31 Ocak 2011 Pazartesi
Pasta..
Bu pastayi canim tiramisu cektigi bir zamanda yaptim vede dogum gunum den bir kac gun once ye denk geldigi icin kizim da kendi elleriyle hazirladigi cicekleri uzerine yerlestirerek benim dogum gunum icin tesadufen hazirladigim pastayi suslemis oldu..
Oglum Lokman in dogum gunu icin hazirladigim kup kekler
Oglumun Dogum gununu( 2 aralik) bu sene cok uzgun karsiladik..1 aralik ta kayin validemin ani vefati bizi cok uzdu Allah gani gani rahmet eylesin,mekani cennet olsun insallah...
Oglumun okuldaki arkadaslari icin hazirladigim kup kekleri araligin 2. haftasi hazirlayip ogretlenlerine ve sinif arkadaslarina ikram ettik cok begendiler...
YALANCI DOLMA (İLMİR DOLMASI)
Malzemesi
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Tuz
Üzeri için
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı Yoğurt
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
Bulgurumuzun üzerine kaynamış su dökerek üzerini kapatalım. Kabaran bulgurumuza unumuzu, yumurtamızı ve tuzumuzu ilave edip yoğurmaya başlayalım. İyice yoğurduktan sonra elimizle parçalar koparıp küçük dolma şekili verelim. Başka bir tencerede suyu kaynatalım. İçerisine biraz tuz atalım. Hazırladığımız dolmaları kaynayan suya atıp bir müddet haşlayalım.(8-10 dakika) daha sonra delikli kepçe ile sudan çıkaralım.Soğanımızı ince ince doğrayalım.Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçamızı ilave edelim.Haşlanmış köfteleri servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş tereyağlı soğanımızı döküp afiyetle yiyelim.
YALANCI DOLMA (İLMİR DOLMASI)'NIN ŞİFASI
01. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
02. Kansere karşı koruyucu özelliktedir.
03. B vitamini deposudur.
04. Sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder.
05. Bağırsakların çalışmasını sağlar.
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Tuz
Üzeri için
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı Yoğurt
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
Bulgurumuzun üzerine kaynamış su dökerek üzerini kapatalım. Kabaran bulgurumuza unumuzu, yumurtamızı ve tuzumuzu ilave edip yoğurmaya başlayalım. İyice yoğurduktan sonra elimizle parçalar koparıp küçük dolma şekili verelim. Başka bir tencerede suyu kaynatalım. İçerisine biraz tuz atalım. Hazırladığımız dolmaları kaynayan suya atıp bir müddet haşlayalım.(8-10 dakika) daha sonra delikli kepçe ile sudan çıkaralım.Soğanımızı ince ince doğrayalım.Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçamızı ilave edelim.Haşlanmış köfteleri servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş tereyağlı soğanımızı döküp afiyetle yiyelim.
YALANCI DOLMA (İLMİR DOLMASI)'NIN ŞİFASI
01. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
02. Kansere karşı koruyucu özelliktedir.
03. B vitamini deposudur.
04. Sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder.
05. Bağırsakların çalışmasını sağlar.
YUMURTA PİYAZI
Yumurtanın en sevdiğim hallerinden biri de işte bu salata. Bol yeşillikle ve ve bol limonla yazarken bile canım çekti:) Pazar kahvaltılarınız için değişik bir alternatif..
İşte yumurta piyazının yapılışı:
Malzemeler:
5-6 adet haşlanmış yumurta
3 dal taze soğan
Yarım demet maydonoz
Dereotu
4-5 yaprak marul
Limon, pul biber, karabiber
Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi(isteğe bağlı)
Yapılışı:
Haşlanmış yumurtalarımızı çok küçük olmamak kaydıyla doğruyoruz. tüm yeşillikleri de yumurtaların üstüne doğrayıp baharatlarını da katıp servis ediyoruz. Afiyet olsun…
OĞLUŞUM 2 YAŞINDA
Geçte olsa oğlum için yaptığım yaş pastamı yayınlıyorum. Artık bütün derdini anlatabiliyor. İstediği İstemediği her şeyi söyleyebiliyor.
Son zamanlarda en çok Hoşuma giden ise gelip kucağıma oturup önce boynuma sarılıyor ardından anne seni çok seviyom demesi.
Allahım isteyen bekleyen herkese sağlıklı hayrılı evlatlar nasip etsin…
Pastamın tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Tek fark üç katlı yaptım ve bir katına çikolata parçaları diğer katına muz dilimleri koydum….
Dilim fotoğrafını çekemedim çünkü çekmeye fırsat olamadan yendi bitti
ERİŞTE
Güneşli ve Karlı bir Ankara gününden herkese selamlar. İki gündür durmaksızın yağan kar bugün için sanırım yağmaya biraz ara verdi. Dışarısı çok soğuk balkona çıkıp bir şey almak için bile insan donuyor.
Annemin yazın komşularıyla beraber hazırladığı eriştelerden bende Ankara’ya gelirken baya bir aldım. Kaynayan suya atıp haşladıktan sonra üzerine peynir serpip yemesi harika oluyor. Bu defa farklı bir erişte tarifi vereceğim işte yapılışı:
Malzemeler:
2 kase erişte
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 bardak su
1 bardak et veya tavuk suyu( bulyonda kullanabilirsiniz)
Tuz
Yapılışı:
Tenceremize tere yağ ve sıvıyağı koyup kızdırıyoruz ardından eriştelerimizi yağın üzerine koyup rengi değişene kadar kavuruyoruz. (Dikkatli kavurun ki erişteler yanmasın.) Ardından da suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip pilav gibi pişiriyoruz.
Eriştenin tane tane olmasını istiyorsanız da ocaktan aldıktan sonra sakın karıştırmayın. 15-20 dk. Kadar dinlendirin ve kapağın altına havlu peçete koyun ki terleyen su içine akmasın. Ve son olarak dinlenen eriştemizi tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.
Not: İsterseniz sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.:))
Bu tarifimi de Ben buldum etkinliğine gönderiyorum…
30 Ocak 2011 Pazar
Kakaolu Topkek
Haftaya yavrumun en sevdiği kekle başlayayım dedim. Herkes için çoook tatlı bir hafta olsun inşallah.
Benim biraz heyecanlı ve hareketli geçecek bu haftam.
Bir sonraki postumda heyecanımı uzun uzun paylaşacağım sizlerle:) Şimdilik bu muffinle idare edin tamam mı:))
Hepinizi öpüyorum ve pamuk pamuk kekimizin tarifine geçiyorummmm...
KAKAOLU TOPKEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar elenmiş un
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.
Sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.
Damla çikolataları da ilave edin karıştırın.
Muffin kalıplarına 2/3′ü dolacak şekilde kek hamurunu paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
AFİYET , BAL OLSUN
Benim biraz heyecanlı ve hareketli geçecek bu haftam.
Bir sonraki postumda heyecanımı uzun uzun paylaşacağım sizlerle:) Şimdilik bu muffinle idare edin tamam mı:))
Hepinizi öpüyorum ve pamuk pamuk kekimizin tarifine geçiyorummmm...
KAKAOLU TOPKEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar elenmiş un
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.
Sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.
Damla çikolataları da ilave edin karıştırın.
Muffin kalıplarına 2/3′ü dolacak şekilde kek hamurunu paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
AFİYET , BAL OLSUN
ARMUTLU KEK
Yaparken ıyy armutlu kekmi diyenler piştiği zaman her zamankinden çok rağbet etti bu yumuşacık mis kokulu keke...:)
2 yumurta
yarım bardak toz şeker
4 yemek kaşığı pekmez
1,5 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 silme tatlı kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet armut
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
bir fiske tuz
2,5 su bardağı un
üzeri için;
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Öncelikle şeker ve yumurtalarımızı iyice çırpalım.Sırası ile yoğurt,sıvıyağ,pekmez,tarçın,zencefil ve elenmiş unuda ilave edip çırpmaya devam edelim.En son vanilya,kabartma tozu ve tuzmuzuda ekleyeyip hızlıca bir kere daha çırpalım.
Armutumuzun bir tanesini küpküp doğrayıp tahta kaşık ile hamurumuza karıştıralım.(ben 1,5 armutu içine karıştırdım)Yağlanmış kalıbımıza döktüğümüz hamurumuzun üzerine ince dilimlediğimiz 1 armutu gelişi güzel yerleştirip 1 çay kaşığı tarçını armutların üzerine serpiştirelim.180 derece ön ısılı fırında kekimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Fırından çıkan kekimizin üzerine silikon fırça yardımı ile balımızı sürüp ılıkken kaymaklı dondurma ile servise sunmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun...
Not:Ben Armutlu kek sadece bana kalır düşüncesi ile küçük bir kalıp tercih ettim.Siz klasik kek kalıbı veya borcamda pişirecekseniz tek yapmanız gereken (vanilya hariç)ölçüleri 2 katına çıkarmak...
Not:Ben Armutlu kek sadece bana kalır düşüncesi ile küçük bir kalıp tercih ettim.Siz klasik kek kalıbı veya borcamda pişirecekseniz tek yapmanız gereken (vanilya hariç)ölçüleri 2 katına çıkarmak...
Armutlu kek denemeyenlerdenseniz mutlaka tavsiye ederim.
TAVUKLU PİLAV
TAVUKLU PİLAV
Malzemeler1 su bardağı pirinç
3 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 su bardağı tavuksuyu
3 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber.
Yapılışı
Tavuk göğsümüzü 3 bardak su ile önceden pişiriyoruz. Pişince etlerimizi didikliyoruz. Üzerine karabiber
serperek karıştırıyoruz. Pilav tencerimizde tereyağımızı eritip pirinçlerimizi kavurmaya başlıyoruz. 2 bardak sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyip pirinçler suyunu çekince didiklediğimiz tavuk etlerimizi tencerenin üstüne yayıp tenceremizin kapağınıçok iyi kapatıyoruz. Ateşin altınıda çok kısıp pirinçler tane tane olana kadar pişiriyoruz. Pilavımızı ateşten indirmeden önce tahta kaşığımızla iyice karıştırıp tavuk etlerinin pilavla karışmasını sağlıyoruz. Tekrar kapağını kapatıp dinlenmesi için tenceremizi sarıyoruz. Servis yaparken açıp servis tabaklarına alıp afiyetle yiyoruz.
TAVUKLU PİLAVIN ŞİFASI
01. Vücudu kuvvetlendirir.
02. Şişmanlatır.
03. İshale karşı faydalıdır.
Marmelatlı Kremalı Tart Tarifi
Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 1 yumurta,
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 limon kabuğu rendesi,
- 2,5 su bardağı (250 ml) un,
- 1 paket hazır dolgu kreması,
- Kayısı marmelatı,
- Un elenir, ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri konup karıştırılır.
- Sonra un ile yoğrulur. Hamur dolaba konulur 15-20 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamur, yağlanmış tart kalıbına veya küçük bir tepsiye el ile yayılır. Tepside yapılıyorsa hamur tepsinin kenarından biraz yükseltilir. 180 derece ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir.
- Diğer tarafta dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır. Soğuyan tart servis tabağına alınır. Üzerine önce krema sonra kayısı marmelatı yayılır.
Labneli Haydari
Pınar Labne'den bir kutu geldi geçenlerde ofise. Bildiğiniz kampanya ile ilgili, hani şu labneyi ben icat ettim kampanyası... Ben işin reklam kısmını ilgili kişilere bırakarak hemen paketin içinden çıkan tariflerle ilgilendim :)
Labneyi yalnızca tatlılarda kullananlara oldukça şaşırtıcı gelebilecek tarifler vardı. Ve hepsi de deneme isteği uyandırıyordu. Birkaç deneme yaptım tabi hemen. İçlerinden en beğendiğim bu haydari oldu. Hatta ilk lokmadan sonuncusuna dek hımhım sesleriyle yedim desem hiç abartmış olmam. Aklınıza gelir miydi ıspanağı soteleyip labnelemek? Benim gelmezdi. Buyrun yapılmışı :
Malzemeler
Ben buzdolabından çıkmış hiçbir yemeği sevmeyen biri olarak ılık hâline bayıldım. Ah tabi bir de ıspanaklar organikti. En güzel zamanı bir de şimdi. Tazecik alıyorum her hafta, temizleyip kaldırıyorum. Hafta içi iş çıkışı çabucak hazır oluyor ıspanaklı ne yapacaksam, ne istediyse canım. Bu da haydarisiydi. Tavsiye ederim, yapın. Ekmeğinizi bana bana yiyin. Mutlaka taze veya kızarmış ev ekmeği olmalı ama... Ya da Komşufırın'ın yayla ekmeği. (Beyaz ekmek sevenler daha bir bayılacaktır, ben bile bitiyorum o ekşi maya kokusuna...)
Bu hafta sonum upuzundu, tam 3 gün... Gerçi 2 günü iş gezisiydi ama... Ben "iş"ten saymıyorum ki! Huzur doldu içim Sapanca'da. Hele o yoğun mu yoğun iş günlerinin ardından, kelimenin tam anlamıyla ilaç gibi geldi.
Hayır odada kahvaltı yapmadım:) Ama çok hoşuma gitti kapıma asılmış bu not. Sevgilimle olsaydım kesin isterdim öyle bir keyif. Kimbilir, bunu da isteriz evrenden ve gönderir belki bir gün?
Yastık seçmem ben, uyurum her şekil. Ama bayıldım bu konfora.
Yağmurlu, gri, soğuk ve pusluydu hava ama göz alabildiğine yeşillikti dışarısı. Dev kaplumbağa ve geyik heykelleriyle süslü bahçe inanılmaz güzeldi.
Bol bol uyudum, uzman ellerin yaptığı aromaterapi masajıyla pamuk gibi oldum, bitki çayları içtim, bahçeden toplanmış gibi taze envai çeşit ot yedim.
Gideceğimiz günün sabahı, kahvaltı sonrası yağmurlu verandaya bakıp kahve içerken "beni burada bırakın!" dedim...
Herkes aynı şeyi söylüyordu ama kent bizi bekliyordu. Kent ve müptelası olduğumuz telaşlarımız. Şikâyetlerimiz olsa da, hayat hiç de tozpembe olmasa da, hiçbir şeyin dışarıdan göründüğü / zannedildiği gibi mükemmel olmadığını / olamayacağını bilsek de gerçek olan bir şey var ki, bu işi sadece bu işe âşık olan yapıyor, yapabiliyor. Bunu daha iyi anladım. Bir tek ben değilmişim "matbaa kokusuna âşık" olan!
Otelden ayrılmadan önce son olarak bir-iki mağazayı dolaştık. Çok sevdim bu fincanları. Evde bin tane kahve takımım olsa da yenisine gözüm kayar benim. Ama bakar mısınız renklere? Şeker gibiler.
Bir ara bütün yemek takımlarımı böyle renk renk yapmak gibi çılgınca fikirlerim vardı. Sadeliğin büyüsü baskın çıktı elbette sonunda. Kırık beyaz renkli sade takımımı ve eflatun çiçekli günlük tabaklarımı çok severek kullanıyorum ama böyle renk renk bir kahvaltı ya da çay seti toplamak yapılacaklar listemde... Hiç bitmeyen listelerimi de seviyorum ben!
Labneyi yalnızca tatlılarda kullananlara oldukça şaşırtıcı gelebilecek tarifler vardı. Ve hepsi de deneme isteği uyandırıyordu. Birkaç deneme yaptım tabi hemen. İçlerinden en beğendiğim bu haydari oldu. Hatta ilk lokmadan sonuncusuna dek hımhım sesleriyle yedim desem hiç abartmış olmam. Aklınıza gelir miydi ıspanağı soteleyip labnelemek? Benim gelmezdi. Buyrun yapılmışı :
Malzemeler
- 1 kutu (200 gr) labne
- Yarım demet (250 gr) ıspanak
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
- Tuz, pul biber
- Ispanağı yıkayıp temizleyin, doğrayın.
- Yağın 1 kaşığını tavaya alarak ısıtın, ıspanakları ekleyip yüksek ateşte kısa süre soteleyin. Ilınmaya bırakın.
- Ilınan ıspanağı bir kâseye alın. Labneyi üzerine ekleyin. Cevizleri ve sarımsağı ilave edin. Peyniri malzemeye yedirinceye kadar karıştırın.
- Servis tabağına alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip pul biberle süsleyin. Ilık veya buzdolabında soğutarak servis yapın.
Ben buzdolabından çıkmış hiçbir yemeği sevmeyen biri olarak ılık hâline bayıldım. Ah tabi bir de ıspanaklar organikti. En güzel zamanı bir de şimdi. Tazecik alıyorum her hafta, temizleyip kaldırıyorum. Hafta içi iş çıkışı çabucak hazır oluyor ıspanaklı ne yapacaksam, ne istediyse canım. Bu da haydarisiydi. Tavsiye ederim, yapın. Ekmeğinizi bana bana yiyin. Mutlaka taze veya kızarmış ev ekmeği olmalı ama... Ya da Komşufırın'ın yayla ekmeği. (Beyaz ekmek sevenler daha bir bayılacaktır, ben bile bitiyorum o ekşi maya kokusuna...)
Bu hafta sonum upuzundu, tam 3 gün... Gerçi 2 günü iş gezisiydi ama... Ben "iş"ten saymıyorum ki! Huzur doldu içim Sapanca'da. Hele o yoğun mu yoğun iş günlerinin ardından, kelimenin tam anlamıyla ilaç gibi geldi.
Hayır odada kahvaltı yapmadım:) Ama çok hoşuma gitti kapıma asılmış bu not. Sevgilimle olsaydım kesin isterdim öyle bir keyif. Kimbilir, bunu da isteriz evrenden ve gönderir belki bir gün?
Yastık seçmem ben, uyurum her şekil. Ama bayıldım bu konfora.
Yağmurlu, gri, soğuk ve pusluydu hava ama göz alabildiğine yeşillikti dışarısı. Dev kaplumbağa ve geyik heykelleriyle süslü bahçe inanılmaz güzeldi.
Bol bol uyudum, uzman ellerin yaptığı aromaterapi masajıyla pamuk gibi oldum, bitki çayları içtim, bahçeden toplanmış gibi taze envai çeşit ot yedim.
Gideceğimiz günün sabahı, kahvaltı sonrası yağmurlu verandaya bakıp kahve içerken "beni burada bırakın!" dedim...
Herkes aynı şeyi söylüyordu ama kent bizi bekliyordu. Kent ve müptelası olduğumuz telaşlarımız. Şikâyetlerimiz olsa da, hayat hiç de tozpembe olmasa da, hiçbir şeyin dışarıdan göründüğü / zannedildiği gibi mükemmel olmadığını / olamayacağını bilsek de gerçek olan bir şey var ki, bu işi sadece bu işe âşık olan yapıyor, yapabiliyor. Bunu daha iyi anladım. Bir tek ben değilmişim "matbaa kokusuna âşık" olan!
Otelden ayrılmadan önce son olarak bir-iki mağazayı dolaştık. Çok sevdim bu fincanları. Evde bin tane kahve takımım olsa da yenisine gözüm kayar benim. Ama bakar mısınız renklere? Şeker gibiler.
Bir ara bütün yemek takımlarımı böyle renk renk yapmak gibi çılgınca fikirlerim vardı. Sadeliğin büyüsü baskın çıktı elbette sonunda. Kırık beyaz renkli sade takımımı ve eflatun çiçekli günlük tabaklarımı çok severek kullanıyorum ama böyle renk renk bir kahvaltı ya da çay seti toplamak yapılacaklar listemde... Hiç bitmeyen listelerimi de seviyorum ben!
29 Ocak 2011 Cumartesi
Sade Bulgur Pilavı
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur,
- 1 tahta kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 adet kuru soğan,
- Karabiber, tuz,
- 1,5 su bardağı kaynar su,
- İnce doğranmış soğanlar yağda, pembeleşinceye kadar kavurulur. Yıkanmış bulgur ve tereyağı eklenir biraz daha kavurmaya devam edilir.
- 1,5 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır. Kapağı kapatılır, kaynamaya başladığında ocak kısılır. Kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir. ( kaşığı dibine kadar batırıp suyunu şekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz)
- Kağıt havlu pilavın üzerine konulup kapağı kapatılır. 10 dakika demlenmesi için bekletilir. Servis yapmadan önce pilav mutlaka karıştırılır.
YOĞURTLU PAZI ÇORBASI
YOĞURTLU PAZI ÇORBASI
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma )
1 demet pazı (sadece yapraklar kullanılacak)
2 su bardağı yoğurt (ekşi olmalı)
1\2 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı körmen( yabani sarmısak)
Tuz
2 su bardağı yoğurt (ekşi olmalı)
1\2 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı körmen( yabani sarmısak)
Tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı
Tenceremizde bir miktar su içerisinde önce aşurelik buğdayımızı (yarmamızı) pişirelim. Ayrı bir kapta un ve yumurtayı çırpalım yoğurdumuzu ekleyip iyice karıştırıp pişen yarma tenceremize ilave edelim. Çok ince doğradığımız pazılarımızı tuz ve körmenimizi ekleyip sürekli karıştırarak pazılar pişdiğinde ateşten indirelim. Tereyağını kızmızı pulbiberle eritip çorbamızın üzerine dökelip. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.
YOĞURTLU PAZI ÇORBASININ ŞİFASI
01. Mide rahatsızlıklarında çok faydalıdır.
02. Kan basıncını ve kan şekerinin düşmesine yardımcıdır.
03. İştah açar.
04. Vucuda kuvvet verir, kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.
05. İdrar söktürür, kabızlığı giderir.
06. İdrar yollarındaki yanma şikayetini azaltır.
07. Hazmı kolaylaştırır.
08. Öksürüğe karşı faydalıdır.