28 Kasım 2008 Cuma

Pasta


Bu tarife bir ad bulamadım. Kısaca pasta dedim. Çok kolay ve pratik bir şey zaten. Amaç burada üst süslemeyi denemekti. Her türlü pasta üstüne uygulanabilir bence. Görüntü gerçekten şık oldu. Süsleme bence en çok üzümlere ve güle yakıştı. Bolca üzümlerle ve güllerle süslenebilir. Yakın çekim yapsaymışım daha iyi olacakmış. EEE tabii blogger olacaksan hem yapacaksan hemde çekeceksin değilmi ? Ah işte bende bu ikinci kısmın becerisi yok. Zamanla geliştirim belki :))

Malzeme:
  • Tabanı için : 2 paket büskivi (eti burçak kullandım) . 1 paket eritilmiş çukulata. Çok sert olduysa biraz tereyağ (Cheese kek tabanı yani )
  • Muhallebisi : 1 kilo süt, 1 bardak un, 1.5 bardak şeker, 1 paket vanilya
  • Süsleme için iki yumurta akı ve toz şeker
Yapılışı
  1. Eti burçakları çok un ufak etmeden parçalıyorsunuz. Ben robota bir iki kere bastırarak yaptım. Erimiş çukulata ile karıştırıyorsunuz. Baktınız çok sert bir kıvamda oldu, 50 gr . kadar tereyağ eritip içine katın. Bu harcı, kelepçeli kabınızın altına sertçe bastırarak yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  2. Muhallebi için tüm malzemeyi katıp pişirin. Muhallebi göz göz olunca indirin. İçine el blendırı daldırın. Bir 5 dakika karıştırın. Daha sonrada arada bir kaşıkla karıştırarak ılıtın. Büsküvilerinizin üstüne yayın. Tekrar buzdolabına koyun.
  3. Pastanız soğuyunca, yumurta aklarını çatalla hafifçe çırpın. Sakın köpük köpük yapmayın. Gülleri veya meyveleri yumurta akına bulayın. Daha sonra kesme şekere bulayın. Pastanızı meyvelerle ve güllerle süsleyin.

SÜTLÜ SARMA TEL KADAYIF VE PDCST ETKINLIGI 30

Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri sutlu sarma kadayif
Bu tarifi sevgili arkadasim Yaseminde yeyip cok begenmistim aslinda uzun zaman oldu bloguma eklemeye niyetleneli ama kismet bu gune imis.Bu arada da PDCSTetkinlige tekrar bu tarifle katiliyorum.Sevgli arkadasim http://susamcorekotu.blogcu.com arkadasima kolayliklar diliyorum..
Sütlü sarma tel Kadayif
Malzemmeler:
500gr taze tel kadayif(ben vakumlanmis posette kullandim)
1 su bardagi cekilmis ceviz
1 paket tereyagi
SERBETI ICIN:
4 su bardagi toz seker
3 su bardagi su
1 su bardagi süt
1 paket vanilya
YAPILISI:
Tel kadayifi posetten cikardim ve 5 dakika kadar dinlendirdim.Erittigim tereyagini yzerine döküp yavas el hareketleri ile her tarafina tereyagini yedirdim,ama dikkat edelim ki kadayifi cok fazla koparip parcalamayalim.uzun parcalar halinde kalsin ki kolayca sarabilelim kadayifi.elimizin üzerine elimizin genisliginde kuzun kadayifi yatiralim yzerine ceviz parcalarini koyup sIkI ca saralim tepsiye dizelim.kadayif bitene kadar ayni islemi yapalim.200derecelik önceden isitilmis firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirelim.Firindan alip sogumaya birakalim.Bir tencerede serbetimizi hazirlamak icin 3 su bardagi su ve 4 su bardagi sekeri alip 5-10 dakika kaynatalim ama ocak orta hararette olmali.serbetimiz koyulasmaya baslayinca sütü ilave edip ocagi kapatalim.
NOT!!!!! bu serbete limon suyu ilave etmeyin icinde süt oldugu icin serbet kesiliyor ve peynir halini aliyor.!!!!
serbetimizi de sogumaya birakalim.Soguyan serbetimizi soguk veya soguga yakin ilikliktaki kadayifimizin üzerine dökelim.serbetini icine cekince üzerine antep fistigi serpip servis edelim.
SEFIN TAVSIYESI :yaninda EV YAPIMI KAYMAK la servis edilirse kadayifin lezzetine lezzet katiliyor.bu tarifi de blogumda EV YAPIMI kategorisinde bulabilirsiniz mutlaka deneyin!!!


sutlu sarma kadayif1 sutlu sarma kadayif 2 sutlu sarma kadayif3 sutlu sarma kadayif

25 Kasım 2008 Salı

Bursa Gölyazı Köyü

Senede en az 3 kere gittiğimiz, gitmekten de büyük zevk aldığımız bir yer Gölyazı köyü. Biraz aşağıda da fotolarda göreceğiniz gibi bir doğa harikası.

Gölyazı köyü Uluabat gölünde bir ada. Adayı bir köprü ile karaya bağlamışlar. Tam ortada köy kahvesi. Köylü bir başka davranıyor size. Biraz da yerli turiste alışılmışlık var zaten. Kahvenin hemen yanında sıcak ekmek, salça, pekmez bulabiliyorsunuz. Biz gittiğimizde çayla beraber hemen bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyiz. Köyde ayrıca canlı canlı balıkda satın alınabiliyor.

Son gittiğimizde ramazandı. Herkes bir şeyler hazırladı. Ben börek yaptım. Eşimde elceğizleri ile sosisli sandviçler hazırladı. Onların fotolarını koymadan olmaz. Tek tek uğraştı onlarla, hepsini sterch filmlere sardı. Alltta kocaman bir sosis (nereden buldu bilmiyorum. Tombik bir şeydi. ) Üstünde rus salatası . En üstte ketçap. AAA tabi ekmekleri salçalı sosla ıslatmayı da unutmadı.


Arkadaşlar patlıcan salatası, zeytinyağlı kabak yapmışlardı. Tatlı olarak da brownie'miz vardı. Çorbamız bile vardı. Knorr çabuk çorba. Çok da lezzetliydi valla. Tam tepemizde ezan okundu. Muhteşem bir şeydi. Yine gelelim dedik ramazanda ama tabii ki olmadı. :(((


Köyden görüntüler arkadaşlar. Herkese, özellikle Bursa yöresinde oturan arkadaşlara tavsiyem mutlaka bir kere gitmeleri. Sonrasında zaten gitmek isteyecekler. Fotoğraf çekmeyi sevenler, doğayı sevenler mutlaka uğramalı. Benden size tavsiye














































Altta ki görüntüler de 2 ocak 2008 yılında kış günü çekilmiş görüntüler. Bursalıannelerle beraber köye çekirdek dikmeye gitmiştik. Çeşit çeşit meyve çekirdekleri. Çuval çuval toplanmışlardı. Biz tabii kahvede bir şeyler yemeği ihmal etmedik.

Köyden sis kalkıyor. Muhteşem dememe gerek yok. Siz de bayılacaksınız.


















Son zamanlar...


Merak eden sevgili okur-dostlar olmasa, elimin klavyeye gideceği yok… Oysa ne zamandır güncellemek istiyorum sayfayı inanın… Son zamanlarda paylaşabileceğim yeni bir tarifimin olmaması, olduğu zaman da fotoğraf makinemin bana yaşattığı aksilikler sonucu yapılanların görüntülenememesi, hepsinin üstüne bilgisayarımızın çökmesi derken kabak böreği kabak tadı verir oldu, farkındayım… En iyisi gidişat hakkında bir şeyler yazmak dedim bugün..

Yeni bir işe başladım geçtiğimiz hafta.. Uzun zamandır arayıştaydım biliyorsunuz. Hayat bana yine oyun oynadı ve bunca yıl sonra sektör değiştirdim... İş hayatında hiçbir zaman yapmak istediğim asıl şeyleri yapamasam da, en azından gıda sektöründe, yabancısı olmadığım ve sevdiğim bir alanda çalışmıştım şimdiye dek. Şimdiyse, daha önce aklımın ucundan bile geçmeyen bir sektörde, buradaki yeni kavramlara alışmaya çalışıyorum. Zor oluyor, olacak da.. Ama mecburum.

Bu mecburiyetler ve hayattaki varoluş sebeplerim üzerine düşünüyorum son günlerde desem, çok mu filozofik olur? Ama durum öyle.. Boğazımda bir düğümle geçti ilk günler.. Şimdi daha iyiyim. Ucundan döndüğüm, umutlandığım ama sonuçlanmayan başka iş olanaklarını düşündükçe, hani diyorum, hani bir şeyi çok isterseniz olurdu? Tüm evren yardım ederdi size… Bana neden yardım etmedi, tersine ayağıma çelme taktı bu evrenin iyi güçleri? Bu düşüncelerimi paylaştığım canım Rabia ablam dedi ki, “sebebi vardır.. biz bilemeyiz, göremeyiz şu an.. ama bir gün anlarız..”

Anlayacağım günü bekliyorum.

En kısa zamanda, şu aralar –yine- tek terapi mekanım olan mutfağımdan dumanı üstünde yeni bir şeyler paylaşabilmek umuduyla..

Kışa el veren sonbahar, kahve kokulu mutluluklar getirsin hepimize..

20 Kasım 2008 Perşembe

Püreli Kaşarlı Biftek


Tarif Portakal ağacından. Daha tarifi okurken hatta resmini görünce nasıl bir şey olacağını biliyorsunuz. Uzun söze gerek yok, gerçekten çok lezzetli oldu. Ayrıca zor da değil. Tavsiye edilir arkadaşlar.
Yemeğin yanındakiler zeytinyağlı kabak ve fırında baharatlı patates. Etle beraber patateslerde pişiveriyor. Bizim evde artık hemen hemen hiç kızartma patates pişmiyor. Et nerede diyenler için patates püresi ve kaşarın altına saklanmış durumda :))
Malzemeler:
  • 1/2 kilo biftek
  • 3-4 adet patates
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tabak rendesi kaşar peyniri (Portakal ağacında dil peyniri ile yapılmıştı)

Yapılışı:

  1. Etleri teflon tavaya alıp arkalı önlü önce harlı, daha sonra kısık ateşte sularını bırakıp , tekrar çekene kadar pişirin.
  2. Patatesleri haşlayın ve rendeleyin (veya ezin) . Bir tencerede tereyağı eritip , üstüne patates rendesini koyup yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuzda eklenebilir. Ben üstünde kaşar olacağı için tuz eklemedim. Püre muhallebi gibi delik delik olunca altını kapatın. Ben genelde el blendırını daldırırım. Daha yumuşak ve kıvamlı püre oluyor.
  3. Etleri bir küçük kare borcama yanyana dizin. Üstüne püreyi dökün. 200 derecelik fırında püre hafif renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üstüne rendelediğiniz kaşarı döküp, tekrar fırınlayın. Kaşarında hafif renk değiştirmesini sağlayın.
  4. Fırından çıkarınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

NEDEN BLOG YAZIYORUM

Elçin’cim beni mimlemiş. NEDEN BLOG YAZIYORSUN diye.

Benim yazma nedenim şudur arkadaşlar ;

Yoğun iş temposu içinde , işimle kel alaka bir konuda kendime bir hobi bulmuştum. Yemek yapmak. Bu hobi doğal olarak gelişen bir hobiydi. Eşimin ve oğlumun benim her yaptığım yemeği burun kıvırmadan yemesi bir de üstüne üstlük “OOOO süper olmuş” falan şeklinde desteklemesi, yenilmeyecek kadar kötü yaptığım bir yemeğe bile bu kötü olmuş demeyip sadece “değişik olmuş” şeklinde yaklaşmaları benim yemek yapma konusunda biraz daha heveslenmeme sebep oldu. Sürekli yeni bir şeyler denedikçe de yemekle ilgili yatkınlığım iyice arttı. Bir süre sonra tarife bakıp, o tarifin sonucunda ortaya güzel bir şey çıkıp çıkmayacağını anlar hale geldim.
Sonra bunları birileriyle paylaşmak ihtiyacı hissettim. Blog yapmaya karar verdim. Ve iyi ki de yapmışım diyorum. Çok ama çok zevk alarak yapıyorum. Kafamda elektrik, doğalgaz , bakım , yönetmelik, Kanun manun hiçbir şey kalmıyor. Yeni yeni arkadaşlar ediniyorum. Değişik sürprizlerle karşılaşıyorum. Kısaca ben BLOG YAZMAYI SEVİYORUM.
Sıra bu olayı sürdürme telaşında ben de kimi mimlesem acaba Yemek Kutusu Betül ve Damak Tadı demek istiyorum. Bakalım onlar neden blog yazıyormuş.

19 Kasım 2008 Çarşamba

PDCST etkinlik ve KERTS VLAAI MET RIJST- VISNELI VE PIRINCLI TURTA

Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri vlaai met kerst vlaai met kerst1
Veeeeeeeeeeeeee uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim.Hepinize bana karsi göstermis oldugunuz sabirdan dolayi tesekkürler ediyorum hepiniz de hakkinizi helal edin.Hollandada hatta Belcikada VLAAI bilmeyen yoktur.Ben pirincli ve visneli olanini cok severim .uzun arastirmalarimdan sonra Kütüphaneden Vlaai nin tarihcesi ve püf noktalari hakkinda bir kitap aldim.Hollandanin Limburg bölgesinde yaklasik 1338 yillarinda Vladbecker ailesinin baslattigi vlaai rüzgari bütün hollandaya yayilmis.ilk baslarda özel günlerde hazirlanan bir pasta olarak görülürmüs.daha sonra her pastanede devamli satilan bir pasta haline gelmis.50 den fazla degisik tatta vlaai yapilabiliyor.Vlaai bir mayali taban hamuru,krema ve arzuya gore pudink,meyve,taze veya kurutulmus olabilir ayrica recelli olarak da hazirlanabilir.Bende alt taban,hamurunun üzerine cok sevdigim icin princ ve en üstede visneli vlaai vulling ve krema (slagroom )kullandim.Gercektende hazir olarak satilan vlaai lerden hic bir farki yok cok nefis oldu..PDCST ETkinligine güzel daveti icin sevgili arkadasim http://susamcorekotu.blogcu.com/ a tesekkürler ediyorum ve etkinlige bu güzel tarifle katiliyorum kendisine kolayliklar diliyorum sevgiler imi yolluyorum..
Gelelim tarifimize
KERST VLAAI MET RIJST-VISNELI VE PIRINCLI TURTA
MALZEMELER:
HAMUR ICIN:
200gr un
bir cimtik tuz
20 gr yas taze maya
yarim su bardagi ilik süt(yaklasik 5 corba kasigi ediyor)
yarim yemek kadigi tereyagi (15 gr kadar )
2 yemek kasigi ince seker(bastard suiker,30 gr)
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 yumurta
2 yemek kasigi cig krema(cig süt kaymagi)
PIRINCLI ARA DOLGU ICIN;
1,5 litre süt
yarim cubuk vanilya
100gr seker
2 orta büyüklükte yumurta
150 gr beyaz princ(grofkorrelige witte rijst) ben tosya pirinc kullandim
KREMA:
2 paker(2×200 gr) kutu krema(slagroom,slag sahne)
2 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
ayrica üzeri icin visneli pasta dolgu malzemesi kerst vlaai vulling
YAPILISI:
Önce hamurunu hazirliyoruz.taze yas maya ve az tuzu bir kaba koyalim ve üzerine isittigimiz sütü ilave edelim yalniz süt cok sicak olmasin yoksa maya kabartma özelligini kaybeder.Yani elimizi yakmayacak bir sicaklikta olmali süt.
Unu bir legene alalim ve ortasini havuz gibi acip tereyagi,seker,cirptigimiz yumurta,zeytin yagi,kutu krema ilave edilir.
en son sütlü maya karisimi ilave edilip hamur yogrulur.ele yapismayan bir kivamda hamur yapilir eger hamur civiksa biraz daha un ilave edebilirsiniz.kulak memesi kivaminda bir hamur yapilir.
Hamur yzeri kapatili
mayalanmaya birakilir.en az 30 dakika dinlendirilir.

SIMDI DE hemen ara dolgusunu hazirlayalim!!!!Süt bir tencereye alinir pirinc güzelce yikanir ve suyu süzülür daha sonra sütün icine ilave edilir cubuk vanilya ile beraber, cok kisilmis bir ateste yaklasik 30 dakika kadar kaynatilir arada bir karistirilir ki pirincler tencere tabanina yapismasin. eger pirinc ve syt 55 dakika kadar ocagin üzerindeyse seker ve yumurta bir kaba alinir ve güzelce cirpilir krema kivamina gelince mikser birakilir ve karistirarak yumurtali karisim sütlü karisima ilave edilir 2 dakika kadar pisirilmeye devam edilir ta ki tahta kasigi tencerenin ortasina biraktiginizda kendisi dik bir sekilde durana kadar.Sütlü karisim kaynamaya baslamadan ocak kapatilip tencere atesten alinir.cubuk vanilya icinden cikarilir.
Hamurumuz merdaneyle acilir yarim santim kalinliginda olmali yaglanip unlanan 30 cm capindaki kaliba veya tepsiye serilir.
Bu tariften ben 2 tane vlaai elde ettim.eger cok aklin sererseniz hamuru kaliba,firinda da kabariyor ve güzel olmuyor siz de 2 adet yapabilirsiniz.Daha sonra hamur bekletilmeden üzerine catalla her tarafi catallanir.
Hazirlanan pirincli karisim kaliba dökülür ve 175 derecelik önceden isitilmis firinda 30-40 dakika alti ve üzeri kizarana kadar pisirilir. daha sonra biraz bekletildikten sonra üzerine aliminyum foli kapatilir ve bir salata tahtasi olabilir veya düz bir kapak olabilir kapatilir ters cevrilen vlaai mizin kalibi vlaai den ayrilir ve alt kismina servis tabagi kapatilip tekrar ters cevrilir.aliminyum folio dan ayrilir.Böylece kaliptan cikardigimiz vlaai sogurulur.buzdolabina konur.2 paket kutu krema ve seker,vanilya ayrica krema sertlestirici toz ilave edilip mikserle cirpilir kivamli bir krema elde ettikten sonra buzdolabinda yarim saat bekletilir.Daha sonra visneli dolgu recelimizi vlaai nin üzerine güzelce serilir ve dinlendirilen krema da bir krema torbasiyla dilediginiz gibi süsleyebilirsiniz..Buzdolabinda bekletilir..
keserek servis edilir.
AFIYETLER OLSUN!!!!!
vlaai hazirlik
5

Cikolata transfer jelatini (chocola transfer sheet) ile cikolatali yas pasta

Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri cikolata transfer folio4
Ben aslinda bu metodu ilk defa denedim .daha önce alis veris yaptigim internet sitesinde görmüstüm ama ne ise yaradigini tam olarak anlamamistim.Bu hediye paketi yapmaya yarayan resimli bir foli zannettim.yaninda ki yazilari okuduktan sonra almaya karar verdim.
Aldigim site
De leukste taartenshop zaten siparislerim vardi ugradigimda bu resimli foli yi de aldim.kullanim talimati üzerinde yaziyordu.Yani epey bir cikolata kullandim yan duvarlar icin.Isterseniz beyaz cikolata kullanirsaniz bu resimler beyaz cikolatanin üzerinde daha güzel duruyor ama beyaz cikolata da cok tatli oldugu icin ben tercih etmiyorum.
Ayni veya benzer transfer folio sunu türkiye de de
Pastamalzemeleri adresinden temin edebilirsiniz.
cikolata transfer folio
cikolata transfer folio1
Istediginiz büyüklükte kesebiliyorsunuz ama katlamak yasak.bende aldigim 300 gr bitter(puur)Cikolatayi benmari usulü erittim folyomu pastamin yüksekliginde kestim,
cikolata transfer folio3
daha sonra bir spatula yardimi ile eriyen cikolatayi resimli tarafinin üzerine gelecek sekilde incecik yaydim buzdolabinda düz bir sekilde (hic bükmeden)20 dakika beklettim ve cikolata donunca folyoyu kaldirip pastanin yan duvarlari yüksekligince kaldirip guzelce pastanin duvarlarini kapladim. ,aslinda pastaya kisa gelecegini bildigimden cikolata bende naylon foli nin uzunlamasina 1 eni yetmedigi icin 2 defa ayni büyüklükte kestigim kalpli naylonu uzunlamasina yan yana sermistim cíkolata yi üzerine yaymadan yani ek yaptim.ama altina kagit mutfak havlusu serdigim icin kaldirip buzdolabina koyarken problem olmadi yani ek yapabiliyorsunuz 2 tane yan yana serdiginizde üzerine cikolata yayinca hic belli olmuyor.Pasta nin yan duvarlarini kaplayinca üzerindeki foliyi dikkatlice cekip cikariyoruz cok dikkat edelim ki cikolata kirilmasin, varsa üst kisimlarda fazlaliklar kesilerek alinir.Bu yas pasta 10 kisilik kadar..

17 Kasım 2008 Pazartesi

Nohutlu Pilav


Evlendikten sonra çoookkk uzun sene tam istediğim kıvamda pilav yapamadım. Bir çok kişiden ders aldım ama o ünlü aşçıların yaptığı gibi pilav bir türlü yapamadım. En sonunda Ata'nın arkadaşının annesi Yadigar 'dan ( benim de yakın arkadaşım, kendisi gıda öğretmenidir. ) pilav dersi aldım. En sonunda pilavı tutturmuştum arkadaşlar. Şimdi tam istediğim gibi pilav yapabiliyorum. Tabii bunu sizlerle paylaşmak lazım. :))) Bir de kardeşimin isteği ile dometesli pilav tarifi paylaşacağım, çünkü oda çok güzel oluyor. Özellikle taze fasulyenin yanına çok yakışıyor.

Bu arada nohutlar daha önce haşlanarak deep freze konmuştur ve lazım olduğunda kullanılmaktadır :)))

Malzeme :

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye veya tel şehriye
  • 3 su bardağı ve 1.5 çay bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut.
  • 1 tatlı kaşığından az tereyağ, 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kadar mısır özü veya ayçiçek yağı
  • 1 adet kesme şeker, 2-3 damla limon suyu ve tuz.
Yapılışı:
  1. Pirinçler tuzla ovularak üzerindeki beyaz pirinç unu tabakası atılacak. En az 20 dakika çeşme suyunda bekletilecek.
  2. Tencerede tüm yağlar karıştırılarak, kızıdırılacak. Tel şehriye rengi değişene kadar kavrulacak. Suyu süzülen pirinçte kavrulmuş şehriyelerin üzerine atılır. Kavrulmaya devam edilir. En az 3-4 dakika kavurulur.
  3. Kaynamış su veya et suyu pirinçleri üzerine konur. Limon suyu, kesme şeker ve yeteri kadar tuz konur. Su fokurdayınca ki sıcak koyduğunuz için zaten fokur fokur olacaktır. Altı kısılır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  4. Limon rengi , zeytinyağı tane tane olması için konuyor. 1 adet kesme şeker de çok yakışıyor

16 Kasım 2008 Pazar

EN SON HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR

BU yas pastayi Canim Nezihe ile Fatihin nikahlarinin kiyildigi gün Teyzeleri HILAL Abla sürpriz olarak neziheden habersiz siparis verdi.03-11-2008 tarihinde hazirladigim bu yaspasta da bir degisiklik yaptim ve 2 degisik pandispanyayai ayni pastada kullandim.2 sade pandispanya,ve 1 kat da cikolatali pandispanya kullandim ara krema olarak da cikolatali krema ve vanilyali krem patisseri ,ayrica slagroom yani sade kremsanti hazirladim herkes pastanin görüntüsünü ve tadini cok begenmis..Allah Nezihe ve esi Fatih i bir yastikta kocatsin insallah...


Ciceklerin orta kisminda kullandigim parlak boncuklar yenmiyor sadece dekor amacli kullandim ayrica yüzüklerin altindaki yastigin icinde de pandispanya kullandim ki kabarik dursun.

Bu CARS pastayi da Sevgili Hanim oglu ve esi icin hazirlatti pastanin keki cikolatali ara kremalar sade ve cikolatali.. Bu CARS yas pastayi da ZEYNEP hocam kardesi icin istedi ..Pastanin keki sade,ara krema olarak da krem patisseri kullandim,ayrica slagroom.

Bu yukardaki 2 yas pasta ve alttaki su böregi ni Meral hanim siparis etti pastalar oglu MUHAMMEd in dogum gunu icin byyük olan okulda arkadaslarina ikram etmek icin kücük olani da evde yemek icin siparis etti.Su böregini de daha önce bir kez siparis etmisti begendigi icin 2. kez siparis etti ...Muhammede daha nice hayirli,saglikli mutlu yeni yaslar dilerim.


Yukardaki SONIC pastayi sevgili arkadasim GÜLHAN Amsterdamda yasayan akrabalarinin oglunun dogum gunu icin istedi.KEREM VE MELIH e hayirli uzun ömürler dilerim..Kkekimiz cikolatali,kremamiz cikolatali ve sade,,
Yukardaki yas pastayi da gülhanin akrabalari icin hazirladim ayrica 1 kilo da sürpriz kurabiye siparis verdiler,yarim kilo da tuzlu kurabiye siparisi verdiler..

Yukardaki sürpriz kurabiyeler de en son aldigim siparisler arasinda ...su aralar haftada en az 5 kilo kurabiye siparisi aliyorum...tatli,tuzlu karisik..

12 Kasım 2008 Çarşamba

Patatesli Börek


En sevdiğim ikinci börek. Önce pırasalı ıspanaklı, ikinci patatesli. Bu börek yalnız patatesi köfte baharatı ile karıştırdıktan sonra daha güzel oldu. Patatese çok güzel bir lezzet verdi. Yalnız bir keresinde köfte baharatı diye köfte harcı ile yapmıştım, değişik bir lezzet olmuştu :(( (Bizim evde kötü denmez , değişik denir de) Yine de yemiştik valla. Börek olsun çamurdan olsun dye herhalde. :)))

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 1 bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
İçi için: 4 adet haşlanmış patates, sanıyorum 3 çorba kaşığı dolusu köfte baharatı (bu biraz göz kararı oldu)

Yapılışı:

  1. Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Sonra köfte baharatı ile karıştırın.
  2. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
  3. Tüm yufkaları üst üste koyun. Ortalarından keserek 2 eşit parçaya ayırın. Geniş tarafına iç harcını koyun. Harçlı taraftan rulo yapmaya başlayın. İki ucu bir araya getirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Resim daha iyi anlatıyor. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  4. Üstlerine yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.İsterseniz üstlerine susam yada haşhaş tohumu atabilirsiniz veya her ikisini birden atabilirsiniz. Ben çok severim de :))

11 Kasım 2008 Salı

DÜGÜNÜMÜZ VARDI

Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri



Dügün nedeniyle uzun bir süre blogumla ilgilenemedim ara vermek zorunda kaldim.bütün ziyaretcilerimden ve blogcu arkadaslarimdan özür dilerim.hakkinizi helal edin,

Benim icin cok kiymetli olan canim NEJLA ablamin kizi NEZIHE nin dügünü vardi.Cok yogun hazirlik sürecinden sonra 06-11-2008 tarihinde cok güzel bir kina gecesi yaptik ardindan da 07-11-2008 tarihinde de güzel bir dügün yaptik Allah NEZIHE VE FATIH e saglikli,mutlu hayirli uzun ömürler versin.

Dügün icin GELIN tepsisi hazirladim bizde adettendir gelin giderken kizarmis tavuk, tatli,baklava ve cerez hazirlanip yollanir.Ben ayrica kurabiye de yapip tepsiye onlari da güzelce yerlestirdim.

gelin icin hazirladigim birde yaspasta var cikolatali pandispanya ile hazirladigim yas pasta da cok begenildi.




GELIN TEPSIMIZDE ortasinda kizarmis tavuk,baklava tuzlu kurabiye,tuzlu cubuk,marmelatli kurabiye,sürpriz kurabiye,fistik ezmeli kurabiye ,cekirdek,tuzlu fistik,antep fistigi,leblebi sekeri,leblebi,findik,cikolata kapli findik,cikolata kapli üzüm,üzüm vardi cok begenildi ayrica kelebek ve kuslarla,rafyalarla süsledim.

gelin tepsisi gelin pastasi hazirlik

Gelin icin özel bir pasta hazirladim ve kenarlarini cikolata kapladim daha sonra nasil hazirladigimi eklerim.

pasta hazirlik1 gelin pastasi1 gelin pastasi

NEZIHE VE FATIH e bir ömür mutluluklar dilerim Allah hayirli etsin.