30 Haziran 2008 Pazartesi

Masal masal içinde...


Anlatılacak çok şey var demiştim.
Çok anı, çok fotoğraf..
Düşündükçe, anılar mı fotoğrafların peşisıra geliyor, yoksa fotoğraflar mı anıların bilmiyorum. Ama onları kucakladığımda, artık hep deniz ve güneş kokulu yaz zamanları geliyor aklıma. Sıcak öğle sonraları ve serin, bol yıldızlı geceler.. Oysa mor atkılı bir güz kızıydım ben, şimdi yaz mı beni böyle sarhoş, böyle deli, böyle beyaz elbiseli, çıplak ayaklı yapan?

(hep billur bir küreye koyup saklamak ve özledikçe
elimde küreyi hafifçe sallayarak uçuşan karların arasından bakmak istiyorum onlara..)

Başlangıçta, uyuyordum.
Sonra uyanıyordum ve zeytin ağaçlarını seçiyordum otobüs camından, hayal meyal.. Kokuları gelmiyordu henüz burnuma. Sadece uyumak istiyordum. Omzuma yaslanmış baştan, daha çok var mı olduğunu zannettiğim soru cümleleri duyuluyordu, hayal meyal.. Otobüs, masal kentimize giriyordu, hayal meyal...


Sanki hep orda, anahtarını kilitte döndürmemizi bekleyen "evimiz"e gittik sonunda..
Bir gün bizim olması hayallerini kurduğumuz, hatta bunun için çocukca senaryolar yazıp eğlendiğimiz..

O eski Rum evi.. hani bir vakitler bir rahibin yaşadığı, taş merdivenleri büyülü...


Pencereden baktım..
Çatılarda gezen kedilere, uzaktan gülümseyen denize, eski kiliseye, anılarıma, anılarımıza.. Düne, bugüne, yarına.


Yaz her zamankinden güzeldi..
Her zamankinden beyaz..
Kokladığınızda ruhunuza işleyecek bir beyaz hem de, sıcacık, şeffaf, sevecen bir beyaz...


Bundan mıydı Cunda'daki tüm kedilerin uyuklaması, sonra denizden gelen iyot kokusuna aldanıp balıkçı sandallarına koşması?


Günbatımının eşsiz renkleri miydi yoksa, insanı asıl büyüleyen..
Beyaz değil de gümüş müydü, yoksa turkuaz mı, ebruli mi..


Ama güzeldi Cunda..
Şalını omuzlarından aşağı bırakıvermiş, rakısına buzu parmaklarıyla atan, davetkar Ege güzeli, mihrabı yerinde hani.

Rakı güzeldi, buğusu üstünde soğuk kavun güzeldi, peynir güzeldi.


Dahası da vardı tabi...
Hepsi rakıya yoldaşlık etmek üzere dizilmişlerdi masaya, bir güzel kıyıda, eli bol bir şefin elinden, Nesos'ta.. "yarımşar porsiyon" mezelerimizle ben, çok özlediği çipurasıyla sevgilim mutluydu.


Birkaç yıl önce bir güzel buluşmada, ayın doğuşuna tanık olmuştum bu kıyıda.
Yine doğdu ay, bu kez ikimize de hoşgeldin demek için.
Ay yükseldi, kadehler yükseldi, ön ve arka masalardan yükselen kahkaha sesleriyle birlikte, aldığım her yudumda gülümseyerek bir denize, bir sevgilime baktım. Kainatın ışıklı sarkacı da gülümsüyordu...


Nesos'un sürprizine ne denir?
Unuttuğum, usulcacık masamıza bırakıldığında çocuklar gibi sevindiğim.
Üstüne vişne reçeli dökülmüş bir dilim Ayvalık loru...
Damakta danseden bir lezzet, hani tutmasanız kendinizi, kalkıp eşlik edeceğiniz...


"en karanlık saati gecenin gün doğmadan az önce olan zaman"

Sokaklarda gecenin sarı ışığı, dilimizde İrem şarkıları.. sevgilimin eli bir bende, bir fotoğraf makinesinde.. durmadan kaydetmek istiyorduk bu görüntüleri, hep olmak istediğimiz bu yerin aldığı her nefesi..


Çünkü zaman, biz birşey anlamadan geçiyordu..
Asla bitmesin istediğimiz dakikalar zamanın kara kuyusuna yuvarlanıyor, bize sadece görüntüler kalıyordu.. Üstelik o eski evlerin ruhu vardı, taş sokaklarında topuklu ayakkabılarla ya da sandaletlerle yürümüş nice kadının düşleri kalmıştı pencere pervazlarında..


.. şimdi sımsıkı kapalı o pencerelere ancak dışarıdan bakabiliyorum, duvarlarına tutunuyorum usulca, geçip gitmiş zamana dokunmak istiyorum ben, o eski evlerde uyumak istiyorum, düşlerimde o eski kadınlardan olmak istiyorum, bu evleri istiyorum ben.. gün batınca akşamsefalarımı sulayıp soframa keten örtüler sermek, sevgilimin yolunu pencerelerde gözlemek.. 1891'de, Ayvalık'ta olmak istiyorum.. uyumak istiyorum en çok bu yüzden...


Masaldan görüntüler devam edecek...

Truffle - Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği -26


Çok güzel bir tarif. Hem sunumu, hem de lezzeti. Tabii ki de en önemlisi acayip kolay. Yaptıktan sonra az mı oldu acaba diye düşündüm ama yoğun bir tadı olduğu için çok fazla üst üste yiyemiyorsunuz zaten. Aman sakın yanlış anlaşılmasın sadece fotodaki kadar olmadı. :)))Bu sadece bir kısmı.
Hindistancevizi, kakao ve pudra şekeri ile süsledim. Ama siz pirinç patlağı, fıstık tozu gibi şeylere bulayıp servis yapabilirsiniz. Ben evde olan kolay şeylere buladım.

Malzeme:

  • 25o gr. bitter çikolata (sütlü de olabilir evde ne varsa )
  • 200 ml. krema (pınar hazır krema paketi)
  • 3 katlı hazır kakaolu kek. (en büyük olanından aldım.)
  • Üstü için kakao, pudra şekeri, hindistan cevizi

Yapılışı:

  1. Kremayı bir kaba alın , ısıtın. Altı çok kısıkta kalsın. İçine çukalatayı parçalayarak atın. İçinde karıştırarak eritin.
  2. Keki ister elinizle -ki çok çabuk parçalanıp ufalanıyor-ister robotta un ufak edin. Erimiş çikolatalı kremayı ilave edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletin. Buzdolabında 3-4 saat beklesin.Ben bazen işim aceleyse derin dondurucu da sık sık kontrol ederek soğutuyorum (dondurmamak için)
  3. İyice katılaşan karışımdan ufak ufak parçalar alıp elinizle güzelce yuvarlayıp bir yere dizin. Sonra bir kısmını pudra şekerine , bir kısmını kakaoya, bir kısmını da hindistan cevizine bulayarak tabağa dizip servis yapın.

25 Haziran 2008 Çarşamba

Fırında Kremalı Patates


Kolestrol sorununuz yoksa bu tarif et yemeklerinin yanına çok yakışıyor arkadaşlar. Niye hep güzel olan şeyler zararlı. Gerçi fırında patatesin de hakkını yemeyelim oda güzel hem de zararsız.
Bu patatesin tarifini ise adım adım yazmaya gerek yok. 3 adet patatesi alıyorsunuz. Elma gibi dilimleyip bir borcama diziyorsunuz. Borcamda azıcık yatırıyorsunuz. Üstüne 200 ml'lik krema döküyorsunuz. 180 derecelik fırında 40 dakikadan fazla pişecek. Arada çatalla kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra üstüne kaşar rendesi serpin. Ben patateslere tuz katmadığım için biraz da tulum peyniri koydum. 5 dakika daha fırınlayın.

24 Haziran 2008 Salı

Patates - Kabak Çalkalama


Bu tarifi Portakal ağacında gördüğüme eminim. Şimdi linkini vereyim diye düşündüm ama ara tara bulamadım. Herhalde silindi. Ben hala tarifin Portakal ağacından alıntı olduğunu söylüyorum.
Ben yemek niyetiyle yaptım ama bize yetmedi. Siz yapacaksanız et yemeklerinin yanına yapabilirsiniz. Çok çok güzel de oldu diyemem. Fena değil. Et yemeklerinin yanına üstteki tarifi yapmayı yeğlerim. Niye mi tarif veriyorum. Ben sevmemiş olabilirim ama siz sevebilirsiniz. Çalkalama malzemesi olarak krema ve üstüne kaşar koysaydık bak tarifi nasıl ballandıra ballandıra anlatıyorduk :))))Bir ara öyle deneyip tekrar yayınlarım olmazsa.
Malzeme:
  • 3 adet kabak, 3 adet orta boy patates
  • Bir baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biberiye, 2 yemek kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çalkalama için: 1 çay bardağı un, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

  1. Kabakları ve patatesleri halka halka soyup, bir kabak bir patates şeklinde yuvarlak borcama sıralayın. Patatesler, kabaklar yan yatsınlar. Ama çamura batmasınlar. Tamam tamam kabul ediyorum çok kötü bir espri oldu. :))))Napayım birden aklıma geldi.
  2. Üzerlerine sarımsak dişlerini yerleştirin. Baharatları zeytinyağı ile karıştırıp üzerine dökün. Kuş üzümlerini serpin.
  3. Yaklaşık 40 dakika kadar fırınlayın. Fırından çıkarıp çırptığınız çalkalama malzemelerini üstüne dökün ve tekrar fırınlayın. Böyle de fırında 15-20 dakika daha pişsin. Servise hazırdır.

23 Haziran 2008 Pazartesi

Karadutlu Pelte

İyi ki karadut ağacım var. Bunu gerçekten gönülden söylüyorum. Karadutlarımdan şimdi de pelte yaptım. Üstüne kaymaklı dondurma koydum, servis yaptım. OHHHH misler gibi oldu valla. Tavsiye edilir. Bu pelte vişneyle, limonla, şeftaliyle de eminim çok güzel olur.

Malzeme:
  • 1 kase dolusu yaklaşık 250 gr karadut
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 litre su
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Karadutu blendırda parçalayın. Nişastayı biraz su ile ezip, tüm malzemeyi karıştırın. Koyulaşana kadar pişirip kaselerde dondurun. Üzerine isterseniz krem şanti, isterseniz dondurma koyup servis yapın

OGLUM VE KIZIM B DIPLOMALARINI ALDILAR



lokman yuzme

zehra yuzme
yuzme resim
yuzme resim1
yuzme resim 2
kIZIM VE OGLUM 3 BUCUK AYIN ICINDE A VE B yüzme diplomalarini aldilar..

22 Haziran 2008 Pazar

"tüm zamansızlıkları içinde sevginin..."


Gelin olmak ne güzelmiş…
Danteller, inciler, çiçekler…
Beklediğim, özlediğim, sevdiğim adamın elini sımsıkı tutarak çıktığım merdivenler..

Nemlenen gözleri annelerimizin, nice kucaklanış, nice gülümseme, nice kanat çırpışı yüreklerimizin…

İki ayrı kentte, iki ayrı heyecan..
Yollarda geçen yarı uykulu, yorgun saatler.. Çocukluk kentimde imza atarken, iki gün sonrasında İstanbul’umuzda dans ederken ve dostlarımız bizi kucaklarken, zamansızlıkları içindeydik sevginin…

Ve ardından Ayvalık sokaklarında, bir başka zamansızlıktaydık…
Henüz döndük İstanbul’a, kucağımızda bir yığın anı, bir yığın fotoğraf..

Anlatılacak ne kadar çok şey var.. ve onları anlatabilecek ne kadar az sözcük…

21 Haziran 2008 Cumartesi

İrmiksiz Şekerpare - Şekerpare 2


Blog'um da hitsats diye bir istatistik sitesi var. (Kardeşim sağolsun) Acayip ilgimi çekiyor. Kim nereden gelmiş. Kim ne ararken beni bulmuş. Çoğu zaman girip bakıyorum. En çok arama yapılan tariflerden biri de irmiksiz şekerpare. Ben de yoğun istek üzerine :))))))) irmiksiz şekerpare yaptım ve yayınlıyorum. Tadı irmikli şekerpare kadar güzel oldu. Ondan biraz daha yumuşak oldu. Şimdi sırada fındıklı şekerpare var. Onu da deneyip yayınlamak istiyorum.

Bu arada tarif Ümit Usta'dan.

Malzemeler:

  • 1/2 kg un (2,5 bardak)
  • 150 gr pudra şekeri (ben bir bardak koydum.)
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 paket margarin. Tereyağla olursa eminim çok daha güzel olur. (125 gr tereyağ)
  • 125 gr sıvıyağ (yarım bardak sıvıyağdan biraz daha fazla)
  • üstüne koymak için fındık, badem ya da antep fıstığı, hindistan cevizi
  • Şurubu için 1 kg şeker, 1 lt su ve 1/4 limon suyu

Yapılışı:

  1. Öncelikle toz şekerle suyu bir tencereye kayup kaynatalım. Kıvamlanmasını bekleyelim. Yaklaşık 20 dk kadar. Limonu ekleyip altını kapatalım. Şerbet az görünmesin artıyor bile.
  2. Sıvıyağı bir kapta eritelim. Bir yumurta sarısını kenara ayırıp tüm malzemeyi karıştıralım. Yağ az çok olmuş önemli değil. Hamurunu azar azar koyarsanız kıvamını tutturursunuz. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Pudra şekeri yerine sakın toz şeker koymayın, şekerpareleriniz yayılır.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış bir borcama dizelim. Üstlerine yumurta sarısını sürelim. İsterseniz kürdanla üstlerini çizebilirsiniz. Ortalarına ister badem, ister fındık, ister antepfıstığı koyun. Bizim evde antep fıstığı vardı ben onu kullandım.
  4. 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişsin. Üstleri kızarana kadar. Fırından alıp kenarda 2 dakika kadar bekletip, soğuk şurubu kepçe yardımı ile üstlerine dökelim. Afiyet olsun.

18 Haziran 2008 Çarşamba

EN SON HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR





Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

Tam da Avrupa futbol (EK) karsilasmari nedeniyle de cok anamli oldu eger Türkiye -Hirvat karsilasmasindan galip ayrilirsa Hollandayla da karsilasma sansi olacak Allah Milli takimimizin yolunu acik etsin.Arda ve Nihat insallah güzel goller atarlar..







Bu Bayraklari yas pastanin üzerine koyma fikri pastayi siparis eden Vesile hanimin kizinin Türkiyeye gidiyor ve burdaki hayatini geride birakiyor olmasi nedeniyle aklima geldi.Hanim kizimiza Türkiyedeki yeni hayatinda herseyin gönlünce olmasini diliyorum.





Bu yaspastayi daVesile Hoca icin hazirladim.Kizinin yeni hayatinda isinin rast gitmesi icin guzel temennisini pastanin üzerinde dile getirmek istedi..




Sukran icin hazirladigim pasta

Bu yaspasta da sevgili arkadasim SÜKRAN in büyük kizi Erva icin siparis etti.SÜKRANCIGIM IN kizina hayirli,mutlu saglikli uzun ömürler diliyorum..




sukran icin bratz yas pasta

BU yas pasta da SÜKRANCIGIM in ikizler MAIDE VE BEDIA icin hazirladim Allah onlara da hayirli,uzun ömürler versin insallah.



Nagehan icin hazirladigim yas pasta

BU yas pastayi da sevgili Nagehan icin hazirladim Nagehancigim 2 olayi beraberce kutladi kücük kizi Esranin dogum günü ve büyük kizi Sibel in okulunu bitirip diploma almasini kutladi.Nagehancigim in evlatlarina da hayatlari boyunca her iste muvaffakiyetler diliyorum.

semiha hanim icin hazirladim



semiha hanimin yas pastasi

Bu yas pastayi da Sürekli müsterilerimden SEMIHA hanim icin hazirladim bu yaspasta 20- 22 kisilik cok sevdikleri eltisi ve en iyi arkadasi icin hazirlatti.Eltisine 40. yasinin saglik,mutluluk,diledigi butün güzellikleri getirmesini diliyorum




guller ve bahar cicekleri

Arkadasim Gulhan icin hazirladim

Bu yas pastayi da sevgili arkadasim GÜLHAN siparis etti Zübeyde ve Húriye yani gelin ,görümce ayni gün 24 yasina basmislar.kendilerine hayirli uzun ömürler diliyorum.








Çikolatalı Dondurma

Evde dondurma yapayım diye düşündüm. Eşime de "1/2 kilo krema al" dedim. "Ne yapacaksın" dedi. "Dondurma yapacağım" dedim. "Yaa bu kadar kremadan dondurma olur mu ?" dedi (Algida yediğinde ne yediğini zannediyorsa :)))
Ben de kendimce bir dondurma tarifi yarattım. Tabii ki kremalı olana benzemedi ama fena da olmadı. Kremada kattım ama 200 ml'likten. Benim ki biraz muhallebi dondurması oldu :)))
Malzemeler:
  • 1/2 kilo süt
  • 3 kaşık dolusu un
  • 1 bardak şeker (şeker az gelirse tadına bakıp ekleyebilirsiniz.)
  • vanilya
  • 1 bardak süt- 1 paket krem şanti ile yapılmış şanti
  • 200 ml'lik krema
  • 1 büyük paket bitter çukulata
  • Süslemek için damla çukulata

Yapılışı:

  1. Unu ve sütü bir birine bir güzel yedirdim. İçine de şeker katarak muhallebi kıvamında pişirdim. Teflon tencerede pişirmedim. Çünkü içine el blandırı sokacağız. Yağ koymadığım için unu kavurmadım. Piştikten sonra vanilya ekledim.
  2. Yaptığım bu muhallebiye el blandırı daldırdım. Mikserle de çırpabilirsiniz. Ilınana kadar aralıklarla çırptım.
  3. Başka bir kasede şanti yaptım. Buzdolabında biraz da olsa sertleşmesini bekledim.
  4. Ilınmış muhallebiye önce parçaladığım çukulatayı döktüm karıştırdım. Sonra 200 gr krema döktüm tekrar çıptım. En son şantiyi de kattım. Yavaşça birbirine yedirdim. Kaplara bölüştürdüm. Üstünü damla çukulata ile süsledim. Buzlukta dondurdum.

17 Haziran 2008 Salı

Çikolatalı Kurabiye

Oğluşum okulda test gözmek için gece geç saatlere kadar kalınca bende okulda kalan ve çocuklara kurabiye yaptım. Sonra saat 21 gibi götürdüm, afiyetle yediler. Yazıklarım gece saat 22'ye kadar test çözüyorlar. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar.

Damla çukulatalar aslında üstüne konuyordu . Ben içine kattım. Eridilerde hafifçe. Çok lezzetli oldu kurabiyeler.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2.5 bardağı un , eğer hamur isterse daha fazla un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • kabartma tozu ve vanilya.
  • yarım su bardağı damla çukulata

Yapılışı:

  1. Margarin eritilerek , tüm malzeme ile karıştırılır. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edilir. Gerekirse un takviyesi yapılır.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp , yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. 150 derece 20-25 dakika pişirilir. Çıkınca eleğe konmış pudra şekeri ile süslenir.

14 Haziran 2008 Cumartesi

İlkbahar-Yaz Türlüsü


Neden ilkbahar türlüsü yazdım. Çünkü türlünün içinde enginar var. Enginarın mevsimi çok kısa biliyorsunuz. Ama derin dondurucuya atarsanız bir kaç tane enginar, yazın, hatta kışın bile enginar yiyebilirsiniz. Enginarı ben dondurucuya herhangi bir işlem yapmadan suyu ile birlikte koyuyorum. Dondurucudan çıktığında tadı değişmeyen ender sebzelerden biridir.

Geçen sene benim dondurucuya attığım enginarlar bizim Aysel'in derin dondurucunun fişini çekmesi ve bizim de görmememiz nedeni ile heba olmuştu ama. (Hatta Aysel kısmetinizde yokmuş diye de pişkin pişkin yorum yapmıştı. Şaka şaka çok üzülmüştü zavallım ) Siz yine de enginar mevsimi geçmeden derin dondurucuya enginar atmayı unutmayın.

Malzemeler:
  • 1 adet enginar
  • 15 adet civarı taze fasulye
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet orta boy patates
  • 3 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • isteğe bağlı 3-4 diş sarımsak
Yapılışı
  1. Patlıcanları alacalı soyup, halka halka doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletelim . Yaklaşık 30 dakika.
  2. Ben patlıcanı kızartmadan koyamıyorum. Siz isterseniz koyabilirsiniz. Patlıcanları önlü arkalı az yağda çok fazla kızartmadan çevirelim.
  3. Soğanları yemeklik, domatesleri ve patatesleri küp küp, enginarı 6'ya bölerek, sarımsakları diş diş, fasulyeleri yine 3-4 bölerek hepsini bir tencerede karıştıralım. 1 bardak su ve ve 1 tatlı kaşığı tuz koyalım. Kısık ateşte pişirelim. İnmesine yakın patlıcanları da katalım bir 10 dakika daha kısık ateşte pişsin.
  4. Ben yemeğe patlıcanları kızartma olarak kattığım için yağ koymuyorum. Ama isterseniz ateşten indirdikten sonra zeytinyağı katabilirsiniz.

13 Haziran 2008 Cuma

İmam Bayıldı


Ben imambayıldı yemeğini kızartmadan yapanlardanım. Bu yemek çok kısık ateşte çok uzun süre piştiği için bence (bu klavyede noktalı virgül yokkkk ) kızartma olarak yapılan patlıcan yemeklerinden ayırt edilmiyor.

Eşim patlıcan'ın kızartılmadan yapılan yemeklerini , bense kızartıldıktan sonra yapılan yemeklerini severim. Yalnız bu yemekte eşime katılıyorum ve gerçekten lezzet farkını ben pek ayırt edemiyorum. Bakın ayırt edilmiyor dedim. Daha on kere daha yazabilirim haberiniz olsun :)))

Son derece lezzetli tabii ki de sağlıklı. Patlıcanlı tarifler geliyor anacımmmm...

Malzemeler:
  • 6 adet patlıcan
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 adet biber
  • 4 -5 diş sarımsak
  • 3 adet büyük boy domates
  • 3 adet kesme şeker

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyup, karınlarına boydan boya bir yarık atıp tuzlu suda en az 30 dakika bekletiyoruz.
  2. Soğanları piyazlık, sarımsakları, biberleri ve maydanozları ince ince, domatesleri küp küp doğruyoruz. İçine tuzumuzu ve şekerimizi (tuz ve şeker niye bizim oluyorsa) de katıp elimizle bir güzel karıştırıyoruz.
  3. Bu harcı patlıcanların içine yerleştiriyoruz. Patıcanlar tabii ki de yayvan bir tencereye dizilmiş durumda. Harç fazla geldiyse tencerenin içine atın. Servis yaparken tekrar patlıcanların içine sokuşturabilirsiniz.
  4. Bir çay bardağı su ile birlikte çok kısık ateşte 1.5 - 2 saat pişirebilirsiniz. Piştikten sonra üstüne zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.

10 Haziran 2008 Salı

EN SON SIPARIS UZERINE HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

Daha önce ekleyemedim ama su aralar siparis alip yaptigim yaspastalari sizlerle ancak paylasabiliyorum.ayrintili bilgileri daha sonra eklerim insallah.Biraz geciktim ama kusura bakmayin simdi resimdeki pastalari kimler icin hazirladim onlari yazayim..

Bu arabalari sevgili GÜLDEREN oglu Ismail Izzet icin siparis ettigi yas pastanin üzerine yaptim.erkek cocuklari arabalari cok eviyorlar su aralar arabalar üzerinde calisiyorum.insallah güzel olmustur.

Afbeelding 049

Afbeelding 058



Afbeelding 174

eminenin pastasi

Yukardaki 2 yas pasta Amsterdam dan EMINE hanimin kizi icin siparis ettigi yaspastalar iki yaspastayi ayri günlerde yapacagi kutlamalar icin siparis etti Hayriye hatun a hayirli,mutlu,saglikli uzun ömürler diliyorum.

gulsumun pastasi



Bu yas pasta da sevgili arkadasim Özgül(Feyza)nin kizi icin siparis ettigi yas pasta.Gülsüm e hayirli mutlu,saglikli ve cook uzun bir ömür diliyorum.





Afbeelding 131

semih hulya

Bu yas pasta yi da sevgili arkadasim gülhanin kuzeni RUKIYE oglu ve görümcesi icin siparis verdi.Hülya ve Semihe hayirli uzun ömürler diliyorum.



Bu Barbie yaspastayi sevgili AYGÜN ün kizi icin hazirladim kendisine hayirli,mutlu,saglikli uzun bir ömür diliyorum.

src="http://up.negatif.com/fotolar/967/10967/11e493bb96e108e87fc164e812e6623b.jpg" />


Bu CARS yas pastayi da Amsterdam dan HAVVA Hocanin oglu icin hazirladim.Havva hocamin ogluna hayirli,mutlu,saglikli uzun bir ömür diliyorum.,

cars resim

cars yas pasta









Karadut'un Faydaları

Ben reçeli yaptıktan sonra bir çok kişiden karadut'un son derece faydalı olduğuna dair duyumlar aldım. İnternet'ten biraz araştırınca Erkan Topuz'un da bu konuda açıklama yaptığı, hatta karadut şurubu tarifi verdiğini duydum. Netten bulabildiğim karadutun faydaları ile bilgiler aşağıdaki gibidir :

Karadut meyvesi çok güçlü bir antioksidan içerir. Bu güçlü antioksidanlar serbest radikalleri etkisiz hale getirerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerdiği flavonoidler sayesinde kalbi koruyucu, yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunuyor.karadut bitkisi böceklenmeyen tek organik bitkidir. Betakaroten ihtiva eder. Yalnız zamanı çok çabuk geçtiği için en bol olan zamanlarında kaynatarak şurubunu yapabilir ve bu karadut şurubunu difrizde saklayabilirsiniz.sağlık ve gençlik kaynağı olan bu şurubu mutlaka tüketin.

Karadut nelere iyi geliyor?
  • Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir
  • Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir
  • Kanı temizler anemi hastalarına tavsiye edilir
  • Kan basıncını düşürür
  • Sindirim sistemi kronik hastalığına faydalı
  • Mide salgılarını arttırır
  • Sindirimi sistemini düzenler
  • Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar
  • Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir
  • Uykusuzluğa iyi gelir