Receb-i Şerif'in 27.gecesi Miraç Gecesidir. Bu gecede Yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet Namazı kılınır. Her rekatte Fatiha-i Şerife'den sonra 10 İhlas-ı Şerif(Kulhü) okunur. 2 rekatte bir selam verilir.
Bu namaza niyet şöyledir: Ya Rabbi, rızayı şerifin için niyet eyledim namaza . Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habibin Resul-ü Zişan efendimiz hürmetine ben aciz kulunu affı ilahine , feyz-i ilahine ve rızayı ilahine mazhar eyle.
Namazdan sonra ; -4 Fatiha-i Şerife -100 defa "Sübhanallahi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l- aliyyi'l-azîm. -100 İstiğfar(Estağfirullâhil azim ve etûbü ileyk.) -100 Salavati Şerif (Allahümme Salli alâ seyyidina muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed) okunup dua edilir.
Bu namazda ihlas-ı şerifeler 100'er tane okunur yada bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa bu namazın feyz ve bereketi ile huzuru ilahiye namaz borçlusu olarak çıkılmaz.
Miraç gecesinden sonraki gün mutlaka oruçlu olunmalıdır.O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatte Fatiha'dan sonra 5 ayetel kürsi, 5 kulyâ eyyühel kafirûn, 5 ihlas-ı şerif, 5 felak, 5 nas sureleri okunur.
Bu gördügünüz gül recelinin benim icin cocukluk anilarimda cok büyük bir yeri vardir.yan komsumuz ve Annemin halasi olan Sahre Halamiz vardi eskiden Nur icinde yatsin kendisi Hakkin Rahmetine kavustu.halamizin bahcesinde güller ve leylaklar vardi.Ve bahar geldi mi onlarin bahcesinden bütün mahalleye mis gibi kokular yayilirdi.Ama bahceye girmemiz kesinlikle yasakti mahalle cocuklari olarak tabi bize yasak masak olmaz illa kurallari zorlayacagiz.Bizde gizlice bahceye girip gülleri kopartmak icin planlar yapardik.Kopartirdik ta bazen yakalanirdik bazen kacmayi basarirdik.. Halam da cocuklar bahceye girmesin diye bahceyi tel örgülerle cevirdi,bahceyi,kendisi beklerdi ki kimse girmesin. Halam bu güllerle her sene gül receli yapardi gülleri kopartmamiz o yüzden yasakti.gercektende cok güzel gül receli yapardi her sene recel yaparken izlemek icin giderdim ve gül yapraklarini temizlemek icin yardima cagirirdi.yani bir sekilde o gülleri kopariyordum anliyacaginiz.gercekten de simdi ben bu receli yaparken halama hak verdim bize gylleri kopariyoruz diye kizdigi icin.gercekten de cok nefis kokulu bir recel olan gül recelini hazirlamak icin renginin de pembe renkte olmasi icin o gül yapraklarinin bolca olmasi gerekli.Ayrica limon tuzu recelimize daha da güzel bir renk veriyor!!! Bu sene bende halamin recel tarifini uygulayarak gül receli hazirladim ve cok da güzel oldu . sizde deneyin tavsiye ederim.
GÜL RECELI; Malzemeler: Kokulu Gül yapraklari(biz HAS GÜL diyoruz) 6 su bardagi seker 4 su bardagi su 2-3 parca limon tuzu Yapilisi: Gül yapraklarini koparip ikiye ayiralim güzel görünen ve canli renktekileri bir kenara ayiralim. bir tencereye diger kismi alalim ve 1 su bardagi su ilave edip agzini kapatip 10 dakika kisik ateste kaynatalim agzini hic acmayalim ki kokusu disari cikmasin.tencereyi atesten alalim ve icine limon tuzunu atip tekrar kapatalim kapagini hic acmayalim. Daha sonraBir tencereye 6 su bardagi sekeri ve 4 su bardagi suyu ilave edip karistiralim seker eriyince az limon tuzu aha ilave edelim.Suda kaynattigimiz güllerin suyunu ilave edelim,bir kenara ayirdigimiz güzel görünümlü gül yapraklarini da ilave edelim beraberce kaynatalim.Recelimizin kivamini konrol ederek kaynatalim bir kenara bir tabagin icine bir kasik recel alalim biraz bekleyince recel kasiktan damla damla akiyorsa recelimizin kivami olmustur soguyunca da biraz koyulasir . o yüzden iyice koyulasmasini beklemeyin yoksa receliniz agda kivamia gelir!!!!! Recelim cok güzel oldu sizlere de tavsiye ederim mutlaka deneyin.
Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri Bu gördügünüz benim yeni mikserim yani mutfak robotum siparis alip hazirladigim yas pastalar dan kazandigim parayla aldim.260 Euro verdim bu miksere cok güclü ve profesyonel mutfak seflerinin kullandigi mikserlerden,pek cok parcasi var degisik amaclarda kullanmak icin ama benim öncelikli alma nedenim yaspastalarimin hamurlarini hazirlamak icin mikser özelligi ve hamur yogurma özelligi.kendime güzel kepekli ekmekler hazirliyorum.
Siparis almaya devam siparis veren herkese de tesekkurler ediyorum bir defa siparis verip de pasta yaptiran müsterilerim mutlaka sürekli müsterim oluyor ve arkadaslarina tavsiye ediyor .Herkese hayirli mutlu güzel günler diliyorum.
BU cin boregi sokaklarda büfelerde satilan ve ayak üstü atistirmalik genelde herkesin sevdigi bir borektir hollandada ama icine tavuk kullandiklari icin ben hazir alip hic yemedim tarifini bulduktan sonra kendim yaptim esim cok begendi misafirlerim de oyla.bu borek aci biber sosuna batirilarak yenir. Lumpia; Malzemeleri 2 Paket lumpia hamuru(2×40) Yarim paket ozel ince cin makarnasi(kadayif gibi ince) 1 yuvarlak kucuk lahana 4 pirasa 5 tane havuc 1 tane tum tavuk 250gr soya fasulyesi filizi 1 paket Mamasita(lumpia baharati) 1 paket nasi kruiden(baharat) 1/5paket kip kerri(tavuk baharati) 1 yemek kasigi sambal(aci bibersos) NOT!!!Ben bu yukarda saydigim sebzelerin hepsini karisik olarak buldum ve oylece kullandim yani dogranmis olarak hazir aldim...Eger sizde bulabilirseniz oyle kullanabilirsiniz. YAPILISI Tavuk haslanir guzelcekemiklerinden ayrilir ve kucuk kucuk dogranir.Makarna kaynamis suya batirilip cikarilir ve oda biraz parcalanir.Lahana ince dogranir,az yagda hafif kavrulur,pirasa da ince dogranip ilave edilir o da kavrulur,,havuclarda rendelenip onlarda ilave edilir az yumusayinca soya fasulyesi filizi ilave edilir oda yumusayinca ocak kapatilir.genisce bir kapta butun malzemeler birlestirilir ve iyice karistirilir,baharatlar ,tuz aci biber sos ilave edilir.Hamurlar tek tek acilarak sigara boregi gibi sarilir bu malzemeyle 80 tane lumpia elde ederiz. Istedigimiz kadarini kizartir yeriz.Biz cokca yapip dipfrizinde muhafaza ediyoruz ve misafirimiz geldiginde hemen cikarip kizartiyoruz hazir oluyor. Ama siz baharat olarak tavuk baharati ve nasi bami bulabilirsiniz kullanirsiniz.Bulamazsaniz keri,tavu baharatini mutlaka bulursunuz.afiyet olsun
Uzun zamandır Kahve'de birşeyler pişmiyor, kahve içmeye gelenler sadece kahve kokusu alabiliyordu bu sayfalardan.. Gerçi şikayetçi değillerdi, söylediklerine göre.. Ama belki güzel tarifleri özleyenler de vardı, tatil hayalleri yeter artık diyenler..
Tatil yetmez aslında, hayali hiç yetmez, ama her zaman yemek pişer ve yenir.
Kahve'nin mutfağında da pişti elbette..
Pişti pişmesine ama çoğu zaman zaten bildiğiniz tariflerdi, arife tarif gerekmezdi..
Kimi zaman da sevgili Canon'umuz henüz bizimle değil de bilimum fotoğrafçıların vitrinlerinde yaşadığından, mevcut kameramız yapılan yemekleri görüntüleyemedi... Kamera sorununun çözümüne daha var, ama en kısa zamanda "ışık" sorununu çözmeyi umuyorum.. O zaman daha sık ve daha çok tarifle selamlamaya çalışacağım sizleri.
Bugünlerde "Ayışığı Sofraları" diye bir kitap var elimde, yazarı astrolog Nil Erdem. Sevgili Tijen ablamdan gelmişti, uzunca bir zaman da okunmayı beklemişti, malum telaşlı zamanlarda.. İlginç bir kitap gerçekten. Yazar, Ay'ın üzerimizdeki etkilerinden yola çıkıyor ve değişik evrelerindeki farklı ihtiyaçlarımızdan bahsederek ona uygun menüler öneriyor. Mesela Ay dün ve bugün Koç burcundaydı, bu devrede daha fazla kaloriye, özellikle de karbonhidrata ihtiyaç duyuyorduk. Şöyle bir kendimi yokladım, evet sahiden duyuyordum. Belki tesadüf, bilmiyorum ama neden olmasın? Güzel bir pizza ya da patates yemeği için bahane olabilir mi bu acaba:)
Dün akşam, mahallemize yeni açılan pizzacıdan pizza alıp geldik ve daha önce yaklaşık 20 kez izlediğimiz komedi filmlerinin dvd'leri ile eğlendik. Bu akşam için de fırında patates yaptım. Yapımı çok basit, canınız yemek yapmak istemese de (mesela bugün benim hiç istemiyordu) kolayca yapıp hemen yiyebileceğiniz, ve tabi bol karbonhidrat içeren bir yemek.. Yoğurt ve salata ile dengelemeyi unutmayın!
Malzemeler:
- 1 kg patates
- 3 adet köy yumurtası
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1/2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı un
Üzerine:
- 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İnce pul biber, nane
Yapılışı:
1. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
2. Yumurtaları derin bir kaseye kırın, yoğurt, zeytinyağı, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ekleyip iyice çırpın.