31 Ağustos 2010 Salı

TARHANA ÇORBASI

TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 4 yemek kaşığı  tarhana,
  • 5 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytin yağı,
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut. ( Buzlukta devamlı haşlanmış nohut bulundururum.)
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen,
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Tarhana bir kasenin içinde su da bekletilir.
  2. Tencerede yağ ile küçük doğranmış sarımsak biraz kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenir domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırılır.
  3.  Kasedeki tarhana, su, haşlanmış nohut ve fesleğen  ilave edilir kaynayıncaya kadar karıştırılır. Tuz atılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

Yeşil Elma Programı - 31 Ağustos 2010 Salı


Oktay Usta'nın konuğu sunucu Ece Pirim.

Menüdeki yemekler:
  1. Arnavut böreği,
  2. Nohutlu köfteli köz karnıyarık,
  3. Düğün çorbası,
  4. Cevizli muska tatlısı,
  5. Kaymaklı fındıklı incir tatlısı
İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

NEVZİNE TATLISI


NEVZİNE TATLISI
(Bu tatlı tarifimiz cafe pepelanın sitesinden)
Malzemeler

1  paket tereyağ
1.5  su bardağı ince çekilmiş ceviz
1/2  su bardağı ince çekilmiş fındık
4-5  çorba kaşığı tahin
3  çorba kaşığı yoğurt
4.5-5  su bardağı un
1  paket kabartma tozu

Yapılışı

Tereyağını  eritip hamur kabına alalım. Ceviz,fındık,tahin,yoğurdu ilave edip karıştıralım. Un ve kabartma tozunu da ekleyip,iyice yoğuralım. (Sertçe bir hamur olacak,yanlız çok da dağılmaması gerekiyor,yoğurma aşamasında biraz sıvıyağ ile toparlayabilirsiniz)
Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp elimizle bastırarak yayalım. Baklava dilimi şeklinde keselim. .Önceden ısıtılmış fırında, üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.

Şerbeti

2  su bardağı su
3  su bardağı şeker
1/2  adet limon suyu

Su ve şekeri kaynatalım. Ocaktan alıp,limon suyunu ekleyelim. Ilıdığında,fırından çıkardığımız tatlıyla buluşturalım.Şerbetini iyice çekince,servis tabaklarına koyup afiyetle yiyelim.

NEVZİNE TATLISININ ŞİFASI

01. Erkek sağlığına faydalıdır.
02. Anne sütünü artırır.
03. Çok enerji verir, kuvvet sağlar.
04. Vücut yorgunluğunu alır. Dinlendirir.
05. İştah açar, dorurucudur.
(Bu leziz tatlı tarifi için cafe pepelaya  çok teşekkür ediyorum. İlk kez yaptım ve çok sevildi. Herkese tavsiye ediyorum.)

30 Ağustos 2010 Pazartesi

MANTARLI TAVUK SOTE&YAZ TURŞUSU





15 gün sonra evime nihayet dün akşam kavuştum..Ancak sanırım bir süre daha arşivden yemeğe devam edicem çünkü evde yapılacak o kadar çok iş varki yemeğe sıra geliceğini sanmıyorum.. 4 gün boyunca birazda olsun dinlendim gezdim,yüzdüm denizle kaynaştım neyseki...Şimdi bayramı beklemekteyim:)
Mantarlı tavuk sote ve yaz turşusu annemlere gittiğimiz bir akşam hep beraber yaptığımız yemekler,herkese iyi haftalar dilerim..



MANTARLI TAVUK SOTE

1 kilo kemiksiz kuşbaşı tavuk(but yada kalça kısmından)
750 gram mantar
1 kurusoğan
2 diş sarmısak
3 büyük domates
5 adet sivri biber
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik



Tenceremize yağımızı yemeklik doğranmış soğan ve sarmısaklarımızı ve sivri biberimizi alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra içine kuşbaşı doğranmış tavuk ve mantarlarımızı ilave edip tavuk ve mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirelim.Suyu çekilince kabukları soyulup küp doğranmış domateslerimizi ve 1,5 bardak kadar sıcak suyumuzu ilave edelim.Yaklaşık 20 dakika pişirelim.Tenceremizin altını kapatmadan baharatlarımızı ilave edelim ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.







YAZ TURŞUSU

3 adet patlıcan
15-20 adet sivri biber
10 adet çaliston biberi

1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı sirke
5 diş sarmısak
tuz
Düdüklümüze patlıcan ve biberlerimizi koyup 2 bardak sıcak su ekleyelim ve yaklaşık 10 dakika haşlayalım.Bir kasede zeytinyağı,sirke,ezilmiş sarmısak ve tuzu çırpalım.Haşlanıp soğuyan patlıcanlarımızı elimizle 5-6 parçaya ayıralım.Servis kasesşne aldığımız haşlanan sebzelerin üzerine sosumuzu döküp servise sunalım.
Afiyet Olsun...

Kümbet Patates Salatası


Kümbet Patates Salatası
Malzemeler;5 adet patates2 adet havuç3 - 5 adet salatalık turşusuDere otu1 su bardağı süzme + 1 su bardağı normal yoğurtya da 2 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonezPul biber, nane, tuz
Yapılışı;Patateslerin kabuklarını soyun 4'e 5'e bölün. Bir tencerede 3 su bardağı suyla birlikte haşlayın. Kalan sudan yarım çay bardağı kadar ayırın, kalanını süzün. Ayırdığınız

Kümbet Patates Salatası


Kümbet Patates Salatası
Malzemeler;5 adet patates2 adet havuç3 - 5 adet salatalık turşusuDere otu1 su bardağı süzme + 1 su bardağı normal yoğurtya da 2 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonezPul biber, nane, tuz
Yapılışı;Patateslerin kabuklarını soyun 4'e 5'e bölün. Bir tencerede 3 su bardağı suyla birlikte haşlayın. Kalan sudan yarım çay bardağı kadar ayırın, kalanını süzün. Ayırdığınız

KOLAY POĞAÇA

KOLAY POĞAÇA

Kardeşim Sevilay' dan harika bir poğaça tarifi. Ellerine sağlık.

MALZEMELER:
  • 2 yumurta (birisinin sarısı üzeri için ayrılır)
  • 50 gr yumuşak margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • yarım kalıp beyaz peynir,
  • Maydanoz, dereotu,
  • 1 paket kabartma tozu veya mahlepli susam aromalı kabartma tozu,
  • 3-4 su bardağı un,
YAPILIŞI:
  1. Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, tuz, yoğurt ve kabartma tozu konup karıştırılır. Sonra un ile yoğurulur, yumuşak hamur elde edilir. Üzeri örtülür 10 dakika kadar dinlendirilir.
  2. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
  3. Hafif yağlanmış  veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun...

Yeşil Elma Programı - 30 Ağustos 2010 Pazartesi


Program konuğu Vahe Kılıçaslan 

Menüdeki yemekler;
  1. Sakala Sarkan Çorba,
  2. Kekikli Sebzeli Tavuk Rulosu, 
  3. Patatesli Fırın Paçanga, 
  4. Cevizli Kadayıf Sarması, 
  5. Dondurmalı Kazandibi

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

EVDE TAVUK DÜRÜM


EVDE TAVUK DÜRÜM
Malzemeler

1 adet tavuk göğüs
2-3 dal maydanoz
1 adet küçük boy kuru soğan
1 su bardağı kızarmış patates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, kekik, mayonez,ketçap

Yapılışı

Tavuk etini jülyen halinde keselim. Tuz ve kekik serpip sıvı yağda etler iyice pişene kadar kavuralım. Lavaşımızı açalım. Önce tavuk etlerimizi, kızarmış patatesimizi, ince doğranmış soğanımızı, maydanoz ve isteğe göre mayonez, ketçap ve tuz ekleyip lavaşımızı sıkı bir şekilde saralım. Ayranla birlikte afiyetle yiyelim.

EVDE TAVUK DÜRÜM

01. İdrar söktürücüdür.
02. Vücuda dinçlik verir, kuvvet sağlar.

Patatesli IZMIR KÖFTE


patatesli izmir kofte

PATATESLI IZMIR KÖFTE
500 gr kiyma(yagsiz)

1 adet sogan

yeteri kadar ekmek ici

3 adet domates

1 corba kasigi karisik salca(biber,domates)

1 adet yumurta

1 corba kasigi kati yag

yarim demet maydanoz

2 adet yesil sivri biber

2 veya 3 bardak su

1 cay kasigi taze karabiber,bir cay kasigi kirmizi pul biber, yeterince tuz az kimyon kulladim.

Kizartmak icin de 8-10 adet patates,kizartmak icin yag

Hazirlanisi:Bir kaba kiymayi,rendelenmis sogani,ekmek icini,karabiber,pulbiber,kiyilmis maydanoz vede yeterince tuzu koyalim,yumurtayi da ilave edip yoguralim.Köfte malzemeleri elde yuvarlanip sekil verilecek kivamda ise elimizle koparip uzun ,uzun sekiller verelim.Bir tepsisye dizelim,tavaya kati yagi ve birazda sivi yag ilave edelim köfteleri kizartalim.

Patatesleri de ince uzun keselim siviyag da kizartalim.Yayvan bir tencereye tencereye patatesleri ve köfteleri dizelim.

Köfteleri kizarttigimiz tavaya önce halka halka yesil biberleri,sonra kabuklarini soydugumuz domatesleri küp küp dograyalim.tavada biraz kavuralim sonrada salcayi ilave edip az karistiralim.2 subardagi veya biraz daha fazla suyu salcali sosun üzerine ilave edip bir tasim kaynatalim ,istege göre baharat ve tuz ilave edelim,ben tuz ve taze cekilmis karabiber kullandim.Tencereye tavadaki sosu döküp ocaga koyalim bes dakika kadar pisirelim.

Ilk sicakligi cikinca servis edelim.

AFIYET OLSUN!!!


patatesli izmir kofte 1 patatesli izmir kofte2

29 Ağustos 2010 Pazar

Yeşil Elma Programı - 28 Ağustos 2010 Cumartesi


Oktay Usta'nın konuğu; Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Nuray Hafiftaş.

Menüdeki yemekler;
  1. Sultan Mahmut Çorbası, 
  2. Kremalı Çıtır Bagetler, 
  3. Peynirli Sodalı Tepsi Böreği, 
  4. Tavada Lahmacun
  5. Çikolata Soslu Sütlü Revani

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

LORLU EKMEKÇİKLER

3 su b. Söke un
yarım paket yaşmaya
1 yumurta
lor peyniri
tuz
su



HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Tuzunu serpin. Ortaya yaşmayayı koyun. Ilık su ilave ederek mayayı eritin.

İyice yoğurup mayalanmaya bırakın. Küçük bezelere ayırın. İçlerine lor peyniri koyarak yuvarlayın.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 deercelik fırında pişirin.

KUŞ ÜZÜMLÜ KIRMIZI BİBER DOLMASI

6 kırmızı biber
2 su b. pirinç
3 soğan
1 çorba k. domates salçası
2 çorba k. kuşüzümü
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
su



HAZIRLANIŞI:
Biberlerin içlerini çıkarın. Soğanları, maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın. Karıştırma kabına alın.

Yıkanmış pirinçeleri ilave edin. Domatesi içine rendeleyin. Salçasını, kuşüzümünü ve dilediğiniz baharatları ilave edin.

Hepsini harmanlayın. Biberlerin içlerini doldurun. Biberlerin kapaklarını temizleyip ağızlarına kapatın.

Tencereye hepsini yerleştirin. Suyunu, zeytinyağını tuzunu ve iki küp şekeri ilave edin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Pişmesine yakın fırına verin. Kısa bir süre piştikten sonra servis edin.

DONDURMALI TİRAMİSU


1 paket kedidili bisküvi
4 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. Söke un
1 çorba k. nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri(250 gr.)


ISLATMAK İÇİN:
1 çorba k. granül kahve
2 çorba k. toz şeker
1 su b. sıcak su

ÜZERİ İÇİN:
kaymaklı dondurma
kakao

HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye dökün. Şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve vanilyayı ilave edin. Çırpma teliyle karıştırarak pişirin.

Kıvamı koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca altını kapatın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca labne peynirini ekleyin. Çırpıcı mikserle iyice karıştırın.

Kedidili bisküvileri servis edeceğiniz kaba dizin. Kahveyi, şekeri ve sıcak suyu karıştırın.

Kedidillerinin üzerine dökerek ıslatın. Muhallebisinde koyup spatulayla yayın.

Bir kat daha kedidili dizin. Yine ıslatın ve muhallebi yayın. 2 ya da 3 kat bisküviler bitene kadar işleme devam edin.

En üstüne muhallebi dökün. Kaymaklı dondurmadan kaşıkla yuvarlaklar çıkarın ve muhallebisi soğuyunca üzerine dondurmaları dizin.

Son olarak üzerine kakao serpin ve dolapta dinlendirin.

BEĞENDİLİ RULO PATATESLİ KÖFTE

BEĞENDİSİ İÇİN:
4 patlıcan
2 çorba k. Söke un
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
karabiber
muskat
kaşar peyniri



KÖFTESİ İÇİN:
400 gr. kıyma
2 haşlanmış patates
1 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber

SOSU İÇİN:
2 domates
1 tutam fesleğen
tuz

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Küçük küçük doğrayın. Tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyun. Unu ilave edip kavurun.

Patlıcanı ve peşinden sütü ilave edin. Kıvamı ortaya çıkınca rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Muskat rendeleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın.

Köftesini hazırlarken; kıymayı karıştırma kabına alın. Soğanı içine rendeleyin. Yumurtayı kırın. Maydanozu da ince kıyıp içine ilave edin ve yoğurun.

2 çorba kaşığı kadar galeta ununu ve haşlanmış küp doğranmış patatesleri de içine ekleyin. İyice yoğurun.

Fırın poşetini açın ve köfte karışımını koyup rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Sosu için, domatesleri rendeleyip tavaya koyun. Sıvıyağ dökün. Taze fesleğen ilave edin. Tuzunu atın ve sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Servis tabağının zeminine beğendiyi koyun. Üzerine dilimleniş köfteleri dizin. Elde ettiğiniz sosu da kepçeyle üzerlerine paylaştırın.

DOMATES SOSLU SUCUKLU PATLICAN


DOMATES SOSLU SUCUKLU PATLICAN
Malzemeler

2  adet patlıcan
2  adet yeşil sivri  biber
3  adet domates
1 adet orta boy soğan
1/2  demet maydanoz
1/2 adet sucuk
3 diş sarmısak
Tuz, kekik, kimyon.

Yapılışı

Sebzelerimizi ince ince,  patlıcanlarımızı halka halka doğrayalım. tavada sıvıyağda kızartalım. Sonra sucuğu, küçük küçük doğranmış sarmısağı, tuz, kekiği ve kimyonu ekleyelim. Enson küp küp doğranmış domateslerimizi ve maydanozumuzu ekleyelim. Domatesler  suyunu salıp çekmeye başladığında ateşten indirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim

DOMATES SOSLU SUCUKLU PATLICANIN ŞİFASI

01. İştah açar.
02. İdrar sökrürücüdür.
03. Beden yorgunluğunu alır.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Düğün Çorbası


Malzemeler :

1 kuzu gerdan
4 çorba k.un
1 kase yoğurt
1 yumurta
Su
Et suyu
tuz



Üzeri için:
Tereyağı
Toz kırmızı biber


Hazırlanışı :
Düdüklü tencereye 1 adet kuzu gerdanı alın.Üzerine su ilave edin.Kuzu gerdanı kemiklerinden ayrılıncıya kadar pişirin.Eti soğuduktan sonra didikleyin.Et suyunu başka bir tencereye süzdürün.Et suyunun içine didikelnmiş etleri ilave edin.

Çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 4 çorba k.unu
ilave edin.Üzerine 1 adet yumutya kırın.Üzerine soğuk su ilave edin ve güzelce karıştırın.Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave edip kıvamı bağlayın ve tencereye ilave edin.Tekrar kaynadıktan sonra çorbayı servis tabağına alın.Üzeri için ise bir tavaya tereyağını ve toz kırmmızı biberi ilave edin.Tereyağı eridikten sonra çorbanın üzerine döküp servis edin.

Elmalı Güllaç Tarifi

Malzemeler
8 yaprak güllaç
8 su b. süt
1 su b. toz şeker
3 çorba k. gül suyu
1 su b. pudra şekeri
1 çay b. hindistan cevizi



İÇ HARCI İÇİN:
yarım kg. elma
2 çorba k. toz şeker

SÜSLEMEK İÇİN:
yeşil fıstık
pirinç fındık
nar taneleri

HAZIRLANIŞI:
Elmaları soyun ve rendeleyin. Tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı şekeri koyarak pişirin. Pişince soğumaya bırakın.

Sütü tencereye alın. Şekeri ve gül suyunu ekleyerek elinizi yakmayacak kadar ısıtın. Tepsinin zeminine bir güllaç yaprağını yerleştirin.

Üzerine bir kepçe süt dökün. 4 kat bu şekilde devam edin. Soğuyan elmalı harcı içine yayın.

Hindistan cevizi ve pudra şekeri serpin. Kalan dört katı da yerleştirirken her katın arasına pudra şekeri serpin.

Süt dökün. En üst kata pudra şekeri serpin. Bir kepçe süt dökün. İyice sütünü çekince kalan sütü de üzerine dökün.

Kalan pudra şekeri serpin ve çekmesini bekleyin. Üzerini süslemek için fıstık, fındık ve nar taneleriyle şekiller yapın.

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası


Malzemeler:

2 Su B. Un
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
2 Çorba K. Sirke
1 Fiske Tuz



Açmak İçin:
Nişasta

Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
100 Gr. Tereyağı
Yarım Çay B. Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı :
Bir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır.

Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur.

Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir.
samanyoluhaber.com

Manisa Kebabı Tarifi


Malzemeler :

Krep İçin :
2 su b. un
3 yumurta
1 su b.sıvıyağ
2 su b.süt
Tuz



İç Harcı İçin:
400 gr.kuzu eti
2 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba k.domates salçası
1 kase mantar
Tuz
Karabiber
Sade organik taze kekik
Su

Hazırlanışı:
İç harcı için kuzu etini tencereye alarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Etler sulanıp tekrar suyunu çekmeye başlayınca üzerine soğan ve mantarı ekleyin.

Bir süre kavrulduktan sonra üzerine salça ve defne yaprağını da ekleyin. Krebi için yumurtaları karıştırma kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve unu alarak çırpın. Krepleri pişirdikten sonra tezgaha yayın. ÜZerine hazırladığınız iç harcı paylaştırarak kapatın. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyarak 180 derecede pişirin.
samanyoluhaber.com

YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI (EKMEK BALIĞI)


Size kahvaltıda veya çayların  yanında ikram edeceğiniz nefis bir tarif veriyorum, Çocukken annem çok yapardı. Kahvaltı dedim fakat ben daha çok ramazanda  sahurda yapıyorum . Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel şekli. Ramazan da yaptığım için ekmek yerine pide kullandım. Pide kızartırken ekmek kadar yağ çekmiyor daha hoşumuza gidiyor. Siz istediğinizle yapabilirsiniz. Ayrıca su yerine süt kullanabilirsiniz.  Süt kullanıldığında daha yumuşak oluyor

MALZEMELER:
  • Dilimlenmiş ekmek veya pide,
  • 2 yumurta,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 çay bardağı su,
  • Tuz, pul biber,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
YAPILIŞI:
  1. Geniş yayvan bir kabın içinde yumurta, un, su, pul biber ve tuz çırpma teli ile iyice çırpılır.
  2. Tavaya ince bir tabaka olacak şekilde yağ konulur kızdırılır.
  3. Kesilmiş veya dilimlenmiş ekmekler önce yumurtalı karışıma batırılır sonra kızdırılmış yağda her iki tarafı kızartılır. Ekmeklerin yağ çekmemesi için.yağın kızgın olması gerekiyor.  Yağ azaldıkca azar azar yağ ilave edilir. Yumurtalı harç bitene kadar devam edilir. Kızaran ekmekler fazla yağı çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır,  
  4. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.

TERBİYELİ EKŞİLİ SULU KÖFTE


MALZEMELER:
  • 250 gr yağsız dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu
  • Köfteleri sermek için un
YAPILIŞI:
  1. Kıymaya soğan rendelenir. Tuz, karabiber, 1 yumurta akı ve yıkanmış pirinç konup yoğrulur.
  2. Avuç içinde fındıktan büyük toplar yapılır un serilmiş tepsiye dizilir. (arada tepsi hafif sallanarak köftelerin unlanması sağlanır).
  3. Tencereye 6 bardak su konur, kaynayınca köfteler tepsiden alınır tencereye atılır yavaş yavaş pişirilir.
  4. Ateşten alındıktan sonra çatalla çırpılmış 1 yumurta sarısı ile yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır.
Afiyet olsun...

NOT: Sulu köfteyi havuçlu da yapabilirsiniz. Köfteler unlanmaz. 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirilir, su ilave edilir kaynayınca köfteler ile küçük doğranmış 1 adet havuç atılıp pişirilir. Aynı şekilde terbiye yapılır. Arzu ederseniz köftesine maydanoz da koyabilirsiniz.

MAYALI RULO ÇÖREK


MAYALI RULO ÇÖREK
Malzemeler
1 paket 40'lık yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Alabildiği kadar un

Yapılışı

Ilık sütte mayamızı eritelim. Unumuzun ortasını açalım. Erittiğimiz mayayı, sıvıyağı, yumurtaları kıralım.(yumurtalardan ikisinin sarısını ayıralım.)Tuzunuda ilave ederek fazla katı olmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerine ıslak bir bez örtüp mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamurumuzu tezgah üzerine alıp elimizi sıvı yağa batırarak hamuru tezgah üzerinde ince olacak şekilde elimizle açalım. Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarında birini sürelim. Sonra istediğimiz iç harçtan serelim. (İster kıymalı, sebzeli, peynirli isteğe bağlı) Ben beyaz peynir kullandım. Hamurumuzu rulo şeklinde yuvarlayalım. Üstüne yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.(susam ve çörek otu atılabilir ama ben bu tarifte kullanmadım) Dilimliyelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

MAYALI RULO ÇÖREĞİN ŞİFASI

01. Tokluk hissi verir, acıktırmaz.
02. Kilo almaya  yardımcı olur.
03. Kuvvet sağlar,dinçlik verir.

27 Ağustos 2010 Cuma

KIYMALI PATATES YEMEĞİ


Patates ile çok çeşitli yemekler yaparız. Çoğumuz patates ile yapılan her yemekten hoşlanır. Çorbasından gözlemesine kadar bir çok yemekte kullanırız. Patates evimizde demirbaştır, her zaman bulunur. Yine de yemeğini yapmak pek aklıma gelmez. Evde yapacak yemeklik bir şey olmadığında aklıma gelir nedense. Aklıma gelince de büyük bir hevesle yaparım, çok severek yeriz.
Çok önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Maydanozun hiç bir yemeğe bu kadar yakıştığını görmedim. Mutlaka maydanoz kullanın :)

MALZEMELER:
  • 5-6 adet patates,
  • 1 orta boy soğan,
  • 3 adet sivri biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 200 gr kıyma,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir avuç maydanoz,
  • Tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
YAPILIŞI:
  1. Patatesler soyulur,  fazla küçük olmayacak şekilde şekilsiz doğranır, yıkanır suda bekletilir.
  2. Soğanlar yemeklik, biberler ince doğranır yağda hafif kavrulur. Kıyma eklenir birlikte kavrulmaya devam edilir.
  3. Kıymanın rengi değiştiğinde yıkanıp soyulmuş ve küçük doğranmış domates, salça ve kırmızı toz biber ilave edilir bir iki çevrilir.
  4. Patatesler süzülür tencereye alınır kısık ateşte 10 dakika kadar ara sıra karıştırılarak tencerenin kapağı kapalı olarak kavrulur.
  5. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edilir pişirilir. Pişmesine yakın tuz eklenir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır.
Afiyet olsun...

Mısırlı Ton Balıklı Makarna


Mısırlı Ton Balıklı Makarna
Malzemeler;
Yarım paket küçük boru makarna
1 kutu konserve mısır
1 kutu ton balığı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;
Büyük boy bir tencereye su doldurun, sıvıyağın yarısını ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında 2 - 3 tatlı kaşığı tuzla birlikte makarnaları tencereye alın. Ara ara karıştırarak makarnaları haşlayın. Makarna kıvamını aldığında altını kapatın, bir

Mısırlı Ton Balıklı Makarna


Mısırlı Ton Balıklı Makarna
Malzemeler;
Yarım paket küçük boru makarna
1 kutu konserve mısır
1 kutu ton balığı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;
Büyük boy bir tencereye su doldurun, sıvıyağın yarısını ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında 2 - 3 tatlı kaşığı tuzla birlikte makarnaları tencereye alın. Ara ara karıştırarak makarnaları haşlayın. Makarna kıvamını aldığında altını kapatın, bir

Yeşil Elma Programı - 27 Ağustos 2010 Cuma


Program konukları; Ozan Çobanoğlu ve Dr. Gürkan Zorlu 

Menüdeki yemekler;
  1. Buğdaylı Semizotlu Serinlik Çorbası, 
  2. Güveçte Şehriyeli Kuzu, 
  3. Ustanın Bademli Şeftali Tatlısı, 
  4. Patatesli Bazlama, 
  5. Zeytinyağlı İnce Kıyım Fasulye
İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

LOKMA TATLISI


LOKMA TATLISI
Malzemeler


1/2  paket yaşmaya
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
Az tuz
Yeteri kadar su

Şerbeti için

3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya

Yapılışı

Yaşmayamızı ılık süt içerisinde eritelim. Unumuzun ortasını açalım eritilmiş mayayı, çok az tuz atıp yoğuralım. Su ilave edip fazla katı olmayan bir hamur elde edelim. Üzerini ıslak bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyelim. Hamurumuz mayalanırken şerbetimizi kaynatalım. Şerbetimizi ateşten alırken bir paket vanilyamızı ekleyip soğuması için kaldıralım.  Hamurumuz mayalandığında ister sıkma torbasında, ister kaşıkla yada elle küçük toplar edip kızgın yağda nar gibi kızarana kadar pişirelim. (Ben jelatin torbanın ucunu kesip hamuru içine doldurdum avuç içimle sıkarak küçük toplar elde ettim.) Pişen lokmaları yağdan çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete yatıralım. Şerbeti çok iyi çektikten sonra servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

LOKMA TATLISININ ŞİFASI

01. Erkek sağlığına faydalıdır.
02. Anne sütünü artırır.
03. Vücuda dinçlik verir, kuvvet sağlar.

Bu tarifimi etkinlikleri devam eden MİNTİNİN MUTFAĞI'na gönderiyorum. Bol katılımlı etkinlik olması dileklerimle

Leziz


Sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyordum dostlar...
Aslında en sevdiğim ayın başlangıcını, 1 Eylül'ü beklemek istedim ama daha fazla bekleyemedim. Şu an mutfağımda en sevdiğim yerde oturuyorum ve bir yandan ekmeğim pişiyor. Yanımda kitaplarım, dergilerim... ve içimde tarifsiz bir heyecan var.

Evrene gönderdiğimiz mesajlardan bahsetmiştim sizlere daha önce... Sadece çok istemenin yetmediğinden, zamandan, sabırdan... Bazılarınız anladı güzel bir şeyler olduğunu, bazılarınız aksine kötü bir şeyler olmasından endişe etti. Bense o kadar pozitif bir enerjiyle doluyum ki, bu enerjiye tek başıma sahip olmak haksızlıkmış gibi geliyor. Durmadan dua ediyorum herkes için, hepiniz için. Düşleriniz gerçek olsun diye!

Yemek ve sofra kültürü dergisi Leziz'in ekibine, Eylül sayısından itibaren yazı işleri müdürü olarak katılmış bulunuyorum. 5 yıldır sizlerin ilgisi ve sevgisiyle devam eden blogum, çok severek okuduğum ama sonrasında hep düş kırıklıklarıyla hatırladığım üniversitem, mutfağa olan sevgim... Hepsi bir araya geldi ve bir kapı açtılar bana... Leziz'in Eylül sayısının hazırlanışının son aşamalarına katıldım ve o heyecanlı havayı soludum. Ufak dokunuşlarımı belki hissedeceksiniz ama bu sayıda esas emek, genel yayın yönetmenim sevgili İnci ve ekip arkadaşlarıma ait... Biz Ekim sayısı için heyecanla çalışmaya başladık bile!

Keyifle okuyacağınızı ve hep takip edeceğinizi umuyorum.

Güzel dilekleriyle hep yanımda olan herkese içten teşekkürler...

ZEYNEPLE TATİLDE :)


TATİLDEYİMMM:)))

BOL GÜNEŞLİ VEEE SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)))

26 Ağustos 2010 Perşembe

ANTEP FISTIKLI KURABİYE


Bu kurabiyeleri annemlere götürmek için yapmıştım.Lezzeti çok güzeldi ama bir dahaki sefer yaptığımda kesinlikle toz antep fıstığı değilde sevdiğim gibi hafif dişe gelen antep fıstığı koymayı düşünüyorum.Bİr kaç tanesinide tabakta değişik renk olsun diye fıstık koymadan yaptım...Evinde fıstığı olmayanlar o şekildede yapıp kakaoya batırdıkları çatalla kurabiyelerin üzerlerine baskı yapabilirler...

Bu arada küçük bir seyahat için bugün öğleden sonradan itibaren salı gününe kadar buralarda olamıyacağım.Herkes kendine çokk iyi baksın ..Görüşmek üzere...




Antep Fıstıklı Kurabiye

200 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kadar toz antep fıstığı
1 paket vanilya
yarım bardak nişasta
3,5 bardak kadar un


Tereyağ ve yumurta özdeştirilip içine pudra şekeri ve sıvıyağ konur.En son diğer malzemelerde koyulup sertçe olan hamurumuz iyice yoğrulur.

Elimizle cevizden biraz küçük toplar yapıp ortasına çatalla bastırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyularak 170 dereceli ön ısılı fırında rengi değişmeden pişene kadar bekletilir.

Afiyet Olsun...

Yeşil Elma Programı - 26 Ağustos 2010 Perşembe


Program konukları; Yıldız Usmanova ve Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk.

Menüdeki yemekler;
  1. Kavurmalı Tutmaç Çorbası,
  2. Kabaklı Tavuk Kapama,
  3. Akdeniz Soslu Kepekli Spagetti,
  4. Duble Fındıkpare,
  5. Çikolatalı Muzlu Bisküvi Tatlısı

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI ( ŞAFAK ÇORBASI)


MALZEMELER:
  • 4 bardak et suyu veya 1 paket bulyon,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı yağ,
  • 3 olgun domates, yarım yemek kaşığı salça,
  • 0,75 su bardağı süt,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Yağ eritilir un eklenir hafif pembe kavrulur.
  2. Rendelenmiş domates, salça ve et suyu eklenir karıştırarak biraz kaynatılır. Pütür kaldı ise bilendırdan geçirilir.
  3. Yumurta sarısı ve süt çırpılır çorbayı karıştırarak eklenir tuz ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır.
Afiyet olsun...

ŞEFTALİLİ GÜLLAÇ



Genelde nar ile yaparız ama ben bu defa mevsim meyvesi olan şeftali ile yaptım hafif ekşi hafif tatlı çok güzel oldu. Sizde deneyin derim. afiyet olsun...

Malzemeler:
10 yaprak güllaç
2 litre süt
3,5 su bardağı şeker
ceviz-fındık

Üzeri için:
2 büyük şeftali
1 çay bardağı şeker



Yapılışı:
ilk olarak süt ve şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar sütü ısıtın. Isıttıktan sonra süt ılık olarak güllaç yapraklarını ikiye ayırarak tepsiye üst üste dizin ve yavaş yavaş sütü ilave edin güllaçlar yumuşadıkça aynı işlemi tekrarlayın bu şekilde 5 güllaç yaprağını tepsiye dizin ve arasına ceviz fındık karışımını koyun ve güllaç yapraklarını ceviz fındık karışıının üstüne dizmeye devam edin.ve sütü ekleyin. ilk olarak bütün sütü eklemeyin güllaçlar sütü çektikçe sütü ekleyebilirsiniz.

Üzeri için güllaçlar soğurken şeftalileri soyup dilimleyin ve yanmaz tavada üzerine şekeri döküp şeftaliler yumuşayana kadar pişirin.Şeftaliler soüğuyunca güllaçların üzerine koyup servis yapın afiyet olsun.


tarifimi Sevgili Gelibolu17 nin ev sahipliğini üstlendiği ;
İftar bereketi Etkinliği - 4- 'e
Gönderiyorum

TEPSİ KEBABI


TEPSİ KEBABI
Malzemeler

1 kg kuşbaşı et
2 adet patlıcan
3 adet domates
1 adet kırmızı yağbiber
2 adet yeşil biber
2 adet patates
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kekik, karabiber, kırmızıpul biber

Yapılışı

Etimizi bir gün önceden çok az sıvıyağ ve baharatlarımız ile harmanlayarak dinlendirelim. Tepsimizin en altına soğanımızı iri doğrayarak yerleştirelim. Sonra etlerimizi yerleştirelim. Daha sonra tüm sebzelerimizi biraz iri doğrayarak sıra sıra etlerimizin üzerine yerleştirelim. En üstüne tereyağımızı ve biraz daha baharat ekleyelim. Önce orta ateşteki fırınımıza verelim. Sebzeler diriliklerini kaybettiğinde kısık ateşte etler yumuşuyana kadar pişirelim.(Kesinlikle su eklemiyoruz kendi suları ile pişiyor) Piştiğinde servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

TEPSİ KEBABININ ŞİFASI

01. Enerji verir. Vücuda kuvvet sağlar.
02. Kabızlığa iyi gelir.
03. İdrar söktürür.
04. Anne sütünü artırır.
05. İştah açar, vucud yorgunluğunu alır.

İFTAR SOFRAM



Pazartesi akşam iftara Gülay Teyzemler davetliydi işte onlar için hazırladığım iftar sofram ve iftar menüm...

İftar Menüm:
Sütlü Tavuk Çorbası
Arnavut ciğeri

Mantı
Salata
Tel Şehriyeli Pirinç pilavı
Beşamelli Etli Sebze
Şeftalili güllaç

Gelelim fotolara

Sütlü Tavuk Çorbası



Arnavut ciğeri



Mantı



Pirinç Pilavı ve beşamelli etli sebze



Şeftalili Güllaç



Güllaç ve beşamelli etin tarifini yayınlayacağım...

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Mantar Soslu Tavuk Biftek


Mantar Soslu Tavuk Biftek
Malzemeler;
500 gr mantar
1/2 su bardağı krema (100 ml)
1 büyük soğan
1 kilo tavuk biftek
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon
1 yemek kaşığı sıvı yağKekik
Tuz


Elma Dilim Patates
4 - 5 adet patates
Kekik, karabiber, tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı;
Biftekleri enlemesine 3'e ve daha sonra ortadan ikiye bölün.Yani bir biftekten 6 parça çıkacak şekilde kesin. (4'e

Mantar Soslu Tavuk Biftek


Mantar Soslu Tavuk Biftek
Malzemeler;
500 gr mantar
1/2 su bardağı krema (100 ml)
1 büyük soğan
1 kilo tavuk biftek
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon
1 yemek kaşığı sıvı yağKekik
Tuz


Elma Dilim Patates
4 - 5 adet patates
Kekik, karabiber, tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı;
Biftekleri enlemesine 3'e ve daha sonra ortadan ikiye bölün.Yani bir biftekten 6 parça çıkacak şekilde kesin. (4'e

Yeşil Elma Programı - 25 Ağustos 2010 Çarşamba


Program konukları; Aliye Uzunatağan ve Prof. Dr. Birsel Kavaklı.

Menüde ise

  1. Domatesli Pirinç Çorbası, 
  2. Kuşüzümlü Kırmızı Biber Dolması, 
  3. Beğendili Rulo Patatesli Köfte, 
  4. Baharatlı Halka Hamur Kızartması, 
  5. Dondurmalı Tiramisu 

var.
İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

SİRKELİ ACI BİBER TURŞUSU


Küçük sivri yeşil acı biber,
Yarı yarıya sirke-su,
1 lt sirkeli suya 5 yemek kaşığı turşuluk tuz (kalın tuz) hesap ediniz.

Biberlerin sapları kesilir yıkanır. Küçük kavanozlara veya pet su şişelerine sıkıca doldurulur. Üzerine tuzlu sirkeli su ilave edilir. Şişede  kabarcıkların oluşturacağı boşluğun kaybolması için bir gece kapakları kapatılmadan beklenir. azalan su ilave edilir, kapakları sıkıca kapatılır rafa kaldırılır.

Güllaç Tarifi


Malzemeler:

10 yaprak güllaç
2,5 lt. süt
2,5 su b. toz şeker
1 su b. pudra şekeri
1 su b. hindistan cevizi
1 su b. file badem
yeşil fıstık
kiraz şekerlemesi
gül suyu



Hazırlanışı:
Sütü tencereye alın. Toz şekeri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Ilıktan biraz daha sıcak olunca altını kapatın. Parmağınızı yakmamalı.
Çay bardağını çeyreği kadar gül suyu ekleyerek karıştırın. Güllaç yaprağının parlak tarafı üste bakacak şekilde yuvarlak tepsiye yerleştirin.

4 tane yaprağı zemine koyduktan sonra kepçeyle sütü üzerine gezdirin. Her yaprağın üzerine sütü gezdirin. 4 kat yerleştirdikten sonra pudra şekeri, hindistan cevizi ve file badem serpin. Üzerine 3 kat yaprak daha yerleştirin. Her katın arasına sütü gezdirin. Tekrar hindistan cevizi, file badem ve pudra şekeri serpin. Son 3 katı da aralarına süt dökerek yerleştirin. Her katı yerleştirdikten sonra elinizle hafifçe bastırın. Kalan pudra şekerini en üste serpin. Üzerine sütlü karışımın kalanını dökün.Üzerini nar ve kiraz şekerlemesiyle süsleyebilirsiniz.
samanyoluhaber.com

Telli Baba Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

Yarım Paket Margarin
2 Çorba K. İrmik
2 Çorba K. Pudra Şekeri
1 Yumurta
4 Çorba K. Yoğurt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un



İç Harcı İçin:
Hindistan Cevizi
Fındık
Tel Kadayıf
Toz Tarçın

Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarini elinizle eritin. Yanına yoğurdu koyun. Margarinin üzerine yumurtayı kırın. İrmiği, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu da dökün. Hepsini karıştırın. Alabildiği kadar yaklaşık 8-10 kaşık unu ilave edin. İyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru cevizden biraz daha büyük bezelere ayırın.

Elinizle hafifçe açın.İç harcı hazırlarken; kadayıfı doğrayın. Karıştırma kabına alın. Üzerine hindistan cevizi, dövülmüş fındık ve toz tarçın koyup karıştırın. Açtığınız bezelerin içlerine harçtan koyun. Ağzını kapatın ve yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Daha sonra hepsinin üzerine parmağınızla delik açın. İçine bir parça kadayıf koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Şerbeti sıcakken dökün. Pişen tatlıları tepside yerinden oynatın. Böylece şerbetini daha iyi çeker.

Üzerini Bir tepsiyle kapatın.
samanyoluhaber.com

İrmikli Lor Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

250 Gr. Kahvaltılık Lor
1 Su B. İrmik
2 Yumurta
2 Çorba K. Un
2 Çorba K. Tereyağı
1 Paket Kabartma Tozu
Limon Kabuğu



Üzeri İçin:
Ceviz

Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına, loru ve tereyağını koyup karıştırın. Üzerine yumurtaları kırın. Limon kabuğu rendeleyin.

İrmiği, kabartma tozunu ve unu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Kıvamı fazla yumuşak olursa biraz daha un ilave edin. İstediğiniz büyüklükte yuvarlaya-bilirsiniz. Yağlanmış tepsiye dizin.

Üzerlerine yumurta sarısını sürdükten sonra birer tane ceviziçi koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
samanyoluhaber.com

Ovmaç Çorbası Tarifi


Malzemeler :

1 yumurta sarısı
1 su b. un
2 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
nane
tuz
su



Hazırlanışı :
Tencereye kaynayan suyu alın.Suyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatın.Karıştırma kabına yumurtanın sarısı,tuz,su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edin.Tencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin. Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın. Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin.

Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırın.Yoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarın.Kaynaya dek çorbayı pişirin.Üzeri için tereyağını tavada eritin.Üzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edin.Servis tabağına çorbayı alın.Üzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin.
samanyoluhaber.com

KAYMAKLI FISTIKLI KATMER TATLISI


Malzemeler:

3 Su B. Un
125 Gr. Tereyağı
1 Yumurta
Aldığı Kadar Su
1 Çimdik Tuz



Ara Katları İçin:
2 Çorba K. Yumuşak Margarin

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Şeker
3,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı.

Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun. Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun.

Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın. Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın.Üstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın.

Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin. üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin. Kızartma yağında kızartın. Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin.
samanyoluhaber.com