31 Ağustos 2011 Çarşamba

Waffle Tarifi


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,

  •  Yarım çay kaşığı tuz,.

  • 2 su bardağı un,

  • 1,5 su bardağı süt,

  • 1 yemek kaşığı şeker,

  • Çeyrek su bardağı sıvı yağı,

  • 1 paket kabartma tozu,

  • 1 tatlı kaşığı tarçın,

  • 1 paket vanilya,

Yapılışı:
  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Vanilyanın yarısını yumurta aklarıyla birlikte beyazlaşıp tepecikler oluşuncaya dek çırpalım.

  2. Yumurta sarılarını ve şekeri ayrı bir kasede çırpalım..

  3. Yumurta sarılarını çırpma işleminden sonra;  içine diğer malzemelerimizi sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, tarçını, yarım paket vanilyayı ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.

  4. Karıştırmaya devam ederken aynı zamanda yavaş yavaş unu ilave edelim. 

  5. En son olarak  önceden hazırlamış olduğumuz yumurta akını, karışıma ekleyelim. Karıştırıp düzgün bir hamur elde edelim.

  6. Waffle makinasında veya teflon tavada pişirelim.

  7. Çikolata sosu, meyve, dondurma v.s ile servis yapalım.

Afiyet olsun...

Waffle Tarifi


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,

  •  Yarım çay kaşığı tuz,.

  • 2 su bardağı un,

  • 1,5 su bardağı süt,

  • 1 yemek kaşığı şeker,

  • Çeyrek su bardağı sıvı yağı,

  • 1 paket kabartma tozu,

  • 1 tatlı kaşığı tarçın,

  • 1 paket vanilya,

Yapılışı:
  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Vanilyanın yarısını yumurta aklarıyla birlikte beyazlaşıp tepecikler oluşuncaya dek çırpalım.

  2. Yumurta sarılarını ve şekeri ayrı bir kasede çırpalım..

  3. Yumurta sarılarını çırpma işleminden sonra;  içine diğer malzemelerimizi sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, tarçını, yarım paket vanilyayı ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.

  4. Karıştırmaya devam ederken aynı zamanda yavaş yavaş unu ilave edelim. 

  5. En son olarak  önceden hazırlamış olduğumuz yumurta akını, karışıma ekleyelim. Karıştırıp düzgün bir hamur elde edelim.

  6. Waffle makinasında veya teflon tavada pişirelim.

  7. Çikolata sosu, meyve, dondurma v.s ile servis yapalım.

Afiyet olsun...

29 Ağustos 2011 Pazartesi



Butun Islam Aleminin Mubarek Ramazan bayraminizi tebrik ediyor ve hayirlara vesile olmasini Cenab-i Allahtan niyaz ediyorum...

Karagözlüm Tatlısı


Malzemeler :


  • 125 gr.margarin

  • 1 çay b.sıvıyağ

  • 3 çorba k.yoğurt

  • 1 çay b.pudra şekeri

  • 2 çorba k.irmik

  • 3 çorba k.toz fındık

  • 2 çorba k.kakao

  • 1 p.vanilya

  • 1 p.kabartma tozu

  • 1 çorba k.hindistan cevizi

  • 2 yumurta


Şerbeti için:

  • 3.5 su b.toz şeker

  • 3.5 su b.su

  • 1 dilim limon





Hazırlanışı :
Karıştırma kabına önce sıvıları yani, erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpın. Daha sonra üzerine pudra şekeri, irmik, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve hindistan cevizini alarak karıştırın. Daha sonra bu karışımdan mandalina büyüklüğünde ayırın.

Ayırdığınız bölüme kakao ekleyerek tatlının kara kısmını elde edin.Her iki hamurun da kıvamını un ile ayarladıktan sonra beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlayın. Ortası biraz daha yuvarlak kenarları daha ince olacak şekilde yuvarlayarak göz şeklini verin. Orta kısmından bir yuvarlak çıkararak (biz bunun için şanti torbasının yuvarlak ucundan yararlandık.) kara kısmı için boşluk oluşturun. Kakaolu harçtan minik bir hamur parçası kopararak yuvarlayın ve gözün karasını oluşturun. Bu hamuru diğerinin içine oturtarak bütün hamu için aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirip sıcak şerbet ile buluşturun.

Mıhlama Tarifi (Karadeniz Yemekleri)


Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi Mıhlama'nın malzemelerini ve tarifini ustasının anlatımıyla hem dinleyin hem seyredin. Karadeniz'in en meşhur tatlarından olan az malzemesi ve sünmesiyle meşhur lezzetli ve keyifli yemek mıhlamayı ustası anlatıyor.

Malzemeler

  • tereyağ

  • mısır unu

  • peynir



Tavuklu Bayram Ziyafeti


Malzemeler :


  • 1 bütün tavuk

  • tarhun otu

  • defne yaprağı

  • tane karabiber

  • tuz

  • 1 kuru soğan


Üzeri için:

  • 1 çorba k. mayonez

  • 1 çorba k. limon suyu


Pilavı için:

  • 3 su b. pirinç

  • 1 haşlanmış havuç

  • 1 çay b. bezelye

  • 1 çay b. mısır

  • 3 kırmızı biber

  • 1 çorba k. tereyağı

  • sıvıyağ

  • 1 su b. tavuk suyu

  • su, tuz




Hazırlanışı :

Tavuğun üzerine sürmek için İlk önce mayonez ile limon suyunu karıştırın.Fırın tepsisine bütün tavuğu alın.Tavuğun içine tarhunotunu ilave edin.Tavuğun içine defne yaprağı,tane karabiber ,1 adet kuru soğanı ilave edin.Tavuğun içine en son tuz ilave edin.Tavuğun üzerine mayanez sosu sürün.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

Pilavı için ise tencereye tereyağını ve sıvıyağı alın.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurun.3 adet kırmızı biberi ince olarak kesin.1 adet haşlanmış havucu küp olarak kesin.Pirincin üzerine kırmızı biberi ve havucu ilave edip sotelemeye devam edin.Üzerine bezelye ve tane mısır ilave edin.Üzerine 1 su bardağı et suyu ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirin.Pilav piştikten sonra servis tabağına pilavı alın.Pilavın üzerine fırndan çıkartığınız tavuğu ilave edip servis edin.

samanyoluhaber

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Fıstıklı Dondurmalı Kadayıf Tatlısı


Malzemeler

  • 500 Gr. Kadayıf

  • 1 Çay B. Sıvıyağ

  • 2 Çorba K. Tereyağı

İç Harcı İçin:
  • Fıstık

Şerbeti İçin:
  • 4 Su B. Toz Şeker

  • 3 Su B. Su

  • 1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
  • Dondurma


Hazırlanışı
Kadayıfı ince bir şekilde bıçakla doğruyoruz. Geniş bir kabın içine alıp elimizle tiftikleyip biraz daha küçültüyoruz.
Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Kadayıfın üzerine döküp yağ ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Kadayıfın yarısını tabanına yayıyoruz.
Bol fıstık serpiyoruz. Üzerine kadayıfın diğer kısmını yayıyoruz. Tepsinin boyutundan biraz daha küçük bir tepsiyi kadayıfın üzerine koyup bastırıyoruz.
Tepsinin üzerine ağır bir cisim koyarsak bastırmayı kolaylaştırabiliriz. En az yarım saat bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar
pişiriyoruz.
Şerbeti için, şeker, su ve limonu bir tencereye koyup pişiriyoruz. Fırından çıkan kadayıfı 5 dakika dinlendirip şerbetini soğuk olarak döküyoruz.
Şerbetini çektikten sonra dondurma ile servis ediyoruz.

Fındık Yağlı Fıstıklı Baklava


Malzemeler:

  • 8 Baklava Yufkası

  • 1 Su B. Fındık Yağı

  • 2 Çorba K. Tereyağı

  • İçi İçin:

  • Pirinç Yeşil Fıstık

  • Şerbeti İçin:

  • 5,5 Su B. Toz Şeker

  • 4,5 Su B. Su




Hazırlanışı:
Yufkaları üst üste koyuyoruz. Koyacağımız fırın tepsisini ortasına koyup kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak kesiyoruz. Orta kısmı çıkartıp kenara alıyoruz.
Ortası boş kalan yufkayı 4' bölüyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz. Kesilmiş yufkalardan tabanına koyuyoruz. Tereyağını eritiyoruz.
Katlara yağ sürüyoruz. Orta kata gelince yeşil fıstığı serpiyoruz. Diğer yufkalarıda üzerine kapatıyoruz.
Son olarak kesip kenara ayırdığımız orta kesimi baklavanın üzerine kapak olarak kapatıyoruz. Her kata yağ sürüyoruz.
1 su bardağından biraz az fındık yağını üzerine sürüyoruz. İstediğimiz şekilde dilimliyouz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Şerbeti için, şeker, su ve limonu pişirip ılımaya bırakıyoruz. Baklava fırından çıkıp biraz ılıdıktan sonra ılık şerbetini döküyoruz.

26 Ağustos 2011 Cuma

Sebzeli Ve Terbiyeli Tavuk Yemeği



 Malzemeler:

  • 6 adet tavuk kemiksiz kalça şiş,

  • 2-3 adet patates,

  • 1-2 adet havuç,

  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,

  • 1 yemek kaşığı un,

  • 1/2 limon suyu,

  • 1 yumurta sarısı,

  • Karabiber, tuz,

  • Maydanoz,

Yapılışı:
  1. Tavuk butlarını tencerenin altına dizin sonra üzerine, küp doğranmış patates ve havuçları yayın. Tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişirin.

  2. Yemeğin terbiyesi için, un, yumurta ve limon suyunu çırpın. Biraz pişen yemeğin suyundan ilave edip alıştırma yapın. Pişen yemeğe döküp karıştırın. Yemeğimiz bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun...

Sebzeli Ve Terbiyeli Tavuk Yemeği



 Malzemeler:

  • 6 adet tavuk kemiksiz kalça şiş,

  • 2-3 adet patates,

  • 1-2 adet havuç,

  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,

  • 1 yemek kaşığı un,

  • 1/2 limon suyu,

  • 1 yumurta sarısı,

  • Karabiber, tuz,

  • Maydanoz,

Yapılışı:
  1. Tavuk butlarını tencerenin altına dizin sonra üzerine, küp doğranmış patates ve havuçları yayın. Tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişirin.

  2. Yemeğin terbiyesi için, un, yumurta ve limon suyunu çırpın. Biraz pişen yemeğin suyundan ilave edip alıştırma yapın. Pişen yemeğe döküp karıştırın. Yemeğimiz bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun...

BU aksam Kadir Gecesi..





KADIR GECESININ ANLAM VE ONREMI!!!
Ehl-i sünnet âlimleri buyuruyorlar ki, (Allahü teâlâ rızâsını tâatde, yani ibâdetlerde; gadabını günâhlarda, harâmlarda, mekrûhlarda; orta namâzı [salât-ı vustâ diye geçiyor] beş vakit namâzın içersinde; Evliyâsını insanların arasında; Kadir gecesini de Ramazân ayı içerisinde gizlemiş). Onun için Ramazân-ı şerîfin her gecesini Kadir gecesi bilmelidir. Hatta atalarımızın bir sözü var, (Her geceyi Kadir, her gördüğünü Hızır bil) diye. Kârımız olur, zarârımız olmaz. Bu gece, nasîb olursa yirmiyedinci gecesi. Peygamber efendimize “aleyhissalâtü vesselâm”, Eshâb-ı kirâmdan birisi gelmiş. Demiş, Yâ Resûlallah! Kadir gecesi ne zamân? (Birinci gecesiydi geçti) buyurmuşlar. Bir başka Ramazân-ı şerîfte (Üçüncü gecesiydi, geçti). Bir başkasına, (Onyedinci gecesiydi, geçti) buyurmuşlar. Zâten şâfi'î mezhebinde onyedinci gecesidir. İmâm-ı Şâfi’î hazretlerinin ictihâdı öyle. İmâm-ı Şa’rânî hazretlerinin ictihâdına göre, (Ramazân-ı şerîf pazartesi başlarsa, Ramazân-ı şerîfin yirmibirinci gecesi Kadir gecesi olur. İsâbet edebilir, mutlak kesin değil bunlar. Olabilir. Ama bütün bunlara rağmen, Ramazân-ı şerîfin yirmiyedinci gecesi de Kadir gecesi olabilir. Ama Kadir gecesi yirmiyedisine isâbet etmese bile, yirmiyedinci gecenin ayrı bir husûsiyyeti var. Üstünlüğü var. Meselâ Peygamber efendimize “aleyhissalâtü vesselâm”, geçtiyse ne yapalım diye sorulduğu zamân buyuruyorlar ki, [hazret-i Âişe valdemiz de buyuruyor], (Yirmiyedinci gecesini tes’îd edin, [yani kutlayın] orada ibâdet yapın).
Peki, Kadir gecesinde yapılacak en kıymetli ibâdet nedir? (İlim öğrenmek) buyuruyorlar. [yani herkese lâzım olan fıkh bilgileri] Oturup, Allahü teâlânın dîni hakkında birazcık meşgûl olmak. Meselâ bir hadîs-i şerîfde geçiyor da, Peygamber efendimiz buyuruyorlar ki, (Kadir gecesinde bir kerre Kadir sûresini okumak, başka zamânda Kur'ân-ı kerîmi hatm etmekten daha sevâbdır. Kadir gecesinde bir tesbîh [yani sübhânallah demek], bir tahmîd [yani elhamdülillah demek], bir tekbîr[yani Allahü ekber söylemek], yediyüzbin tesbîhden, tahmîdden, tekbîrden daha kıymetlidir. Bu gece koyun sağımı müddeti kadar [yani az bir zaman] namâz kılmak, ibâdet etmek, bir ay bütün geceleri sabaha kadar ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir). (Tefsîr-i Mugnî)de geçiyor bu hadîs-i şerîf. Böyle kıymetli bir gece.
Allahü teâlâ da, Peygamber efendimize, (Kadir gecesi senin ve ümmetinindir) buyuruyor. Çünkü Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” efendimize kendisinden önceki insanların ömürlerinin ne kadar olduğu bildirilince, kendi ümmetinin ömürlerini kısa buldu, uzun ömürlü olan diğerlerinin işledikleri sâlih amelleri işleyemezler diye düşününce, Allahü teâlâ Ona bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini ihsân etti, buyruluyor. Bunu da imâm-ı Mâlik hazretleri haber veriyor. Hatta Peygamber efendimiz, (Benî-Îsrâîl Peygamberlerinden seksen yıl Allahü teâlâya ibâdet eden oldu) buyurunca, Eshâb-ı kirâm hayret ettiler. Bunun üzerine Cebrâîl “aleyhisselâm” gelip: (Yâ Resûlallah! Senin ümmetin bu Peygamberlerin, seksen yıllık ibâdetine şaşarlar. Allahü teâlâ sana ondan iyisini gönderdi) diyerek,(Kadir gecesi, bin aydan hayrlıdır) meâlindeki âyet-i kerîmeyi okudu. Dolayısıyla böyle önemli ve mühim bir gece. Velev ki, Kadir gecesi olmasa bile yirmiyedinci gecenin, apayrı üstünlüğü, husûsiyyeti var. Bu geceden gâfil olmamalı. Peygamber efendimizin “aleyhissalâtü vesselâm”, hazret-i Âişe valdemiz sorduğu zamân ümmetinin okumasını tavsiye buyurduğu duâ var. O duâ da: (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül’afve fa’fü annî). Kadir gecesinde bunu sık sık okumalı. (Yâ Rabbî! Sen affedicisin, kerîmsin, affı seversin, beni de affeyle!) demektir.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Sütlaç


Sütlaç
Malzemeler;1 nescafe fincanı pirinç2.5 su bardağı su1 lt süt1 + 1/4 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı pirinç unu1 çay bardağı suVanilya
Yapılışı;Pirinçleri 2.5 su bardağı suyla bütün suyu çekene kadar pişirin. Bir kap içinde nişasta ve pirinç ununu suyla birlikte açın. Sütü pirincin üzerine ekleyin, tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırın. Süt kaynadığında

Sütlaç


Sütlaç
Malzemeler;1 nescafe fincanı pirinç2.5 su bardağı su1 lt süt1 + 1/4 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı pirinç unu1 çay bardağı suVanilya
Yapılışı;Pirinçleri 2.5 su bardağı suyla bütün suyu çekene kadar pişirin. Bir kap içinde nişasta ve pirinç ununu suyla birlikte açın. Sütü pirincin üzerine ekleyin, tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırın. Süt kaynadığında

Mantarlı Karnıyarık

Ciğer Kavurması için aldığım bir paket mantarın yarısını karnıyarığın içinde kullandım.Yapmaya başlarken düşündüğüm patlıcanlara iç harcını koyduktan sonra üzerine beşamel sos ve kaşar serpip fırınlamaktı ancak beşamel sosu pekte sevmeyen misafirlerim olunca bu fikirden vazgeçtim.Bir dahaki sefere o şekli ile deneyeceğim ,eminimki çok daha farklı bir lezzet olacak.




Yarından itibaren malum bayram tatiline giriyoruz.Harika bir tatlı ile bayrama bağlamak isterdim ancak mümkün olmadı ne yazıkki...




Herkesin bayramını şimdiden kutlar huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmenizi dilerim..Bayram için daha evvel yayınladığım bayram tatlıları :Şekerpare,Balparmak Tatlısı,Revani,Hanım Göbeği,Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı,Muhallebili Kadayıf, Fıstıklı Kadayıf tarifleri için istediğiniz tatlının üzerine tıklamanız yeterli....


Kendinize iyi bakın...





Mantarlı Karnıyarık



6 adet küçük boylu kemer patlıcan

1,5 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)

yarım çay kaşığı tuz ve karabiber



İç Malzemesi;

250 gram mantar

3 adet sivribiber

1 adet soğan

2 adet domates

250 gram kıyma

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvıyağ



Sos İçin:

1 yemek kaşığı

1,5 su bardağı su

6 adet minik sivribiber

6 adet cherry domates













Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.İyice kurulayım ve kızmış olan yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım.



1 soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım.Ardından sırayla ince kesilmiş sivribiberleri,doğradığımız mantarları,kıymayı ve en son kabuklarını soyup minik doğradığımız domates ,salça ve baharatları ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozuda ilave edelim.



Patlıcanları tencereye alıp bıçakla ortalarını yaralım ve tuz ve karabiber serpiştirip ortalarına iç harcımızı dolu dolu koyalım.



Her birinin üzerine 1 sivribiber ve minik domates koyup ,suda ezdiğimiz salçayıda karnıyarıkların üzerine gezdirelim.Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirebileceğiniz gibi 200 derece ısılı fırında 15 dakika fırınlayarakta pişirebilirsiniz.





Afiyet Olsun....



Mantarlı Karnıyarık

Ciğer Kavurması için aldığım bir paket mantarın yarısını karnıyarığın içinde kullandım.Yapmaya başlarken düşündüğüm patlıcanlara iç harcını koyduktan sonra üzerine beşamel sos ve kaşar serpip fırınlamaktı ancak beşamel sosu pekte sevmeyen misafirlerim olunca bu fikirden vazgeçtim.Bir dahaki sefere o şekli ile deneyeceğim ,eminimki çok daha farklı bir lezzet olacak.




Yarından itibaren malum bayram tatiline giriyoruz.Harika bir tatlı ile bayrama bağlamak isterdim ancak mümkün olmadı ne yazıkki...




Herkesin bayramını şimdiden kutlar huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmenizi dilerim..Bayram için daha evvel yayınladığım bayram tatlıları :Şekerpare,Balparmak Tatlısı,Revani,Hanım Göbeği,Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı,Muhallebili Kadayıf, Fıstıklı Kadayıf tarifleri için istediğiniz tatlının üzerine tıklamanız yeterli....


Kendinize iyi bakın...





Mantarlı Karnıyarık



6 adet küçük boylu kemer patlıcan

1,5 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)

yarım çay kaşığı tuz ve karabiber



İç Malzemesi;

250 gram mantar

3 adet sivribiber

1 adet soğan

2 adet domates

250 gram kıyma

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvıyağ



Sos İçin:

1 yemek kaşığı

1,5 su bardağı su

6 adet minik sivribiber

6 adet cherry domates













Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.İyice kurulayım ve kızmış olan yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım.



1 soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım.Ardından sırayla ince kesilmiş sivribiberleri,doğradığımız mantarları,kıymayı ve en son kabuklarını soyup minik doğradığımız domates ,salça ve baharatları ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozuda ilave edelim.



Patlıcanları tencereye alıp bıçakla ortalarını yaralım ve tuz ve karabiber serpiştirip ortalarına iç harcımızı dolu dolu koyalım.



Her birinin üzerine 1 sivribiber ve minik domates koyup ,suda ezdiğimiz salçayıda karnıyarıkların üzerine gezdirelim.Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirebileceğiniz gibi 200 derece ısılı fırında 15 dakika fırınlayarakta pişirebilirsiniz.





Afiyet Olsun....



24 Ağustos 2011 Çarşamba

Göbek Marul Ton Balığı Salatası

Göbek Marul Ton Balığı Salatası
Malzemeler;1 göbek marul1 kutu ton balığı1 çay bardağı haşlanmış veya konserve mısır tanesiLimonZeytinyağıTuz
Yapılışı;Göbek marulu yıkayarak küp küp doğrayın. Ton balığının yağını süzerek bir tabakta balığı didikleyin. Geniş bir kaba mısırı da alarak limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karıştırın.
Afiyet olsun...

Göbek Marul Ton Balığı Salatası

Göbek Marul Ton Balığı Salatası
Malzemeler;1 göbek marul1 kutu ton balığı1 çay bardağı haşlanmış veya konserve mısır tanesiLimonZeytinyağıTuz
Yapılışı;Göbek marulu yıkayarak küp küp doğrayın. Ton balığının yağını süzerek bir tabakta balığı didikleyin. Geniş bir kaba mısırı da alarak limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karıştırın.
Afiyet olsun...

İzmir



İZMİR SAAT KULESİ

İzmir' lilerin veya önünden gelip geçen herkesin, randevuların verilip buluşulduğu, hatıra resimlerinin çekildiği bu tarihi anıt hakkında bilgileri nedir?
İzmir saat kulesi Konak meydandadır: 81 metrekare taban üzerine sekizgen şekilde ve dört basamaklı haç biçimde mermer bir platform üzerine yapılan saat kulesi 25 metre yüksekliğinde ve 4 katlıdır.Sultan II. Abdülhamit' in tahta çıkışının 25' ci yıl dönümü için yapılmıştır. tümü

İZMİR KONAK MEYDANI


İZMİR KONAK MEYDANI

İZMİR HÜKÜMET KONAĞI

İZMİR KIZLAR AĞASI HANI
                                                       
  İzmir için en önemli yapılardan birisidir Kızlar ağası hanı. İzmir' de ki hanların en büyüğü ve en görkemlisidir.
Kızlar ağası Hacı Beşir Ağa nın yaptırdığı han, 1744 yılında inşasına başlanıp 1745 yılında bitirilmiştir.
1993 yılında restore edilerek günümüzde turistik bir çarşı olarak hizmete giren Kızlar ağası Hanı'nda çok çeşitli el sanatları ürünlerini, halıları, deri kıyafetleri ve çarpıcı hediyelik eşyaları bulabilir ve hanın tam ortasındaki açık çay bahçesinde mistik havayı içinize çekerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz. tümü








İZMİR ATATÜRK ANITI

Anıt Cumhuriyet Meydanında yer almaktadır. Ön cephede bronz harflerle
ORDULAR!
 İLK HEDEFİNİZ AKDENİZDİR, İLERİ !...
BAŞKUMANDAN GAZİ M. KEMAL 
 EYLÜL 1922
ve
BÜYÜK KURTARICIYA
İZMİR'İN
MİNNET VE ŞÜKRANI
yazmaktadır.
İZMİR KORDONU


İZMİR KORDON


Puf boregi

Sibit

Bu tarifi sevgili arkadasim Fatma da yiyip cok begenmistim ve ilk firsatta denedim ve cok guzel oldu...

Bos cig borek;;
4 adet yumurta
3 yemek kasigi tam dolu olmayan seker(tepeleme Degil)
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket yas maya(42 gr)
1 cay bardagi siviyag
aldigi kadar sut
Kizartmak icin de siviyag...
1 kg un
Yapilisi:
Yumusak bir hamur elde edene kadar ilik sut ilave edilir hamur cok civik olmamali..Hamur mayalanmaya birakilir...Tezgah cok az yaglanir ve hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler yapilir.. ve ortalari delinerek az daha bekletilir ,kizgin yagda kizartilir...Ben Kalp sekilli kalipla ortalarini deldim..
Yaga atildiginda da uzerlerine bir kasik yardimi ile yag serpilir ki daha guzel kabarsin...
ilikken servis edilir ..Arzuya gore uzerlerine pudra sekeri serpilir...
AFIYET OLSUN!!!








CIMG2056

23 Ağustos 2011 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler;1 kg taze fasulye2 adet soğan3 -4 adet domates3 - 5 diş sarımsak2 adet kesme şeker2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça1 su bardağı suTuz
Yapılışı;
Fasulyeleri dilediğiniz boyda doğrayıp bol suda yıkayıp, süzün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Fasulyeleri ve domatesleri kat kat

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler;1 kg taze fasulye2 adet soğan3 -4 adet domates3 - 5 diş sarımsak2 adet kesme şeker2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça1 su bardağı suTuz
Yapılışı;
Fasulyeleri dilediğiniz boyda doğrayıp bol suda yıkayıp, süzün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Fasulyeleri ve domatesleri kat kat

Truff ( truffle) Tarifi


Bayramda misafirlere ikram etmek için truff yapmaya karar verdim. Şeker hamurlu bayram kurabiyesi ve bayram çikolatası da yapmayı düşünüyorum. Truff' un değişik tarifleri var. Damak zevkinize göre malzeme ekleyip, çıkarabilirsiniz. Tek lokmalık nefis bir ikram...Kaç tane çıktığını söyleyemiyorum çünkü, oğlum bayıldı, daha şekillendirmeden istediği malzemelere batırıp batırıp yedi...Kurtardıklarım bu kadar...Neyse ki bayrama daha var, daha fazla miktarda yapmam gerekecek...Truff kağıdım da kalmamış, bundan sonra yaptıklarımı koyarım truff kağıtlarına...
Malzemeler:
  • 200 gr sıvı krema,

  • 100 gr bitter kuvertür çikolata,

  • 100 gr sütlü kuvertür çikolata,

  • 300 gr kakaolu pandispanya,( pastalardan tıraşladığım artık kekleri kullandım)

  • 50 gr badem unu,

Üzerini Kaplamak İçin:
  • Fındık,

  • Hindistan cevizi,

  • Çekilmiş antep fıstığı,

  • Kakao,

Yapılışı:

  1. Kremayı bir kabın içinde ısıtın. Kaynamadan, kaymasına yakın ocaktan alın.

  2. İçine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin, çikolatalar tamamen eriyinceye kadar devamlı karıştırın.

  3. Ufaladığınız pandispanya kekini, badem ununu ekleyin iyice yoğurun. Oda ısısına gelinceye kadar arada karıştırın. Bu arada sertleşmiş olmalı.

  4. Üzerini hava almayacak şekilde kapatın, buzdolabında bir gece bekletin.

  5. Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, fındık, kakao, fıstık, hindistan cevizine buladıktan sonra truff kağıdına koyup öyle servis yapın.

Afiyet olsun...





Truff ( truffle) Tarifi


Bayramda misafirlere ikram etmek için truff yapmaya karar verdim. Şeker hamurlu bayram kurabiyesi ve bayram çikolatası da yapmayı düşünüyorum. Truff' un değişik tarifleri var. Damak zevkinize göre malzeme ekleyip, çıkarabilirsiniz. Tek lokmalık nefis bir ikram...Kaç tane çıktığını söyleyemiyorum çünkü, oğlum bayıldı, daha şekillendirmeden istediği malzemelere batırıp batırıp yedi...Kurtardıklarım bu kadar...Neyse ki bayrama daha var, daha fazla miktarda yapmam gerekecek...Truff kağıdım da kalmamış, bundan sonra yaptıklarımı koyarım truff kağıtlarına...
Malzemeler:
  • 200 gr sıvı krema,

  • 100 gr bitter kuvertür çikolata,

  • 100 gr sütlü kuvertür çikolata,

  • 300 gr kakaolu pandispanya,( pastalardan tıraşladığım artık kekleri kullandım)

  • 50 gr badem unu,

Üzerini Kaplamak İçin:
  • Fındık,

  • Hindistan cevizi,

  • Çekilmiş antep fıstığı,

  • Kakao,

Yapılışı:

  1. Kremayı bir kabın içinde ısıtın. Kaynamadan, kaymasına yakın ocaktan alın.

  2. İçine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin, çikolatalar tamamen eriyinceye kadar devamlı karıştırın.

  3. Ufaladığınız pandispanya kekini, badem ununu ekleyin iyice yoğurun. Oda ısısına gelinceye kadar arada karıştırın. Bu arada sertleşmiş olmalı.

  4. Üzerini hava almayacak şekilde kapatın, buzdolabında bir gece bekletin.

  5. Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, fındık, kakao, fıstık, hindistan cevizine buladıktan sonra truff kağıdına koyup öyle servis yapın.

Afiyet olsun...





Domates Soslu Lavaşta Urfa Kebap


Acayip kolay ve bir o kadar lezzetli. İftar menülerinize ekleyebilirsiniz. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar.

Malzemeler:

  • 500 gr inek, 250 gr koyun kıyması

  • yarım ajda çay bardağı galeta unu

  • 1 adet yumurta

  • tuz, karabiber, isterseniz pul biber (Adana olmayacaktı değil mi? :))

  • 1 adet soğan rendesi (suyunu atmadan)

  • 1 adet kabartma tozu

  • lavaş

  • üstüne domates sosu, yanına yoğurt

Yapılışı:
  1. Yumurta , kıyma, baharat, galeta unu, soğan rendesini ve kabartma tozunu bir güzel yoğurun. Köfteleri yaklaşık 15 cm boyunda, 2 parmak genişliğinde uzun uzun yapın. Ben yağsız teflon tavada pişirdim, siz isterseniz çöp şiş geçirip ızgarada pişirebilirsiniz.

  2. Köfteleri lavaşların içine sarıp, içinde köftelerle birlikte yaklaşık 3 parmak genişliğinde kesin.

  3. Üstüne sos için domatesi rendeleyin sıvıyağda öldürün, biraz tuz atın. Çok suyunu çekmesin. İsterseniz salçalı sosta yapabilirsiniz.

  4. Yanında yoğurtla beraber servis yapın.

Domates Soslu Lavaşta Urfa Kebap


Acayip kolay ve bir o kadar lezzetli. İftar menülerinize ekleyebilirsiniz. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar.

Malzemeler:

  • 500 gr inek, 250 gr koyun kıyması

  • yarım ajda çay bardağı galeta unu

  • 1 adet yumurta

  • tuz, karabiber, isterseniz pul biber (Adana olmayacaktı değil mi? :))

  • 1 adet soğan rendesi (suyunu atmadan)

  • 1 adet kabartma tozu

  • lavaş

  • üstüne domates sosu, yanına yoğurt

Yapılışı:
  1. Yumurta , kıyma, baharat, galeta unu, soğan rendesini ve kabartma tozunu bir güzel yoğurun. Köfteleri yaklaşık 15 cm boyunda, 2 parmak genişliğinde uzun uzun yapın. Ben yağsız teflon tavada pişirdim, siz isterseniz çöp şiş geçirip ızgarada pişirebilirsiniz.

  2. Köfteleri lavaşların içine sarıp, içinde köftelerle birlikte yaklaşık 3 parmak genişliğinde kesin.

  3. Üstüne sos için domatesi rendeleyin sıvıyağda öldürün, biraz tuz atın. Çok suyunu çekmesin. İsterseniz salçalı sosta yapabilirsiniz.

  4. Yanında yoğurtla beraber servis yapın.

Kavurmalı Yumurta- Pişi (İftarda Kahvaltı)

Gündüz işyerinde aklıma gelen hatta bütün gün aklımdan gitmeyen alakalı alakasız bütün yemekleri elimden geldiğince iftara hazır etmeye çalışıyorum.Hoş yapsamda tıkandığım için ağız tadı ile yenmiyor tabakta kalmasın diye duraklaya duraklaya yiyorum çoğunu....















Ama kahvaltı öylemi geçen hafta canım pişi isteyince hemen hamurunu yoğurup yanınada kavurmalı yumurta yaptım.Abartmıyorum sanıyorum o akşam double bardak ile 6-7 bardak çay içtim...Kahvaltı ile arası benim gibi iyi olanlardansanız iftarda kahvaltı fikri gerçekten çok cazip :)









Kavurmalı Yumurta






150 gr kavurma


2-3 yemek kaşığı su


2 yumurta


tuz,karabiber



Kavurmamızı sahana alıp içine 2 yemek kaşığı su ekleyip kısık ateşte kavurmanın erimesini sağlıyoruz.Kavurma iyice eridiğinde kaşık ile 2 yere yumurta sarısı büyüklüğünde çukur açıp yumurtaları buraya kırıyoruz ve yumurtalar istediğimiz kıvamda pişene kadar pişiriyoruz.






Not:Ekstra yağ kullanmayın lütfen....









PİŞİ




1 yumurta


1 çay bardağı yoğurt


1 çay bardağı süt


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı tuz


Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)











Hamur malzemelerini iyice yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Unlanmış tezgaha hamurumuzu merdane ile yarım santim kalınlığında açıp çay bardağı ucu ile yuvarlaklar çıkartalım ve kızgın yağda önlü arkalı pişirelim.Hamur artarsa poşetleyip buzdolabında muhafaza edip ve ertesi gün tekrar pişirebilirsiniz.Gerçekten çok güzel kabaran ve tadı harika bir pişi oluyor...




(not :iftar saati acele ile ben kızmamış yağa attığım için bazı pişilerim çok kabarmamışlar .....)









Kavurmalı Yumurta- Pişi (İftarda Kahvaltı)

Gündüz işyerinde aklıma gelen hatta bütün gün aklımdan gitmeyen alakalı alakasız bütün yemekleri elimden geldiğince iftara hazır etmeye çalışıyorum.Hoş yapsamda tıkandığım için ağız tadı ile yenmiyor tabakta kalmasın diye duraklaya duraklaya yiyorum çoğunu....















Ama kahvaltı öylemi geçen hafta canım pişi isteyince hemen hamurunu yoğurup yanınada kavurmalı yumurta yaptım.Abartmıyorum sanıyorum o akşam double bardak ile 6-7 bardak çay içtim...Kahvaltı ile arası benim gibi iyi olanlardansanız iftarda kahvaltı fikri gerçekten çok cazip :)









Kavurmalı Yumurta






150 gr kavurma


2-3 yemek kaşığı su


2 yumurta


tuz,karabiber



Kavurmamızı sahana alıp içine 2 yemek kaşığı su ekleyip kısık ateşte kavurmanın erimesini sağlıyoruz.Kavurma iyice eridiğinde kaşık ile 2 yere yumurta sarısı büyüklüğünde çukur açıp yumurtaları buraya kırıyoruz ve yumurtalar istediğimiz kıvamda pişene kadar pişiriyoruz.






Not:Ekstra yağ kullanmayın lütfen....









PİŞİ




1 yumurta


1 çay bardağı yoğurt


1 çay bardağı süt


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı tuz


Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)











Hamur malzemelerini iyice yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Unlanmış tezgaha hamurumuzu merdane ile yarım santim kalınlığında açıp çay bardağı ucu ile yuvarlaklar çıkartalım ve kızgın yağda önlü arkalı pişirelim.Hamur artarsa poşetleyip buzdolabında muhafaza edip ve ertesi gün tekrar pişirebilirsiniz.Gerçekten çok güzel kabaran ve tadı harika bir pişi oluyor...




(not :iftar saati acele ile ben kızmamış yağa attığım için bazı pişilerim çok kabarmamışlar .....)