonu bir kasede bir güzel biribirine yedirin.
  3. Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurtatı kesmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
  4. Çorbanın altını yakın , tuzunu katın ve kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. İsterseniz içine dövülmüş sarımsak koyabilirsiniz. O zamanda paça çorba gibi olur. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.

İlk Defa Mimlendim

Hayatımda ilk kez mimlendim. Bir de öyle bir zor bir konu geldi ki bana. “Yakinlarimiz dışında bizi etkileyen üç kadın” Düşün düşün. Sonunda buldum. Gerçekten hayatımı değiştiren kadınları buldum.

1- HALE GÖYMEN

Lise sona giderken Karacabey-Bursa arası bir otobüs yolculuğu yapmıştım. Göymen’ lerin bir kızı ile yan yana oturmuştuk. Bana ne olmak istediğimi sormuştu . Ben de inşaat mühendisi olmak istiyorum demiştim. Kendisi elektronik mühendisi ve öğretim görevlisi imiş. Bana 1 saatlik yol boyunca elektronik mühendisliğini anlattı. Ben otobüsten indiğimde elektronik mühendisi olamaya karar vermiştim ve elektronik mühendisi oldum. O bir saatlik konuşma benim tüm hayatımı değiştirdi. Hale abla beni hatırlamaz , ben onu yolda görsem tanımam ama, onun sayesinde eşim, işim belirlendi ve gerçekten tüm bunlar için çok teşekkür ederim.
Hem kendisini hem de Allah’a

2- KIYMET HASEKİ

Kendisi teyzem olur. Gerçi tanıdık olmayacaktı ama ben bu kurala uymadım. Teyzemin ölümü gerçekten benim yaşamımı değiştirdi. Benim yanımda vefat etti. Ölümün o soğuk yüzünü onunla ilk defa idrak ettim ve birebir yaşadım. Ben de gerçekten çok derin izler bıraktı. :((( Bu olayla da biraz daha büyüdüm ve her kötü şeyden olduğu gibi bu olaydan da iyi şeyler çıkarmayı hedefledim. Artık Hayata daha hafif bakmaya ve elimden geldiğince daha çok insana yardımcı olmaya çalışıyorum sayesinde. Yattığın yer cennet olsun inşallah.

3- TÜM KIZ ARKADAŞLARIM

Ben gerçekten çok arkadaş canlısı bir insanım. Çok da arkadaş ve dostum vardır. İnsanları gerçekten çok severim ve bu dış görünüşüme de yansır. Benim yüzümün asık olduğunu çok az görebilirsiniz. Hatırlayabildiğim kadarı ile ilkokuldan bu yana ve belki daha öncesi kız arkadaşlarım bana çok şey kattılar. Ben ayrıca yatılı okuduğum için arkadaşın ve dostun önemini çok iyi bilirim. Hepsini tek tek saymak istemiyorum. Ama hepinizi çok seviyorum. Hepinizden aldığım güzel değerler için çok çok teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum.

Ben de Banu’ yu ve Canay’ ı mimledim.

27 Nisan 2008 Pazar

HATIRLATMA

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


mulifeestjn


Daha önce bloguma bu daveti eklemistim ama üzerinden hayli bir zaman gecti.Bende sizlere tekrar hatirlatmak istedim .1-5 mayis tarihleri arasinda hepinizi VAN NELLE ONTWERPFABRIEK e bekliyoruz.Bende 3 Mayis tarihinde gezme amaciyla ,4 Mayis da görevli olarak yiyecek satisi standinda büyük FUAR da olacagim .Almanyanin,Belcikanin ,Fransa nin Hollandaya yakin sehirlerinde yasayan veya ROTTERDAM ve cevresinde yasayan herkesi bekliyorum.Ayrica hollandada okullar 2,5 hafta tatil bu hafta hollandanin 3 önemli bayrami ve 1 anma günü var yani bu hafta bol tatil var..Cocuklar icin pek cok oyun yeri,park ve aktiviteler var yani cocuklariniz icin de bir degisiklik olur.Oktay ustanin hangi gunlerde orda olacagini da tam ögrenemedim ama Ikbal Gürpinarin gelip gelmeyecegi belli degilmis yani programa katilmayabilir..


ADRES:


Van Nelle Ontwerpfabriek


Van Nelleweg 1 3044BC


ROTTERDAM

26 Nisan 2008 Cumartesi

Birikenler...


Gri bir haftasonu..
Bahar, bir müddet sonra tekrar gelmek üzere yerini kışa bıraktı kısa bir süreliğine. Gerçi bahar bile bitmiş, yaz gelmişti adeta ama çok erkendi.. İşte yine hava soğuk derecesinde serin. Kahve makinesinin düğmesine bastıktan sonra artık yazmalıyım diyerek bilgisayar başına oturdum. Doğrusunu söylemek gerekirse; o kadar güzel, öyle içten yorumlar geldi ki sizden son yazıdan sonra, bir müddet güncellemek istemedim. Sonraki günlerde de fırsat olmadı bir şeyler karalamak, son fotoğrafları yüklemek için.

Biraz “ordan burdan” bir yazı olacak, ama birikenleri paylaşmanın başka bir yolu yok sanırım:)



Geçtiğimiz haftasonu, yani nişandan 1 hafta sonra, Rabia ablamıza “el öpmeye” gittik:) Bursa dağlarına, Orhangazi’ye yaptığımız her yolculuk çok özeldir bizim için.. Bu seferki de çok özeldi. Kucaklaştık ablamızla, Ahmet abimizle ve Gülde’leriyle. Çok kısaydı vakit bu kez, ama ne gam, “zaman yok”tu ki zaten.. Manolya diktik sevgilimle, bahçeye. Gönlü gibi zengin bahçesinde, hepimiz için bir ağacı vardır Rabia ablamın. Bizimki de manolya oldu. Bakalım ne zaman açar o güzelim beyaz çiçeklerini?


Erguvanlar açmıştı...
Onu ben çağırdım uzaklardan dedi ablam. Havadaki kokusunu duyar, ah benim bahçemde de olsa dermiş hep.. Bir bakmış, önce bahçenin aşağılarında bir erguvan. Gün gelmiş tam karşısında bir tane daha..

Mor salkımları tam 7 sene sonra bu bahar açmış, çok değerlilermiş..


Bakraç içindeki unutma beni çiçeği.. Pek minik, pek güzel..


Bu saksıda yan yana açmış sarı şakayıklara da Sibel & Fırat adını verdim. Şımardım mı ne:)


Bu nasıl bir güzellik böyle, bakar mısınız? Hangisi daha güzel, karar veremedim ben..
Kollarını başlarının üzerine kaldırmış, danseden balerinlere benzemiyorlar mı?

Alerjimin izin verdiği ölçüde bahçede dolaştım, bol bol fotoğraf çektim, ama havayı fazla koklayamadım... Sanırım yine katkı maddeli şeyler yiyorum diyerek kendime kızdım, zira uzun süredir böyle şiddetli bahar alerjisi olmamıştım... Detoksa ihtiyacım var aslında biliyorum ama hep erteliyorum. Daha fazla ertelememeliyim..


Bahçenin fotoğrafları bitmez..
Ama İrem'den de haberler var:)
Aydın’a gittiğimizde İrem onu çok merak eden eniştesiyle de tanıştı nihayet. Pek sevdiler birbirlerini. Hoş, İrem kuşun sevmediği kimse var mı, yok:) Birazcık koca dedesinden ve ninesinden korkuyor, o kadar!

Büyümüş, daha da güzelleşmişti kuşum. Teyzesine pozlar verdi, maviş gözleriyle objektife bakıp kıpırdama İrem deyince duruyordu:)


Teyzesinin ot sevdasının İrem'de de olacağı bir kehanet olmasa gerek! Otların arasında öyle mutluydu ki miniğim. Anneannesi hardal otlarını ayıklarken o kimisini oyuncak yaptı, kiminin tadına baktı.


Otların ayıklanması bittikten sonra da anneannesiyle sarmaş dolaş oldular. Teyzesi de dayanamayıp fotoğrafladı onların bu halini. Anneciği çalışmak zorunda olduğu için 8 aylık kuşum anneannesiyle geçiriyor günlerini...


Ot demişken; Aydın'da pazar gezme şansım da oldu. Kucağımda İrem olduğu için çok fazla bakınamadım ama gördüğüm tezgahlar yılın ilk domatesleri, bahar sebzeleri-meyveleri ve otlarla doluydu. Hardalotunu salata yaptık, arapsaçı valizimde benimle İstanbul'a geldi (sonra da köy yumurtalarıyla birlikte kavruldu), bir de sarmaşık yemek kısmet oldu. Acıot da dedikleri, ancak benim gibi otseverlerin severek yiyebileceği, buruk bir ot sarmaşık. Annem yoğurtsuz sever bu otu, yoğurtsuz da güzel olur zaten, ama ben Aydın'da has süzme yoğurt bulmuşken onunla yedim tabi:)



Annem nohut mayalı ekmek yapmıştı, hem orda yedim, hem de gelirken koca bir tanesini getirdim. 40 dilim çıktı o koca ekmekten, buzluğa attım 4 poşet halinde. Bakla getirdim sonra, nasıl taze, nasıl lezzetliydi.. İki sefer pişirdim onu da, tadı hala damağımda.. Köy yumurtaları getirdim hiçbirini kırmadan, bir koca pet içinde de halis sızma.. Marketten almak zorunda kalmıştım en son, canım sıkılmıştı!

İstanbul-Aydın yolculuklarının en sevdiğim yanı, Susurluk'ta tost ve ayran..


Başta dediğim gibi, ordan burdan oldu bu yazı.
Bir tatlı tarifim de vardı aslında, ama o şimdilik kalsın.

Umarım çok fazla ara vermeden yazabilirim tekrar, çünkü bugünlerde telaşlıyız, düğüne fazla bir zaman yok.. Gelinlik provaları, hazırlanması gereken ama henüz nasıl olacağına karar verilememiş nikah şekerleri, davetiye listesi... İlgilenmemiz gereken öyle çok detay var ki bazen düşünmekten bile yoruluyorum, bir an önce bitsin istiyorum. Bir an önce bitsin ve kendimizi deniz kenarında, rakı sofrasında bulalım bir gün batımında!..

.. ama öyle hemen kolayca erişilmiyor güzelliklere, biraz yorulacağız elbet.
neyse ki yorgunluklar da geçecek..
hayatın sarkacında, olduğumuz yerin farkında olarak nefes alabilmek en güzeli.

25 Nisan 2008 Cuma

Hardallı ve Krem Peynirli Patates Salatası


Bu patates salatasını uzun zamandır denemek istiyordum. Misafirlerim geleceğini öğrenince hemen yaptım. Ben zaten patatese bayılırım. Patatesli börek , patatesli salata çok severim çookkk. Alam doğacakmışım neredeyse. Bir günde patatesli mantı yapayım da onu resimleyeyim. Oda çok güzel oluyor. Salatanın içine krem peynir falan girince çok güzel bir şey oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Bu arada ana tarif portakal ağacından alınma.

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı dolusu krem peynir
  • 1 yemek kaşığı silme hardal (sevmiyorsanız koymayın ama salataya yakıştı.)
  • 2 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu süzülmüş yoğurt

Yapılışı:

  1. Patatesleri haşlayın ve soğuduktan sonra büyük olacak şekilde küp küp doğrayın
  2. Yoğurdunuzu bir tel süzgece alın yaklaşık yarım saat kadar süzülsün
  3. Krem peyniri, hardalı, yoğurdu, zeytin yağını ve mayonezi içine el blandırı daldırarak bir güzel birbirine karıştırın. Daha sonra patateslerin üzerine dökün.

24 Nisan 2008 Perşembe

EN SON HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


cars pasta resm

Bu yukardaki cars resmi yaspastalarin üzerine yapistirmak icin kullandigim gofret resim.

cars pasta2

Bu yaspastayi MUHAMMED EMIN icin hazirladim kendisi 3 yasina girdi hayirli,uzun bir ömür diliyorum.Bu yaspasta 20-22 kisilik bir yaspasta ve ben yukardaki resimleri bir internet sitesinden aldigim icin pastayi resmin fiyatini da ekledikten sonra 23,50 euroya yaptim.

barbie pasta ustu.JPG Barbie yaspasta.JPG

BU yaspastayi sevgili arkadasim GÜLHAN in kizi DILARA icin hazirladim ,canim arkadasim ,esi ve kizi benim cikolatali yaspastami cok severek yerler ve bu seferde onlar icin cikolatali bir yaspasta hazirladim uzerine de DILARANIN begendigi barbie resmini yapistirdim..Pastayi cok begenmisler.DILARAYA ailesiyle berabercesaglikli,mutlu, hayirli,uzun bir ömür gecirmesini diliyorum...Burdan kocaman öpüyorum

Bu yaspasta 12-14 kisilik uzerindeki resmin fiyati eklenince 20 euro ya yaptim..

bahar pastasi !

Bu yaspastayi da sevgili arkadasim BETÜL un beni arayarak haber verdigi düzenlenen FILISTINE YARDIM kermesi icin hazirladim .Insallah satin alanlar begenmislerdir.Allah cook uzaklarda eziyet altindaki,savas veaclikla imtihan olan. kendilerine cevrilmis her an ates alacak silahlarin golgesinde yasamlarini gecirmeye calisan bütün Ümmeti Muhammede yardim etsin..AMIN!!!

ÇİKOLATALI TOP KEK



Bu nefissss topkekleri canım ablacığıma çaya giderken yaptım.
Pamuk gibi oldu, kesinlikle tavsiye ederim.
Sıcak sıcakta soğuk soğukta nefis oluyor:)




MALZEMELER:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tepeleme nestle kakao
1,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
Damla çikolata


Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.

Yağımızı ve sütümüzü ilave edip tekrar karıştıralım.

Diğer malzemeleri de ilave edip karıştıralım.

Muffin kalıplarımızın yarısından fazlası dolacak şekilde doldurup,

önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.



AFİYETLER OLSUN.

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER
















Zeytinyağlı Pırasa

Ben zeytinyağı pırasaya bayılırım. mmmm. Oglusum pek sevmez pırasayı . Ama yinede yaparım.

Malzemeler:
  • 1 bağ pırasa
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç pirinç
  • zeytinyağı, 2 adet kesme şeker ve tuz

Yapılışı:

  1. Pırasaları yıkayıp 3 parmak eninde kesin
  2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Havuçları yuvarlak yuvarlak doğrayın.
  3. Pirinci yıkayın. Tüm malzemeyi bir tencereye doldurun. İki bardak su ekleyin. Zeytinyağını yemek piştikten ve kapattıktan sonra 2 kaşık olarak ekleyin.

23 Nisan 2008 Çarşamba

Fırın Torbasında Tavuk

Hem lezzetli hem de kolay bir kabul yemeği. Nasıl tembelim ama :))yaptığım tüm yemekler tembel işi. Bu fırın torbasını bulana var ya ben acayip duacıyım. Sayemde cennetlik oldu adamcağız (veya kadıncağız.) Bu yemek 12 kişilik olduğu için her şey iki katında. Siz kendinize yapacaksanız miktarları ikiye bölün.

Malzemeler:
  • 2 kilo tavuk eti (ben genelde but kullanırım ama siz beyaz etini de kullanabilirsiniz.)
  • Soya sosu
  • 2 adet fırın torbası
  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 şişe bezelyenin yarısı (250 gr kadar)
  • 3 adet büyük patates
  • 2 adet büyük soğan
  • Yemek yağsız yapılıyor. Ben hiç yağ koymuyorum. Soya sosundan dolayı tuzda koymuyorum.
Yapılışı:
  1. Tavukları büyük olacak şekilde küp küp kesin.
  2. Üstüne soya sosunu sıkıp elinizle bir güzel yedirin. (Soya sosu tavukta benim olmazsa olmazım. ) 20 dakika bekletin.
  3. Fırın torbalarına birer tatlı kaşığı un serpip bir güzel içinde dağıtın. Fazlasını atın.
  4. Havuçları yuvarlak yuvarlak, patatesleri küp küp, soğanları piyazlık doğrayın.
  5. Tavuğun olduğu kaba bezelye hariç tüm malzemeyi atıp bir güzel harmanlayın ve torbalara dağıtın.
  6. Bezelyeleri de torbalara koyun . Torbalara kürdanla bir kaç delik atın.
  7. 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

22 Nisan 2008 Salı

Patlıcan Salatası


Kırmızı biberin hemen ardından patlıcan salatası yazıyorum. Patlıcanları da ben aynı kırmızı yağ biberi gibi fırın tepsisine dizip fırınlayıp (fırında pöpülleyip ) derin dondurucu da saklıyorum. Bir yemek verdiğimde de iki adet salatam hemen elimin altında olmuş oluyor.Bu arada patlıcanı ben hep tophane patlıcanından yapıyorum. Acı çıkma riski olmuyor patlıcanın. Tophane patlıcanları hem çok sevimliler hem de çok lezzetliler bence. .


Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 kaşık üzüm sirkesi + 1 adet elma sireksi
  • 3-4 diş sarımsak ve tuz
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet domates

Yapılışı:

  1. Soğanları piyazlık doğrayıp tuz ile ovuyorum. Sonra soğanları tuzlarını akıtmak için yıkıyorum
  2. Patıcanları ve domatesleri küp küp doğruyorum. Maydanozları ince ince doğruyorum
  3. Sarımsakları havanda eziyorum. İçine tuz ve sirkeyi katıp sosunu hazırlıyorum.
  4. Hepsini bir tabakta karıştırıyorum. Hemen sofraya koymayacaksanız domatesini en son katın ki salatanız sulanmasın.

Kırmızı Biber Salatası

Bunu yapmak inanılmaz kolay. Ama ben yine de yazmak istedim. Aslında bunu yazmamda ki amaç kırmızı biberlerin derin dondurucuda kolaylıkla saklandığı ve yemeğe misafir geldiğinde hemencecik bir salata yapılabildiğini söylemek. Kırmızı biberleri yaz mevisiminde fırın tepsisine diziyorum. Fırında pörpüllemiş oluyorum. Sonra kabuklarını soyup , soğuyunca buzdolabı poşetlerine birer salata yapılabilecek kadar -yaklaşık 7-8 tane- koyup derin dondurucuya atıyorum.

Malzemeler:
  • 7-8 adet pörpüllenmiş kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık sirke ve 1 kaşık elma sirkesi
  • 2 kaşık zeytinyağı ve tuz

Yapılışı:

  1. Kırmızı biberleri istediğiniz ebatta dğrayın.
  2. Sarımsakları dövün. Zeytinyağı , sirke ve tuz ile karıştırın
  3. Sosu kırmızı biberle karıştırın. Bitti bu kadar!!!

15 Nisan 2008 Salı

Lulu'nun Portakallı Kurabiyeleri








Bu nefisss kurabiyelerin tarifi sevgili Luluşkomdan:)
msn'de laflıyorduk,kurabiye yapmam lazım dedim derdemez bu tarifi gönderdi bana,bende hemen kaptım oğlumu doğruuuuu mutfak,verdim emre'nin eline bütün kapkaçak ne varsa...o müzisyen kişiliğini ön plana çıkarırken ben bu güzel kurabiyeleri sevgili eşim fuarda yesin diye pişirdim:) Günün sonunda oğlum bir sürü beste yaptı,eşimin harika kurabiyeleri oldu, benimde davul gibi koskocamaaaannn ve çok ağrıyan bir başım oldu:)


artık mutfağa girmek çok zor geliyor...ah şu oğlum biraz uyumayı sevse ne iyi olurdu:)

Gelelim güpgüzel kurabiyelerimizeeee, aslında bu kurabiyeler daha önce verdiğim portakallı kurabiyelerle kardeş sayılır,ek olarak sadece fındık var bunda...

ama özel olan tarafı luluşumun kurabiyeleri olmaları:)

Teşekkür ederim fıstığım...

Malzemeler:


1su bardağı nişasta

1su bardağı pudra şekeri

3su bardağı un

1portakal kabuğu rendesi

1/2 portakalın suyu

1 paket kabartma tozu

1 paket yumuşamış margarin

1/2 su bardağı toz fındık

Yapılışı:

Bütüüüün malzemeleri genişçe bir kapta iyice yoğuruyoruz,

dilediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun...









Sevgiler , öpücükler

Üç Renkli Börek


Tarif Portakal ağacından. Ben zaten portakal ağacının sıkı bir takipçisiyim ve kendime göre güzel bulduklarımı da deniyorum. Tarifte değişiklikler var. Çünkü ben pastırmayı yerken çok seviyorum da :) daha sonra tendeki kokusunu sevmiyorum. :( Ben de o yüzden pastırma yerine sosis koydum. Ayrıca havucu ve ıspanağı tuzla değil sert rendelenmiş peynir ile tatlandırdım. ve yine ayrıca yufkaları sulu sıvı yağ ile ıslattım çünkü öbür türlü bana çok yağlı geliyor.

Bu börek hem çok kolay çünkü malzemeler çiğden konuyor. Hem görünümü hem de tadı çok güzel. Malzemeler çiğden konduğu için yumuşacık ayrıca. Gerçi benim çektiğim foto misafirler gittikten sonra olduğu için biraz börekler aygınım ve baygınım olmuş ama olsun. Tavsiye edilir.

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su
  • 2 adet orta boy havuç
  • 10 adet kokteyl sosis ( küçük sosislerden)
  • 1/2 kg ıspanağın yaprakları
  • 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş sert peynir (ben genellikle mihaliç kullanıyorum)
  • Yumurta sarısı, haşhaş tohumu (veya susam)

Yapılışı:

  1. Birinci yufkayı masaya serip sulu yağla ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine serip ıslatın.
  2. Havucu rendeleyip ikinci yufkanın üzerine serpin, havucun üstüne peynirin yarısını da serpin.
  3. Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip ıslatın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine koyun. Üstüne kalan peyniri serpin.
  4. Dördüncü yufkayı serip ıslatın. Sosisleride rendeleyip dördüncü yufkanın üzerine serpiştirin.
  5. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın. Yufkayı rulo şeklinde sarıp bıçakla ikiye bölün.
  6. İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sürün ve haşhaş tohumu serpin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


14 Nisan 2008 Pazartesi

Taçlandık...


Geçen bahardı…
İzmir’e gidecek bir otobüsün gece yolcularıydık..
“Ayrılıkların da sonu var” demişti İlhan İrem, İzmir’deydi buluşmamız bu kez, gidecektik yüreklerimizi kanatlandırıp…

Geceyarısına doğru buluştuk, görür görmez tanıdım onu, Sevecen’di..
Ertesi gün, konser öncesi dostlarımızla, -daha o zamandan dostum olacaklarını anladığım dostlarımızla- tarifsizdi paylaşımlarımız.. İlhan İrem şarkıları, bir şişe Şiraz, ve.…

…. konserde elimizi tuttu Üstad… İlk onun elini, sonra benim elimi.. usulca birleştirdi bizi, henüz biz bile bilmeden belki..
Sonrası su gibiydi.. İrem bağının nice güzellikleriyle çevrelenmiş, sıcacık, ışık ve sevgi dolu günler... Ruh eşimdi, ilk günlerde anlamıştım.

Ve.. “taçlandık” 12 Nisan gecesi..
Nişan gecemizde parmaklarımıza takılan yüzükler, sonsuza giden bir yolun küçük simgeleri sadece.. yolumuz uzun…
Çünkü bizi birleştiren tesadüfler değildi.

Şimdi yüreklerimizin sonsuza açılmış kanatları, incecik bir tül gibi örtüyor yaşanılan anları..
ve "hayallerimin sedef kapısını açınca", içimde bir şarkı çalıyor..

“gül kokulu çeyiz sandığı…”

13 Nisan 2008 Pazar

BOL CIKOLATALI YASPASTA vePDCST ETKINLIGI 21

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

bol cikolatali yas pasta1.JPG

PDCST ETKINLIGI nin bu seferki ev sahibi http://ngr.blogcu.com/ etkinlige beni de davet ettigi icin cok tesekkurler ediyorum ve bende etkinlige cok begenilen bir yaspasta tarifi ile katiliyorum.


Bu Yaspasta icin 26 cm lik bir kelepceli kalip kullandim,kaliba gore malzemeler azaltip cogaltilabilir.!!!
En son siparis üzerine hazirladigim yaspastalardan biri ,bu resimde gördügünüz yaspasta yiyenler cok begendiler....Aslinda ben beyaz pandispanyali yaspastalari daha cok severdim ve tavsiye ederdim bu yaspasta tarifini deneyip de cok begenince soranlara bu yaspastayi tavsiye ediyorum..Cok güzel cikolata tadini alabiliyorsunuz...
NOT:siz kutu kremadan cikolatali krema yapmak yerine cikolatali kremsanti kullanabilirsiniz...


BOL CIKOLATALI YAS PASTA
Malzemeler:
6 iri yumurta
1+1/4 su bardagi seker
2 corba kasigi kakao
1paket kabartma tozu
1 su bardagi un
1 corba kasigi misir nisastasi
100g cig krema(slagroom)
100gr bitter cikolata
yarim cay bardagi su
Kremasi:
100gr bitter cikolara(puur)
50gr cikolata (rendelemek icin)
4 paket kutu krema,(Slagroom,sahne)
3 poset krema sertlestirici(klop-fix)
3 poset vanilya
5 corba kasigi pudra sekeri
2 cay bardagi süt
2 poset krem santi
File badem
200 gr renkli marzipan hamuru
ISLATMAK ICIN
1 su bardasi süt,1 corba kasigi silme seker
YAPILISI:
(Pastamizin kekine katmak icin 1/2paket krema(100gr) ve 100gr cikolata )Ilk olarak bir tavaya cig krema alinir ve ocak yakilir,cikolata parcalanir ve ilave edilir.karistirarak erimesi saglanir krema kaynamadan veya kaynar kaynamaz hemen ocaktan alinir.Bir kenarda sogumasi saglanir.Oda sicakliginda olmali..
NOT!!!Pandispanyamizin ara katina sürecegimiz cikolatali krema icin de 1 paket krema ve 100gr bitter cikolata bir tavada eritilir,krema kaynamadan ocaktan alinir,bir süre soguduktan sonra dipfize konup yarimsaat kadar orda bekletilir.Daha sonra 2 corba kasigi pudrasekeri ilave edilerek mikserle önce en düsük ayarinda sonra biraz yükseltilerek cirpilir.koyulasip kabarinca mikser birakilir.Böylece cikolatali kremsantimizi kendimiz hazirlamis oluyoruz.
Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve seker guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca , erittigimiz ve oda sicakligindaki cikolata yavas yavas ilave edilip karistirilir mikserle biraz daha karistirildiktan sonra.Yumurta beyazlari da ilave edilir mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.
Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir, en son da yarim cay bardagi su ilave edilir bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz ve unladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 35-40 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda1-2 saat bekletilir.Krem santi ve süt de cirpilir ve o da buzdolabinda muhafaza edilir,cikarildiginda krema ve kremsanti karistirilir.
Kekimiz soguyunca ortadan 3 esit parcaya kesilir .
Kekimizi islatmak icin önce süt ve seker karistirilir.Daha sonra kesilen kekin önce alt parcasi islatilir süt bir kasik yardimi ile her tarafine gezdirilir.Sonra hazirlanan CIKOLATALI KREMA kekimizin ara katina yayilir,daha sonra ,kekimizin üst parcasi kremamizin üzerine kapatilir,kekimizin üst kismi da heryani islanacak sekilde sekerli sütle islatilir. krema kekimizin 2. ara katina sürülür ve(50gr) cikolata rendelenir.Daha sonra en üst kat konur ve tekrar sekerli sütle islatilip en uste de kalan kremadan sürülür pastamizin yanlari da krema ile kapatilir daha sonra hazirladigimiz kremsantiden ince bir tabaka yaspastamizin üzerine güzelce sürülür.Krema torbamiza kremsanti doldurulup pastamizin üzeri süslenir.Yan taraflarina da file badem yapistirilir.Buzdolabinda bekletilir.
Siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.ben hazirladigim marzipan cicekler ve rende cikolata ile süsledim.
Yiyenler cok begenmisler,sizlere de tavsiye ederim
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!

EN SON SIPARIS ÜZERINE HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler

bol cikolatali yas pasta1.JPG teletubbies 1.J


AMSTERDAM dan Emine hanim bu hafta bana 3 adet yaspasta siparisi verdi.2 tanesi kizinin dogum günü ve dis bulguru icin yapacagi davet icindi .biri cikolatali yaspasta ve uzeri rende cikolatali olan.Digeri isepastanin üzerine kizi FADIME SULTAN in cok sevdigi teletubies figürü yapmami istedi .Enson yaspastasi da keki cikolatali ve üzeri meyveli yaspasta...FADIME SULTAN a hayirli,uzun ömürler diliyorum.Insallah pastasini begenmistir...


teletubbies cikolatali,meyv Betul icin yasp

Bu yaspasta yi da halasi Betül icin siparis verdi..BETÜL ün dogum gününü de kutluyorum hayirli,uzun ömürler diliyorum..

12 Nisan 2008 Cumartesi

PDCST Etkinligi 20 Icin Sari Misket kofteler

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


pirincli misket kofte.JPG

PDCST Etkinligindeki evsahibi olan arkadasimiz MUCIZEMBENIBUL.blogcu.com sevgili arkadasim beni de etkinlige davet etti kendisine tesekkurler ediyor ve cayin yanina alternatif bir köfte tarifi ile etkinlige bende katiliyorum.

Bu köfte kadinbudu köfte ile biraz benziyor farki icine konan baharat ve rengi .Yiyenler cok begeniyorlar özellikle de benim oglum :""anne niye ben kilo aliyorum biliyormusun?sen böyle güzel köfteler yapiyorsun bende yiyip kilo aliyorum"".

Ben pirinc yerine bir gun öncesinden kalan pirinc pilavimi kullandim kalan pirinc pilavini degerlendirmek icin güzel bir firsat...

SARI MISKET KÖFTELER

Malzemeler;

yarim kilo kiyma

1 su bardagi pirinc

1 adet sogan

4 adet yumurta

1 corba kasigi tereyagi

1 cay kasiginin ucu ile kimyon,karabiber

1 cay kasigi kirmizi pulbiber

1 corba kasigi kurkuma

az tuz

200gr galeta unu

kizartmak icin siviyag

YAPILISI:
Önce kiymamizi ikiye bölelim ve sogani ince ince dograyip bir tavaya alalim.Sogani kavurduktan sonra kiymanin yarisini ilave edip güzelce kavuralim.Suyunu birakip tekrar cektikten sonra az tuz atip ocaktan alalim.sogumaya birakalim.

Pirincimizi guzelce yikayip 2 su bardagi su,az tuz ile pilav pisiriyor gibi guzelce pisirelim .Sogumaya birakalim.

Daha sonra kavrulan kiyma,cigolan kiyma,soguyan pirinc bir kaba konur,üzerine 2 yumurta ve baharatlar az tuz ilave edilip güzelce yogrulur.koyu bir kivam alinca elle yuvarlak sekiller verilip önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanir kizgin yagda kahverengi renk alana kadar kizartilip ilikken servis edilir.

AFIYETLER OLSUNNNN!!!!!!!!!!!!!!!

kurkuma.JPG

11 Nisan 2008 Cuma

VEE KERMESIMIZ SONA ERDI

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


marzipanli yaspasta1.JPG



Marzipanli yaspasta.JPG
Yukardaki 2 yaspastayi camiden bir abimiz pastanede calisan bir Türk pasta ustasina hazirlatmis gercektende cok güzel degilmi?

Meyveli yaspasta!.JPG



cilekli,cikolatali yaspasta.JPG

Yukardaki yaspastanin keki cikolatali,ara kremasi slagroom yani kutu krema ile hazirladim ve cikolatali kremsanti var üzerini de cilek le süsledim.

Meyveli yaspasta!!.JPG

Yukardaki yaspastanin ara kremasi da boter krem yani yagli pasta kremasi ama ben kendim hazirladigim icin yagini cok az kullaniyorum cok hafif bir yaspasta oluyor.

meyvali yaspasta.JPG

Bu yaspasta da ara kremasi olarak tiramisunun kremasini kullandim .Üzerine meyve dizdim.

bol cikolatali yaspoasta!.JPG

Bu yaspastanin tarifini blogumda bulabilirsiniz bol cikolatali yaspasta.Toplamda kermes icin 10 adet yaspasta hazirladim.2 tepsi baklava hazirladim,un helvasi hazirladim ayrica sal ordüm ve 2 adet havlu kenarini süsledim ve hazirladim..cok uzun zaman aldi tek tek inciler diktim ...Hamd olsun hepsi de satildi.Kermeste 15,000 euro kazandik 2 günde Allah emegi gecen ve ziyaretimize gelen herkesten razi olsun.

Kermeste toplamda 25 adet yaspasta sattim.

kermes19.JPG



kermes18.JPG


kermes16.JPG



kermes15.JPG



kermes14.JPG



kermes13.JPG



kermes12.JPG


kermes11.JPG


r

MEDINENIN Pastasi.JPG




Medinenin irmik helvasi.JPG




halkali,kelebekli havlu kenari.JPG halkali sepetli havlu kenari.JPG kermes9.JPG kermes8.JPG kermes7.JPG kermes6.JPG kermes5.JPG kermes4.JPG kermes3.JPG kermes2.JPG kermes10.JPG
sal.JPG
Bu sali da kermes icin ordüm ve hemen satildi.