30 Eylül 2013 Pazartesi

PATLICAN KEBABI

 
 
 
   Asında bu tarifi mangalda yapmak çok daha güzel olur .Ancak hepimizin evinde kısıtlı imkanlar olduğu malum. Bence fırında da gayet lezzetli oluyor. Tek püf noktası 1 saat kadar üzeri folyolu daha sonra 20 dakika kadarda üzeri açık pişirmek.
 
 
   Bu arada folyonun yemekle temasından lütfen kaçının. Ben bunun için bazen yanmaz fırın poşetini açarak kullanıyorum bilginize...
 
 
PATLICAN KEBABI
 
4 adet kemer patlıcan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
 
750 gram orta yağlı kıyma
3 diş sarımsak
8-10 dal maydanoz
1 büyük kapya biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
Öncelikle kapya biberi robotta çekin. Kıyma ,ezilmiş sarımsak, biber, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun köfteyi biraz dinlenmesi için dolaba kaldırın.
 
Patlıcanları büyüklüklerine göre 3 ve ya 4 e halka şeklinde bölün ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
 
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları iyice kurulayıp zeytinyağı ile yağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 patlıcan bir ceviz büyüklüğünde top top yaptığınız köfte olacak şekilde dizin.
 
Yemeğin üzerini alüminyum folyo ile kapatın 190 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Süre sonunda 20-25 dakika kadar da üzeri açık olarak pişirdiğiniz yemeğinizi sıcak sıcak servise sunun.
 
Afiyet Olsun.

Çikolatalı ve Cevizli Kurabiye

Canım canım blogcanlarım,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Biz okul telaşımızı atlattık çok şükür. Emre'cim sınıfına,öğretmenine,arkadaşlarına çabucak alıştı çok şükür. Hatta evleneceği kızı bile buldu siz düşünün artık:)) full konsantreyiz:))))Neyse anlaşmamızı yaptık, üniversiteyi bitirip işe başladıktan sonra evlenmesi için ikna ettim gibi :)))tabi şimdilik:)))) ah bu yeni nesil yok muuuu daha neler duyacağım, yaşayacağım çok merak ediyorum :)))

Arda'cım ise bugün tammm 14 aylık oldu...Yürümeye de başladık...kafa göz mor dolaşıyoruz zor bir sürece girdik.Sürekli ensesindeyim:))) Evde en tehlikeli yer neresiyse orayı hedef alıyor kendisine...Prizler hele yok muuu ah ahh :)) Şu sıralar en çok istediğim şey emeklemeyi bir an önce unutması...evde sorun değil ama dışarıda oldukça sıkıntılı oluyor çünkü:) Tüm hızımızla büyüyoruz bakalım...

Bizde son durumlar böyle işte blogcanlarım:) 

Hepinizi öpüyorum seviyorum veee kurabiye tadında bir hafta geçirmenizi diliyorum:))) 



Malzemeler:

250 gr. margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½  su bardağı ceviz
½ su bardağı damla çikolata
3,5 su bardağı kadar un


Üzeri için;

Pudra şekeri


Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve pudra şekerimizi iyice karıştırıyoruz.
Vanilyayı ,kabartma tozunu,dişe gelecek şekilde dövülmüş cevizleri,çikolatayı ve kontollü olarak unu da  ilave edip yoğuruyoruz
Elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra pudra şekerini nefis kurabiyelerimizin üzerine serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz.






Sevgi Dolu Öpücükler


Brokolili Makarna Salatası Tarifi

Brokolili Makarna Salatası Tarifi

Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 8 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 500 Gr Brokoli 
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 4 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- Yarım Paket Makarna 
- 2 Diş Sarımsak 
- 15 Adet Siyah Zeytin 
- 200 ml Su 
- 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Fesleğen, Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıBrokolileri yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra çiçeklerini ufak parçalara bölüp tenceremize yerleştirelim. Üzerine su ilave edip renk ve diriliklerini kaybetmeyecek şekilde, tencere kapağı kapalı olarak 4-5 dakika haşlayalım. Bir kevgire döküp soğuk sudan geçirip süzelim Makarnayı suyuna tuz ilave ederek dişe dokunur yumuşaklıkta haşlayalım ve kevgire boşaltıp süzelim. Sıcak makarnaya, brokoli, zeytin ve fesleğen yapraklarını ilave edip karıştırdıktan sonra oda sıcaklığında bir süre soğumasını bekleyelim. Limon suyu, kabuğu, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve sarımsağı bir kâsede karıştıralım. Hazırladığımız sosu, salatamızın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapalım.

ŞAKŞUKA TARİFİ

Şakşuka
 
 
 

Taze ekmeği kapan gelsin JBugün herkesin bayıldığı , çok kolay gibi görünen ancak yapımı biraz el oyalayıcı şakşuka yapıyoruz.
 

Mezelerin baştacı, yemeksiz evlerin ve yaz sofralarının ana yemeği şakşuka için buyrun tarife….

 


ŞAKŞUKA TARİFİ

3 adet kemer patlıcan
5 adet sivri biber
1,5 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

 Sos İçin;
1,5 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke


Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
Sıvıyağı  kızdırırıp iyice kuruladığınız patlıcanları iki seferde kızartın. Kızaran patlıcanlarınızı  kağıt havlu serilmiş tabağa çıkartın.(fazla yağının süzülmesi için)
Sivri biberleri patlıcanlar ile aynı büyüklükte doğrayın. Kızgın yağda biraz diriliklerini kaybedene kadar kızartın.
 Domates sos için domateslerinizi rendeleyin ,yaklaşık 1,5 su bardağı rendelenmiş domates yeterlidir.Ben yaz ayarından rendeleyip biraz kaynatıp kavanozladığım domates püresini kullanıyorum.
1 kaşık sıvıyağa rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Ardından şeker, tuz ve sirkeyi ilave edip domatesin suyu hafif gidene kadar sosu pişirin.
 Sosu ister kızaran patlıcan ve biberlerle harmanlayın, isterseniz üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.
 

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Kıymalı Kol Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kg Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 2 Adet Patates 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 5 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta 
Harcı İçin- 1 Kase Su 
- Kararında TereyağıÜzeri İçin- 1 Adet Yumurta Sarısı 
HazırlanışıSoğanları yemeklik doğrayıp yağı bi tavaya alıp kavuralım.Ardından kıymayı ekleyelim kıyma kavrulunca kabuğunu soyup rendelediğimiz iki patatesi kıymaya ekleyelim karıştırıp altını kapatalım. Soğuyan kıymamıza bir yumurtayı kıralım.Tuzunu baharatını ekleyelim. Yufkamızı tezgaha serip arasına yağ su harcımızdan sürüp yarım daire olacak şekilde ikiye katlayalım harçtan bi kaşık daha gezdirip geniş tarafına kıymalı iç harcımızdan koyup rulo yapalım. Tepside \"M\" şeklini alacak şekilde dizelim.tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Fırından çıkınca \"M\" nin ortasından kesip servis tabaklarına alalım

Tereyağlı Katmer


           Mutlu haftalar Sevgili dostlar...
Pazartesi sabahında sizlerle mis gibi katmerlerle merhaba diyorum. Katmeri ilk kez yaptım. Kayınvalidemden aldığım tarife göre içine süt ve sıvıyağ katılmıyordu fakat ben dayanamadım çok az sıvıyağ ve az biraz süt ekledim. Daha dirençli daha inatçı bir hamur oldu fakat bir o kadar da lezzetli idi.
Katmerleri aslında haşhaşlı yapmayı da seviyorum. Evde haşhaşım bittiği için, dışarı çıkmak da zor geldi bu ağır ve hantal halimle, tereyağlı yaptım. Tereyağlı tadıyla takdire şayandı o kadar diyorum.
Katmer yapmayı gözünüzde büyütüyorsanız, aslında tek iş hamurun mayalanması, ondan öte bir zorluğu yok. E ben bile yaptıysam, daha ne olsun. Bizim evin zor beğenen ahalisi ve bir küçük misafirimiz vardı hepsi de çok severek tükettiler. Sıra sizde. Buyurun tarife...



Katmer için Malzemeler:

  • 5 su bardağı un
  • 1/2 paket yaşmaya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt (büyük)
  • 1 çay bardağı su (büyük)
  • İçine Sürmek için: 100 gram tereyağ ve 1 küçük çay bardağı sıvıyağ




























  Yapılışı:
  1. Sütün içine yaşmayayı ve şekeri katıp eritiyoruz.
  2. Un ekleyip, tuz,sıvıyağ,su katıp yoğuruyoruz.
  3. İki katı büyüklüğünde kabarıncaya kadar mayalandırıyoruz.
  4. 1 küçük çay bardağı ve 100 gram tereyağını birlikte tavada eritiyoruz. Soğutuyoruz.
  5. Hamuru 7 bezeye ayırıyoruz. Resim 4 'deki gibi açıyoruz ve 2 kaşık katar tereyağlı karışımdan katıyoruz.Kenarından başlayarak rulo halinde kapatıyoruz.
  6. Yuvarlatıp şekil 6'daki şekli veriyoruz. Temiz bir bezin üzerinde oda sıcaklığında 2 saat mayalandırıyoruz. (Bu esnada aceleniz varsa fırınınızın mayalandırma kısmını kullanabilirsiniz.)
  7. Her bir parçayı, yuvarlatarak açıyoruz.
  8. Hafifçe tereyağlı karışımdan dökülmüş teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Gerektikçe yağ eklemeyi unutmayın.Afiyet olsun...
Bugün yine bir hediye çekilişi paylaşmak istiyorum. Şimdiye kadar hiç böyle çekilişlerde hediye kazanamamış hatta amorti bile tutturamamış biri olarak inatla şansımın üzerine gitmeye karar verdim. Buna istinaden yine son anda gördüğüm İncir Çekirdeği 'nin hediye katılıyorum. Pembe sever biriyseniz bu şal ve bilekliği kullanmak isteyebilirsiniz. Çanta konusunda şüphelerim olsa da bende iki kız evlat var ne olcak sanki :)


29 Eylül 2013 Pazar

Şakadan okula gitmek!

Oğlumun ilk vesikalık fotoğrafı...
 
Ben çocuğunu annesine bırakabilen şanslı azınlıktan biri olarak bu sene de kreş düşünmüyorum. Ama değişik faaliyetlerle sosyalleşmesini sağlayacak ve yaşına uygun gelişimini destekleyecek etkinliklere tabii ki devam edeceğiz. Bu sene ki planımız jimnastik, yaratıcı drama, el becerilerini de geliştirmeye yönelik faaliyetleri olan bir oyun grubu olmak üzere üç ayrı alanda kursa yazdırmayı planlıyoruz.
Ayrıca hafta sonları Atlı Spor Kulübü'ne devam... 
 
Şimdi gelelim asıl konumuza "okula şakadan nasıl gidilir?"
Geçen hafta ananesi ile kurslar hakkında bilgi almak için gidiyorlar. Benim yaramaz bir heyecanlı ki anlatamam. Öğretmeni ile tanışıyor. Kayıt olmak için gerekli belgeleri öğreniyorlar. Akşam bana anlatıyor, fotoğraf çektirmesi gerekiyormuş. Öğretmenim bunu dedi, öğretmenim şunu dedi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde paşa oğlumla sohbet ederken okul ile ilgili sorular sormaya başladı. Buraya kadar her şey normal.
En sonunda can alıcı soru geliyor.
Soru: Anneciğim, ben okula gidince bana cep telefonu alacak mısın?
Cevap: Hayır, anneciğim.
Soru: Anneciğim, o zaman ben okula şakacıktan gitsem olur mu?
 
Ben de bu soru karşısında onu yedim.
Çok tatlıydı ;) 
 
Şimdi kara kara düşünüyorum.
Ben Kuzey'e ne zaman cep telefonu alacağım?
ya da
almak zorunda kalacağım...


Köfte



Arkadaşım Pevin'in babasından köfte tarifi. Deneyin pişman olmazsınız. Ben bu tarifi öğrendiğimden beri köftelerimi, kendim yapıyorum. Daha önceden kendi yaptığım köfteler sağılırdı, ızgaraya yapışırdı. Bu köfte tarifi dışarıda yediğimiz köftelerin tarifidir. İnegöl köftesi tarifi değildir :)

Malzemeler :
1 kilo kıyma, 1 orta boy soğan, 1 kahve fincanı galete unu, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz ve karabiber
Başka baharat yok.

Yapılışı:
Soğanları rendenin ince kısmı ile rendeleyip suyunu sıkıp atacaksınız. Soğanları ve diğer malzemeleri birlikte iyice yoğuracaksınız. Yaklaşık 30 dk. dinlenecek. Sonra istediğiniz boyda yuvarlayıp ister ızgarada ister tavada pişirebilirsiniz.

Buradan et terbiyeleme tarifine ulaşabilirsiniz.

Ev Yapımı Çokokrem - Nutella - Sürülebilir Çikolata








Bir markanın ürünün adının önüne geçmesi onun ne kadar güçlü bir marka olduğunu gösterir ve de ne kadar beğenildiğini. Mesela 10 yıl öncesine kadar sürülebilir çikolatanın adı çokokremdi, yavaş yavaş chokella sonra da nutella oluverdi. Öyle ki nutellasız kahvaltı sofraları yok, nutella kadının ve erkeğin stresli zamanlarında tatlı krizlerinde kaşık kaşık dalabileceği bir kurtarıcı.. Şİmdi

Ev Yapımı Çokokrem - Nutella - Sürülebilir Çikolata








Bir markanın ürünün adının önüne geçmesi onun ne kadar güçlü bir marka olduğunu gösterir ve de ne kadar beğenildiğini. Mesela 10 yıl öncesine kadar sürülebilir çikolatanın adı çokokremdi, yavaş yavaş chokella sonra da nutella oluverdi. Öyle ki nutellasız kahvaltı sofraları yok, nutella kadının ve erkeğin stresli zamanlarında tatlı krizlerinde kaşık kaşık dalabileceği bir kurtarıcı.. Şİmdi

Makarnalı Börek Tarifi

Makarnalı Börek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Paket Makarna 
- Yarım Demet Maydanoz 
- Yarım Kg Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 3 Adet Yufka 
Harcı İçin- Yarım Su bardağı Eritilmiş Yağ 
- 3 Su bardağı Süt 
- 3 Adet Yumurta 
- Yarım Su bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıMakarnayı tuzlu suyla haşlayıp süzüp yapışmaması için soğuk sudan geçirelim. Derin bir kapta sıvıyağ,tereyağ,yumurta ve sütü karıştırıp karışımın yarısını ayıralım.Kalan yarısına makarnayı,beyaz peyniri,maydanozu ekleyip karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine yufkamızın ilkini kenarları dışarları taşacak şekilde serelim. Ayırdığımız karışımdan yufkaya fırça yardımıyla iki yemek kaşığı kadar sürelim. İkinci yufkayı serip yine harçtan iki kaşık kadar sürelim.Makarnalı içimizi döşeyelim.Son yufkayı üstüne kapatıp , kenarlardan sarkan uçları üzerine toparlayalım.Kalan son harcı üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim

Fırında Domates Salatası Tarifi

Fırında Domates Salatası Tarifi

Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 2
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 8 dk
Malzemeler- 2 Adet Domates 
- 1 Çay kaşığı Kekik 
- 100 Gr Rendelenmiş Dil Peyniri 
- 2 Diş Sarımsak 
Süsü İçin- 1 Tutam Maydanoz 
HazırlanışıTepsimize fırın kâğıdı serelim. Domatesleri ortadan ikiye bölüp içlerini boşaltalım. Tepside düz durmaları için altlarından ince bir dilim keselim. Dil peyniri, sarımsak ve kekiği karıştıralım. Domateslerin içlerine doldurup peynir eriyip üstü hafif kızarana dek fırında pişirelim. Maydanoz ile süsleyip servis yapalım.

28 Eylül 2013 Cumartesi

Kuru Domatesli Makarna Salatası Tarifi

Kuru Domatesli Makarna Salatası Tarifi

Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Dünya Mutfağı
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 10 Adet Domates Kurusu 
- 2 Adet Kırmızı Soğan 
- Yarım Paket Makarna 
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Fesleğen, Karabiber, Kezene Tohumu, TuzSosu İçin- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 4 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 1 Diş Sarımsak 
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıGün kurusu ( kuru ) domatesleri 3-4 dk yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Bir kevgire döküp süzdükten sonra doğrayalım. Kırmızı soğanları dilimledikten sonra bir fırça yardımıyla her iki tarafına zeytinyağı sürüp tuz, karabiber ekelim. Bir tepsiye koyup hem altı hem de üstü kızaracak şekilde ızgarada 7-8 dk pişirelim. Makarnayı, suya tuz ilave ederek dişe dokunur yumuşaklıkta haşlayalım ve kevgire boşaltıp suyunu süzelim. Limon suyu, kabuğu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsağı bir kâsede karıştıralım. Sıcak makarnaya, domates, soğan, rezene tohumu, fesleğen yapraklarını ilave edip karıştırarak birkaç dakika soğumasını bekleyelim. Hazırladığımız sosu, salatamızın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapalım.

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 4 Adet Çarliston Biber 
- 2 Adet Domates 
- 250 Gr Kaşar Peyniri 
- 200 Gr Pastırma 
- 4 Adet Yufka 
- Kararında Sıvı Yağ, SuÜzeri İçin- 1 Adet Yumurta Sarısı 
HazırlanışıYufkaları dörde kesiyoruz.yağ ve su karışımı ile ıslıyoruz.Her bir parçaya Bir kaç parça pastırma bir dilim kaşar domates ve biberden kararınca koyup enli ve büyük sarıyoruz.Sarma işlemi bitince yağlanmış tepsiye diziyoruz .200 derecede yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.Afiyet olsun.

27 Eylül 2013 Cuma

Frambuazlı irmik tatlısı




















 GEREKLİ OLANLAR
 6 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 kase frambuaz reçeli
HAIRLANIŞI:
Tencereye sütü irmiği şekeri ve margarini koyup ocağa alıp karıştıralım kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dk daha kaynatıp ocaktan  indirelim valinlyayı ekleyip karıştıralım ve kalıbimiza boşaltıp en az 2-3 saat dolapta bekletelim kalıptan çıkarıp frambuaz reçeliyle süsleyelim




Hellim Peynirli Salata Tarifi

Hellim Peynirli Salata Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 10 dk
Malzemeler- 4 Adet Çeri Domates 
- 1 Adet Domates 
- 1 Paket Hellim Peyniri 
- 1 Adet Kırmızı Biber 
- 8 Adet Marul Yaprağı 
- 1 Adet Salatalık 
Sosu İçin- 1 Diş Sarımsak 
- 3 Çorba Kaşığı Sirke 
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Kekik, TuzHazırlanışıPeyniri yıkadıktan sonra kurulayıp dilimleyelim. Teflon tavaya koyup her iki tarafını da nar gibi kızartalım. Peynir, kızarmadan önce bir süre su salar fakat ilerleyen dakikalarda suyunu çekip kızararak altın rengini alır. Marul yapraklarını doğrayıp salata kabımıza koyalım. Domatesleri, salatalık ve kırmızı biberleri dilimleyip peynirlerle birlikte dekoratif şekilde salata kâsemize yerleştirelim. Zeytinyağı, sirke, tuz, kekik ve sarımsağı blendere koyup çekelim. Salatamızın üzerine sosunu döktükten sonra servis yapalım.

Emsan ile Meksika Yemekleri Etkinliği Talihlileri Belli Oldu





Herkese merhaba;


Yaklaşık bir haftadır duyurusunu yaptığım Emsan önderliğindeki Meksika yemekleri etkinliği talihlileri belli oldu :)


Bu sefer katılamayanlarla bir sonraki etkinlikte tanışmak için sabırsızlanıyorum.

İşte isimler;

Eda Yalçın

Ebru Baykal

Birsen Dumantepe

Komançi


Sevgilerimle :)

Not: Bu 4 isim telefon numaralarını bana aylindurmaz@gmail.com adresinden ulaştırabilir.

Sebzeli Börek Tarifi

Sebzeli Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 2 Adet Havuç 
- Yarım Kg Ispanak 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Yemek kaşığı Margarin 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 2 Su bardağı Yoğurt 
- 3 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıIspanakları ayıklayıp bol suyla yıkayın ve iri iri doğrayın. Havuçları temizleyip patatesleri soyun ve ayrı ayrı rendeleyin. Patatese tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tavada margarini eritin, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın. Yufkalardan birini düz bir zemin üzerine yayın. Bir fırça yardımı ile üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Ispanak yapraklarını üzerine döşeyip ikinci yufkayı serin ve yoğurtlu karışımdan sürün. Rendelenmiş havucu yayıp son yufkayı üzerine serin ve kalan yoğurtlu karışımı sürün. Kavrulmuş soğan ve rendelenmiş patatesleri üzerine döşeyin. Hazırladığınız böreği rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

26 Eylül 2013 Perşembe

Karışık Meyve Püreli Puding ve Bloklardan Hediye Çekilişleri


                       Bir pazar gününde, kızlar koşarak mutfağa yanıma geldiler. "_Anne, puding oldu mu?" dediler. Benden oldu onayını alınca da henüz dolaba bile kaldırmadığım pudingleri masanın üzerinde görüp, ellerine birer kaşık alıp daldılar birine. Abartmıyorum, ikisi birlikte, muhteşem olmuş, şahane olmuş, en güzel şeyleri onların anneleri yaparmış gibi bir sürü iltifatlar ettiler tabi bir taraftan da bir kase pudingi birlikte hüplettiler :)
                       Sütlü tatlıları çok seviyorlar. Bir de meyve sevgileri eklenince buna, karşı konulmaz oluyor. Şeftali, elma ve erik kullandım meyve püresi için. Üçünün birden aroması denemeye değer gerçekten. Hafif mayhoş olmasını isterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz. Her şekilde iyi gidecektir. Kalın sağlıcakla...


Orta boy 6 kup için:

Malzemeler:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 türkkahvesi fincanı şeker
  • 1 türkkahvesi fincanı un
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurtanın sarısı
  • şekerli vanilin
Üzeri için:

  • 2 adet şeftali
  • 1 adet elma
  • 2 adet mürdüm eriği
  • 1/2 türkkahvesi fincanı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 türkkahvesi fincanı su
Yapılışı:
  1. Süt, şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye koyup iyice çırpın. Sonra ocağa alıp, sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan alınca içine vanilini ilave edip bir daha çırpın. Eşit miktarda kaselere ayırın.
  3. Şeftali, elma ve eriğin kabuklarını soyup, blendıra yerleştirin. İçine şekeri de katıp püre haline getirin.
  4. Hazırladığınız püreye nişasta ve su katıp, kaynatın. Göz göz olup kaynayıncaya kadar karıştırın ve bu şekilde de biraz kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Püre soğuyunca, pudinglerin üzerine eşit miktarda yayın. (Biraz artabilir)
  6. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Afiyet olsun...

Öncelikle ilk hediye vermek isteyen arkadaşımız Değmesin Yağlı Boya. Bugüne kadar pek çok bloğa header yapmış olan arkadaşımız 10 kişiye daha header yapmaya talip.Umarım biri ben olurum ...
Değmesin yağlı boya 10 kişiye header(anasayfada bulunan geniş resim)hediye ediyor 10 kişiden biri olmak için buraya tıklayın:Mutluluğum Seninle Artsın-Şartsız 10 header Hediye!
                               

İkinci çekiliş Mutfak Dili arkadaşımdan 6. yılına özel . Yukarıda resimde görülen cicileri hediye etmek istiyor. Siz de hediye çekilişine katılmak isterseniz, Mutfak Dili 'ni ziyaret edin. 

Üçüncü çekiliş ise Aylin ' den. Yukardaki arabalı cicileri gönderiyor.  Katılmak isteyenler buradan daha fazla bilgi alabilirler. 

Humus Salatası Tarifi

Humus Salatası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Dünya Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 2 dk
Malzemeler- 400 Gr Haşlanmış Nohut 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber 
- 1 Adet Limonun Suyu 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Çay kaşığı Sumak 
- 3 Çorba Kaşığı Tahin 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında TuzSüsü İçin- 1 Tatlı kaşığı Susam 
- 2 Çay kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıNohutları yıkayıp süzdükten sonra sarımsak ve tuzu ilave ederek blenderde çekerek püre haline getirelim. Tahin, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyelim. Kırmızı biber, kimyon ve sumağı ilave ettikten sonra karıştırıp servis kâsemize koyalım. Susamları bir teflon tavada kavuralım. 2 çay kaşığı zeytinyağını humusun üzerinde gezdirdikten sonra susamları serpiştirerek servis yapalım.