30 Nisan 2013 Salı

Cupcake çekiliş

 

Normalde bu çekiliş işlerine hiç girmezdim ama ben bunlara bayıldım. Çıkmazsa da satın alacağım : )

Çekiliş sahibi Delancey
 
http://delansey.blogspot.com/2013/04/bahar-merhaba-ve-cici-mi-cici-bir.html?showComment=1367334279821#c8511153719793146286

 

BAHAR' A MERHABA VE CİCİ Mİ CİCİ BİR ÇEKİLİŞ :)



merhaba arkadaşlar cupecake li objelerim çok beğenilip çok sorulunca bende sizler içinde aldım ve çekilişle talihlilerini bulsun istedim amacım sadece gerçek izleyicilerimle paylaşmak geçen yaptığım çekilişten sonra anladım ki çekiliş bitince izlemeye alan arkadaşlar tekrar izlemeyi bırakıyor öyle şişirme izlecilere ihtiyacım yok benim amacım birbirimizin bloglarını keşfedelim hayatı paylaşımlarımızla renklendirelim güzel dostluklar kuralım oyüzden silecek arkadaşlar hiç boşuna zahmet etmesinler lütfen her çekilişte olduğu gibi nu çekilişinde birkaç küçük şartı olacak ama ondan önce
FACE VE TWİTTER KULLANMIYORUM BURALARDA HERHANGİ BİR PAYLAŞIM YAPMANIZI İSTEMİYORUM SADECE BLOG VE İNSTAGRAM KULLANAN ARKADAŞLARIM ARASINDA YAPACAĞIM BU ÇEKİLİŞİ SİZDEN RİCAM
*İZLEYİCİM OLMANIZ
*BLOĞUNUZDA GÖRSELLE BİRLİKTE DUYURMANIZ
* VE BU POSTUN ALTINA YORUM BIRAKMANIZ İSİM VE MAİL ADRESİNİZLE OLURSA SİZE ULAŞMAM DAHA KOLAY OLURUM SANIRIM
ÇEKİLİŞTE 2 SANŞLI İZLECİMİZ BU HEDİYELERİ KAZANACAK
*İNSTAGRAM DA BEĞENEN VE PAYLAŞAN ARKADAŞLARIMIZ +1 ŞANS KAZANACAK AMA MECBURİ BİR ŞART DEĞİLDİR SADECE +1 HAK ŞANSINIZI ARTIRIR

KAMPANYA VE ÇEKİLİŞ BLOGLARI KABUL OLMAYACAKTIR DİREK ELENECEKLER YUKARDADA BELİRTTİĞİM GİBİ ŞİŞİRME BİR İZLEYİCİ LİSTESİ DEĞİL GERÇEK DOSTLUKLAR KURABİLECEĞİM BİR LİSTEM OLSUN İSTİYORUM
HERKEZE BOL ŞANS :)

29 Nisan 2013 Pazartesi

Çıtır Pizza Tarifi (Ispanaklı Tulumlu)





   Sosa 'ya ne zaman gitsem  hep ıspanaklı tulumlu çıtırı tercih ederim. Görüntü olarak pizzaya benziyor ancak onlar çıtır ismini takmış bence gayette iyi etmişler.

   Hep evde de deneyeceğim derim ancak bir türlü fırsat olmadı. Nihayet  vakit bulup deneyebildim ve sonuç bingo :)

   Ben 1 çıtırın tarifini yazacağım.Çok iştahlı biri 1 çıtırı bitirebilir  bir tepsi büyüklüğün de oluyor çünkü bilginize :)



Çıtır Pizza Tarifi (Ispanaklı Tulumlu )

1 su bardağı kepekli un
1 yemek kaşığı beyaz un
1 ttalı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı instant maya
1 tutam şeker
bir tutam tuz
yarım çay bardağı kadar ılık süt

Sos İçin;
2 domates
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
biraz kuru fesleğen ,tuz

Üzerine;
10 yaprak kadar ıspanak
1 minik kase tulum peyniri
ceviz


Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip biraz dinlenmeye  bırakın.

2 domatesi rendeleyip sıvıyağda suyunu çekene kadar biraz soteleyin .İçerisine kuru fesleğen ve tuz ekleyin ve  dilerseniz blenderden geçirin.

Kepekli hamuru tepsi büyüklüğünde kestiğimiz fırın kağıdına (yağlı kağıda) yerleştirip merdane ve un yardımı ile ince ve oval şekilde açın.

Hamurun üzerine domates sosunu yayın.Ardından iki üç parçaya kesilmiş ıspanak yaprakları ve tulum peynirini serpiştirip 200 derece ön ısılı fırında 10-12 dakika pişirin.

Pişince üzerine ceviz serpiştirmenizi ve yoğurt soslu bir salata ile yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun.

Çiriş otu - Çiriş otu ile yumurtalı kavurma

 
 
Çiriş otunu takdimimdir. Bu zamana kadar bir çok ot denedim. Eşim her seferinde "insanlar ıspanağı bulmuşlar ne gerek var denemeye, ne gerek var amerikayı yeniden keşfetmeye" demişti. Ama bu çiriş otunu pişirdikten sonra baktım bu hafta pazardan kendisi alıp getirmiş. Gerçekten bende çok beğendim. İlk defa bir ot bu kadar sevilerek yenildi bizim evde . Bu arada otlar ta Erzurum'dan gelmiş :)
 
Hem zeytinyağlı ıspanak yemeği gibi yaptım hem de aşağıdaki gibi yumurtalı kavurmasını. Her ikisi de gerçekten çok güzel oldu.
 
Çiriş otu zambağa benziyor. Zambakgiller familyasındanmış.
Çiriş otu (sarı zambak) faydaları* Kadınlardaki beyaz akıntıyı giderir.
* Müzmin ağrıları geçirir.
* İdrarı söktürür.
* Adet düzensizliklerini giderir.
* Saçkıran tedavisinde kullanılır.
* Romatizmal ağrılara iyi gelir.
 


Yemeğini ve yumurtalı kavurmasını yapmak için kök kısımlarındaki zarı çıkarıyorsunuz. O zar tüm yaprakları bir arada tutan kısım zaten. Bol suda yıkıyorsunuz.Yaprakları 2 - 3 cm. kesiyorsunuz.
 
Yemeği için
1 büyük soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kavurun. 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Çirişleri de ekleyin. Bir iki kavurup üstüne çıkacak kadar su ekleyin. 1 avuçta bulgur atın. Tuzunu biberini ekleyin. Çirişler yumuşayıncaya ve bulgurlar pişinceye kadar pişirin.
 
Yumurtalı kavurma
1 adet büyük soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Üstüne çiriş otlarını atın doğramaya devam edin. Tuzunu baharatını ekleyin. Çirişler yumuşsyıp pişinceya kadar pişirin.
Tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. İçine 3 adet yumurtayı kırın. Yumurtalar pişsin. Sonra yumurtaları tahta kaşıkla parçalayıp çirişlere ekleyin. Ben içine direk kırmıyorum yoksa bulamaç gibi oluyor yumurtalar


26 Nisan 2013 Cuma

Kıymalı Türlü Yemeği

Merhabalar canım canım blogcanlarımmmm,

Bir haftadır Antalyada'yız...İnanılmaz bir hava var.Yağmurla geldik ama sanki hiç o yağmurları yaşamamış gibiyiz.Kuşlar cik cik,heryer yemyeşil ve gökyüzü de masmavi...İçimize çiçek kokularını çekiyoruz sürekli:)Oksijene doyduk resmen:)) Eee antalya'ya gelip de pazara gitmemek olmaz tabi...Daha öncede yüzlerce kez söylemişimdir 101. olsun hadi:) bayılıyorum buranın pazarlarına...O kadar taze ki  herşey...Onu mu pişirsem bunumu pişirsem diye eve dönene dek heyecan yapıyorum:))) pazar dönüşü yürümüyorum zıplıyorum resmen:))Eee bu gibi durumda da türlü yapmak kaçınılmaz oluyor tabi:)))

Hepinizi seviyorum,öpüyorum ve türlü türlü türlümüze geçiveriyorum:)



Malzemeler:

1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
5 adet taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyag
100 gr.dana kıyma
tuz,su,karabiber

Yapılışı:

Kıymayı soğanla birlikte ayçiçek yağında iyice kavurun.
Sarımsakları rendeleyip kıymalı harca ilave edin.Salçayı ilave edip azıcık suyla açıp karıştırın.
Bütün malzemeleri iri küpler halinde ve eşit şekilde doğrayın.
Tencereye ilave edip, karıştırıp, tuzu ve baharatları ilave ederek suyunu da kontrollü olarak ekleyerek pişmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.





25 Nisan 2013 Perşembe

Muzlu Tiramisu Tarifi



   Geçen hafta tatlı sever yiğenim çin hazırladım  bu pratik tatlıyı.Buradaki tariften farklı olarak kremasında labne peynirini 1 paket kullandım ve 100 ml kadar süt kreması ekledim.Ayrıca arasına muz ve damla çikolata serpiştirdim.

   Bu şeklini  ben gerçekten çok beğendim.Kalabalık bir aileseyseniz ölçüleri 2 katına çıkartıp yapın lütfen.Bu ölçülerden 6 kişilik çıkıyor.




Muzlu Tiramisu

1 paket kedi dili büskivisi
** (pastane tipi kullandım,markette pakette satılanlar daha kalınca)
1 çorba kaşığı nescafe classic
1  çorba kaşığı şeker
1 fincan sıcak su
Tercihe göre 2 yemek kaşığı rom veya baileys

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 büyük çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
100 ml sıvı krema

arasına;
2 muz
2 çorba kaşığı damla çikolata

üzeri için ;1 yemek kaşığı kakao


   Krema için labne peyniri ve sıvı krema hariç bütün malzemeleri kısık ateşte iyice çırparak pişirelim.Altını kapatıp kremayı arada karıştırarak biraz ılınmasını sağlayalım ve labne peyniri ve sıvı kremayı ilave edelim.

   1 bardak sıcak suya kahve,şeker ve kulanıyorsak rom ekleyelim.(ben kullanmadım)Kahveyi yemek tabağına döküp kedi dili bisküvilerinin her iki tarafını kahveye bulayıp hızlıca çıkaralım ve fırın kabımıza sırayla dizelim.Bisküvilerin üzerine kremanın yarısını döküp halka doğradığımız muzları yerleştirelim.Ardından damla çikolataları serpiştirelim.

   Kedi dillerini tekrar kahveli karışımda ıslatıp muzların üzerini bir sıra daha kapatalım.Kalan kremayıda bisküvilerin üzerine güzelce yayıp tatlımızın üzerini kapatalım  ve buzdolabından en az 6 saat dinlendirelim.

   Servis sırasında üzerine kakao eleyerek servis yapalım.

   Afiyet Olsun.


Not : Kullandığım fırın kabı dikdörtgen ve ölçüleri 25*18 dir.

Zeytinyağlı Kabak ve Karnabar



Benim gibi zeytinyağlılara bayılıyorsanız bu tarif tam sizlik. Bunu istediğiniz sebze ile kombine edip yapabilirsiniz. Bu seferki kabak ve karnabahar.  Pevinimin ellerine sağlık.

Malzemeler :
  • 1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar
  • 3-4 tane kabak
  • 3 tane havuç
  • 2 demet taze soğan
  • 1'er demet maydanoz ve dereotu
  • üstüne mısır
  • Sos için zeytinyağı + limon + narekşisi
Yapılışı:

Karnabaharı dal dal ayırıp kaba alın. Üstüne soyma bıçağının arkası ile kazılmış, verev kesilmiş ve buharda pişmiş kabakları ilave edin. Havuçları da uzun uzun kesip haşlayıp ilave edin. Üstüne soğanı, maydanoz ve dereotunu ince ince kesip döşeyin. Üstünü mısır ile süsleyin. Sosunu döküp servis edin.

 

24 Nisan 2013 Çarşamba

Mazeretim var!!!



Sakın bloğumu ihmal ettiğimi düşünmeyin.
Sizlerle paylaşmak istediğim çok şey var ama zaman kısıtlı...

Haftasonu İngilizce kur sınavım var.
Kısmetse 8. Kuru bitireceğim ;)
Zaman ne kadar da çabuk geçiyor.

Yakında bloğumu hem İngilizce hem de Türkçe yazmayı planlıyorum.
Ama bunun için çok çalışmak gerek ;)

Ama ben burada zaman öldürüyorum.

Haftaya kendimi affettireceğim...

Sevgiyle kalın...



Kremalı Tavuk Çorbası



   Etli çorbaları pek çok sevdiğim belli olmuştur sanırım.Özellikle tavuklu çorbalarda ise tavuk etinin incecik didilmiş olmasını değilde kalın olmasını severim mesela....Yo yooo bu didikleme işinin üşengeçliğimle ilgisi yok :)


   Kremalı tavuk çorbasını bazen sebzeli bazende bunun gibi sade yapıyorum.Sebzeli dediysem havuç,patatates,kereviz vs.'de konulabilir.Ben kremayı çok severim bilirsiniz ,o bakımdan bu çorba missler gibi bir çorba benim için.



Kremalı Tavuk Çorbası

1 adet kalçalı tavuk budu
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
100 ml krema
yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
tuz

Tavuk budunu 4 su bardağı su ile birlikte düdüklüde 20 dakika haşlayın.Soğuyunca tavuk etini iri halde didikleyin ve tavuk suyunu süzün.

Tereyağını eritin,içine unu ekleyip biraz kavurun.Ilınmış olan tavuk suyunu yavaşça  ekleyip iyice çırpın.
Bir taşım kaynatıp tavuk etlerinide ilave edin.Kıvam olarak gözünüze koyu gelirse biraz kaynamış su ilave edin.

100 ml kremaya biraz sıcak çorbadan ilave edip ılıştırın ve kremayı çorbaya ilave edin.

En son tuzunu ve muskat cevizi rendesini ilave edip altını kapatın.En az 20 dakika dinlendirip servise sunun.

Afiyet Olsun.

Not:Muskat cevizi rendesi kremalı çorbalara çok yakışıyor.Ceviz büyüklüğünde tektek satılıyor,aktardan alabilirsiniz :)

23 Nisan 2013 Salı

Fantazi Yufka Börek

MALZEMELER:

Yufka için: 
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un 
Tuz

İçi için: 
500 gram kıyma
2'şer adet soğan ve domates
Tuz, karabiber

Kızartmak için: 
Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Harç için kıyma, kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi iyice yoğurup, biraz sulu bir harç elde edin. Yufka için yumurta, yoğurt, karbonat, tuz ve aldığı kadar un ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Küçük bezeler koparıp, 20 dakika dinlendirin. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet hamurun kenarına harcı yerleştirin. Hamurun diğer kenarını üzerine kapatın. Uçlarını elinizle bastırıp yapıştırın. Tüm hamur ve harcı aynı şekilde hazırlayın. Bol kızgın sıvıyağda kızartıp, sıcak olarak servis yapın.

Etli kabak tarifi

MALZEMELER:

500 gram turuncu kabak
260 gram kuzu sırtı
1 adet soğan
2 adet biber
5 adet domates l 2 şişe üzüm suyu
Zeytinyağı l Tuz, karabiber 

YAPILIŞI:


Turuncu renkli yemeklik kabağı 1 santim kalınlığında, 4 cm boyutlarında kesin. Geceden tuzlayıp buzdolabına koyun. Kuzunun sırt kısmından aldığınız eti de 3 veya 4 dilim olacak şekilde kasabınıza doğratın. Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye önce kabakları dizin, sonra etleri yerleştirin. Üzerine soğanları ve biberleri koyun. En son domatesleri ekleyin. Üzüm suyunu ilave ettikten sonra, 1-2 kaşık zeytinyağı koyun. Tuz, karabiber ilave edin. Ocağın altını kısık açarak, 1-1,5 saat pişirin. Not: Tencerenize göre üzüm suyunu daha az da koyabilirsiniz.

22 Nisan 2013 Pazartesi

Palamut Balığı Sotesi


Valla bence palamut böyle daha güzel oluyor.
Tadı az olan balıkları tatlandırmak gerek diye düşünüyorum.O yüzden balıkları şekilden şekile sokuyorum

Malzemeler :

  • 1 büyük palamut balığı dilimlenmiş
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 sarımsak
  • 4-5 yeşil biber, 2 kırmızı biber
  • 2 orta boy domates
  • İstenirse kaşar da konulabilir.
Yapılışı:
  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Yapışmaz tencerede veya tavada, zeytinyağında renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Yemeklik doğradığımız yeşil biberleri de atıyoruz. Onları da kavuruyoruz.
  2. Dilimlenmiş balıkları küp küp doğruyoruz. Soğanların biberlerin üstüne atıyoruz. Bir iki çevirip ( balık şeklini kaybetmesin), üstlerine küp küp doğradığımız domatesleri de atıyoruz. Kalın kalın dilimlediğimiz biberleri de atıyoruz. Su katmıyoruz. Hem balıklar hem de domatesler zaten su veriyor. Sularını verip az biraz çekene kadar pişiriyoruz.Balık çabuk piştiği için yaklaşık 15 dakika da pişer.   

Çilekli Puding Tarifi



   Bu sıralar çilekler tezgahları fazlasıyla süslüyor ama maalesef hepsi mandalina büyüklüğünde :) Hormonlu çilekleri alsam mı almasam mı diye kendimi zor frenliyorum desem yeridir.Hadi aldım diyelim  tadına bakınca katır kutur bir ses içi bembeyaz,ekşimi ekşi görüntüsü çilek içi limon mübareklerin :)


   Hal böyle olunca alınan çilekler ya puding oluyor yada püre olup pastanın içine giriyor bizim evde...Çokta nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim :)





Ev Yapımı Çilekli Puding

3 su bardağı süt
250 gram çilek
6 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

1 su bardağı süt ile çilekleri blenderden geçirip koyu bir çilekli süt elde edelim.Tencereye 2 su bardağı süt,çilekli süt,şeker,nişasta ve unu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ekleyip kuplara boşaltalım.


Afiyet Olsun.

21 Nisan 2013 Pazar

Palamut Kızartma


Palamutu iki şekilde yapıyorum. Bir klasik yukarıda gördüğünüz gibi kızartıyorum. Yanında da soğan ve bol yeşillikle servis yapıyorum Birde palamut sote yapıyorum. Şimdi ilk tarif hemen arkasından palamut sote tarifi geliyor.


  • 7-8 tane palamut dilimi
  • mısır unu, uz
  • sıvıyağ

Palamutları kanlarını akıtarak yıkıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar süzgeçte tutuyoruz ki suyu süzülsün. Mısır ununun içine az bir miktar tuzu karıştırıyoruz. Palamutun iki tarafını una bulayıp fazla unlarını atmak için silkeliyoruz. Kızdırdığınız yağda arkalı önlü altın rengini alana kadar kızartıyorsunuz.


Mandalinali kwark taart..


mandalinali alman pastasi

Gercekten cok nefis hafif lezzetli bir pasta herkese tavsiye ediyorum mutlaka deneyin..

Mandalinali Kwark taart


Mandalinali kwark taart alman tarifi
  3 tane yumurta 
2 Alman fincanı seker(nescafe fincani)

1 fincan siviyag(nescafe fincani)
1 fincan fanta(Nescafe fincani) (veya herhangi bir asitli portakal suyu)

1 vanilya

1 kabartma tozu

3 fincan  un(nescafe fincani)
Ust malzemeleri
250 gr kwark (yerine hazir suzme yogurt da kullanilabilir..)

2 kutu slagroom (kutu krema)

1 vanilya

1 corba kasigi pudrasekeri

2 kutu mandalina(eger isterseniz daha slkl dizmek icin siz 3 kutu  da kullanabilirsiniz..

En ustteki kisim icin malzemeler

2 paket vanilyali pudink (cirpmak icin olan)
2 su bardagi  mandalin suyu veya (appelsientje citrus)

Yumurta ile sekeri 5 dakika cirpalim daha sonra  siviyag,fanta, ilave et ve gene cirp sonra toz malzemeleri eleyerek ilave edelim un,kabartma tozu,vanilya.. daha sonra butun malzeme karisana kadar cirpiyoruz ve yagladigimiz buyuk boy borcam dikdortgen tepsiye  hamurumuzu dokup 175-180 C derecede  20-25 dakika firina bagli olarak alti ustu kizarana kadar pisiriyoruz..

kekimiz soguduktan sonra  mandalinalarin suyunu suzup tek tek yanyana gelecek sekilde bosluk kalmayacak sekilde kekimizin uzerine diziyoruz..
daha sonra kutu kremayi 2 paket  krema sertlestirici ile ve 1 vanilya,1 corba kasigi pudrasekeri  ile mikserle cirpiyoruz..kremamiz koyulasinca kwark i katip gene cirpiyoruz karistirana kadar daha sonra dizdigimiz mandalinanin uzerini kapatacak sekilde guzelce yayiyoruz ..

en ustteki kisim icin bir kaba 2 bardak meyvesuyumuzu aliyoruz daha sonra vanilyali pudinkleri ilave edip cirpiyoruz koyulasana kadar 2-3 dakika cirpilip  kremamizin uzerine  kasikla guzelce yayilir butun pastamizin uzeri kapatilir.. Buzdolabinda muhafaza edilir..Dilimlenerek servis edilir..
AFIYET OLSUN!!


mandalinali alman pastasi mandalinali alman pastasi
mandalinali alman pastasimandalinali kwark taart

19 Nisan 2013 Cuma

Ispanak Çorbası


Ispanak çorbası güzel oluyor. Biz severek tüketiyoruz. Ispanak tükenmeden yapın mutlaka.

Malzemeler:

  • 1/2 kilo Ispanak
  • 1 Orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı Un
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • tuz, karabiber
  • 1 litre su 
Yapılışı:

1) Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
2) Soğanı yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. Unu ilave ederek kavurun. Altını kapatın. Un soğuyunca 2 bardak suyu ve ıspanakaları ilave edin. Ispanakları yumuşayınca içine el blandırı daldırın. Un ve ıspanaklar pürüzsüz hale gelince kalan suyu ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave ederek 10 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.

Pirinç Pilavı Salatası

Bizim evde daha önce de söylediğim gibi pilav günlük tüketilir. İkinci güne kalmışsa talep olmaz.Eee canım pilav çöpe mi gidecek elbette hayırrrrr:) Daha önce de  burada  bulgur pilavının salata versiyonunu paylaşmıştım. Şimdi de pirinç pilavımızın salata halini paylaşma zamanı:) Tavsiye ederim hiç çakılmıyor pilav olduğu ve afiyetle de yeniyor haberiniz olsun:)

Herkese musmutlu ,reprenkli bir hafta sonu dilerimmmm.

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

1 Kase pirinç pilavı
2 yemek kaşığı mısır
6 adet kornişon turşu
1/3 demet Dereotu
1/3 demet Maydonoz
2 dal Yeşil Soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
pancar turşusu suyu

Yapılışı:
Bütün malzemelerimizi ince ince doğrayıp pirinçle karıştıralım.
Pancar turşusu suyumuzu göz kararı pirinçlere pembe rengi verecek şekilde salatamıza ilave edelim.
Pirinç salatamızı karıştırıp ,servis kaselerimize alalım.

Afiyet Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler


18 Nisan 2013 Perşembe

TAHİN PEKMEZLİ KURABİYE



   Tahine olan takıntımın farkındasınızdır sanırım .Ne zaman yeni bir şeyler denemeye kalksam elim hep tahine gidiyor ve bildik şeyleri döndrüp duruyorum mutfakta.

   Geçen haftalarda yemek vakti facebook sayfasındaki bir izleyicim özel mesaj ile biz sigara böreğine tahin sürüp patatesli yapıyoruz diye tarif edince aman Allahım şimdi evde olsamda denesem diye zor tuttum kendimi :)

   O tarif yakında  şimdi sıra tahinli pekmezli besleyici kurabiyelerimizde  :)

Tahin Pekmezli Kurabiye

100 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
3 tepeleme yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
üzeri için;pudra şekeri


   3,5 su bardağı un ile birlikte bütün  malzemeleri  iyice yoğuruyoruz.Çok yumuşak olmayan bişr hamur elde edene kadar un ilavesi yapıp hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapıyoruz.


   175 dereceli ön ısılı fırında yaklaşık 20-22 dakika pişirdiğimiz kurabiyelerimizi fırından alıp soğuyunca üzrine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.


   Afiyet Olsun.

Canım Annem ve Babam sizleri çok seviyorum.



“Hiçten Saadetler” başlıklı birkaç paragraflık yazı okumuştum. Kimim yazısı olduğunu, ne zaman okuduğumu ve yazının ayrıntılarını sormayın. Unuttum. Aklımda kalan şu: İnce belli bir bardaktan çay içerken çayın buharını seyretme mutluluğuna doyum olmaz. İşte böylesine saadetlere hiçten saadetler denir.

Eşimle hayatımız hiçten saadetlerle doludur. Bizim saadetimiz yazılacak saadet değil yaşanacak saadettir. Zor da olsa birkaç anımızı kaleme almıştım: Anılarda Kendimizi Görme adlı, bastıramadığım eserimde eşime de yer vermiştim.  Bir konuda da iddialı yazmıştım: Eşimle evlendiğimizden beri, hatta evlenmeden 3-4 sene öncesinden beri (53 yıldan beri) her gün oyun oynarız.  Eskiden birkaç oyun oynarken şimdilerde yalnız kâğıt oynayabiliyoruz. İşte bu konunun Gines Rekorlar kitabına girecek bir konu olduğu iddiasında bulunmuştum.

Hatırlanması bile insana huzur verecek güzel alışkanlıklarımız var. Bizim için gelenekleşmiş bu alışkanlıkları tutuk klavyemle tespit etmek olay değil; ama bir ucundan başlayalım:

Çalıştığım yıllarda, mesaiden sonra eve gelince önce yorgunluk kahvemizi veya çayımızı karşılıklı içerdik. Çayın yanında eşimin yaptığı kurabiyeler iyi giderdi. Eşim kurabiye, pasta özellikle sandviç yapmakta ustadır. Usta, zaman içinde çaktırmadan pastaları kesti. Bu son zamanlarda çay ve kahve de dokunuyor; ama…

Daha önce bir yazımda da anlatmıştım, çalıştığım bir özel okuldayken, şimdi rahmetli olan 80 yaşlarında bir delikanlı “ Masamda çiçek vazosu olmadan yemeğe oturmam.” demişti. Benim yanımda eşim olduktan sonra vazoya ihtiyaç duymam. 

Eşimle çay kahve sohbetlerimiz de anılmaya değer. Hayal merdivenimiz de uzun.Örneğin Van’ın Muradiye’sindeyken balkondan Van Gölü’nü görürdük. Bu manzara bizi Boğaz içine götürürdü. Her akşam Boğaziçi… Öyküler okuyarak şiir gibi kahvaltılar yapardık.
Bu yazıyı kaleme almamın nedeni böylesine hiçten saadetleri anlatmak değildi. Benim gurmeliğimi anlatacaktım. Daha doğrusu gurmelikten anlamadığımı…. İçtenlikle söylemek gerekirse gurmenin ne olduğunu sözlükten öğrendim.  

Nasıl başlasam? Eşim yemek yaparken bir kaşık yemekle yanıma gelir. Yemeğin tadına, tuzuna, yağına, baharatına; pişip pişmediğine bakmamı ister.  Her seferinde anlamadığımı söylememe rağmen bu alışkanlık devam ediyor. Bitmedi, yemek piştikten sonra çeyrek porsuyonu önüme kor.  Aldığım tat damak tadı mıdır gönül tadı mı ayırt edemem.  Bir hususu ekleyeyim, eşim bazen bu alışkanlığı aksatır. O zaman anlarım ki yemeğe biri gelecek.  O zaman daha tuzlu, daha baharatlı yapıyor da… çaktırmadan tuzu ve baharatı da azalttı bu günlerde.

Güzel alışkanlıklar ila nihaye devam edemiyor.  Cancağızım; “Artık yemek yapmayı öğren.” diyor bana. Sahi be, yetmişine kadar niçin öğrenemedim? Nasıl öğrenebilirdim? Annem, anneannem, eşim öyle güzel yemekler yapıyorlardı ki onların yanında benim yemeklerim? Açılmışken ekleyeyim büyük oğlum da Türkiye’nin sayılı ustalarından (Bakınız: Şifalı Yemek Tarifleri) İnsan kendi yaptığı yemekleri beğenir; ama ben, anne annemin, annemin, eşimin ve oğlumun yemeklerini tadan ben, kendi yemeklerimin lezzetine varamıyorum.  Tabii, anlayacağınız gibi bunun için değil yemek yapmamam. 

Eşimin ‘tamam’ dememesi için ‘devam’ etmesi için yemek yapmıyorum. Ancak eşime yardım ediyorum: Götür getir, aç kapat, yak söndür … işlerine bakıyorum.

Cancağızım, anlamlı anlamlı  “Artık yemek yapmayı öğren.” diyor.

Sabahattin Gencal, Başiskle - Kocaeli, 18. 04. 2013

Bir Kahvaltı Sofrası Ve Çerkeş Loru


               Merhabalar Sevgili Dostlar...
Nihayet taşınma, yerleşme işleri yoluna girdi. Ardından bu yorgunluğun üzerine ağır bir grip atlattık. Halen hastalığın izlerini taşıdığımız halde, normal hayatımıza döndük çok şükür. İlk kahvaltımızı da yaptık yeni evimizde. Masada pek bir emek isteyen şeyler yer almadı malesef. Tombul Tarifler'in o zorlu tarifleri henüz evimizde yerini almadı. Bu boşluğu bir peynir çeşidi ile kapatalım istedim ben de.

              Çerkeş loru, kayınvalidemin köyden yaptırtıp getirdiği bir peynir türü. Kızartılarak da yeniyor, kaşar gibi rendelenerek yeniyor. Fazla bir kokusu yok. Yuvarlak ve çok sert olan bu peynir, bir gece önceden, suyun içinde alınıyor. Böylece hem fazla tuzundan kurtulmuş, hem de peyniri kesebilecek hale getirmiş oluyoruz. Yöresel olması açısından paylaşılmaya değer buldum. Türkiye, peynir çeşitleri bakımından oldukça zengin bir ülke. Birçoğundan haberimiz bile yok malum.

               Tarif falan yok bugün. Hatta bugünlerde de gelmeyebilir yeni tarifler. Benimkisi, bir seda vermekti sadece. Bilgisayardan uzak olduğum şu günlerde, bu durum bir süre daha devam edeceğe benzer. Ben masadakilerin resmini çekerken, küçük kızımın masada çıkan görüntüsünü de paylaşmadan edemedim. Zavallım, bütün blogger çocuklarının yaşadığı o tatsız anları yaşıyor.
              Hepinizi çok özlediğimi söyleyerek, şimdilik benden bu kadar diyorum. Kalın Sağlıcakla...

17 Nisan 2013 Çarşamba

Asma Yaprağında Enginar Dolması


   Vakit enginar vaktidir :) Enginarı çok severim , blogta da zeytinyağlı,salata ve yemek şeklinde enginar tarifleri mevcut.Dolmayı zaten sevmeyen yoktur :) heleki asma yaprakları ince ve güzelse 1 tencere o akşam biter çoğu evde öyle değil mi ?

   Güzel yaprağa maalesef her zaman denk gelemiyoruz.Bu sebeple bende annemin Manisa'da üzüm bağlarından yaptırdığı yaprakları kullanır ve dışarıdan pek yaprak almam.

     Ancak bu tarifte  taze yaprağın yapraklarını kullandım.Sonuç muhteşem! İncecik tokat  yaprakları ,uygun fiyatı ve tuzsuz olması da cabası.Biliyorsunuz ki bu blog cıngıl cıngıl ürün reklamları yapan bir blog değil.Gerçekten tavsiye ederim :)

Çok pratik olan bu tarifi mutlaka denemnizi tavsiye ederim.



Asma Yaprağında Enginar Dolması

6 adet enginar
24 adet asma yaprağı
4 yemek kaşığı pirinç
1 kurusoğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
birer çay kaşığı yeni bahar,tuz,kuru nane
yarım çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 kesme şeker
bir kaç dal dereotu,tazenane ve maydanoz
yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı(pişirmek için)
1 kurusoğan
1 havuç
1 limon bütün limon
1 limon suyu


   Enginarları limonlu suda 5 dakika haşlayın.

   Yarım çay bardağı zeytinyağında minik doğradığınız  soğanları biraz pembeleştirin.Ardından pirinçleri ilave edin.Baharatları da ilave edip bir iki çevirin ve 1 çay bardağı su ilavesi ile kısık ateşte pişirin.Altını kapatıp ince kıyılmış nane,dereotu ve maydanoz ilave edin ve yarım limon suyu sıkıp biraz soğumaya alın.

   4 adet asma yaprağını üst kısımları birbirlerine değecek gibi + şeklinde yapın.Ortasına 1 enginar koyun.1 yemek kaşığı dolma harcını da enginarın ortasına doldurup asma yapraklarını üstüne doğru kapatın.Bütün enginarlar bitene kadar işlemi tekrarlayın.

   Çelik tencerein altına halka doğradığınız soğan ve havuçları dizin.Enginar dolmalarını soğan ve havuçların üzerine yerleştirin.

   İnce dilimlediğiniz 1 limonu her bir enginar dolmasının üzerine şapka gibi kapatın.Enginarların yarısına kadar gelecek su ,yarım çay bardağı zeytinyağı,bir limon suyu ve biraz tuz koyup kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.

   Kapağın ı açmadan tenceresinde soğutun.

   Afiyet Olsun.

16 Nisan 2013 Salı

4. İZMİR YEMEK BLOGU YAZARLARI TOPLANTISI

4. İzmir yemek blogu yazarları buluşması 14.NİSAN.2013 PAzar günü Kordon Otelde yapıldı. Ben ilk kez katılacağım için heyecanlı idim.  Sanal ortamda site isimleri ile tanıdığım, site arkasında kalan sevgili, maharetli arkadaşlar ile tanışacaktım:) Aylar öncesinden müsait olup katılabilecek  blogger arkadaşların listesi hazırlandı. Veee heyecanla beklediğim o gün geldi.
Kordon Otel den görünüş
Buluşmamızın yapıldığı Kordon Otel, mekan olarak olsun, çalışanların güler yüzleri ile olsun baştan sıcak bir hava esmesine neden oldular. Ben salona geldiğimde hemen hemen herkes gelmişti. Kapıda organizasyon komitesinden 2 arkadaş karşıladılar, oturacağım masanın numarasını söylediler. Masalar numaralandırılmıştı. Konukların oturacağı masalar önceden belirlenmişti ve bence de çok güzel  düşünülmüş. Salon cıvıl cıvıl neşeli sesler ile doluydu. Masama oturdum ve tanışma, yeme, içme, fotoğraf çekimleri, sponsor firmaların hediye çekilişleri ile en sonunda da sponsor firmalarının bizler için getirmiş oldukları hediye dağıtımları derken buluşmamızın sonuna gelindi. Çok güzel bir gün geçirdik. Bu organizasyonda emeği geçen Sibel Berkem, Dilek Bilginer,Nigar Sargın,Suna Erden Gökkaya, Zeynep Güler ve Leyla Güner'e çok teşekkür ediyorum.
 Zeynep Hanımın hazırladığı kurabiyeler çok anlamlı ve nefistiler. Çok teşekkür ediyorum, emeğine ve ellerine sağlık.


Veeeee  toplantımızın sponsorları....

 ARTIK BENİM DE DİKİLİ BİR AĞACIM VAR dedirten MURATBEY gıda Manisa Salihli Gökköy ormanında hepimizin adına bir fidan diktirmişler. Tema vakfından adımıza çıkartılmış olan sertifikalarımızı aldık. Ayrıca çeşit çeşit hepsi ayrı lezzette peynirler  ile masalarımızı donatmışlar.



Dr. Oetker ürünlerini kullanmayan yoktur. Bütün ürünlerini güvenle kullanıyorum.
Duru bulgur...bir bulgurda bu kadar çeşitli bir kitap olacak kadar tarifin olabileceği aklıma gelmezdi . Bütün tariflerini yapıp aynı zamanda sizlerle de paylaşacağım.

Türkiye'nin dondurulmuş gıda markası Feast bizlere bu ürünleri hediye ettiler. Zevkle kullanacağım.

Hayatımızı kolaylaştıran ürün  çeşitleri ile koroplastın verdiği hepsini sürekli kullandığımız ürünler.

 Lipton  nefis siyah çayı ve İzmir'in meşhur Dibek kahvecisi İlyas Gönen kahvesi ile nefis yudumlar...

Nivea nın yeni güneşten korunma ürünü...
Selva makarnadan ıspanaklı mantı, portakallı irmik, 3 dakikada pişen (merak ettim) makarna...pişirmek için sabırsızlanıyorum..

Yeni ürünleri Alaşehir Ekmeği, Akdeniz Ekmeği ve Trabzon Ekmeği un karışımları. Yanında da ekmek tarifleri kitabı...geriye ekmekleri pişirmek kalıyor...
 Fairy bulaşık deterjanı ve Tursil jel çamaşır makinesi deterjanı



Avşar verda 5 adet pişir saklama kabı, 1 adet tava, 2 adet pilav tenceresi hediye etti.

  • Bademlerimiz Datça'dan geldi. Ayrıca çekilişte 4 arkadaşımıza eşleri ile  Zeypros Otelde tatil kazandılar.
  • BARMAR  dan 4 arkadaşımız hediye çeki kazandılar.
  • İMSE İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü aralarında ben de varım :) 2 saatlik kurs hediye ettiler.
  • Form stüdyo herkese 1 seanslık epilasyon ve 9 blogger arkadaşımıza oksijen, radyo frekans ve cilt bakımı hediye etti.
  • Akademi Tiyatro 3 çift adet bilet hediye etti,
  • Arkadaşımız Leyla Güner kura için 4 adet kumaşa yapılmış Ebru hediye etti
  •  Impetus reklam logomuzun grafik tasarımını yaptı,
  • Can ajans sponsor firma afişlerimizi hazırladı.
Tekrar bu güzel gün için organize eden arkadaşlarımıza ve sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum...Bir sonraki toplantıda görüşmek üzere inşallah..sevgiyle kalın...