31 Aralık 2010 Cuma

MUTLU YILLAR....

HOŞ GELDİN 2011 
MUTLU YILLAR.....
2011 Yılına gireceğimiz bu günde tüm arkadaşlarımın, dostlarımın herşey gönüllerince olsun.  2011 yılının ülkemizde barış, huzur, bereket, bolluk, sağlık, mutluluk aşk ve sevginin egemen olacağı bir yıl olması dileklerimle; Herşey gönlünüzce olsun, sevgiyle kalın.

Sevgi ve saygılarımla.

UN KURABİYESİ


UN KURABİYESİ
Malzemeler

250 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Yeteri kadar un (2 su bardağı )
1 paket vanilya,
3 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı

Yumuşamış tereyağımızın üzerine pudra şekerimizi  koyup tel çırpıcı ile iyice karıştıralım. Kar gibi bir kıvama geldiğinde yavaş yavaş un ilave edelim. Yoğurmaya başlayalım. Biraz sertçe bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan  ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Avuç içimizle yuvarlayıp altı yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerlerini fazla kızartmadan beyaz bir şekilde pişirelim. Fırından çıkardığımız un kurabiyelerinin üzerine tel süzgeç ile vanilya ile karıştırılmış pudra şekeri dökelim. Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

UN KURABİYESİNİN ŞİFASI

01. Anne sütünü artırır.
02. Enerji verir. Kuvvet artırır.

30 Aralık 2010 Perşembe

Ağlayan Pasta :((

Ağlayan Pasta :((


Malzemeler
Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
1 paket kakao -100 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

1,5 su bardağı süt

Sos için;
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişaşta
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata


Yapılışı;
Güzelim pastayı neden ağlatırlar

Ağlayan Pasta :((

Ağlayan Pasta :((


Malzemeler
Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
1 paket kakao -100 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

1,5 su bardağı süt

Sos için;
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişaşta
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata


Yapılışı;
Güzelim pastayı neden ağlatırlar

YOĞURTLU MOZAİK PASTA

YOĞURTLU MOZAİK PASTA
Malzemeler

1 su bardağı şeker
150 gr. tereyağı
50 gr. kakao
1/2 adet limon kabuğu rendesi
40 gr. siyah çikolata
250 gr. sade bisküvi
1 çay bardağı koyu yoğurt(süzme)

Yapılışı

Bir tencerede tereyağını çok düşük ısıda eritelim. Üzerine şeker ve çikolata, limon kabuğu rendesi sonra kakao ekleyelim. Hafif hafif karıştıralım. Bisküvileri bir torbaya koyup merdane ile ezelim. susuz yoğurdumuz ile önce bisküvileri karıştıralım. Daha sonra kakaolu ve çikolatalı karışıma  ekleyip iyice karıştıralım. Şekilli bir kaba bastırıp dolapta soğutalım. İyice soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim.

YOĞURTLU MOZAİK PASTANIN ŞİFASI

01. Küçük çocukları iştahını açar.
02. Anne sütünü artırır.
03. Mutluluk hormonunu salgılatır. Kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar.
04. Enerji verir. Vücudu kuvvetlendirir.

Mor Lahana Salatası

Koskoca bir yılı da geride bıraktık...Yepyeni ,tertemiz,umut dolu bir sene bizi bekliyor.Yeni yıl hepimize bütün güzellikleri de beraberinde getirsin,hepimizin istediği ,dilediği herşey gerçekleşsin inşallah.

Yılın son tarifi de salata olsun...Belki zayıflamama katkısı olur:)))))

Tüm kalbimle mutlu mutlu seneler dilerim,öperim ,öperim sarılırım:)))







MOR LAHANA SALATASI

MALZEMELER:

1 adet küçük boy mor lahana

1 adet limon suyu

4 yemek kaşığı üzüm sirkesi

zeytinyağı

tuz



YAPILIŞI:

Yıkanmış lahanamızı incecik kıyalım

Geniş bir kasede tüm malzemeyi harmanlayalım.

Dolapta 2-3 saat bekletip servise hazır hale getirelim.



Afiyet Olsun.



Not: Unutmadan sevgili Deryacığımın düzenlediği yeni yıl hediye etkinliğine katılmıştım .Sevgili Feray hanım bana çok şık zeytin tabakları göndermiş:)çok mutlu oldum, tekrar teşekür ederim:)



Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:)))




MUTLU YILLAR



Yaşamınızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep sizlerle olsun. Yeni yıl sizlere ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.

Herkese Mutlu Yıllar

29 Aralık 2010 Çarşamba

Düdüklüde haşlama et

Düdüklüde haşlama et
Malzemeler;

1000 gr. kemikli et
4 adet patates
4 adet orta boy soğan
Tuz, pulbiber
Yeteri kadar su

Yapılışı;

Kemikler düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerine çıkana kadar su ilave edilir. Kapağı kapatılarak
pişmesi için ateşe koyulur. Yaklaşık 25-30 dakika pişince ateşten indirilir. Kapağı açılır ve içerisine yarım ay doğranmış soğanlar ve irice doğranmış patatesleri ilave edip tuzunu ve biberini ekleyip patatesler pişene kadar tekrar kısık ateşe konur. Patatesler piştiğinde ateşten alınıp servis tabağına koyulur ve afiyetle yenir.(hiç yağ koymuyoruz kemiklerin kendi yağı yeterli)

Düdüklüde haşlama etin şifası;

1. Kan yapıcıdır.
2. Kişinin yorgunluğunu alır. Enerji verir.
3. Kemik rahatsızlıklarına iyi gelir

YOĞURTLU PAZI

YOĞURTLU PAZI
Malzemeler

1  demet pazı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, pulbiber

Yapılışı
Pazılarımızı bir tencerede çok az bir sıvı yağ koyarak haşlayalım. Diriliklerini kaybedince  servis tabağımıza alalım. Yoğurdumuzun içerisine tuz atalım. Dövülmüş sarımsaklarımızı karıştıralım. Pazılarımızın üzerine gezdirelim. Tereyağında pulbiberimizi yakalım ve Pazının üzerindeki yoğurdun üzerine gezdirerek afiyetle yiyelim.

YOĞURTLU PAZININ ŞİFASI

01. İştah açıcıdır.
02. Vücuda kuvvet verir.
03. Hazmı kolaylaştırır.
04. İdrar söktürür, kabızlığı önler.
05. Öksürüğe karşı iyi gelir.
06. Kansızlıkta faydalıdır.

Olay Total Effects 7


Dün acayip OLAYlı bir gün geçirdimmmm:)))

Denedim Biliyorum 'un kıymetli davetiyle, dün büyük bir heyecanla Sofa Hotel'in yolunu tuttum:)

OLAY Total Effects 7 hakkında merak ettiklerimizi konuşup,Defne Samyeli ile de tanışma imkanı bulacaktık...Marka hakkında bilgi sahibiydim zaten...30 yaşıma girdiğim günden  beri Olay'ın göz bakım kremini kullanıyorum  ve çok da memnunum:))))
Diğer ürünlerini de yakından tanıma fırsatım olacağı için acayip heyecanlandım ama:)))


Hemen herkesin de bildiği gibi Defne Samyeli Olay'ın reklam yıldızı...Öyle zarif ,öyle güzel ve öyle içten ki onunla tanışmak da ayrıca keyifliydi...


Poz vermeden olmazzzz değil mi ?   :))))



Denedim Biliyorum ekibine bu güzel gün için sonsuz teşekkür ederim.

Ben OLAY Total Effects 7 ile çoktaaan tanıştım...Şimdi Sıra Sizde:)


Sevgi Dolu Öpücükler:)


MAHLEPLİ KURABİYE(ZEYTİNLİ)

MAHLEPLİ ZEYTİNLİ KURABİYE
Malzemeler

4  su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı(yumuşamış)
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
Tuz, susam, çörekotu
Yapılışı

Hamur yoğurma kabımıza  unumuzu, yumuşamış tereyağımızı, yoğurdumuzu, sıvı yağımızı, 1 adet yumurtamızı tuz, mahlep ve kabartma tozumuzuda ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu tezgah üzerinde  açalım. Kare kare keselim karelerin
üzerine kalan yumurtamızın beyazını(sarısı üzerlerine sürülecek) sürelim. Çekirdeklerini çıkardığımız zeytinlerden 2-3 adet karelerin ortalarına koyup üçgen katlayalım. Yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

MAHLEPLİ ZEYTİNLİ KURABİYENİN ŞİFASI

01. Kemik rahatsızlığına fayda sağlar.
02. İştah açar.
03. Mide hastalıklarına iyi gelir.
04. Kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar.

28 Aralık 2010 Salı

PEYNİRLİ KABAK GRATEN &BROKOLİ GRATEN-2011




(Yoğunluktan yayınlamayı düşündüğüm tarifi malesef yayınlayamıyacağım :) kısmet değilmiş.Herkese güpgüzel bir yıl diliyorum arkadaşlar...







Arşivde yayınlanmayı bekleyen bu iki tarifi aynı günde vermemin sebebi ana malzemenin ikisindede başamel sos olması ve fırına girmesi...Bundan başka pekte bir detayı olmayan bu pratik sebzeler yılbaşı akşamı sofralarınıza alternatif olur umarım ...


KABAK GRATEN(6 adet)
3 adet kabak
1 kase tulum ve ezine peyniri karışımı
dereotu maydanoz
kaşar peyniri

Beşamel Sos;

1 yemek kaşığı tereyağ(2 yemek kaşığı sıvıyağ)
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz,muskat rendesi

Öncelikle kabaklarımızı kazıyıp uzunlamasına ikiye bölüp içlerini oyuyoruz.Büyükçe bir tencerede tuzlu su kaynatıp kabaklarımızı içine atıyor ve yaklaşık 4-5 dakika haşlıyoruz(çok haşlanmasın dağılırlar)

Haşlanan kabaklarımızın tel süzgeçte süzülmesini bekliyoruz.Bu sırada beşamel sosu hazırlayabiliriz.Yağ ve unu kavurup sütü yavaşça ve sürekli çırprak ekliyoruz.Kaynamaya ve koyulaşmaya başladığında tuz ve muskat cevizi rendesini ilave ediyoruz.

Süzülen kabakları tuz ve karabiberle tatlandırıp ortalarını peynirli ve otlu karışım ile dolduruyoruz.Beşame sosumuzu her birinin üzerine paylaştırıp üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştiriyoruz.180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...


BROKOLİ GRATEN

500 gram brokoli


tuz,iki yemek kaşığı zeytinyağı,kekik


1 ölçü beşamel sos(tarifi yukarda)

bolca kaşar peynir rendesi



Brokolilerimizi tuzlu kaynar suya atıp istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.Diğer yandan beşamel sosumuzu hazırlayalım.

Haşlanan brokolilerimizi süzgeçte bekletip biraz süzülmesini sağlayalım.Yağladığımız fırın kabımıza brokolilerimizi koyup üzerine tuz kekik ve zeytinyağı ilave edip harmanlayalım.En son beşamel sosumuzu ve kaşar rendemizi serpip 180-200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.



Afiyet Olsun...

* Ogreten/graten siz istediğiniz ismi verebilirsiniz:)
*Kabakların içine peynir yerine kavrulmuş kıyma yada başka sebzeler kullanabilirsiniz(ıspanak,garnitür vs..)

SARMISAK SOSLU KAVURMA

SARMISAK SOSLU KAVURMA
Malzemeler

1000 gr. dana kuşbaşı
30 gr. tereyağı
50 gr. yoğurt
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber, pulbiber
2 bardak etsuyu

Yapılışı

Kuşbaşı etimizi düdüklü tenceremize yağ ve su koymadan koyalım ve etler suyunu bırakıp tekrar
çekene kadar pişirelim. Daha sonra normal bir tencereye aktarıp üzerine sıcak su ekleyip etler yumuşuyana
kadar kısık ateşte pişirelim. Etler piştiğinde delikli kepçe ile etleri çıkarıp kalan etsuyuna ezilmiş sarmısakları, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve yoğurdu ekleyip sarmısaklı sosumuzu elde edelim. Hazırladığımız bu sosu servis tabağına aldığımız etlerin üzerine gezdirelim. Tereyağında kızdırdığımız kırmızı pulbiberini de en üstte gezdirip afiyetle yiyelim.(Ben bayat ekmekleri küçük dilimleyip servis tabağının altına koydum nefis oldu.)

SARMISAK SOSLU KAVURMANIN ŞİFASI

1. İştah açıcıdır.
2. Gut ve mafsal iltihabında faydalıdır.
3. Mide gazında faydalıdır.
4. Kabızlığa iyi gelir.

27 Aralık 2010 Pazartesi

Krem Karamel


Krem Karamel
Malzemeler;500ml süt1 yumurta sarısı1 kahve fincanı nişasta1 kahve fincanı tozşeker1 tatlı kaşığı nişasta
1 kahve fincanı tozşeker1/2  kahve fincanı kaynar su
Yapılışı;Tarif keklerine ve fotoğraflarına bayıldığım eya'dan...Karamel için şekeri tencereye alın, orta ateşte karıştırmadan eriyip koyu renk almasını bekleyin. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve şekerde oluşan topaklanmayı tahta

Krem Karamel


Krem Karamel
Malzemeler;500ml süt1 yumurta sarısı1 kahve fincanı nişasta1 kahve fincanı tozşeker1 tatlı kaşığı nişasta
1 kahve fincanı tozşeker1/2  kahve fincanı kaynar su
Yapılışı;Tarif keklerine ve fotoğraflarına bayıldığım eya'dan...Karamel için şekeri tencereye alın, orta ateşte karıştırmadan eriyip koyu renk almasını bekleyin. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve şekerde oluşan topaklanmayı tahta

TAVUK SOTE


TAVUK SOTE
Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
2  diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
2 adet kabukları soyulmuş domates
2 adet yeşilbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı

Yeşilbiberleri doğrayıp soğan ve sarmısakla birlikte sıvı yağda kavurmaya başlayalım. İri  doğradığımız tavuğu ekleyelim. Tavukların suyunu salması için üzerini kapatalım. Suyunu salmaya başladığında küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Tuzunu, karabiberini ve çok azda kekiği ilave edelim. Tavuklarımız piştiğinde ateşten indirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

TAVUK SOTENİN ŞİFASI

01. Güç ve enerji verir.
02. Hazmettiricidir.
03. Erkek sağlığına faydalıdır.
04. İdrar söktürücüdür.

Fırında Omlet


Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 250 gr beyaz peynir
  • 3 adet yumurta
  • 4-5 adet yeşil sivri biber
  • kırmızı pulbiber tuz
  • Ekmekleri yağlamak için margarin



Yapılışı
Ekmekleri dilimleyin. Üzerlerine yağ sürün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin. Peyniri bir kabın içinde ezin. Yumurtaları çırpıp içine ilave edin. Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin. Karışıma tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın, afiyet olsun.
Çetin Bölek'e teşekkürler...

SÜRPRİZ KAPKEKLER....



Geçen gün Oktay Usta da izlediğim ve oğlumun da keki çok sevmesi hasebiyle denediğm harika bir kek oldu.
Her zaman ki gibi iç malzemeler de biraz değişiklikler yaptım..

Malzemeleri:
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tere yağ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Yarım portakal suyu

İçi için;
Fındık Ezmesi
Muz

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.. Ardından bütün sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine nişasta ,un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip kek hamurumuzu kapkek kalıplarına boşaltın. 180 derece de ısınmış fırında pişirin.
Kekler soğuduktan sonra bıçak yardımıyla keklerin üzerinden kapak çıkartın. (kekleri huni şeklinde kesin.) keklerin içlerini 1 kaşık portakal suyu ile ıslatın ve benmari usulü eritmiş olduğumuz fındık ezmesinden onun üzerine de bir dilim muz koyun. Ardından kapak olarak çıkardığımız kekin iç kısmındaki fazla parçayı çıkarın ve muz koymuş olduğumuz kekin üzerine kapatın. Daha sonra üzerine fındık ezmesinden sürün fındık kreması soğuduktan sonra afiyetle yiyin. Portakal suyu koymanızı şiddetle tavsiye ediyorum çünkü kap kekler tamamen ıslak kek tadında oluyorlar afiyet olsun…

Bu tarifimi sevgili mandalin çıkmazının yapmış olduğu portakallı ve mandalinalı tatlar etkinliğine gönderiyorum kendisine kolay gelsin diyorum…

26 Aralık 2010 Pazar

KAHVALTI -9 (Fırında Mücver&Sucuklu Patatesli Omlet)





Yılın son pazarını hiç adetim olmadığı halde neredeyse öğleye kadar uyuyarak geçirdim...Apar topar aaa saat kaç olmuş diye kalkıp kendimi mutfağa attım.Üzerimdeki uyku mahmurluğuyla görsel olmasada lezzetli bir masa hazırladım sanırım ki 2 saat kalkamadık masadan :))





FIRINDA MÜCVER
2 adet kabak
3 adet taze soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
bir çay bardağı ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
100 gram kadar beyaz peynir
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
nane,kırmızıbiber,tuz
1 su bardağı un

Öncelikle kabaklarımızı rendeleyelim.Fazla suyunu sıkıp kabaklarımızı bir kaba alalım. Kabaklarımızın üzerine diğer malzemeleride katıp iyice karıştıralım.180 derece ısılı fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim...(Hamur çok cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz)




SUCUKLU PATATESLİ YUMURTA
2 adet patates
Dilediğiniz miktarda sucuk(1 parmak kadar)
2 yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz,kırmızıbiber

Minik küpler halinde doğradığımız patateslerimizi teflon tavada sıvıyağ ile birlikte kızartalım.Küpler halinde doğradığımız sucuklarımızıda ilave edip biraz sucukları kurutmadan biraz daha pişirelim.Bir kasede tuz ile çırptığımız 2 yumurtamızıda üzerine ekleyip tavamızın kapağını kapatıp çok kısık ateşte pişirelim.Arka yüzü pişen omletimizi ters düz yapalım.Bunu sptatula veya bir tabak ile yapabilirsiniz)Çevirdiğimiz yumurtamızın üzerine kaşar rendesi ve kırmızı biberi ilave edip servise sunalım..
Afiyet Olsun....


Patatesli Patlıcan Yemeği

Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan,
  • 2-3 adet patates,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 5-6 diş sarımsak,
  • 7-8 adet sivri yeşil biber,
  • 4 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 3 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağı sıcak su,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Patlıcanlar alaca soyulur, irice küp şeklinde doğranır tuzlu suda bekletilir.
  2. Soğan ve biberler doğranır yayvan bir tencerede  zeytin yağında kavrulur. Soyulup küp şeklinde doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak ve salça eklenir bir iki çevrilir.
  3. Doğranmış patatesler, tuzlu suda bekletilen patlıcanlar yıkanır ve sıkılır, tencereye ilave edilir. Bir süre kavrulur. Sıcak su ilave edilir kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patatesler pişince patlıcanlar da pişmiş demektir. Tuz en sonunda ilave edilir.
  4. Patlıcanların ezilmemesi için fazla karıştırmadan tabaklara servis yapılır.
Afiyet olsun...

25 Aralık 2010 Cumartesi

Etli Beyaz Lahana (kelem) Sarması


MALZEMELER:
  • 1 küçük boy beyaz lahana,
  • 300 gr kıyma,
  • 1/2 su bardağı pirinç,
  • 1/2 su bardağı bulgur,
  • 2-3 soğan,
  • Yarım demet maydanoz, dereotu,
  • 1 yemek kaşığı kuru nane,
  • Tuz, karabiber,
  • 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Üzeri için ayrıca, yarım yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı zeytin yağı, 2 su bardağı sıcak su,
YAPILIŞI:
  1. Lahana ters çevrilir ortasındaki koçan kısmı konik şekilde çıkarılarak oyulur. Tencereye 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatılır. Lahana bütün olarak içine konulur. Dışındaki yapraklar haşlandıkça tek tek alınır, süzgüye konulur. Ya da, yapraklar tek tek ayrılır, kaynayan suda 1-2 dakika bekletilerek 3-4 partide haşlanır. Daha sonra süzgece alınır, soğutulur.
  2. Dolma içi hazırlanır. Tencerenin dibine bir kat yaprak serilir.
  3. Lahana yaprağı elimize alınır, alt kenarından uygun genişlikte bir kısım, yavaşça yaprağın ucuna doğru çekilerek yırtılır. Ucundaki sert damar kısmı koparılır. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı dolmalık içten koyulur, ucuna doğru sarılır. Kenarlarını kapatmasanız da olur, sorun olmaz, dışına taşmıyor. 1 adet yapraktan 4 adet sarma yapılıyor
  4. Tüm sarmalar tencereye dizilir. Üzerine  yarım çay bardağı zeytin yağı gezdirilir, Ayrı bir kasede salça su ile ezilir sarmaların üzerine dökülür. Üzerine bir tabak kapatılır. (Sarmaların üste çıkması önlenmiş olunur.)
  5. Tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte pişirilir. Gerekirse sıcak su ilave edilir.
Afiyet olsun...

bu tarife de bakabilirsiniz.

etli yaprak sarması
  (gürcü usulü)

24 Aralık 2010 Cuma

Kuru Meyveli Kek


Malzemeler:
  • 4 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı,
  • 1 portakalın suyu, istenirse,
  • 1 su bardağı yoğurt veya süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2,75 su bardağı un,
  • 1/2 su bardağı kurutulmuş meyve,
Yapılışı:
  1. Kuru meyveler sıcak suda 5 dakika kadar bekletilip, süzülür. 1 yemek kaşığı  un ile unlanır.
  2. Şeker ve yumurta 10 dakika kadar çırpılır. Bütün malzemeler ilave edilir, metal olmayan kaşık ile karıştırılır. En son  unlanmış kuru meyveler ilave edilir tekrar karıştırılır.
  3. Elde edilen hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür, 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...     

ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ KEK

ÇİKOLATALI BİSKÜVÜLİ KEK
 Malzemeler


2  paket  bisküvi.
3  yemek kaşığı tereyağı.
1  paket labne peyniri.
2  su bardağı süt.
1  adet  yumurta sarısı.
1  çay bardağı  un.
1 su bardağı toz şeker.
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık.
1  paket siyah çikolata

Yapılışı

Bisküvileri robottan geçirelim. Bir tavada erimiş tereyağıyla birlikte kavuralım. Çekilmiş fındıkları ilave edip elimizle yoğuralım, yuvarlak borcama  iyice bastırarak yayalım. Bir tencerede süt, yumurta, un ve şekeri iyice çırpıp kısık ateşte pişirelim.Labnepeynirimizi  ekleyelim. Biraz daha pişirdikten sonra ateşten indirelim. Ilımaya bırakalım. Bu karışımı  borcamdaki büsküvilerin üzerine dökelim.Üzerine benbari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim. Soğuması için  buzdolabına koyalım. Soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim.
 
ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ KEKİN ŞİFASI
 
01. Anne sütünü artırır.
02. Vücut direncini artırır, kuvvet sağlar.
03. Karaciğeri besler.
04. Mutluluk verir kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.

Mantarlı ve Kırmızı Biberli Börek

Bugün size nefissss bir börek tarifi vereceğim...Hafta sonu sevdiklerinizi bu börekle acayip mutlu edebilirsiniz benden söylemesi:)

Tarifi Sevgili  Yasemin'den aldım.Kızlar toplantımızda bizim için hazırladığı nefis lezzetlerden biriydi...


Sanırım bizim evde bıkana kadar, sık sık pişecek gibi görünüyor bu börek:) Tarif için teşekkürler canım:)

Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim...





Mantarlı ve Kırmızı Biberli Börek

Malzemeler:


4 adet yufka

1/2 kg mantar

2 adet kırmızı biber

1 adet iri soğan

tuz, karabiber, pul biber

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

üzeri için,susam


Yapılışı:

Her yufkayı sigara böreği  saracak gibi 4 parçaya keselim.Toplam 16 adet üçgenimiz olacak

Mantarları çok ufak olmayacak şekilde keselim.Soğanı piyazlık doğrayalım. Kırmızı biberleri küp küp doğrayalım.Zeytinyağında soğanları soteleyip ,mantarları ve biberleri de ekleyip kavuralım.
Baharatları ilave edip karıştıralım.Pişen harcı soğumaya bırakalım.

Yufkalara sürmek için yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kapta karıştıralım.

Bir yufka alıp üzerine yoğurtlu harçtan fırça ile sürüp ,ikinci yufkayı üzerine koyup yine aynı işlemi yapalım.
Soğumuş olan harcımızı kaşık yardımıyla yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği sarar gibi fazla sıkı olmayacak şekilde saralım.Yufkaların hepsi bitene kadar aynı şekilde saralım.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı ( biraz sıvıyağ ile seyreltilmiş olsun ) sürelim.Susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler kızarana dek pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım:)





Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:)

EKLER PASTA

EKLER PASTA

Malzemeler

3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı un
1 su bardağı su
Az tuz(bir tutam)

Krema için

2 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı toz şeker

Çikolata sos için

100 gr. bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı soğuk su

Yapılışı

Önce bir tencerede su, tereyağ, şeker ve az tuzu birlikte kaynatalım. Kaynamaya başladığında 1 su bardağı unumuzu azar azar karıştırarak ekleyelim. Yaklaşık bir 10 dakika karıştırarak pişirelim. Ateşten indirelim. Biraz ılıdığında çırptığımız üç yumurtayı ilave edelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru sıkma tormasına alalım. fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Sıkma tobasıyla istediğimiz şekilde sıkalım ve önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Krema için tüm malzemeyi çırpalım. Orta sıcaklıkta krema kıvamına gelene kadar pişirelim. Fırından çıkan 2 adet ekler pastasının arasına krema sürelim. Çikolata sos için benbari usulü erittiğimiz çikolatanın içerisine tereyağ ve soğuK su ekleyip mikserle iyice çırpalım ve ekler pastamızın üzerine döküp afiyetle yiyelim.

EKLER PASTANIN ŞİFASI

01. Anne sütünü artırır
02. Vücuda enerji verir, kuvvet sağlar.
03. Mutluluk verir, kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.

4. Blog Yazarları Buluşması



Moss Marine Cafe'de harika bir buluşma gerçekleşti...

Bu güzel organizasyonu
Aylin, Cihan, Seviye ve Serap üstlenmişlerdi. Çok da iyi yapmışlar bence:))) Gerçekten vakit nasıl geçti hiç anlamadım.Kahkahaların havada uçuştuğu,sohbetin ve lezzetin doruklarında bir gün yaşattılar bizlere...Birbirinden güzel hediyelerle de hepimizi şımartıp ,yeni yıl moduna keyifle soktular.





Sevgili Yasemin Sungur'u dinlemek de ayrı bir keyif oldu bizim için.




Bu güzel gün için arkadaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ederim.

Güzel günün sonunda eve giderken kafamdaki tek şey iyi ki blogger olmuşum düşüncesiydi...

Sevgi yumağı içerisinde sevgimizle sarıp sarmaladık yine birbirimizi...samimi sohbetlerle ısıttık içimizi,yenilendik sanki...Hepimize ne iyi geldi değil mi kızlar,uzun bir süre götürür bizi:)))Hepinizi seviyorum :)


veee sıra geldi bu postun süprizine...

Duyduk duymadık demeyin:))))

Bir sonraki organizasyonu da
YASEMİN , GÜLAY , SEVİL veee BEN üstlendik:)) İnşallah sıcacık ,güzel bir gün daha olacak:) Çıkın çıkın gelin tamam mı:))


Sevgi Dolu Öpücükler


23 Aralık 2010 Perşembe

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
MalzemelerKrepiçin;2 su bardağı süt1.5 su bardağı un1/2 çay bardağı sıvı yağ2 yumurtaTuz
Ara katlar için;250 gr kıyma1 adet soğan1 adet kırmızı biber1 adet domatesBirkaç demet maydanoz1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı sıvı yağTuz, karabiber, kimyonİsteğe bağlı sarımsak
Üzerine rendelenmiş kaşar
Yapılışı;Bu tabii ki gerçek kayseri yağlaması değil. Yalancı tariflere yetişseydi

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
MalzemelerKrepiçin;2 su bardağı süt1.5 su bardağı un1/2 çay bardağı sıvı yağ2 yumurtaTuz
Ara katlar için;250 gr kıyma1 adet soğan1 adet kırmızı biber1 adet domatesBirkaç demet maydanoz1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı sıvı yağTuz, karabiber, kimyonİsteğe bağlı sarımsak
Üzerine rendelenmiş kaşar
Yapılışı;Bu tabii ki gerçek kayseri yağlaması değil. Yalancı tariflere yetişseydi

MAKARNA ÇORBASI(domatesli &yoğurt soslu)




Aklımda rahmetli babaannemin yaptığı domatesli un çorbasını yapmak varken pakette çok az kalmış tagliatelle makarnayı görünce bu şekilde denemeye karar verdim.Başka makarnalarlada yapılabilinecek bu çorba içindeki yoğurt nedeni ile oldukça değişik ve güzel bir lezzete sahip...Ayrıca çorba sıcak yoğurt soğuk olduğu için çok sıcak olmayan sıcağımsı ılık bir içimi var.Yapacakların ellerine sağlık..








MALZEMELER
3-4 yemek kaşığı yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 küçük kase makarna(tagliatelle,erişte,boncuk,yüksük)
tuz,kırmızıbiber,nane
1 küçük kase sarmısaklı yoğurt

Tenceremize sıvıyağ domates püresi ve salçamızı ekleyelim.Bir kaç dakika kavurup tuz ve suyumuzu ilave edelim.suyumuz kaynamaya başlayınca baharat ve makarnalarımızı ilave edelim.Eğer makarnalar suyu çok çekerse pişme sırasında biraz sıcak su ilave edebiliriz.


Makarnalar yumuşadığında tenceremizin altını kapatalım.Servis sırasında kaselere koyduğumuz çorbaların ortasına 1 yemek kaşığı kadar sarmısaklı yoğurt ve üzerine nane ilave edelim.

Afiyet Olsun...

Kestane Şekeri Tarifi

Malzemeler:
  • 1/2 kg kestane,

  • 2,5 su bardağı su,

  • 2,5 su bardağı şeker,

  • 1/2 paket vanilya,

Yapılışı:
  1. Kestanelerin kabukları çizilir 7-8 dakika kaynatılır. Kabukları soyulur.

  2. Şerbeti için su ile şeker kaynatılır, soyulmuş kestaneler içine alınır, çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir.

  3. 1 gün şurubun içinde bekletilir. Sonra vanilya ilave edilir, yarım saat kadar hafif ateşte yeniden pişirilir.

Afiyet olsun...

NOT: Haşlanırken parçalanan kestaneleri küçük toplar veya kalıp haline getirip şekil verdikten sonra, üzerlerine çikolata eritip dökebilirsiniz.

Kestane Şekeri Tarifi

Malzemeler:
  • 1/2 kg kestane,

  • 2,5 su bardağı su,

  • 2,5 su bardağı şeker,

  • 1/2 paket vanilya,

Yapılışı:
  1. Kestanelerin kabukları çizilir 7-8 dakika kaynatılır. Kabukları soyulur.

  2. Şerbeti için su ile şeker kaynatılır, soyulmuş kestaneler içine alınır, çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir.

  3. 1 gün şurubun içinde bekletilir. Sonra vanilya ilave edilir, yarım saat kadar hafif ateşte yeniden pişirilir.

Afiyet olsun...

NOT: Haşlanırken parçalanan kestaneleri küçük toplar veya kalıp haline getirip şekil verdikten sonra, üzerlerine çikolata eritip dökebilirsiniz.

SEBZELİ TAŞLIK KAVURMASI

 SEBZELİ TAŞLIK KAVURMASI
Malzemeler

1 paket tavuk taşlık
3 adet orta boy soğan
3 adet kırmızı yağ biberi
2 adet yeşil çarliston biber
1 adet patlıcan
5 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Tencerede sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavuralım. Tavuk taşlıklarını ilave edip onlarıda kavuralım. Salçamızı ekleyelim. Biberlerimizi, patlıcanımızı ve patateslerimizi doğrayalım. Tenceremize ilave edelim. Ateşin altını kısalım. Kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirelim. Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

SEBZELİ TAŞLIK KAVURMASI

01. İdrar söktürücüdür.
02. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.
03. Erkek sağlığına faydalıdır.

REVANİ



Bir haftalık zorunlu bir aradan sonra yeni bir tarif ve yeni şablonumla herkese merhaba. Bir haftadır ne yazık ki hastayım. Çok fazla blogum ile ilgilenemedim. Oğluşum da şu an uyurken şerbetli olmasına rağmen gayet hafif olan revani tatlısının tarifini sizlerle paylaşacağım. Yapımı sevgili yengem Gülserenciğime ait. Ellerine sağlık şekerim benim…

Malzemeler:
4 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak irmik
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
Portakal ve limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su


Yapılışı:
İlk olarak şerbetimizi ocağa alıp kaynatıyoruz. Ben içine bir dilimde limon atarım ki hafif koyu kıvamlı olsun.
Diğer yandan yumurtalar ile şekeri çırpıyoruz ve köpük köpük olduktan sonra sırasıyla yağ, irmik, un, kabartma tozu ve kabuk rendelerini katıp karıştırıyoruz. Tatlımızı tepsimize döküp önceden ısıtılmış fırında kabarıp yüzü kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız tatlımız ılıdıktan sonra yine ılık olan şerbetimizi tatlımızın

22 Aralık 2010 Çarşamba

HAVUÇLU HURMALI KEK




Evde olan bir paket içi bademli hurma ile önce kurabiye yapmaya karar verdim sonra keke çevirdim. Hurmayı çok sevmemdenmi bilmiyorum ama bu kek benim çok hoşuma gitti..Kurabiyesinide en kısa zamanda denemek istiyorum :)


HAVUÇLU HURMALI KEK

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
bir fiske tuz
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı kıyılmış bademli hurma
1 tatlı kaşığı tarçın
(yada normal hurma+ yarım su bardağı ceviz vs.)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un






Karıştırma kabımıza yumurta ve şekerimizi ilave edip
yumurtalar beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım.
Daha sonra içine süt,tereyağ ve bir fiske tuzu ekleyip
çırpmaya devam edelim.Rendeleyip suyunu iyice sıktığımız havucu ve tarçını ilave edip çırpmaya devam edelim.En son un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım.



Kıyılmış hurmalarımızın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar un ilave edip salllayarak unun her bütün hurmalara değmesini sağlayalım.





Kek hamurumuza hurmamızı ekleyip tahta kaşıkla bir iki kere karıştıralım.Yağlayıp unladığımız büyük boy yuvarlak kalıbımıza hamurumuzu koyup 180 derece ön ısılı fırında ilk 20 dakika hiç kapağını açmadan pişirelim.Üzeri kızarınca kürdan testi uygulayabiliriz :)














Afiyet Olsun.....



Not:Tereyağ yerine 1 su bardağı sıvıyağ kullanabilirsiniz...


Tatlı kek sevmezseniz siz şekeri 1 su bardağı ekleyip üzerine biiraz pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz..Ben keki tatlı sevdiğim için bu ölçü benim için ideal oldu...


21 Aralık 2010 Salı

Ispanaklı Milföy Kiş

Ispanaklı Milföy Kiş
Malzemeler;6 adet milföy hamuruYarım kg. ıspanak1 küçük soğan1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağRendelenmiş kaşar Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı;Bu kiş için orta boy kare veya dikdörtgen bir tepsi kullanmanızı öneririm.Milföyleri oda sıcaklığında çözdürün. Tezgahınıza un serperek 2 satır 3 sütun:) olacak şekilde milföyleri birbirine yapıştırıp merdaneyle tepsinin

Ispanaklı Milföy Kiş

Ispanaklı Milföy Kiş
Malzemeler;6 adet milföy hamuruYarım kg. ıspanak1 küçük soğan1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağRendelenmiş kaşar Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı;Bu kiş için orta boy kare veya dikdörtgen bir tepsi kullanmanızı öneririm.Milföyleri oda sıcaklığında çözdürün. Tezgahınıza un serperek 2 satır 3 sütun:) olacak şekilde milföyleri birbirine yapıştırıp merdaneyle tepsinin

HAVUÇLU ELMALI KEK

HAVUÇLU ELMALI KEK
Malzemeler 

3 yumurta
1,5  su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 adet havuç
1 adet elma
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket  kabartma tozu
1 adet portakal kabuğunun rendesi
Alabildiği kadar un (3 su bardağı )
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Yapılışı

Havuç ve elmamızı rendeliyelim. Bir tavaya 3 yemek kaşığı şeker koyarak kısık ateşte hafif hafif karıştırarak şekeri eritelim. Rendelediğimiz elma ve havucumuzu ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Çekilmiş ceviz içimizide ekleyelim. Biraz daha karıştırdıktan sonra tarçınımızı koyalım. Ateşten indirip soğutalım.
Yumurtlarımızı  şekerle çırpalım. Yağını, sütünü, portakal kabuklarını ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar ilave ederek fazla akışkan olmayan bir hamur elde edelim. Yağlanmış fırın tepsimize  hamurun önce yarısını döküp üzerine hazırladığımız havuçlu elmalı karışımı yayalım. Kalan hamurumuzuda bunun üzerine döküp önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıp pişene kadar pişirelim. Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

HAVUÇLU ELMALI KEKİN ŞİFASI

01. Şişmanlatır, kanı fazlalaştırır.
02. Aç karna yenilirse vücudun kuvvetini artırır.
03. Göğsü yumuşatır, balgamı giderir.
04. Karın ağrısını giderir.
05. Karaciğeri besler.
06. Anne sütünü artırır.

20 Aralık 2010 Pazartesi

İşkembe Çorbası


Tam da yılbaşı gelirken, yılbaşı gecesinin olmazsa olmazı İşkembe çorbası tarifi vereyim dedim.
Bol kalorili , bol uyandırmalı bir tarif. Yılbaşı gecesi neşeniz bol ve daim olsun inşallah.

Malzemeler:
  • yarım kilo kadar işkembe
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1.5 litre kadar su
  • Tuz , karabiber , istenirse pul biber
  • Üstüne 6 diş sarımsak ve 1 fincan sirke ( biz yerken çorbanın üstüne ilave ediyoruz. Herkes istediği kadar ilave ediyor.)
Yapılışı:
  1. İşkembeleri sıcak suda bol bol yıkayın. Bir kaç kez sirkeli, tuzlu suda bekletin. İçiniz ne kadar zaman sonra rahat edecekse yıkamayı bırakın :) Benimki biraz uzun sürüyorda :)
  2. İşkembeleri küp küp doğrayın. Düdüklü tencereye yaklaşık 1.5 litre su koyarak pişirin. Başka bir kapta yoğurdu, unu, yumurta sarısını , limonu çırpın. İçine su ekleyerek pürüzsüz hale getirin. İsterseniz el blendırı sokabilirsiniz. Düdüklü tenceredeki çorbanın içine terbiyeyi ekleyin. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. İçine tuzunu, karabiberini koymayı unutmayın. Çorbanın içine yağ koymaya gerek yok. Zaten bol miktarda hayvansal yağ içermekte :(
  3. Üstüne havanda dövdüğünüz sarımsaktan ( havanın içine biraz tuz katarsanız sarımsak çok daha kolay dövülür) ve sirkeden bir sos hazırlayın. Çorba ile birlikte sunun. İsteyen çorbasının üstünü ekleyebilir. Yalnız sirke sarımsaksız bir işkembe çorbası düşünülemez.

Sütlaç Tarifi ( fırında sütlaç)

MALZEMELER:
  • 1 Litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
  1. Sütlaç yapılacak tencerede pirinç yıkanıp bir bardak su ile haşlanır.( suyunu çeksin)
  2. Süt ve şeker konur 10 - 15 dakika pişirilir.
  3. Nişasta yarım bardak su ile bir kasede ezilir. Kaynayan sütlaçtan birkaç kaşık alınarak alıştırma yapılır. Sütlacı karıştırarak yavaş, yavaş dökülür.
  4. Ocaktan alındıktan sonra vanilya konulur. Kaselere boşaltılır. Soğuduktan sonra istenirse dondurma ile  veya tarçın serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

NOT: Fırında yapılmak istenirse nişastayı su ile ezerken 2 yumurta sarısı ilave edilir. Aynı şekilde pişirilir ocaktan alındıktan sonra ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılı. Sütlaçların üzeri kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.

KAHVALTI-8 SARMISAKLI EKMEKLER


Bana dieti bozduracak yegane şeylerden biri tabiki kahvaltı...Heleki haftada sadece 1 gün yapılıyorsa çokta kıymetli benim için..Bu pazarı hafif geçiriyim dedim ama tabaktakilerin yarısını götürdüm yine....ne kadarda hafif olmuş dimi :)

Sarmısaklı ekmeklerin yapımı çok basit ....



SARMISAKLI EKMEKLER



6 dillim ekmek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızbiber
1 çay kaşığı kurufesleğen
1-2 diş ezilmiş sarmısak

*******

6-7 dilim sucuk
3 dilim kaşar peyniri
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
3 adet cerry domates
dereotu






Bir kasede zeytinyağı,sarmısak ve baharatları iyice çırpıyoruz.Ekmek dilimlerimizin üzerine yumurta fırçası yardımı ile yağımızı sürüp üzerine isteğimize göre kaşar, sucuk yada dereotlu peynir karışımı ve cerry domates koyalım.(yada
sade olarak yapabilirsiniz)
180 dereceli ısılı fırında ekmeklerimizi istediğimiz ıtırlığa ulaşana kadar pişirelim.




Not:Ekmekler yumuşak olsun isterseniz fırında az tutmanızı ve dilimleri biraz daha kalın tutmanızı tavsiye ederim....