30 Eylül 2010 Perşembe

Çok Çikolatalı Pasta



Çok Çikolatalı Pasta
Malzemeler;Pandispanya;4 yumurta3 yemek kaşığı kaynar su2.5 kahve fincanı un2.5 kahve fincanı toz şeker1 kahve fincanı kakao1 paket kabartma tozu
Pasta kreması;3 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı mısır nişastası1 yemek kaşığı gourmet dark kakao2 adet yumurta sarısı80 gr bitter çikolata
Ara kat ve üzeri için dilediğiniz bir paket çikolata veya

Çok Çikolatalı Pasta



Çok Çikolatalı Pasta
Malzemeler;Pandispanya;4 yumurta3 yemek kaşığı kaynar su2.5 kahve fincanı un2.5 kahve fincanı toz şeker1 kahve fincanı kakao1 paket kabartma tozu
Pasta kreması;3 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı mısır nişastası1 yemek kaşığı gourmet dark kakao2 adet yumurta sarısı80 gr bitter çikolata
Ara kat ve üzeri için dilediğiniz bir paket çikolata veya

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Zeytinyağlı biber dolmasını aslında hep annemin baharatçıdan aldığı meşhur dolma baharatı ile yaparım. Ancak bu dolmacıkları ilk defa içinde domates kullanarak denedim.Sonuç olarak hiçte fena olmadı.Bol baharatlı olan midye dolmasına benzerken bu daha çok yazın yenecek ve hafif sayılabilecek bir dolma oldu bence..



ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
3 adet kurusoğan
1,5 bardak pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber/silme)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı şeker
4 yemek kaşığı domates rendesi (şişede olanlardan)
tuz,1 tatlı kaşığı limon suyu
çeyrek demet maydanoz
1 adet büyükçe domates
15-20 adet kadar dolmalık biber

Öncelikle yağımızdan 2 parmak kadarını ayırarak kalanı tenceremize koyalım.Minik küpler halinde doğranmış soğan ve fıstıklarımızıda yağa ekleyip fıstıklar pembeleşene kadar kavuralım.Bu aşamadan sonra pirinç,kuş üzümü,domates rendesi şeker ve baharat karışımlarımızıda ekleyip tenceremize 1 su bardağı sıcak su koyalım ve başından ayrılmayarak arada karıştırıp suyunu çekmesini bekleyelim.En son ince kıyılmış maydanozlarımızıda ekleyip harcımızı soğumaya alalım.

Dolmalık biberlerimizin sap kısımlarını çıkartalım ve iyice yıkayıp harç ile dolduralım.Her birinin üzerine domates keserek kapak yapalım.Tenceremize yerleştirdiğimiz dolmalarımızın üzerine kalan zeytinyağımızı , 1 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyelim.

Orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirdiğimiz dolmalarımızı çeliktencerede soğutup servis tabağına almanızı ve 1 gece dinlendirdikten sonra tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun...

Kağıt Kebabı


Kağıt Kebabı
Kağıt Kebabı


1 Kg Kuzu Eti
4 Soğan
1 Baş Sarımsak
150 Gr. Kuyruk Yağı
Tuz
Tane Karabiber
Taze Kekik



Kuyruk yağını ve kuzu etini doğrayın. Geniş bir kaba alın. Soğanları, sarımsakları, kekiği de doğrayıp karıştırın. Tuzunu ve karabiberi de katıp harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun ve yağlı kağıtla sarın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirin. Piştikten sonra kekiğini döküp servis edebilirsiniz.

Erişteli Tavuk

Erişteli Tavuk
Erişteli Tavuk

Malzemeler:
  • 2 Paket Karışık Erişte1 Tavuk Göğsü
  • 1 Kase Mantar
  • 1 Kase Çeri Domates
  • Sıvıyağ
  • Sarımsak
  • Soya Sos
  • Değirmen Karabiber
Hazırlanışı:

Erişteyi az suda haşlayın. Tavuk göğsünü ince dilimleyin ardından jülyen doğrayın. Mantarları da ince ince doğrayın. Birkaç diş sarımsak doğrayın. Yağ döktüğünüz tavada önce sarımsakları ve mantarları kavurun. Dilerseniz zencefil de rendeleyebilirsiniz.

Tavukları da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Tavuklar kavrulduktan sonra domatesleri, soya sosunu ve karabiberi ekleyerek pişmeye bırakın. Haşladığınız erişteyi geniş bir servis tabağına alın. Ortasına tavukları koyun.

BROKOLİ SALATASI VE BROKOLİNİN FAYDALARI

BROKOLİ SALATASI
Brokoli memleketimize son bir kaç yıldan beri girmiş bir sebzedir. Brokoli her insanın mutfağından sağlığına taşıyabileceği ve hazırlanması en kolay bir sebzedir. Prostatit ve iyi huylu prostat büyümesi sorunlarına karşı doğal bir yardımcıdır.
Brokoli glukozinolatlar, Indoller, Sülforafen, C vitamini, beta-karoten,selenyum, Ditiyoltiyonlar, Quersetin gibi maddeler içerir.
BROKOLİ VE FAYDALARI 
Prostat ve meme kanserine yönelik koruyucu özelliği bulunan sulforafen vardır.
Idrar yolları enfeksiyonu için yararlıdır.
Antibiyotik niteliğe sahip olan brokoli prostat enfeksiyonuna yönelik etkilidir.
Antibiyotikler bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkide bulunmasına rağmen brokoli hem antibiyotik özelliği göstermekte hem de bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Amerika da yapılan bir araştırmaya göre brokolide yer alan sülforapan maddesi Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığının hasarının engellenmesinde etkinliği bulunmaktadır.
Amerika da ki Roswell Park Kanser Enstitüsünün yapmış olduğu araştırma brokolinin çig tüketiminin akciğer kanseri olasılığını %20 ila % 55 arasında düşürmektedir.
Sulforafan içeren brokoli kullanımının ülserin en önemli sebebi olan helikobakter pilori enfeksiyonuna karşı koruma sağlayabileceği belirtilmiştir.
Warwick Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre brokolide bulunan sulforafen şeker hastalığının sebep olduğu kalp damarlarındaki hasarın yok edilmesini sağlayabilecek özeliktedir.
Katarakt riskini azaltır.
Havuçtan daha çok beta karoten içerir . B1 ve C vitamini kalsiyum, selenyum ve potasyum açısından da zengindir.
Güneşten zarar gören cildin onarılmasında brokolinin içerdiği Sulforafan etkinligi vardır

MALZEMELER:
  • Yarım kg brokoli,
  • 1 limon suyu,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Brokoli yıkanır buharda veya az su ile haşlanır. Su ile haşlanır ise süzülür servis tabağına alınır, soğumaya bırakılır. ( haşlama suyunu dökmeyip içebilirsiniz)
  2. Soyulmuş sarımsaklar tuz ile ezilir, 1 limon suyu ve sızma zeytinyağı ilave edilir, karıştırılır.
  3. Servis tabağındaki haşlanmış brokolinin üzerine gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun...

İZMİR KÖFTE



ilk defa Eskişehir'de yediğim ve çok hoşuma giden izmir köftenin tarifini sizlerle paylaşacağım tadı bir harika sizler de denerseniz mutlaka beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
Köfte için;
300 gr. kıyma
ekmek içi yada kurutulup çekilmiş ekmek unu
sarımsak
soğan
karabiber, kimyon, kekik, kırmızı biber tuz

3 adet patates
sivri biber,
kırmızı biber
salça, su, yağ



Yapılışı:
köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp uzun uzun köfteler yapıyoruz. patateslerimizi elma dilimi şeklinde doğrayın ve köfte ve patatesleri tencereye isterseniz fırın tepsisine dizin.üzerine sivri biberleri ve kırmızı biberleri yerleştirin.
son olarak da salça zeytinyağı, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp tencereye döküyoruz.kısık ateşte pişiriyoruz. İsterseniz üzerine domates dilimleye de bilirsiniz.Afiyet olsun ben salçayı sevdiğim için biraz fazla koydum. Sizde kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.yanında olmassa olmazımız pirinç pilavı ve cacık...:)))
Afiyet olsun.

KIŞ HAZIRLIKLARI 2 (Dondurulmuş Gıdalar)

Kış geldi geliyor eylül ayı bitmeden tüm kış hazırlıklarımızı yavaş yavaş bitiriyoruz.Son zamanlarda blogumu baya bir ihmal ettim ama artık biriken tüm tariflerimle inş. Buradayım.

Kırmızı Biber ;







Biberlerimizi ateşte közledikten sonra soyuyoruz ve poşetlere yiyeceğimiz kadar koyup donduruyoruz. Kışın da buzunu çözürüp salatalarımıza doğruyoruz.

Közlenmiş Patlıcan;



Patlıcanlarımızı da biberler gibi közleyip poşetlere koyup donduruyoruz. Yine kışın taze patlıcan salatamızı afiyetle yiyoruz.



Dondurulmuş Karnıyarık;



Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra ortasından uzunlamasına kesip kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt serdiğimiz tepsiye çıkarıp yağları iyice sızdırılana kadar bekleyip soğuduktan sonra domates dilimleri ve sivri biber de koyup poşetliyoruz ve donduruyoruz. Kışın içlerine de harcını doldurup pişiriyoruz.



Dondurulmuş Domates;



Domateslerimizin kabuklarını soyup dilimledikten sonra buzdolabı poşetlerine doldurup donduruyoruz. Kışın yemeklerimize taze domatesten ilave ediyoruz. Poşetlerken yemekleriniz de ne kadar domates seviyorsanız o ölçüde poşetleyin.



Dondurulmuş Taze fasulye;



Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra dilimliyoruz. İri Fasulyeleri ayırıp onları kırıyoruz. Dilimlenen ve kırılan fasulyeleri kaynar suda 1-2 dk. Haşladıktan sonra direk soğuk suya atıp rengini muhafaza etmesini sağlayın. Ve soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine dilimlenmiş domates ve biberle beraber koyun ve dondurun. Kışın dondurucudan çıkarıp buzu çözülmeden direk ocağa alıp pişirin. Afiyet olsun. Kışın yaptığım zaman tarifini tekrar yayınlarım…

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI
Malzemeler

4 adet  yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 çay bardağı irmik

Şerbeti için

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Yapılışı

Yumurtalarımızı kıralım üzerine şekerimizi ekleyip çok iyi bir şekilde çırpalım. Ardından diğer malzemelerimizi ilave edip çırpmaya devam edelim. (kek hamurundan biraz daha akıcı bir hamur elde edelim) Altı yağlanmış borcama veya kalın kenarlı tepsimize dökelim. Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Şerbetimizi hazırlıyalım. Biraz ılıtalım. Fırından yeni çıkardığımız tatlımızın üzerine dökelim. Soğuduğunda dilimleyip servis tabağına alıp üzerini süsleyip afiyetle yiyelim.

YOĞURT TATLISININ ŞİFASI

01. Anne sütünü artıran mükemmel bir gıdadır.
02. Vucuda dinçlik verir, kuvvet sağlar.
03. Vücudu dinlendirir, hem ruhen hem bedenen rahatlatır

29 Eylül 2010 Çarşamba

SOYA SOSLU SEBZELİ BİFTEK

Geçen akşamki yemeği yine evde ne bulursan içine koy mantığı ile yaptım..Bir gece evvel ertesi akşam kızartılmak üzere marineye yatırılan etler sebzelerle buluşunca gerçekten çok lezzetli bir yemek oldu.Tavsiye ederim bakmayın uzun uzun yazdığıma hazırlama ve pişirme süresi 20 dk...





SOYA SOSLU SEBZELİ BİFTEK
Yarım kilo dana biftek
Marine İçin,
1 çay bardağı süt,
1 diş sarmısak,
1 tatlı kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı zeytinyağı
(isteğe göre 1 minik soğan suyu ben kullanmadım)

Sebze Karışımı İçin;
1 adet minik soğan
2 adet kırmızı biber
20 adet kadar verev ve küçük doğranmış taze fasülye
1 adet haşlanıp küp doğranmış patates(yoksa çiğde olur)
1 avuç haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
1 avuç haşlanmış mısır(donmuş kullandım)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarmısak
karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Etleri Pişirmek için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı domates rendesi(burcum marka kullandım)
1 diş sarmısak
kekik

Öncelikle wok tavamıza minik doğradığımız soğan,kırmızı biber ve taze fasülyelerimizi ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.(çiğ patates kullanacaksanız bu aşamada minik ekleyip katmanızı tavsiye ederim)

Bu aşamada başka bir tavaya 2 yemek kaşığı yağımızı koyalım ve ince şeritler halinde doğradığımız etlerimizi tavamızda koyalım ve bıraktıkları suyu çekince ateşi orta seviyeye getirelim ve kapağını kapatarak etlerimizi yavaşça pişirelim.

Pişmekte olan sebzelerimize bezelye ve mısırı ve soya sosunu ,1 diş rendelenmiş sarmısağı ve karabiberi ekleyip kavuralım ve 3-4 dakika sonra altını kapatalım.

Diğer tavadaki pişmeye yakın olan etlerimize domates püresi,soya sosu ve 1 diş sarmısak rendesini eklleyelim.2 dakika kadar bu şekilde pişirelim ve ocağın altını kapatalım.

Fırın kabımızın altına sebzelerimizi koyalım.Üzerine etlerimizi yayıp kekik serpelim.200 dereceli fırında 10 dakika kadar pişirelim.Servise hazır ..
Afiyet Olsun...
not:Ben yapılış sırama göre yazdım ,siz isterseniz önce sebzeleri kavurup bekletin.Akşam etleri pişirip fırına verirsiniz.

Yada hiç fırına vermeyedebilirsiniz tamamen size kalmış ancak ben bu tariften epey memnun kaldım.Çok lezzetli ve yazması yapmasından uzun bir yemek oldu:)

LOKUMLU KURABIYE


lokumlu kurabiye
Lokumlu Kurabiye bu kurabiyenin baska bir tarifi oldugunu biliyorum ama ben kendi kullandigim kurabiye hamurlarindan brinin icine lokum kullandim gercektende cok güzel oldu.Yiyenler cok begendiler..
LOKUMLU KURABIYE:
malzemeler;

250 gr tereyagi
1 ince belli orta boy cay bardagi ile süt
1 incebelli orta boy cay bardagi ile pudrasekeri
1 ince belli orta boy cay bardagi ile siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 corba kasigi misir nisastasi
aldigi kadar un..
500 gr kadar taze pudra sekerli lokum(ben ici findikli kullandim)
Hazirlanisi:Bir legene yumusak olan tereyagi konur,üzerine pudrasekeri ilave edilip isletilir,sivyag,süt,nisasta ilave edilip iyice karistirilir.vanilya ve kabartma tozu ilave edilip azar azar un ilave edilerek hamur yogrulur kulak memesinden az yumusak bir hamur elde edilir.hamur bir merdaneyle bir mutfak tezgahinin yzerinde acilir ve bir kalip yardimiyla yuvarlak sekiller kesilir daha sonra lokumlar ikiye bölünerek yuvarlaklarin icine konur ve elle kapatilarak yuvarlak sekiller verilir.. Eger evinizde varsa cicek baskisi kurabiyelerin yzerine teker teker baski yapilir..Tepsiye dizilen kurabiyeler alti,üstü kizarana kadar 175 derecelik önceden isitilmis firinda pisirilir..Firindan cikardiktan sonra arzuya göre üzerine pudra sekeri serpilir.

AFIYET OLSUN!!


KÖZLENMİŞ PATLICAN İLE KARNIYARIK YEMEĞİ

PATLICAN KARNIYARIK

Patlıcanın kızartarak yapılan  yemekleri çok lezzetli oluyor fakat kızartıldıklarından dolayı biraz ağır oluyor. O yüzden daha hafif olsun diyenlere, patlıcanları közledikten sonra yemeği yapmalarını öneririm. Ben daha çok patlıcanları közlenmiş şekli ile kullanıyorum. Tercih sizin. Deneyin beğeneceksiniz...

MALZEMELER:
  • 6 adet küçük patlıcan
  • 250 gr kıyma,
  • 1 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri yeşil biber,
  • 1-2 adet domates,
  • 2 tatlı kaşığı salça, (1 tatlı kaşığı pişirme suyunda kullanılacak)
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon,
  • 1 avuç maydanoz.
YAPILIŞI:
  • Patlıcanlar fırında veya ocakta közlenir, kabukları soyulur yayvan tencereye yerleştirilir.
  • İnce doğranmış soğan, biber yağ ile birlikte hafif öldirülür,  kıyma eklenir kavrulur. Soyulup doğranmış domates,  ince doğranmış sarımsak ve salça ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur.
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
  • Patlıcanlar ortadan boydan boya açılarak harç ile doldurulur.
  • İçini hazırladığımız harç tenceresini yıkamadan içinde 1 tatlı kaşığı salça az su ile sulandırılır tencereye dökülür. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

Sofra Dergisi İnternette


5 yıldır abone olduğum ve içinden bir çok tarif denediğim ve zevkle okuduğum Sofra Dergisinin resmi yemek sitesi internette yerini aldı. Bilginiz olsun, girin gezinin ve faydalanın. Herkese sevgiler.

http://www.sofra.com.tr/

28 Eylül 2010 Salı

Yoğurtlu Lezize


Yoğurtlu LezizeTarif bir yemek dergisinin ekinden.
Salatalık sevenler, kabak sevenler,yoğurtlu salata sevenler, patatesi sevmeyen yoktur heralde... Çiğ kabak tadını kesinlikle almıyorsunuz, her şey birbiriyle iyice özleşiyor. Hepsini bir arada daha çok seveceksiniz, emin olun. Muhakkak deneyin diyorum.
Malzemeler;3 adet orta boy patates2 adet çengelköy salatalığı veya körpe badem1 adet küçük

Yoğurtlu Lezize


Yoğurtlu LezizeTarif bir yemek dergisinin ekinden.
Salatalık sevenler, kabak sevenler,yoğurtlu salata sevenler, patatesi sevmeyen yoktur heralde... Çiğ kabak tadını kesinlikle almıyorsunuz, her şey birbiriyle iyice özleşiyor. Hepsini bir arada daha çok seveceksiniz, emin olun. Muhakkak deneyin diyorum.
Malzemeler;3 adet orta boy patates2 adet çengelköy salatalığı veya körpe badem1 adet küçük

BÖĞÜRTLEN SOSLU PASTA

Buna pasta denirmi bilemiyorum ama kilerde uzun bir zaman bakışıp durduğumuz 1 paket rulo kek nihayet lezzetli bir şekilde midemdeki yerini aldı geçen akşam..Keşke 2 paket olsaydı o zaman çok daha nefis olurdu ama yapacak birşey yok:)
Fırına girmeyen şık,hafif ve yapımı basit tatlılara bayılıyorum ben yaaa...10 dakikada hazır çünkü ..Tek sorun şekil alması babında ertesi güne kadar beklemek...


BÖĞÜRTLEN SOSLU PASTA
1 paket ülker muzlu rulo pasta(2 paket olsa bence daha iyi olabilir)

Krema İçin;
1 Litre Süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gram labne peyniri

Böğürtlen sos için;
1 avuç böğürtlen
2 yemek kaşığı şeker
yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı nişasta

Öncelikle tereyağımızı eritip unumuzu biraz sarartıyoruz.Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırıp iyice çırpıyoruz.Şekerimizi de ilave edip fokurduyana kadar pişiriyoruz.En son vanilyamızı koyup ocağın altını kapatıyoruz ve kremamızı biraz soğumaya bırakıyoruz.

Krema soğurken büyük bir kasenin içine strec film yayıp ince ince dilimlediğimiz rulo kek ile kasenin her yerini kaplıyoruz.Ilınan kremamıza labne peynirimizi karıştırıp mikserle çırpıyoruz ve kasemizin ortasına kremamızı boşaltıyoruz.Kalan kek dilimlerinide pastamızın üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

Sos için;Sos tenceresine böğürtlen ,şeker ve suyumuzu ilave edip biraz pişiriyoruz.En son 1 çay kaşığı nişastamızı 1 yemek kaşığı soğuk suda eritip böğürtlenimizin içine katıyor ve hızlıca karıştırıp altını kapatıyoruz.Serviste dilediğimiz gibi kullanabiliriz
Afiyet Olsun....

BROKOLİ ÇORBASI

BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELER:
  • Yarım kg brokoli,
  • 1 patates,
  • 1 havuç,
  • 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Brokoli yıkanır temizlenir bir tencereye alınır, üzerine küçük doğranmış patates ve havuç konulur üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. (Haşlama suyunun bir kısmı ayırılır.) sebzeler bilendir ile ezilir.
  2. Başka bir tencerede tereyağı eritilir un ilave edilerek un hafif pembe kavrulur. Bilendırdan geçirilen sebze azar azar ilave edilir. Topaklanma oldu ise tekrar bilendir  ile ezilir. Tuz ve 2 su bardağı süt eklenir kıvamı koyu ise ayırdığımız haşlama suyundan ilave edilir. Kaynamaya başladığında ocaktan alınır.
Afiyet olsun...

27 Eylül 2010 Pazartesi

FIRINDA KARNIYARIK






Dün akşam yemekten sonra fotoğraf makinamın şarjını bulduğumda o kadar sevindimki o anki sevincim görülmeye değerdi...Hemen dolabı açtım ve tek kalan karnıyarıkçığımın resmini çektim tabükü....


Geçen süre zarfında bir kaç denemem oldu ancak resmini çekemeyince hiç birşey ifade etmiyor malesef:))


KARNIYARIK

6 adet patlıcan (orta boy)
300 gram kıyma
1 adet kurusoğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı(silme)domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı mısırözü yağı(kızartmak için)
2 adet domates
çeyrek bağ maydanoz
7-8 adet sivribiber
tuz,karabiber,1 tatlı kaşığı şeker
Sos İçin:1 çay kaşığı salça+1 su bardağı su+2 yemek kaşığı zeytinyağı

Öncelikle patlıcanlarımızı pijamalı soyup 15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.Süre sonunda sudan aldığımız patlıcanlarımızı iyice kurulayalım ve bol kızgın yağda etrafa sıçratıp mutfağı batırıp elimizi yaka yaka içleri yumuşayana kadar kızartalım...(lezzet uğruna herşey mübahtır:))

Diğer yandan kurusoğanımızı yemeklik doğrayalım.Zeytinyağında soğan,sarmısak ve ince doğranmış 5 adet sivri biberimizi soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım.Kıymamızı ve salçamızı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra 1 adet domatesimizide küp küp doğrayıp harcımıza ekleyelim. En son baharatlarımızı ve maydanozlarımızı ekleyip harcımızın altını kapatalım.


Patlıcanlarımızı ortadan uzunlamasına yarıp 1 tatlı kaşığı şekeri 6 adet patlıcana paylaştıralım. Birazda tuz ekleyip iç harcı patlıcanlara paylaştıralım.Her birinin üzerine yarım sivri biber ve bir dilim domates yerleştirelim.


Fırın tepsimize aldığımız patlıcanların üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulup 1 su bardağı su eklenmiş salçamızı dökelim. 180 dereceli ısılı fırınımızda patlıcanlarımızı yaklaşık 15 dakika çok kurutmadan pişirelim.


Afiyet Olsun

Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi

12 Siyah İncir
1 Çay B. Ceviz
1 Su B. Toz Şeker
2 Kabuk Tarçın
Sıvıyağ
12 Dilim Tost Ekmeği
2,5 Su B. Kayısı Suyu
Üzeri İçin:
Kaymaklı Dondurma
Yeşil Fıstık
Taze Nane


Hazırlanışı
İncirlerin altına bıçakla çizik atın. Yarım cevizlerden birer tane içine yerleştirin. Cam fırın kabına dizin. Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürün. Böylece daha parlak bir görünümü alacaktır. Şekeri üzerine serpin. Kabuk tarçınları ortalara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun ve 15 dk.pişirin.

Ekmek dilimlerinin ortalarını yuvarlak bir kalıpla kesin. Ayrı bir fırın kabına dizin. Kayısı suyuyla ıslatın. Pişen incir tatlılarını ekmeklerin üzerine tek tek yerleştirin. Tatlının kendi suyunu da kaşıkla incirlerin üzerine dökün. Aralarına dondurma koyarak servis edin.

EVDE İNCİR PESTİLİ YAPIMI

EVDE İNCİR PESTİLİ YAPIMI
Malzemeler

5 kg beyaz incir
2 su bardağı un

Yapılışı

İncirlerimizin kabuklarını soyalım. Büyükçe bir tencereye koyup orta ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladığında el blenderi ile iyice karıştıralım. İncirler iyice parçalanıp akışkan hale geldiğinde unumuzu ekleyip el blenderi ile karıştırmaya devam edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra, büyükçe tepsileri yağlayıp ateşten indirdiğimiz inciri çok ince bir tabaka olacak şekilde tepsilere yayalım. Tepsilerimizi güneşe yayalım. Bir iki gün güneşte kalan pestilleri alt üst yapalım. Kurumaya başladığında temiz örtülerin üzerine alıp gölgede bir iki gün daha bekletelim.
Kuruma işi bittiğinde isteğimize göre dilimleyip, rulo yapıp afiyetle yiyelim.

EVDE İNCİR PESTİLİNİN ŞİFASI

01. Kansızlıkta çok faydalıdır.
02. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
03. Vücut doku ve hücre yenilenmesinde çok faydalıdır.
04. Enerji verir, vucudun kuvvetlenmesini sağlar.
05. Göüsü yumuşatır, balgam söktürücüdür.
06. Bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.

26 Eylül 2010 Pazar

Etli Yaprak Sarma



Etli Yaprak Sarma


Malzemeler;
250 gr yaprak
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
1/2 çay bardağı kırık pirinç 
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Tuz, karabiber, nane, kimyon


Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su


Yapılışı;
Yaprakları kaynar suda 5 dk. kadar yumuşaması için beklettikten sonra suyunu sıkarak bir kaba alın.

Etli Yaprak Sarma



Etli Yaprak Sarma


Malzemeler;
250 gr yaprak
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
1/2 çay bardağı kırık pirinç 
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Tuz, karabiber, nane, kimyon


Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su


Yapılışı;
Yaprakları kaynar suda 5 dk. kadar yumuşaması için beklettikten sonra suyunu sıkarak bir kaba alın.

TAZE BÖRÜLCE SALATASI

TAZE BÖRÜLCE SALATASI

MALZEMELER:
  • Yarım kg taze börülce,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
  • 1 limon suyu,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Börülceler ayıklanır yıkanır uzun olanları ortadan ikiye kesilir.
  2. Tencereye alınır börülce ile aynı seviyede su konulur, haşlanır, süzülür, soğumaya bırakılır. (fazla haşlanmaz biraz diri kalsınlar).
  3. Diğer tarafta soğanlar piyazlık doğranır börülceye katılır.
  4. Sarımsak tuz ile ezilir buna bir limon suyu ve sızma zeytinyağı eklenip çırpılarak sos hazırlanır,
  5.  Hazırlanan sos börülceye gezdirilerek dökülür ve servis yapılır.

25 Eylül 2010 Cumartesi

ELMA TATLISI

ELMA TATLISI

MALZEMELER:
  • 4 adet sert elma,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • Su,
  • İri dövülmüş ceviz,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
Krema Malzemesi,
  • Yarım kg süt,
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • 1 paket vanilya,
YAPILIŞI:
  1. Elmalar soyulur içleri elma çıkaracağı veya kabak oyacağı yardımı ile oyulur. (Çekirdek kısımları çıkarılır,elmalar bütün kalacak). Soyulan ve oyulan elmalar kararmaması için limonlu suya atılır.
  2. Elmalar tencereye dizilir, içleri şeker ile doldurulur, üzerlerine şeker serpilir. Tencereye elmaların yarısına gelecek kadar su ilave edilerek kısık ateşte elmalar haşlanır. Elmalar ters döndürülerek birazda öyle pişirilir. Çatal ile sık sık kontrol edlir, pişmişlerse suyu süzdürülerek servis tabağına alınır. ( Elmalar fazla haşlanmaz, parçalanabilirler.)
  3. Elmaların içleri ceviz ve tarçın karışımı ile doldurulur.
  4. Diğer tarafta koyu bir krema hazırlanır.
  5. Elmaların üzerine yayılır, tarçın serpilir, ılık veya soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun...

24 Eylül 2010 Cuma

Kup Tiramisu



Kup Tiramisu


Malzemeler;


1 paket kedidili bisküvi
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 su bardağı ılık süt veya su
1 yemek kaşığı nescafe
Kakao


Yapılışı;
Un ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Üzerine yumurta sarıları ve sütü ekleyin.Tel çırpıcıyla muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Bir kenara alarak

Kup Tiramisu



Kup Tiramisu


Malzemeler;


1 paket kedidili bisküvi
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 su bardağı ılık süt veya su
1 yemek kaşığı nescafe
Kakao


Yapılışı;
Un ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Üzerine yumurta sarıları ve sütü ekleyin.Tel çırpıcıyla muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Bir kenara alarak

Yaban Mersinli ve Çikolatalı Kek

Ellerim ayaklarım buz kesmeye başladıysa, maalesef benim için artık kış gelmiş demektir:...
Kışı çok sevmememe rağmen yine de özlediğimi fark ettim bugün çoraplarımı giyinirken:)))

Meselaaaaaa ilk aklıma gelenler ,
Battaniyeye sarmalanıp çekirdek çitlemeler ,akşamları sıcak sıcak oralet içmeler , kestaneler, sıcak çikolatalar , patlamış mısırla beraber yaşanan dvd keyifleri , Emre'mle yollardaki su birikintilerinde hoplayıp zıplamak ve inşallah hasta olmaz duaları :))) , sonraaaa aşkımla yenilen bir dilim kekle ince belli bir bardak çay ve Emre'min sesiyle karışan yağmurun sesi :)))  ve daha neler neler...ah ahhh her mevsim başka güzel....özlemişim gerçekten kışı :))

ilk aklıma gelenlere bakıyorum da üzücüdür ki örneklerim hep yiyip içmekle alakalı:))
bu da demektir ki bu sene de tombik olarak geçireceğim bir yıl olacak:)))

Hepinizi seviyorum , öpüyorum, sıcacık günler diliyorum veeeee tarife geçiyorum:)



YABAN MERSİNLİ VE ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

1/2 su bardağı damla çikolata

1/2 su bardağı yaban mersini

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tutam zencefil tozu

1 tutam tarçın

Aldığı kadar un



Yapılışı:



Yumurtalarımızı ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpıyoruz.

Yağımızı, yoğurdumuzu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.

Vanilyayı, zencefili,tarçını,kabartma tozunu da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.

Damla çikolatayı ve yaban mersinini pişerken dibe çökmemesi için hafifçe unlayıp hamura ilave ediyoruz. Son olarak unu da ilave edip karıştırıp , önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.



Afiyet Bal Olsun…

Kabaktan Menemen


Yeşil kabaktan menemen yemeği hem pratik (özellikle biz çalışanlar için), hem de kabaktan ne yapacağını bilemeyenlere alternatif. Denemenizi tavsiye ederim, son derece de lezzetli bir yemek.

Malzemeler:
  • 3 adet yeşil kabak
  • 3 adet yumurta
  • 2 büyük boy veya 3 orta boy domates
  • Bol sarımsak ( ben sarımsaklı yapıyorum siz isterseniz soğanlı da yapabilirsinizi.)
  • İstenirse biber ( ben koymadım.)
  • Baharatlar ( karabiber, kırmızı biber, tuz vs..)
Yapılışı:
  
Domatesi küp küp doğruyoruz. Sarımsağı da içine atıp domatesi biraz zeytinyağı ile birlikte ocakta çeviriyoruz. Soğan kullanılacaksa zeytinyağında  önce soğan ve sarımsak öldürülecek. Tenceremiz derin olmayan yayvan bir tencere olacak. İçine yine küp küp doğradığımız kabakları atıyoruz. Kabaklar yumuşayınca baharatlarını atıyoruz. Üstüne yumurtaları kırıyoruz. Ben yumurtaları yumurtanın sarısını dağıtmadan kırdım. Ama siz eğer isterseniz yumurtaları çırpıp da üstüne dökebilirsiniz.

KATIKLI KURU YARMA-GÖCE TARHANA ÇORBASI


 MALZEMELER:

  • 5-6 adet kuru tarhana,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 5 su bardağı et suyu veya  1 paket bulyon,
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut veya fasulye,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
  • Kuru nane,
YAPILIŞI:
  1. Kuru tarhana akşamdan veya bir kaç saat önceden yumuşaması için sıcak suda bekletilir. 
  2. Pişirileceği zaman tencereye alınır, et suyu, nohut veya fasulye konulur birlikte kaynatılır. Pişmesine yakın yoğurt, çorbanın suyu ile ezilir yavaş yavaş çorbaya katılır. Ocaktan alınır, 
  3. Üzerine yağda kızdırılmış nane, arzu edilirse kırmızı biber, arzu edilirse ezilmiş 2-3 diş sarımsak yakılır, çorbanın üzerine dökülür.
Afiyet olsun...

23 Eylül 2010 Perşembe

ROSTO TARİFİ

ROSTO
MALZEMELER:
  • Yarım kg  rostoluk et,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Düdüklü tencerede yağ eritilir,
  2. İyi kızarması için etin her iki tarafı  tuz ile iyice ovulur ve yağda kızartılır.
  3. Bir su bardağı su ile ezilmiş salça ilave edilir, daha sonra bir su bardağı daha sıcak su eklenir 1 saat kadar pişirilir. ( et yağına kalmalıdır.)
  4. Biraz soğuyunca dilimlenir servis tabağına alınır, üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilir.
  5. Etin yanına havuç, bezelye sotesi veya patates püresi konarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

YUMURTALI EKMEK(HELLİMLİ)

YUMURTALI EKMEK(HELLİMLİ)
Malzemeler

2  adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
8 dilim ekmek
1 yemek kaşık tereyağı
1 paket hellim peyniri
Tuz

Yapılışı

Yumurtalarımızı kıralım. Üzerine süt ile tuz atıp çırpalım. Ekmek dilimlerini yumurtalı süte arkalı önlü batırıp Eriyen tereyağımızda kızartalım. Ardından hellim peynirlerimizi ince dilimleyip aynı yağda kızartalım. Kızaran hellim peynirlerimizi yumurtalı ekmeklerimizin arasına koyup afiyetle yiyelim.

YUMURTALI EKMEK(HELLİMLİ)ŞİFASI

01. Çok enerji verir, kuvvet artırır.
02. Kilo almaya yardımcı olur.

Bu tarifimi  Hobidünyam Woman Forum tarafından düzenlenen yemek etkinlikliklerinin 6.sı "KAHVALTILIKLAR" Etkinliğine  http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com adresine gönderiyor. Çok kalıtımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.

SÜTLÜ PATATES PÜRESİ

PATATES PÜRESİ
Uzmanlara göre, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşük. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içerir. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3'ünü temin eder. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler. Kansere karşı korur ve yorgunluğa karşı birebirdir.
Patates püresi kolay sindirilir. Midede kalma süresi 5-6 dakikadır. Patates şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır.
Patates püresini et  yemeklerinin yanında garnitür veya perhiz yemeği olarak yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 3-4 orta boy patates,
  • Süt,
  • 1 kaşık tereyağı,
  • Tuz
YAPILIŞI:

  1. Patatesler yıkanır küçük doğranır, üzerini geçecek kadar süt konur haşlanır. Haşlanırken aynı zamanda patatesler yumuşamaya başladığında ezilerek püre haline getirilir. Püre haline getirmek için blendir kullanabilirsiniz. (Kıvamını tutturmak için azar azar süt ilavesi yapabilirsiniz.)
  2. Yağ ve tuz eklenir, yağ eriyinceye kadar karıştırılır, ocaktan alınır. Soğumadan et yemeklerinin yanında servis yapılır.
Afiyet olsun...

22 Eylül 2010 Çarşamba

PEYNİR SALAMURASININ HAZIRLANIŞI

Pazardan aldığımız köy peynirini uzun süre muhafaza edebilmek için salamura yapılır 6-8 derece ortamda muhafaza edilir. Çoğumuzun evinde böyle ortam bulunmadığı için buzdolabının alt raflarında muhafaza edilir.
Peynirler kavanoza sığacak şekilde küçük parçalara kesilir kavanoza yerleştirilir.

Eğer peynirin ön salamura işi yapılmamış ise; peynirlerin üzerine tuz serpilir üst üste bir kaba yerleştirilir. Bir veya iki gün bekletilir. (Peynir suyunun akması sağlanır bu şekilde).
Sonra 1ölçü adi tuz-11 ölçü su olacak şekilde tuzlu su hazırlanır.  veya 1 LT su +3-4 yemek kaşığı tepeleme tuz. Kavanoza yerleştirilen peynirin üzeri bu tuzlu su ile doldurulur. Kapağı kapatılarak 6-8 derece ortamda ( veya buzdolabında) muhafaza edilir.

Servis yapımadan önce normal su içinde ne kadar bekletilirse o kadar peynirin tuzu azalır.

NOT: Salamura suyunun tuz miktarını  başka yöntem olarak yumurta ile ayarlayabilirsiniz. Tuzlu suyun içine yumurta konulur, yumurta suyun üstüne çıktığında salamuranın tuz miktarı yeterli demektir. ( tuzu az ise yumurta aşağılarda kalır)

21 Eylül 2010 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması









Zeytinyağlı Biber Dolması



Malzemeler;
15 adet dolmalık biber
7 - 8 adet çeri domates (kapak için)
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 su bardağı kırık pirinç
2 adet soğan
Birkaç dal maydanoz ve dere otu
1 tatlı kaşığı toz şeker,tarçın ve tuz
Karabiber, kırmızı biber, kimyon
Kuş üzümü 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 limon


Yapılışı;
Dolmalık

Zeytinyağlı Biber Dolması









Zeytinyağlı Biber Dolması



Malzemeler;
15 adet dolmalık biber
7 - 8 adet çeri domates (kapak için)
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 su bardağı kırık pirinç
2 adet soğan
Birkaç dal maydanoz ve dere otu
1 tatlı kaşığı toz şeker,tarçın ve tuz
Karabiber, kırmızı biber, kimyon
Kuş üzümü 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 limon


Yapılışı;
Dolmalık

SARDALYA BUĞULAMASI

SARDALYA BUĞULAMASI
Sardalyaları yağda mısır unu ile kızartmak gerçekten çok lezzetli fakat buğulamasıda çok güzel oluyor.
MALZEMELER:
  • 1 kg sardalya,
  • 1 limon suyu,
  • 3 adet defne yaprağı, (varsa),
  • Sıvıyağı,
  • Tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
  1. Sardalyaların kafaları koparılır, içleri temizlenir yıkanır, süzülür.
  2. Yağlanmış yuvarlak tepsiye dizilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Bir limon suyu ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağı gezdirilerek dökülür. Defne yaprakları yerleştirilir, kapak kapatılarak kısık ateşde 30 dakika kadar pişirilir. (Suyunu çekip yağına kalıncaya kadar, çok az suyu kalabilir).Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hamsinin de aynı şekilde buğulaması yapılır

EZOGELİN ÇORBASI





Biliyorum biliyorum bu kadar aradan sonra şööööyle süper bir tarif ve resimle dönmek isterdim ama sebeplerim var:)

Öncelikle malum tatilden dün döndüm ve hava değişimi beni bozdu ve grip oldum.Ayrıca fotoğraf makinamın şarjınıda bir türlü bulamadığımdan resimde çekemiyorum!


Çok güzel geçen bir tatilin ardından işe adapte olmak heleki hastayken çok zor malum.İşyerinin kargaşasından da bür türlü sizleri ziyarete gelemedim kusuruma bakmayın.Bende tekrar her birinizin geçmiş bayramını kutluyorum ,nice güzel bayramlara..

EZOGELİN ÇORBASI


1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet yemeklik doğranmış soğan,1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 litre sıcak etsuyu(veya 2litre su +2 bulyon)
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ


2 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanımızı ve rendelenmiş sarmısağımızı pembeleşene kadar kavuralım.Salçalarımızı ekleyip mercimeğimizi de koyup biraz daha kavuralım.Suyumuzu pirinç ve bulgurumuzuda ilave edelim.Mercimekler pişerken diğer tarafta tereyağı,nane ve kırmızıbiberimizi hafif yakalım.Çorbamızın tuzunu ve karabiberini ayarlayıp isterseniz blenderden geçirin.(genelde blender kullanılmaz)En son çorbamıza baharatlı tereyağımızda eklenip karıştıralım ve 10 dakika dinlendirip limon ile servis yapalım.


Afiyet Olsun....


TAZE FASULYE KAVURMASI (SAMSUN)

FASULYE KAVURMASI

MALZEMELER:
  • 500 gr fasulye,
  • 3 tahta kaşığı zeytinyağı veya 2 kaşık tereyağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 yumurta, arzu edilirse,
  • Tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
  1. Fasulye temizlenir yıkanır ortadan ikiye bölünür, az su ile yarım haşlanır,
  2. Tavada veya geniş karnıyarık tenceresinde yemeklik doğranmış soğan ve biber birlikte kavrulur buna küp doğranmış domatesler ilave edilir, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
  3. Haşlanmış fasulyeler ve tuz eklenir ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edilir. Yemeğin sulu olmaması lazım, suyu azalırsa pişmesi için çok az sıcak su ilave edilir.
  4. Karabiber eklenir karıştırılır, çırpılmış yumurta ilave edilir karıştırılır yumurta pişince ocaktan alınır.
Mısır ekmeği (cadi) ile akşam çayında afiyetle yenilir.
Afiyet olsun...