31 Temmuz 2010 Cumartesi

PATATES SUFLESİ EŞLİĞİNDE İSLİM KEBABI


PATATES SUFLESİ EŞLİĞİNDE İSLİM KEBABI
Malzemeler
Patates suflesi için

3 adet patates (haşlanmış)
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
100 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)

İslim kebabı için

4 adet patlıcan
200 gr. yağsız kıyma
1 orta boy soğan
2 adet domates
2 adet biber
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber,pulbiber
Yapılışı

Patlıcanları alaca soyalım. Biraz tuzlu suda bekletip kuruluyalım. Boyuna şeritler halinde keselim. Sıvıyağda kızartalım. Fazla yağını çekmesi için huvlu peçetede bekletelim. Kıymaya soğanı ve sarmısağı çok ince doğrayarak ilave edelim. Baharatlarını katıp yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteden avuç içimizle yuvarlak köfteler yapıp patlıcan dilimlerinin ortasına koyalım etrafını saralım. dilim domates ve bir parça biber koyup açılmaması için kürdan saplayıp fırın kabına dizelim. Bir bardak suda salçamızı eritelim. İslimlerin üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patates suflesi için haşlanmış ezilmiş patateslerin üzerine unu,maydanozları ve teryağımızı koyup yoğuralım. Borcama yayalım üzerini düzleştirip rendelenmiş kaşar peynirimizi üzerine dökelim. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis tabağımıza kızaran suflemizden ve islim kebabımızda koyup afiyetle yiyelim.

PATATES SUFLESİ EŞLİĞİNDE İSLİM KEBABININ ŞİFASI

01. İdrar söktürür.
02. Kilo vermeye yardımcı olur.
03. Sinirleri yatıştırır.
04. Kişiye mutluluk verir. Kendini iyi hissetmesini sağlar.

30 Temmuz 2010 Cuma

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ KREP



Krebin en lezzetli hallerinden biri bana göre...İçindeki malzemeler farklı kullanılabilir ama deniyecekseniz bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.İlk defa pastacı kız Özlemde yediğim ve 3 aşamalı olan bu yemek size biraz uğraştırıcı gibi gelsede denemeye değer:)

Malzemeler(2 kişilik 4 krep)
Krep İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi
750 gram kadar ıspanak
1 kuru soğan
10 adet mantar
100 ml krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet tavuk bulyon (arzuya bağlı)
tuz ,karabiber
Üzerine
Beşamel Sos
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
tuz
Rendelenmiş Kaşar

Krep için belirtilen malzemeleri çırpıcı yardımıyla iyice çırpalım.Isınmış orta boy tavaya Ortadan içe olacak şekilde döküp hızlıca elimizle tavayı sallayarak hamurun ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayalım.Maşayla kontrol ettiğimizde alt kısmı pişmiş ise arka yüzünü çevirelim ,arka yüzüde pişince krebimizi bir tabağa koyup aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayalım.

2 yemek kaşığı zeytinyağında küp küp doğranmış soğanımızı ve küp doğradığımız mantarlarımızı biraz kavuralım.Daha sonra içine bulyonumuzu ve ince kıyılmış ıspanak yapraklarımızıda ilave edip ıspanaklar bıraktıkları suyu çekene kadar yüksek ateşte kavuralım.En son 100 ml kremamızı,karabiber ve tuzumuzu ayarlayıp susuz kalana kadar pişirdiğimiz harcımızı biraz soğuması için kenara alalım.

Beşamel sos için yağ ve unumuzu kavurup sütümüzü yavaş yavaş çırparak ilave ediyoruz.En son tuzunu ayarlayıp altını kapatıyoruz.

Kreplerimizin kenarına uzunlamasına içharcımızı yayıp aşağıdaki gibi rulo yapıp fırın kabımıza alıyoruz.Üzerine beşamel sosu ve kaşar peynirimizi ilave edip üzerindeki kaşarlar eriyence fırından alıyoruz.

Afiyet Olsun...


SUCUKLU PATATES


SUCUKLU PATATES
Malzemeler

1/2 kangal sucuk
3 adet patates
1 adet küçük boy kurusoğan
Tuz, kekik,pulbiber.
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı

Patateslerimizi istediğiniz şekilde doğrayalım. Soğanımızı çok ince doğrayalım. Tavamıza sıvıyağ koyup önce soğanımızı pembeleşene kadar kavuralım. Patateslerimizi koyalım. Biraz kızarmaya başladığında halka kestiğimiz sucuklarımızı ilave edelim. Tuzunu,baharatını ekleyip iyice kızarana kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alıp üzerini arzuya göre süsleyerek afiyetle yiyelim.

SUCUKLU PATATESİN ŞİFASI

01. İştah açar.
02. İdrar söktürür.

BLOGLARDA YEMEKTEYİZ


BLOGLARDA YEMEKTEYİZ
Tüm blog arkadaşlarıma Hayırlı Cumalar diliyorum. Sevgili blog arkadaşım umutlu hayat beni mimlemiş kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolsun.
Yemekteyiz etkinliği için hazırlıyacağım soframın, havaların sıcak olması dolayısı ile arka bahçemdeki kamelyamın altında  olmasını tercih ederdim.

Yemek masası örtümle, aksesuarlarımın son derece sade olmasını 
Gümüş kenar işlemeli şeffaf yemek takımlarım ile gümüş çatal bıçak takımlarımı kullanırdım.

Masanın ortasına mevsim meyvelerinden özel olarak hazırlanmış meyve tabağını koyardım.

Menüye gelince

Başlangıç tabağı olarak
biber yaprağı salatası
yoğurtlu pazı
yeşil domates ve fasulye kavurması
mercimekli biber dolması
Ara sıcak olarak
patates kroket
sosisli börek
Ana yemek olarak
fırında piliç dolması
kuşüzümlü-biberiyeli sebzeli pilav ile
Tatlı olarak
dondurma eşliğinde irmikli fırın sütlaç
Tüm misafirlerimi memnun edebilmek için klasik Türk müziği eşliğinde Ahmet Özhan' dan ezgiler dinletirdim.

Valla ben hepsini 3 saatte yetiştirdim.Kahvemi bile içtim.
Berna Hanıma bir kez daha teşekkür ederim.

Bende blog arkadaşlarımdan

Miskokulu lezzetler- Mine Hanım
100de100marifet- Oznur Hanım
Banudan şımartan tatlar-Banu Hanım
Eylemin mutfağı- Eylem Hanım
MİMLİYORUM KOLAY GELSİN ARKADAŞLAR.

29 Temmuz 2010 Perşembe

DONDURMALI SUPANGLE


DONDURMALI SUPANGLE
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı kakao
1 paket vanilya
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı

Bir tencerede süt ve şeker ve diğer malzemeleri  iyice karııştıralım. Bir miktar ayırdığımız sütte yumurtaları çırpalım. Yavaş yavaş kısık ateşte pişen sütümüzün üzerine dökelim.  Karışım koyulaşana kadar devamlı karıştırarak pişirelim. Ateşten indiriğimizde tereyağını ilave edip iyice karıştıralım.Kaselere boşaltalım. Soğuduğunda dondurma ile servis yapıp afiyetle yiyelim. (Benim supangle çok soğuk oldu kenarına koyduğum dondurmalar erimeye başladı)

DONDURMALI SUPANGLENİN ŞİFASI

01. Vücuda kuvvet verir. Dinçlik sağlar.
02. Bağırsaklara faydalıdır.

CEVİZLİ PUDİNGLİ KURABİYE


CEVİZLİ PUDİNGLİ  KURABİYE
Malzemeler

2 adet yumurta sarısı
125 gr. tereyağı(Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iç ceviz
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
Alabildiği kadar un

Yapılışı

Yumuşamış tereyağına yumurta sarısını ekleyip iyice çırpalım. Şekeri, kabartma tozunu ve alabildiği kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.  Hamurumuzdan parçalar kopararak avuç içimizle şekil verelim. Altı yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtlmış fırınımızda kurabiyelerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.  Kakaolu pudingimizi 2 bardak süt ile pişirelim.Fırından çıkardığımız kurabiyelerin üzerine  ceviz içi koyup pişen pudingimizi gezdirelim. Soğutalım. Üzerine hindistan cevizi serpelim. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.(Benim kurabiyeler biraz ince oldu.)

CEVİZLİ PUDİNGLİ KURABİYENİN ŞİFASI

01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. Anne sütünü artırır.
03. Vücuda dinçlik verir. Kuvvet sağlar.

Zeytinyağlı Mantar Sote

Herkese merhabalar,

Sıcaklar hepimizi feci daralttı biliyorum:)) kimin bloğuna girsem ya da konuşsam herkes şikayetçi :)))
Kimsenin kolunu kıpırdatacak hali yok... mutfağa giriyorum ama hep kolaya kaçıyorum bu sıralar,kış gelse de kendime gelsem bir an önce:)))

Aslında biraz da içim sıkılıyor, son zamanlarda yaşadığım ,belki de hep var olan ama benim sonradan fark ettiğim sahtelikler...sarılırken içime sokasım gelen birkaç kişinin aslında bunu hiç de hak etmediklerini ne yazık ki zamanla öğreniyorum...bloggerlar arası yaşanan çirkin çekişmelerin, saçma sapan hırsın, yarışın beni çok üzdüğünü , hatta işi abartıp selam bile vermemek için otuz takla atan insanların ,gözümde nasıl küçük düştüklerini gördükçe biraz uzaklaşmak istiyorum belki de...bu yüzden sık güncelleme yapmak içimden gelmiyor sanırım...sıcaklar da bahane oluyor sanki:)))

Tabi bu sıkıcı durumlardan başka güzel şeyler de yaşamıyor değilim çok şükür:)))

Öyle kıymetli ,öyle iyi dostlarım da oldu ki bloğum sayesinde yaz yaz bitmez:))))

Mesela en son yaşadığım güzellik deryacığımın  beğendiğim kasesini, süpriz yapıp bana da alıp postalaması(resimdeki kase değil)...sevinmemem mümkün mü söyleyin bana...canım benim 100 kere 1000 kere teşekkür ederim:)))dünya şekerisin sen:)))iyi ki varsın:)

Her zaman diyorum herkes herşeyi kendine yapar, başkasına değil... Hissettikleriniz gözlerinize de yansıyor emin olun...
Mutlu olmaya çalışalım biraz, paylaşmayı öğrenelim, sabırlı olalım,şükredelim,inançlı olalım ,bencilliği bırakalım,hain olmayalım , önce dönüp bir kendimize bakalım ,ayaklarımızı sağlam basalım, pozitif olalım ,kıskanç olmayalım ,samimi olalım,birbirimize karşı saygılı olalım, başkalarına dil uzatmayalım vee mantarlı sote yapıp yiyelim:))))  bu mudur budur:))

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

1 paket kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz

Yapılışı:

Mantarları yıkayıp ,kurulayıp, doğruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp,sarımsağı rendeleyip zeytinyağında hafifçe kavurup ,mantarları ilave edip 1-2 dakika karıştırıyoruz.
Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.çarliston biberleri halka halka kesip ekliyoruz.
Karabiberi ve tuzu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet , Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:)


İNTERNETTE YEMEKTEYİZ ve ROKALI KARİDES SALATASI





Bugün birkaç gün önce sevgili Ge-ce nin,dünde sevgili beyaz kelebeğin ve sevgili kalp kurabiye Denizimin beni mimlediği ancak fırsat bulamamaktan gerçekteştiremediğim mim ile karşınızdayım...

Yine çok vakit ayıramadım belki ama en azından tarz olarak sadelikten yana olduğumu belli edebildim:)

Evimdeki yemek ,çatal bIçak takımlarınımın çoğunun markası olan bernardo gene bu konuda bana oldukça yardımcı oldu..

Uzun zamandır istediğim bone chine takımı baş köşeye koymamam ona haksızlık olurdu elbette..

Sofra örtüsü gene sade bembeyaz.....
Peçeteler ve halkaları ince ve sofra takımına uyacak zerafette..



Ortaya boyu çok uzun olmayan bir çiçek...












Yine sade ama şık çatal bıçak takımı ve bardaklar...








Tabiki sürahimiz paşabahçeden...






Ve minik ekmek sepetim





Yağlık sirkelik olarak en köşede burada kullandığımı,baharatlık olarakta yine burada kullandığımı koyardım...

Gelelim yemeklere ...Yemekleri kendi sitemden seçmek istiyorum izninizle:)Daha yeni olması sebebiyle çok kalabalık bir arşivim yok ama idare edicez artık:)

Başlangıç
Ara sıcak
Rokalı Karides
Ana Yemek
Patates Püresi
Şehriyeli Pilav
Salata
Reyhanlı Karışık Salata
Tatlı

Zaten çalışan biri olduğum için tariflerimde hep kısa sürede yapılabilecek tarifler.O yüzden menünün kalabalıklığına bakmayın:)

Gelelim Rokalı Karides'in tarifine:

ROKALI KARİDES
400 gram gurme karides
Yarım demet roka
4 adet taze soğan
1 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş sarmısak
1 er çay kaşığı tuz ve kırmızı biber
2 yemek kaşığı mısır
Mayonezli Sos
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tahin
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarmısak
bir tutam dereotu
1 yemek kaşığı süt
1 dilim ekmek içi,tuz
1 yemek kaşığı ceviz
2 dilim ekmekten ekmek kroton

Tavamıza yağımızı,rendelenmiş bir diş sarmısağı ve karideslerimizi katıp karidesler bıraktıkları suyu çekince susamımızı ilave ediyoruz.

Karides ve susamlar kavrulunca,ince doğranmış taze soğan,mısır ve tuz ile kırmızı biberimizi ilave edip biraz daha kavuruyoruz.En son tavanın altını kapatıp ince kıyılmış rokalarımızı ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

Sos için ekmek içimizi süt ile ıslatıp parçalayalım ve tüm malzemelerimizi rondoya koyalım.7-8 saniye rondomuzu çalıştırıp sosumuzu hazırlayalım.

Servis tabağımıza bir adet göbek salata yaprağı serip üzerine karideslerimizi ilave edelim.Üzerine mayonezli sosumuzu döküp kroton ekmekler ile servis yapalım.
Anlatımı zor ama yapımı 10 dakika süren pratik,farklı,lezzetli bir tarif ..Ne bulursam kattım olayına giriştim yine :)






BİRAZ VAKİT ALAN BİR MİM OLDUĞU İÇİN BEN KİMSEYİ MİMLEMİYORUM...ZATEN MİMLENMEYİDE SEVMİYORUM.AMA YAPMAK İSTEYEN VARSA DA BUYURSUN BENDENSİNİZ:)

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Keşkül









Keşkül




Malzemeler;

2.5 su bardağı süt                                              

1/2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta 

1 yemek kaşığı pirinç unu

1/2 çay bardağı toz badem

1 yemek kaşığı hindistan cevizi












Yapılışı;

Aslında benim keşkülle aramda ince bir sorun vardı. Hazır pakettekileri sevmem.  Dışarıda yediklerim ya  muhallebi kıvamında ya badem tadı

Keşkül









Keşkül




Malzemeler;

2.5 su bardağı süt                                              

1/2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta 

1 yemek kaşığı pirinç unu

1/2 çay bardağı toz badem

1 yemek kaşığı hindistan cevizi












Yapılışı;

Aslında benim keşkülle aramda ince bir sorun vardı. Hazır pakettekileri sevmem.  Dışarıda yediklerim ya  muhallebi kıvamında ya badem tadı

EV USULÜ İSKENDER KEBABI ( 4 KİŞİLİK)


Evde yapılan,  gerçek iskender kebabını aratmayan bir tarif. Son derece kolay ve lezzetli.

MALZEMELER:
  • 350 gr hazır yaprak döner
  • 4 küçük pide veya  7-8 adet kızarmış ekmek dilimi
  • 2 -3 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, pul biber, kırmızı  toz biber
  • 1 kibrit kutusu kadar tereyağı ( tereyağı sıvı yağ karışımı)
  • Sıcak su (sosun kıvamına göre)
YAPILIŞI:
  1. Pideler ısıtılır kare kare kesilir tabaklara yerleştirilir.  (Ekmek ile yapılacak ise, ekmekler dilimlenir kızartılır, kare kare kesilir.)
  2. Yaprak dönerler teflon tavada hafif kızarana kadar kavrulur.
  3. Salça, sıcak su, biraz tereyağı, pul biber ve tuz  küçük bir tavada koyu akışkan kıvamda 3-4 dk pişirilir.
  4. Pidelerin üzerine biraz sos gezdirilir, çatal ile çırpılmış yoğurt ve sonra üzerine dönerler konur. Tekrar sos gezdirilir ve son olarak yağ da kızdırılmış kırmızı toz biber dökülür.
Afiyet olsun...

Kadınbudu Köfte


Malzemeler:
  • Yarım kg dana kıyma

  • 2 orta boy soğan

  • 3 çorba kaşığı pirinç

  • 3 yumurta ( 1 tanesi köfte harcına, 2 tanesi köfteyi kızartmak için kullanılacak)

  • Yarım demet maydanoz

  • 1 su bardağı kızartmak için ayçiçek yağı

  • Tuz, karabiber

  • Galeta unu

Yapılışı:
  1. Pirinç yıkanır bir su bardağı sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.

  2. Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısı,  tavaya hafif yapışacak kadar iyice kavrulur. (Unutmayın köftenizin güzel olmasının püf noktası budur). Çiğ kıymaya katılır.

  3. Haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğurulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, oval ve yassı köfteler yapılır. (Köftelere şekil verilmesinde zorlanılıyorsa, buzdolabında beklettikten sonra şekil verebilirsiniz.)

  4. Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. Patates kızartması ve  pilav eşliğinde servis yapılır.

Afiyet olsun...

PATATES TATLISI


PATATES TATLISI
(Çok basit ve leziz bir tatlı)
Malzemeler

4 adet orta boy patates
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su
3-4 adet karanfil
1/2 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı ceviziçi

Yapılışı

Patatesleri parmak kalınlığında keselim. Genişçe bir tencereye düz bir şekilde dizelim. Kısık ateşte şekeri, suyu ve karanfili koyup şeker koyulaşana kadar pişirelim. Patateslerin rengide değiştiğinde ateşten indirelim.
Soğuduğunda üzerine tahin ile ceviziçi döküp afiyetle yiyelim.

PATATES TATLISININ ŞİFASI

01. Sindirim sistemine faydalıdır.
02. Anne sütünü artırır.
03. İştah açar.
04. Vücuda kuvvet verir,dinçlik sağlar.

MANTAR ÇORBASI

Geçtiğimiz günlerde siteye şöyle bir baktığımda neredeyse hiç çorba yayınlamadığımı fark ettim...Aslında kışın sık sık yapmama rağmen yaz sıcağında çorba içilmemesinden dolayı yapmıyordum uzunca bir süredir.Paket olarak değilde kendi ellerimle seçtiğim mantarlarla yaptım bu çorbayı.Taptaze,diri ve bembeyazdılar.Ben çorbalara bol karabiber attığım için fark etmeden rengini kara gibi çıkartmışım ama kavurma aşamasında eklediğim limon suyu ile çorbam gayette beyaza yakın olmuştu aslında:)))

Malzemeler(4 kişilik)
1 adet minik soğan
10-12 adet orta boy mantar
3 yemek kaşığı un
1 litre su
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
tuz,bir kaç damla limon
3 yemek kaşığı krema(isteğe bağlı)

Tenceremizde tereyağı ile beraber minicik küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.Mantarlarımızı yıkayıp büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölüp ince dilimler halinde doğrayalım.Pembeleşen soğanımıza mantarları bir kaç damla limon suyu ilavesi ile ilave edip kavurmaya devam edelim.Mantarlar suyunu salıp çektiğinde unuda ekleyip biraz daha kavuralım.Suyumuzu ilave ederken diğer yandan çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak unun topaklanmamasını sağlıyalım.Çorbamız kaynayıp biraz koyulaşınca içine 1,5 su bardağı sütümüzü ilave edelim.(Krema koyacaksak onuda bu aşamada ilave edelim)En son altını kapatıp tuzunu ayarlayım.

Afiyet Olsun

Not:Dilerseniz çorbanıza bulyon katabilirsiniz.Evde tavuk suyu vs de varsa her çorba gibi lezzetine lezzet katar:)

27 Temmuz 2010 Salı

PİRİNÇLİ SEMİZOTU


PİRİNÇLİ SEMİZOTU
(Kızımın sunumu)
Malzeme


300 gram semizotu
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz

Yapılışı

Semizotunu elimizle parçalara ayıralım. Soğanı  ve sarmısağı ince doğrayalım. Tencerede zeytinyağında soğanla sarmısağı kavuralım.  Semizotunu ekleyelim. Biraz kavurup pirincini ve tuzunu ilave edelim. Birazdaha karıştırıp 2 bardak sıcak suyunu koyalım. Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

PİRİNÇLİ SEMİZOTUNUN ŞİFASI

01. Kabızlıkta faydalıdır.
02. İdrar söktürücüdür.
03. Sürekli yenildiğinde kilo verdirip zayıflatır.
04. Anne sütünü artırır.

KREMALI HAVUÇLU PASTA TARİFİ


MALZEMELER:
  • 4 yumurta,
  • 2 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı ince havuç rendesi
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket kabartma tozu,
Kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
Ayrıca; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
  1. Yumurta ile şeker 10-15 dakika çırpılır. İnce rendelenmiş havuç, ceviz, vanilya, tarçın birer birer, karıştıra karıştıra ilave edilir.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir iyice karıştırılır, yağlanmış ve hafif unlanmış ortası düz kelepçeli kek kalıbına boşaltılır 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
  3. Kreması için un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir, soğutulur.
  4. Krem şanti bir bardak süt ile üzerindeki tarife göre hazırlanır soğumuş krema ile karıştırılır.
  5. Pişen kekimiz soğuduktan sonra ortadan 2 parçaya kesilir, arasına ve üzerine krema sürülür. Üzeri kakao ve tarçın ile süslenir.
Afiyet olsun...

26 Temmuz 2010 Pazartesi

KAVUNDA DONDURMA



Geçen gün görüp heyecana kapıldığım minik kavunla eve gelir gelmez kavunda dondurmaya yapmaya başladım.Ancak evdeki dondurma stoğumun dibe vurması sebebi ile çokta istediğim görüntüyü yakalayamasamda meyveli dondurmamı paylaşmak istedim:)

1 adet minik kavun
4 top kadar dondurma
arzu edilen meyveler
Antep fıstığı vs...

Kavunumuzu ortadan ikiye kesip içini dondurma kaşığı ile oydum.Kavunun yanlarındanda bu kaşık yardımı ile yuvarlaklar çıkardım.İçine bir top kavun bir top dondurmaya koyup dilediğim meyvelerle ve antep fıstı ile süsledim.Bu sıcaklarda bu muhteşem lezzeti aklına gelmeyenler için hatırlatmak istedim:)

EV YAPIMI PİZZA


EV YAPIMI PİZZA
Malzemeler

1 yemek kaşığı eritilmiş yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 adet domates(rendelenmiş)
2 diş sarmısak
1 adet kırmızı yağ biberi
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 adet sucuk
5-6 adet siyah-yeşil zeytin
100 gr. kaşar peyniri(rendelenmiş)
Tuz, karabiber, kekik
Alabildiği kadar un

Yapılışı

Yoğurma kabımızda süt, su ,yumurta, tuz ve alabildiği kadar un ile birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Üzerine ıslak bir bez örtüp mayalanması için dinlendirelim. Hamurumuz mayalanırken bizde pizzamızın üst malzemesini hazırlıyalım. Sıvıyağımızda rendelenmiş dometesi, salçayı , sarmısakları iyice kavuralım.Üzerine tuz, karabiber ve kekiğimizi ilave edelim. Kırmızı ve yeşil biberlerimizde ince doğrayıp onlarıda biraz daha kavuralım. Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alıp merdane yardimi ile tepsimizin boyutunda açalım. Tepsimizin altını yağlayalım. Hamurumuzu tepsiye yerleştirelim. Hazırladığımız salçalı karışımı hamurun üzerine sürelim. Daha sonra sucuk, zeytin ,İstenirse sosis,salam, mantar (ben koymadım)
rendelenmiş kaşar peyniri üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştiğinde dilimlenip servis tabağına konulur afiyetle yenilir.

EV YAPIMI PİZZANIN ŞİFASI

01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. Anne sütünü artırır.
03. Vücuda dinçlik verir.

MİDYELİ PİLAV


Midye çoğu kişinin yemediği bununla birlikte çokta fazla tiryakisi olan bir yiyecektir.Şimdiye kadar midyeyle sadece midye tava yapmış biri olarak,geçen gün abimin getirdiği iri midyelerle pilav yapmaya karar verdim.Pilavı evde pişirip annemlerde toplanacağımız akşam yemeği için oraya götürdüm...Tarifi arşivde bulunması ve yapacak olanlara yol göstermesi için yayınlamak istedim...

40 adet midye(haşlanmış)
2 su bardağı pirinç
1 adet büyükçe soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,tuz,kurunane
Dereotu ve taze nane
3 su bardağı su (2 tane bulyonda kullanabilirsiniz yanına)

Öncelikle yağlarımızı tenceremize alıp dolmalık fıstıklarımızı biraz kavuruyoruz.Ardından küp doğranmış soğanlarımızıda ekleyip soğanlar pembeleşince pirincimizi ilave ediyoruz.Pirinçlerin şeffaflaşmasına yakın midyelerimizi ekleyip taze nane ve derotu hariç bütün baharatlarımızı ilave ediyoruz.En son suyunu ilave edip kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.Tencerenin altını kapatırken taze nane ve derotumuzu ekleyip kağıt ağzına kağıt havlu seriyor ve en az 10 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun..

Taşındık...


Yorgunuz çok!
Yeni evimizi bulalı ve taşınalı 1 hafta oldu..

Ondan önceki birkaç haftayı da sayarsak; hemen her gün mağazaları önce yalnız, akşamları sevgiliyle gezerek yeni evimize yeni eşyalar seçmek, suya yazı yazar gibi durmaksızın temizlik yapmak, çamaşır yıkamak, koli açmak-kapatmak, ambalaj yapmak-yırtmak, bir yerleri silip süpürmek, merdivenlere tırmanmak, bir şeyleri bir yerlere yerleştirip sonra vazgeçmek ve değiştirmek, IKEA'yı tavaf etmek, ev(ler)in içinde anlamsızca kaybolan nesneleri aramak, unutmayacağımıza emin olduğumuz şeyleri unutmak, not defterlerine sürekli birşeyler yazmak, elimizde metrelerle sürekli birşeyleri ölçmek, hesaplar yapmak, yemek yemeyi unutmak, hatırlayınca en yakın fast-food'a (malesef) sığınmak, deliren Zeytin'i sakinleştirmek ve sürekli karar vermek zorunda olmakla geçti...

Nefes alabildiğim bazı anlarda ancak maillerime bakabildim, bu arada şahane bir değişim grubu olan "freecycle" ile tanıştım (elinizdeki fazla veya kullanmadığınız eşyaları/nesneleri atmak yerine onlara ihtiyacı olanlara devretmenizi ve aynı şekilde ihtiyacınız olan bazı şeylere ulaşmanızı sağlayan bir yahoo grubu, gereksiz tüketime engel olmak ve paylaşmaktan başka bir amacı yok).

Velhasıl, blogun yeni bir tarifle güncellenmesine daha zaman var gibi görünüyor.
Merakta kalmayın istedim.
Son durumumuz böyle...

25 Temmuz 2010 Pazar

Mayonezli Ton Balığı Salatası


Mayonezli Ton Balığı Salatası
Malzemeler;2 kutu ton balığı 2 yemek kaşığı mayonez3 - 5 dal dereotu
Yapılışı;Ton balıklarının yağını süzerek geniş bir tabağa alın. Dere otlarını küçük küçük doğrayarak mayonezle birlikte balığa karıştırın. İster tabaklarda isterseniz kanepelerde servis yapın.
Mayonez ve balık ikilisini duyduğumda ilk önce iğrençtir herhalde demiştim. Ama o kadar merak ettim ki

Mayonezli Ton Balığı Salatası


Mayonezli Ton Balığı Salatası
Malzemeler;2 kutu ton balığı 2 yemek kaşığı mayonez3 - 5 dal dereotu
Yapılışı;Ton balıklarının yağını süzerek geniş bir tabağa alın. Dere otlarını küçük küçük doğrayarak mayonezle birlikte balığa karıştırın. İster tabaklarda isterseniz kanepelerde servis yapın.
Mayonez ve balık ikilisini duyduğumda ilk önce iğrençtir herhalde demiştim. Ama o kadar merak ettim ki

Fırında Kaşarlı Mantar









Fırında Kaşarlı Mantar




Malzemeler;

500 gr. mantar

250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri




Yapılışı;

Mantarları 3'e 4'e bölüp iyice yıkayın. Doğranmış mantarları yüksek ısıda az sıvı yağda teflon bir tavada kavurun. Fırın kalıplarına mantarları üzerine de rendelenmiş kaşarı gezdirin. 200 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirin.  Resimdeki mantarlardan biri mısırlı diğeri sade. İkisi

Fırında Kaşarlı Mantar









Fırında Kaşarlı Mantar




Malzemeler;

500 gr. mantar

250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri




Yapılışı;

Mantarları 3'e 4'e bölüp iyice yıkayın. Doğranmış mantarları yüksek ısıda az sıvı yağda teflon bir tavada kavurun. Fırın kalıplarına mantarları üzerine de rendelenmiş kaşarı gezdirin. 200 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirin.  Resimdeki mantarlardan biri mısırlı diğeri sade. İkisi

KAHVALTI ALTERNATİFLERİ

Sıcak çok sıcak daha da sıcak olacak :)Bu sene tatilimi bayramla birleştirip uzattığıma seviniyimmi üzüliyimmi bilemiyorum.Herkes tatilde ben işte,herkes bronz ben peyniiirrr:))Allah sağlık versin ama bir kaç günlük kısa bir mola lazım ramazan gelmeden...

Resimler dünkü pazar kahvaltımızdan..ikiside doğaçlama....Sebzeli omlet ve çakma Bruschetta :))

Sebzeli Omlet(2 kişilik)
3 adet ince kıyılmış yeşil soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet minik küpler halinde doğranmış patates
250 gr kadar ince kıyılmış ıspanak
2 kibrik kutusu büyüklüğünde peynir
2 yumurta
tuz,karabiber

Tavamıza yağımızı ve patateslerimizi atıp patatesler orta derecede pişene kadar pişiriyoruz.Daha sonra içine taze soğanlarımızı katıp biraz daha kavuruyoruz.En son ıspanağı katıp ıspanaklar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.Ezilmiş peynirimizi de ekleyip peynir suyunu çekince tuz ve karabiberle tatlandıyoruz.Çırpılmış 2 adet yumurtamızı sebzelerimizin üzerine döküp kısık ateşte kapağı kapalı olarak altı pişinceye kadar kontrollü pişiriyoruz.Omletimizi ters çevirip arka yüzeyinide biraz pişirip servis tabağımıza alıyoruz.Dilersek üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpebilirsiniz.


Domatesli Bruschetta
4 adet tost ekmeği
1 adet büyükçe kabukları soyulmuş domates
1 minik diş ezilmiş sarmısak
1 kibrik kutusu beyaz peynir
Kuru veya taze fesleğen
Kekik
Çok az tereyağ

Tost ekmeklerimizi çaprazlamasına ikiye kesip tek bıçak hareketiyle üzerine biraz tereyağ sürüyoruz. Tost makinamızda ekmeklerimizi iyice ısıtıyoruz.Küp doğradığımız domateslerimizi,ezilmiş peynir, sarmısak, fesleğen ve kekiğimizi kasemizde karıştırıp ekmeklerimizin üzerine sürüyoruz.

Bu aşamadan sonra ister bu şekilde servise sunun isterseniz fırında bir beş dakika ısıtıp öyle servis edin.Eşim pişmiş domatesi sevmediği için ben fırına koymadım.

Buda rejimi boşverip herşeyi süpüren tombik Aylinin kırıntı kalmamış tabağı :))

BU ARADA BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN BERAT KANDİLİ MÜBAREK,ETTİĞİMİZ DUALARIMIZ KABUL OLSUN ...NİCE HAYIRLI KANDİLLERE



Humus ve Turkiye hazirliklari

Bir suredir yazamiyordum. Bir taraftan bebekli hayat, bir taraftan tasinma hazirliklari. Evet, cok yakinda Turkiye’ye tasiniyoruz. Cok heyecanliyim. Bakalim Turkiye’de vegan olmak nasil olacak. Son sene icinde Turkiye’ye bol bol ziyarete gittim, ama bir yere tatile gitmekle orada yasamak arasinda fark var. Simdiden soyleyebilirim ki Istanbul’da cok daha fazla disarida yemek yiyebilecegim. Su anda opsiyonlarim sadece sossuz falafel, zeytinyagli makarna ve peynirsiz pizzadan ibaret. Disari cikip zeytinyagli yiyebilmeyi iple cekiyorum.

Artik bir tarifin vakti gelmisti. Bu aralar evdeki yemekleri genelde esim yapiyor, resimdeki urun de tamamen onun eseri. Bu bir humus tarifi, nohutlarin kabuklari soyulmadan yapiliyor ve sicak yeniyor, Israil restoranlarinda boyle yapiliyor. Tarifte sarimsak da var ama ben galiba sarimsaksizini daha cok begeniyorum. Blenderiniz varsa cok kolay bir tarif. Benim gibi el blenderiyla yapacaksaniz biraz zaman alacak, ama sonuc tum cabalariniza degecek. Orijinal tarifini internetteki su siteden bulabilirsiniz: http://allrecipes.com//Recipe/authentic-middle-eastern-hummus-chummus/Detail.aspx

Ha bir de sirasi gelmisken duduklu tencere almak konusunda sizi ikna edeyim. New York’ta sefil bir ogrenci olarak yasarken bir yemek kitabi beni duduklu tencere almaya ikna etmisti. Iyi ki almisim. Oyle buyuk bir zaman tasarrufu aleti ki! Ve o bir-iki saatte pisen nohutlari fasulyeleri onbes yirmi dakikada pisirebilmeye baslayinca birdenbire yedigim baklagil miktari artmaya basladi. Mas fasulyesi en zor zamanlarda yaptigim yemek oldu. Risotto iki dakikalik ise dondu. Nereye tasindiysam ilk edindigim seylerden biri duduklu tencere oldu. Sozun kisasi, bir veganin mutfaginda duduklu tencere olmazsa olmaz bir aletmis. Tavsiye ederim!




Humus

3 bardak nohut
½ bardak zeytinyagi
¾ bardak tahin
¼ bardak taze sikilmis limon suyu
1 dis sarimsak
1 cay kasigi kimyon
tuz

Nohutlari bir gece onceden islatin. Ertesi gun bir tencerede uzerlerini kaplayip iki parmak asacak kadar su koyup nohutlari iyice pisene kadar kaynatin (1-1.5 saat veya duduklude 20 dk).

Pisen nohutlari suzup bir blendera aktarin. Suzdugunuz suyu saklayin, az sonra nohutlari oguturken bu suyu kivam ayarlamak icin kullanacaksiniz. Bir avuc honutu susleme icin bir kenara ayirin.

Blenderda nohutlari yarim bardak kadar pisirme suyuyla iyice ezin. Zeytinyagini ekleyin, gerekirse biraz daha su ilave edin. Tahini, limon suyunu, sarimsagi ve tuzu karistirin, macun kivamini almasi icin nohutlarin pisirme suyundan gerektigi kadar ilave edin. Eger humus fazla puturlu gorunuyorsa karistirdiktan sonra ikinci bir defa blenderdan gecirip daha kremamsi bir kivam elde edebilirsiniz.

Karisimi sicak olarak tabaga alip uzerine zeytinyagi gezdirin ve susleme icin kirmizi biber ve ayrimis oldugunuz nohutlari kullanin. Yaninda coban salatasi ile cok besleyici bir yaz yemegi oluyor. Afiyet olsun!

BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Tüm arkadaşlarımın, dostlarımın, akrabalarımın Sofraları afiyetli, paraları bereketli, kararları isabetli, yuvaları muhabbetli, kalpleri merhametli, bedenleri sıhhatli, yüzleri mutlu olsun. BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

Vişne Şurubu Yapılışı ve Faydaları


Vişne görüntüsü kiraza benzeyen tadı ekşi olan bir meyvedir. Sahip olduğu vitaminlerle, bir çok hastalığa karşı koruyucudur. A. C. E. vitamini potasyum, sodyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini içerir.
American Journal of Clinical Nutrition tarafından yapılan açıklamaya göre vişne meyvesi en yüksek antioksidan içeriğe sahip besinler arasında yer almaktadır.
 İçeriğinde yer alan antosiyanin vişneye antioksidan niteliği kazandırır. Antosiyanin hücre yaşlanmasını önleyici özelliktedir. Amerika da yapılan araştırmalara göre antosiyanin kolesterol ve kan şekerinin düşürülmesi ve de karaciğerde daha az yağ birikiminde rol oynamaktadır. 1 lt vişne suyunda 267-688 mg civarında antosiyanin bulunur.
Günde 1 bardak vişne suyu içilirse günlük antioksidan gereksinimimizi karşılayacak düzeydedir.
Mide ve karaciğerin düzenli çalışmasına yardım eder. damar sertleşmesini önler. kan basıncını düzenler. Kanser riskini azaltır. Hafıza gelişimi için faydalıdır, Vişnedeki antosiyanin, beyindeki hücre duvarlarına en etkili şekilde nüfuz ederek antioksidan koruması sağlar. Ve bunlar gibi daha bir çok faydaları vardır.

Malzemeler:
  • 1 kg vişne,
  • 1 kg şeker,
  • 1 limon suyu,
Yapılışı:
  1. Vişneleri sapları ile bol suda yıkadıktan sonra suyun altında saplarından ve çürük vişnelerden ayıklanır süzülür.
  2. Tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir.
  3. Ara sıra yoğurularak ( bu sırada limon suyu ilave edilir) 1 gece suyunu salması için bekletilir.
  4. Tel süzgeçten geçirilir. Süzgeçten geçirilirken çekirdekleri ayıklanarak ayrı bir kaba alınır. (Süzgeçte çekirdekleri ayıklamak, ilk başında çekirdekleri çıkarmaktan daha kolay oluyor.) Kabın içine az miktarda su konulur karıştırılır. Karıştırarak yıkanmış çekirdeklerin suyu posaya azar azar dökülür, posanın süzgeçten geçirilmesi sağlanır.
  5. Süzgeçten geçen şurup şişelere doldurulur buzdolabına kaldırılır. Kullanırken 3-4 katı su ile sulandırılarak içilir.
Afiyet olsun...

ÜNLÜ BAKLAVACI BAYRAMOĞLU BLOGGER ETKİNLİĞİ

Herkese en gülücüklüsünden merhabalar :)

Geçen hafta sevgili Şebnem Hanımdan baklava tadında çoook tatlı bir mail aldım:) Ünlü BAKLAVACI BAYRAMOĞLU na  davet ediyordu beni...Benim tatlıyı nasıl sevdiğimi az çok biliyorsunuz tabi ,acayip sevindim:)) zıplaya zıplaya içim sevinç dolu gittim tabii yine:)))

Sevgili Cengiz Bayındır ve Sevgili Bekir Taşkıran bizi inanılmaz güzel karşıladılar.
O kadar güler yüzlü ,o kadar içten ve samimilerdi ki ... kısaca hoş sohbetleri de baklava tadındaydı diyebilirim.
İnanın kendimi evlerine davet edilmişim ,senelerdir tanışıyormuşuz gibi hissettim. Kalitelerine olan güvenleri yüzlerine de yansımıştı inanın. Bu da beni ayrıca mutlu etti :))

Bir saniyeleri ikramsız geçmedi...sürekli boş tabaklar ,bardaklar gidip doluları geliyordu:))) o kadar çok çeşit vardı ki... ne yiyeceğimi şaşırdım :)))

Mide rahatsızlığım olduğu için her zaman ki gibi korkuyla yaklaştım:)))) Gün sonunda hasta olmak da vardı:)))) Birkaç dakika sonra o güzelliklere dayanamayıp afiyetle yedim tabi:)))
İnanın  o kadar tatlıdan sonra hiç ama hiç midem yanmadı ,ağrımadı ,bulanmadı vs... talcide ,sodaya gitmedi elim:)) hiç pişman olmadım yani:))) Bu mudur  kesinlikle budur:)))

Meloşumu habire dürtükleyip bana ıslak kekden bir dilim daha verirmisin diye diye bi hal oldum:))) ıslak keke 100 puan verdim:))) hiç ama hiç yumurta kokmuyordu ,çoook hafifti ve ıslak ıslak acayip güzeldi:))) Giderseniz muhakkak deneyin derim:)Yanına da bir bardak limonata:))) mımmm nefiss:)

Gerçekten yediğim her şey çok nefisti...Baklavaları ,tel kadayıfları ,şöbiyetleri on numaraydı:) Kurabiyeler ,poğaçalar ,yaş pastalar hepsi hepsi nefisti.

Katkı maddelerinden kaçınmaları , ürünlerde kaliteli malzeden yana olmaları da onların müşterilerine ne kadar değer verdiğini de gösteriyor.

Tertemiz pırıl pırıl bir dükkan , personel temiz, pak ve güler yüzlü , Firma sahiplerinin 1964'ten beri kaliteyi hep ön planda tutmaları ,işi gerçekten bilmeleri ve severek yapmaları da zaten onları üç kere beş kere süper yapıyor :)
Allah yolunuzu daha çoook açık etsin inşallah. Anadolu Yakasına da bir şube bekliyoruz biran önce :)))

Ayrıca bizler için kişiye özel indirim kartı hazırlamışlar sağolsunlar. Gerçekten güzel bir jestti. çoook mutlu oldum:)

Bu güzel gün için sevgili Kara kedi ajansa ,Şebnem Hanım'a , Sevgili Cengiz Bey'e ,Sevgili Bekir Bey'e ve Baklavacı Bayramoğlu'nun tüm personeline herşey için çok ama çok teşekkür ederim.

Canınız tatlı  isterse ailecek uğrayacağınız kaliteli ve güzel bir mekan. Tüm kalbimle tavsiye ederim.

Daha  fazla bilgi almak ve diğer şubeleri de görmek için burayı tıklamanız yeterli:)
İletişim için ; 0212 248 97 37

Not: Ulaşım sponsorum canımmmm eşime de çoook teşekkür ederim:)))))))








Fotoğraflar içinde meloşuma teşekkür ederim:))

Sevgiler ,Öpücükler

Zeyneple çikolata tadında günler:)))

24 Temmuz 2010 Cumartesi

CİVİL PEYNİRLİ SÜTLÜ BÖREK


CİVİL PEYNİRLİ SÜTLÜ BÖREK
Malzemeler

4 adet yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı  sıvıyağ
1 su bardağı süt
1/2 demet maydanoz
150 gr. cevil peynir(Erzurum cevil peyniri)
Tuz

Yapılışı

Bir kasede  1 adet yumurtayı , sıvıyağı, süt ve tuzu iyice çırpalım. Cevil peyniri elimizle didelim. İnce doğranmış maydanozla harmanlayalım.  Fırın tepsisinin altını yağlayalım. Birinci yufkayı tepsiye yayalım. üzerini  sütlü karışımla bolca ıslatalım. İkinci yufkayada aynı işlemi yapalım. Civil pernirli harcımızı ikinci yufkanın üzerine serelim. Üçüncü ve dördüncü  yufkayada aynı işlemi yapıp fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızardığında başka bir tepsiyi üzerine kapatarak biraz dinlendirelim. Dinlenen böreğimizi dilimleyip servis tabaklarına koyalım. Afiyetle yiyelim.

CİVİL PEYNİRLİ SÜTLÜ BÖREĞİN ŞİFASI

01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. Anne sütünü artırır.
03. Vücuda dinçlik verir, kuvvet sağlar.

SOYA SOSLU TAVUKLU MANTAR YEMEĞİ (4 kişilik)


MALZEMELER:
  • 500 gr tavuk fileto ( tavuk göğüs eti),
  • 400-500 gr kültür mantarı,
  • yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 çay kaşığı köri ( yoksa koymayabilirsiniz, ben koydum),
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yarım yemek kaşığı salça,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Tavuk eti kuşbaşı doğranır,
  2.  Mantarlar yıkanır  sapları ile birlikte iri doğranır  limonlu suya atılır. Mantarların kararmaması için.
  3. Tavuk etleri ve doğranmış mantarlar birlikte yayvan tencereye konulur. Orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
  4. Sonra , zeytinyağı, salça ve soya sosu ilave edilir  pişirilmeye devam edilir.
  5. Ocaktan alınmasına yakın tuz, köri ve karabiber katılır karıştırılır ocaktan alınır.
Afiyet olsun...

23 Temmuz 2010 Cuma

MAKLUBE ( TAVUKLU)


MAKLUBE (TAVUKLU)
Malzemeler

4 adet patlıcan
1 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı

Tencerede tereyağını eritelim. Tavuk etlerini küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim. Soğanımızı ince ince doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım. pirincimizi, tuzumuzu ve karabiberimizi koyup hepsini biraz kavuralım. Patlıcanları alacalı  şekilde soyalım. Boyuna dilimleyelim. Bir tavada zeytinyağı ile patlıcanları kızartalım. Kızartılmış patlıcanları derince bir kaba sık bir şekilde dizelim.Üzerine kavurduğumuz etli pirinci dökelim. Üzerini yine patlıcanla kapatalım. Bir bardak kaynar su döküp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra fırına verelim. Bir müddetde fırnda demlendirdikten sonra servis tabağına  ters çevirerek afiyetle yiyelim.

MAKLUBENİN ŞİFASI

01. İdrar söktürücüdür.
02. Vücuda dinçlik verir.

Taze Soğan ve Krema Soslu Somon Balığı

Tarif Nisan 2010 Sofra dergisinden alınmadır. Üstünde ufak tefek değişiklikler yapılmıştır.

Malzemeler:
  • 3 dilim somon
  • Sosu için : 1 bağ taze soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 paket krema, tuz, karabiber ve pişen balığın suyu
Yapılışı:

  1. Unladığımız fırın poşetine somon balıklarımız koyup, 200 derecelik fırına sürüyoruz.

  2. Sosu için kıydığımız taze soğanı tavaya alıyoruz ve zeytinyağında birazık öldürüyoruz.İçine kremayı koyuyoruz bir kaç dakikada onu pişiriyoruz. Pişen balığın torbada kalan suyunu da sosun içine döküyoruz. Tuzunu karabiberini serpip altını kapatıyoruz. Somonların üstüne sosumuzu döküp servis yapıyoruz.
Poşet balığın yanında olmazsa olmaz elma patatesler :)

    22 Temmuz 2010 Perşembe

    VİŞNELİ KİVİLİ BİSKÜVİLİ PASTA


    VİŞNELİ KİVİLİ BİSKÜVİLİ PASTA
    Malzemeler

    2 paket kakaolu bisküvi
    1 su bardağı vişne suyu
    1 su bardağı kivi suyu
    1 su bardağı tozşeker
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    1 paket sade puding
    3 su bardağı süt

    Yapılışı
    Süt ile pudingi hafif hafif karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alalım. Vişne suyumuzu kısık ateşte 2-3 kaşık şeker ve buğday nişastası ile koyu bir pelte kıvamına getirelim. Aynı işlemi kivi suyunada yapalım.Dikdörtgen bir borcamın altına ateşten indirdiğimiz pudingi dökelim. Üzerini düzleyelim. Kakaolu bisküvilerimizi dizelim. Üzerine Kivili peltemizi döküp düzleyelim. Yine bisküvilerimize serelim. En üstede vişneli peltemizi koyup düzleyelim. Soğuması için buzdolabına koyalım. Soğuduğunda dilimleyip servis tabaklarına koyup afiyetle yiyelim.

    VİŞNELİ KİVİLİ BİSKÜVİLİ PASTANIN ŞİFASI

    01. Kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar.
    02. Çocukların iştahına açar.
    03. Anne sütünü artırır.

    REÇELLİ KURABİYE


    Bu tek atımlık çıtırları:) geçen hafta sonu bir dostumuzu ziyarete giderken yapmıştım.Kurabiye kalıplarım içerisinde en çok sevdiğim olan bu minik kalıbım beni uğraştırsada vazgeçemiyorum ondan:)Gerçekten lezzetli ve hayal gücümüzü kullanarak farklı şekillere çevirebileceğimiz kurabiyelerden oldu...

    Malzemeler
    1 paket teremyağ
    1 su brdağı pudra şekeri
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 paket vanilya
    1 su bardağı sinangil fındıklı un
    2,5 su bardağı beyaz un

    Yoğurma kabımıza malzemelerimizi alıp serte yakın bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Elde ettiğimiz kurabiye hamurumuzu ikiye yada üçe bölüp ince olacak şekilde açıp hamurumuzu 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.(0,3 mm gibi çünkü 2 katlı olacak)Kurabiyelerimizi 160 dereceli fırında pişirip üzerleri çok kızarmadan fırından çıkartıyoruz.

    Bundan sonrası birazda size kalmış,ister arasına benim gibi ahududu reçeli sürüp ikinci katı kapatın ve az bal sürdüğünüz kurabiyelerin üzerini pasta süsü ile süsleyin,ister arasına nutella sürün ,üzerini file badem ,fındık ile süsleyin:)

    Afiyetler Olsun...