31 Aralık 2013 Salı

Kahveli Kurabiye


Yılın son gününe geldik... Bitti mi telaşınız? Bütün o koşturmaları bir kenara bırakıp, hızla akan zamandan bir gün, birkaç saat çalmaya hazır mısınız? Düşünme fırsatınız oldu mu son bir yılda neler kazandım, neler öğrendim, hayata ve kendime neler kattım diye? Eksik bulduklarınızı biraz daha tamamlamaya karar verdiniz mi önümüzdeki yılda? Ve "ne olursa olsun kendime daha çok zaman ayıracağım" diye karar aldınız mı bir kez daha?

Aldığımız kararları içselleştiremediğimiz, onlara yüreğimizle inanamadığımız sürece, yapılacaklar listemizde üstünü bir türlü çizemediğimiz maddeler gibi öylece boynu bükük kalacaklar halbuki... Sigarayı bırakacağım kararı alırsınız mantığınızla, ama kalbiniz istemediği sürece mantığınıza söz geçiremezsiniz. Spora başlama kararı alırsınız, bedeniniz hareket etmeyi yan gelip yatmak kadar sevmediği sürece öyle bir hayat tarzına geçemezsiniz. Hep sevmekle ilgili bütün kararların uygulanabilirliği, yani yürekle... Mantığınız (ve iradeniz) ne söylerse söylesin, kalbiniz "evet, haklı!" diye onaylamadığı sürece o kararları her sene tekrar tekrar almaya devam edersiniz...

Dilerim bu yıl farklı olsun, hepimiz için.
Yılın son tarifinin kurabiye olmasını seviyorum. Aslında birkaç gün öncesinden yayınlayabilmek istemiştim, belki hediye edeceğiniz kurabiyeler arasına eklersiniz diye ama kısmet olmadı. Olsun, belki yılın ilk günü geç vakit gözlerinizi açtıktan sonra, şöyle kahvenizin yanında atıştıracak bir şeyler olsun istersiniz. Sessizlikte, sabah saatlerinde mutfağa girmek terapi gibidir. Yılın ilk günü kendinize gelmek için uzmanlar pek çok farklı şey öneriyorsa da ben mutfağa girmeyi öneriyorum. İster kurabiye yapın, ister benim yapacağım gibi paskalya çöreği veya ekmek... Ama elleriniz hamura girsin. Yeni yıl bereketiyle, ağız tadıyla gelsin...

Malzemeler:
(yaklaşık 20 adet)

- 100 gr toz şeker (yarısı hamur için, yarısı üzerine)
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 180 gr un
- 60 gr ceviz
- 2 çay kaşığı granül kahve (neskafe)
- 1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı:

1. Cevizi mutfak robotunda çekerek toz haline getirin.

2. Toz şekerin yarısını tereyağı ile birlikte tahta kaşıkla ezerek iyice karıştırın (mikser kullanmayın).

3. Unu eleyerek ilave edin. Yumurta sarısını ve çektiğiniz cevizi ekleyin. Kahveyi aynı miktar sıcak suda (2 çay kaşığı) eritip hamura karıştırın ve yoğurun. Un ölçüsü tam geliyor ama olur da hamur elinize yapışmaya devam ederse çok az ilave edebilirsiniz.

4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Süre sonunda fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

5. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle beş santimlik çubuk yapın ve hafifçe kıvırıp ay şekli verin.

6. Tepsiye sıraladığınız kurabiyelerin üzerine kalan toz şekeri serpin. Fırında yaklaşık 15 dk pişirin. (Süre fırına göre değişebilir, hafifçe kızardığında alabilirsiniz.)


Tarif içindeki fotoğraflara bakarak bile mutlu olduğum, "Beyaz Fırın'dan Yeni Çıkmış Kurabiyeler" kitabından. Evdeki malzemelerle hemen yapıvermek çok kolay. Oldukça az şekerli, hafif, atıştırmaya bayılacağınız kurabiyeler bunlar, hem de mis gibi kahve kokuyorlar. Kavanoza doldurun, kahvenizin yanında keyifle yiyin.

Yeni yıl yeniliklerle, sevinçlerle, sağlık ve huzurla gelsin...
Herkese mutlu yıllar!

Etli Bamya Tarifi

Etli Bamya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 500 Gr Bamya 
- 3 Adet Domates 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 1 Adet Limon 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Su 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında TuzHazırlanışıBamyayı yıkayıp kurulayın. Daha sonra başlarını koni şeklinde keserek temizleyin. Bir kaba alıp üzerine yarım limonun suyunu gezdirin. Biraz tuz serpin ve kabını sallayarak karıştırın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti ilave edip, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin ve kalan suyu tencereye ilave edin. Etler iyice yumuşayınca bamya ve kalan limon suyunu katın. Tuzunu ayarlayın. Bamya yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.

30 Aralık 2013 Pazartesi

Yılbaşı Mezeleri ve Salataları

Yılbaşında en çok meze ararım bloglarda. Benim bizim yaptıklarımızdan size toplu olarak göstermek istedim. İçinden seçerek hangilerini yapmak isterseniz yaparsınız.

Şimdiden iyi yıllar dilerim



Yoğurtlu mayonezli kırmızı biber



Etimekli patlıcan salatası



Patates mantısı





Kolay haydari



peynirli kırmızı biber dolması



Buğday salatası



Tavuklu arpa şehriye salatası



Brokoli ve karnabahar salatası



Şeker fasulyeden piyaz



Yeşil biber içinde peynir


Karides cızlama



Kremalı mantar çorbalı patlıcan mezesi



Mor ve beyaz lahana salatası



Patates püresinden yılbaşı ağacı



Rus salatası
















 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Börk Gaziantep Tarifi

Börk Gaziantep Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- Yarım Yemek kaşığı Biber Salçası 
- Yarım Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Yemek kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 3 Adet Kuru Kırmızı Biber 
- 1 Yemek kaşığı Kuru Nane 
- 150 Gr Kuru Patlıcan 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Adet Limon 
- 1 Çay bardağı Pirinç 
- 4 Diş Sarımsak 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 250 Gr Yağsız Kuzu Kıyma 
HazırlanışıPatlıcanın yeşil sap kısmına da Börk denir.Patlıcan kurusu ve börkü yıkanıp, kaynar tuzlu suda 5-10 dk. haşlanıp 4-5 kez soğuk sudan geçirilir. Kıymaya yarım fincan su ilave edilerek, suyunu salıp çekinceye kadar sote edilir. Bir yemek kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış soğan eklenip soluncaya kadar kavrulur. İçine sıcak su ve salçalar ilave edilir. Etler hafif pişinceye kadar bir iki taşım kaynatılır. Soğuk suda yıkanan pirinçle birlikte patlıcan eklenir. Soğuk sudan geçirilen domates ve biberler ufaltılıp yeterli tuz ile ilave edilir. Kısık ateşte pirinçler açılınca pişirilir. Limon suyu ve ince kıyılmış sarımsaklar da eklenip su ve tuz oranı kontrol edilir. 10 dk. daha kısık ateşte pişirilir, üzerine ısıtılan yağ, pul biber ve nane eklenip karabiberi ilave edilir.

Bademli Kurabiye

Dört gözle beklenen kurabiye tarifi...
 
Kurabiyeler Filiz Ablamın, geçen hafta sonu Aliye Abla ile birlikte bizi çok güzel ağırladılar.
Birbirinden lezzetli şeyler hazırlamışlar.
O gün bu kurabiyeler de çok beğenildi.
Ben de dahil herkes tarifini isteyince, blogda yayınlamaya karar verdik.
Ben de bu lezzetli kurabiyeyi arşivime eklediğime mutlu oldum.  
Ellerine sağlık Ablacığım...
 
Malzemeler
250 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 avuç tuzsuz badem (çekilmiş)
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
 
Hazırlanışı
Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı çekilmiş badem ve 2 yemek kaşığı unu kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
 
Geriye kalan tüm malzemeyi ve kavrulan malzemeyi kullanarak çok yumuşak olmayan bir hamur yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında diyelim. Bu ölçü ile yaklaşık 30 kurabiye çıkıyor. Tam yuvarlak olmayan oval (yumurta gibi) şekil verebilirsiniz. Kek kalıplarına yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
Not: Badem yerine fındık da konulabilirmiş ;)
Oğlum test etti onayladı.
Afiyet olsun...
 

Ekşili dolma tarifi (K.maraş)

K.maraş yöresine ait ekşili dolma tarifi
MALZEMELER:
500 gr. kabak
500 gr. dolmalık Kırmızı Biber
500 gr. dolmalık Yeşil Biber
500 gr. patlıcan
500 gr. havuç
1 demet maydanoz
5 adet domates
3 adet orta boy soğan
1 kg. orta yağlı kıyma
300 gr. kuyruk yağı
500 gr. pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
2 kaşık sumak ekşisi


Yapılışı:
Önce soğanlar ince ince doğranır. İçine kıyma, kuyruk yağı, doğranmış maydanoz, bir miktar ekşi, tuz, karabiber ve salça karıştırılıp yoğrulur.
Yıkanmış olan pirinç içine katılır, karıştırıp dolmalar doldurulur. Tencereye dizip üzerine tabak yerleştirip, 2 yemekbardağı su konur. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 20-25 dakika pişirilir.

DİĞER KAHRAMANMARAŞ YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN

İmam sarığı pasta tarifi

Malzemeler:
(Kek)
5 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu,vanilya

Kreması:
5 bardak süt
5 kaşık un tepeleme
8 kaşık şeker
Yarım paket margarin veya tereyağ

Çikolatası:
1 paket krema
1 büyük paket bitter çikolata

Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Kek malzemelerini karıştırıp, fırın tepsisini yağlayıp içine malzemeyi koyup 180 derecede pişiriyoruz.Kek hazır olduğunda ,çay bardağıyla kekten küçük yuvarlaklar çıkartıp, kenarda bekletiyoruz.
Muhallebiyi pişirip, en son yağını koyup mikserle çırpıyoruz.

Çikolatasını hazırlarken ,önce kremasını ocağa koyun,içine çikolatasını kırıp çıpma teliyle koyulaşana kadar pişirip kenara alın.
Şimdi hazırlanışına geçelim....
Çay bardağıyla kestiğimiz keklerden 1 tanesini elimize alıyoruz.1 kaşık muhallebiyi üstüne sürüp 2.keki onun üstüne koyuyoruz.Tekerlek gibi olan kekin yanlarını muhallebiye buluyoruz.Sonra yanlarını hindistan cevizine buluyoruz.Servis tabağına alıp üzerilerine 1 yemek kaşığı çikolata koyuyoruz.(çikolata sosta olabilir)Kekler bitene kadar devam ediyoruz...

29 Aralık 2013 Pazar

midye tatlı




GEREKLİ OLANLAR
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2  yemek kaşığı buğday nişastası
3/5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
bir tutam tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
içine: Ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
yarım  limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım. Un, nişasta ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamuru  15 dakika kadar dinlendirelim. , bezelere  ayıralım  
Dinlendirme sonunda 12 bezeyi hafif nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açalım
Aralarına nişasta serperek üstüste koyalım. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar açalım
Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapalım
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açıp 
Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatalım 
Bütün parçalar bitince tepsiye dizip  eritilmiş tereyağını üzerine gezdirelim
200 derece fırında kızartalım
hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ılık tatlımızın üzerine gezdirelim 








Tepsi Kebabı Antakya Tarifi

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 1 Adet Kırmızı Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Kg Yağsız Dana Eti 
- Kararında Karabiber, Tarçın, TuzHazırlanışıSoğanlar küçük küçük doğranır. Kırmızı biberler ise çekirdekleri temizlenerek jülyen doğranır. Soğan ve kırmızı birberlere sarımsak ilave edilir. Başka bir kapta ince ince doğranan maydanoz ve domates karışımına karabiber, yenibahar, tarçın ve tuz ilave edilir. Daha sonra her iki karışım da tepsideki etle karıştırılarak iyice yoğrulur. Yoğrulan et cam tepsiye iyice yerleştirilir, üstü 6’ya bölünmüş domates ve kırmızı biber ile süslenip fırına verilir.

28 Aralık 2013 Cumartesi

tiramisu



GEREKLİ  OLANLAR:

2 paket kedidili
1 çay fincanı sıcak su
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker
krema için malzemeler
4 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket labne
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
üzerine
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı türkkahvesi
HAZIRLANIŞI
Önce kremayı hazırlayalım. Bunun için  tencereye süt  yumurta, un ve şekeri koyup pişirelim , kaynayınca ocaktan alıp. ılıyınca labneyi ekleyip  karıştıralım.
Bir kasede sıcak su ,şeker ve neskafeyi karırştıralım .kedidilini bu karışıma batırıp tepsiye dizelim bir paket alta bir bakette üste gelecek şekilde ayarlayalım araya hazırladığımız kremanın yarısını sürüp diğer yarısınıda üzerine yetecek  şekilde ayarlayalım .son olarakta kremanın üzerine kakao ve türk kahvesi karışımını serpelim.






Ispanaklı Borani Antakya Tarifi

Ispanaklı Borani Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kg Dana Eti 
- 1 Kg Ispanak 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Su bardağı Nohut 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 250 Gr Yoğurt 
Hazırlanışı1 su bardağı nohut haşlanır, soğumaya bırakılır. Ispanaklar yıkanır, orta boy parçalar halinde doğranır. Yağsız dana eti, tencerede kendi suyuyla karıştırılarak suyunu çekmesi sağlanır. Et suyunu çektikten sonra tencereye tepeleme 2 kaşık tereyağı ve daha önce doğranan soğanlar da eklenir. Ardından ıspanaklar ilave edilir. Önceden haşlanan ve soğumaya bırakılan nohut ve nohut suyu, başka bir kapta yarım kilo yoğurt ile iyice karıştırılır. Son olarak her şey tencereye eklenir ve ateşe verilir.

27 Aralık 2013 Cuma

2014 YENİ YIL - YENİ YIL MENÜMÜZ


Herkese sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum. Umarım dilekleriniz gerçekleşir. KOCAMAN SEVGİLER

Bizim bu seneki menümüz aşağıda ki şekilde :
Ana yemek
Tabii ki hindi .               Tıklayın lütfen
İç pilav                         Tıklayın lütfen
Mezeler salatalar
Patates mantısı              Tıklayın lütfen
Mercimek köftesi          Tıklayın lütfen
Rus salatası                   Tıklayın lütfen
Yoğurtlu kırmızı biber    Tıklayın lütfen  Sunumu biraz daha farklı olacak.
Patlıcan salatası             Tıklayın lütfen
Kereviz salatası             Tıklayın lütfen
Ara sıcak olarak börek  Tıklayın lütfen
Tatlı ve pasta
Ve tabii ki işkembe çorbası  Tıklayın lütfen

Daha önceki senelerin yılbaşı menüleri aşağıda

2013 yılı
2012 yılı
2009 yılı

Bunların dışında sofralar başlığından da faydalanabilirsiniz.









Aşir Antakya Tarifi

Aşir Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Düdüklü Tarifleri
Malzemeler- 1 Kg Buğday 
- 1 Kg Dana Eti 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Kararında Biber Salçası, Ceviz, Domates Salçası, Kimyon, Tereyağı, TuzHazırlanışıBir gece önceden ıslatılmış buğdayın üstüne soğan iri iri doğranır. Etler yıkanıp, büyük parçalar halinde düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanmış etler suyuyla birlikte buğdayın içine eklenir ve iyice karıştırılır. Karışıma tuz, kimyon, domates ve biber salçası ilave edilir ve ocakta pişirmeye bırakılır. Yemeğimiz suyunu iyice çekince ocaktan alınıp dövülür. Tüm malzemeler dövülerek birbirine iyice karışması sağlanır. Son olarak servis tabağına alınan Aşir\\\'in üstüne, tereyağında kavrulmuş bütün cevizler eklenir.

Yılbaşında ne pişirsem

Bu yılbaşında dışarıya çıkmayanlar için yemeği evde yemek isteyenler için yılbaşında ne pişirsem:

İç pilav
Malzemeler:
1 orta boy beyaz soğan
4 avuç baldo pirinç
1 dolu avuç çam fıstığı
1 dolu avuç kuş üzümü
150 gr küçük doğranmış kuzu ciğeri
75 gr tereyağ
2 dolu tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam yeni bahar
3 bardak tavuk suyu
1 dolu tutam toz şeker
Dereotu

Pirincinizi üstünü örtecek kadar sıcak su ve 1 dolu tutam tuz ile yarım saat ıslayarak bekletin ve süzdürün. Pilavı yapacağınız tencerede çamfıstıkları tereyağında biraz kavurun, küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin, rengi dönünce ciğeri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyun içinde şişmeye bıraktığınız kuş üzümlerini süzüp, tuz, karabiber, yeni baharı ekleyin. Üstüne tavuk suyunu ekleyin ve şekerini verin, karıştırıp kaynayana kadar tıkırdatın. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika kadar daha pişirin. Pişince tencerenin ağzını açıp pirinçleri kırmadan karıştırın ve kapağı kapatıp 5 dakika daha dinlendirin. Afiyet olsun.  

çerkez tavuğu
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
300 gr ince çekilmiş ceviz içi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Tavuğu haşladıktan sonra çok ince didikleyin. Bayat ekmeği ufalayıp, çekilmiş ceviz içi, havanda dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş soğanı ilave edin. İyice karıştırın. 2-3- bardak tavuk suyunu azar azar ekleyerek hafif bulamaç haline getirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Didiklenmiş tavuk eti ile cevizli içini bir kapta iyice karıştırın. Cevizle birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Kapama tarifi

Uşak'ın yöresel tatlarından Kapama tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 kg. orta yağlı kuzu kaburga
3 su bardağı bulgur
1 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Düdüklü tencere ya da normal bir tencereye kuzu kaburgaları aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Etlerin üzerine biraz tuz ilave edilir. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edilir. En üste yıkanıp süzülmüş bulgur yayılır. Çok az tuz eklenir. Bulgurların etin altına geçmemesi gerekir. 2,5 -3 saat kısık ateşte pişirilir. Kapama servis tabağına ters çevirilerek alınır. Servis yapılır. 


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Soğan aşı tarifi

Gaziantep'in yöresel tatlarından Soğan Aşı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Yarım kg kuzu parça et
1/2 kilo  arpacık soğan
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz ve karabiber

Yapılışı :
Arpacık soğanlar temizlenir. 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kavrulur. Diğer tarafta et ve nohut bir tencereye alınıp pişirilir. Yemeğe domates ve biber salçası, tuz ve karabiber eklenir. Kaynadıktan sonra kavrulan soğanlar tencereye ilave edilir. Pişen yemeği ocaktan almadan nar ekşisi ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp servis yapılır.  


Kaynak http://www.kanald.com.tr/mutfagim

26 Aralık 2013 Perşembe

Okul Öncesi Dönem Çocukları İçin Kitap Önerileri


 Hepimiz çocuklarımıza nasıl daha faydalı oluruz derdindeyiz. Hangi etkinliğe götürelim, hangi oyuncağı alalım, ne yesin gibi sorularla her gün defalarca karşılaşıyoruz.
Bunlardan biri de hangi kitabı alalım ve  nasıl okumak daha etkili olur.

Kuzey'i Erken Çocukluk Gelişimi ve Eğitimi Biriminin bir etkinliği için Fakülteye götürdüm.
Bu çalışma "Etkileşimli Kitap Okuma" etkinliği, Kuzey çok keyif aldı.
 Birimde bir araştırma görevlisi arkadaşımızın yürüttüğü bu çalışma için bir çok çocuk kitabını incelemişler. İncelenen ve bu çalışmada kullanılan kitapların uzun bir listesi var.

Bu listenin dışında da çok sayıda değerli kitabın olduğunu da belirtmek gerekir.
Biz bu uzun listeden Kuzey için (yaşına uygun) öncelikli olarak okuyabileceklerimizi seçtik,
kitap alırken size de bir fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.
 
Biz bu etkinlikte "Deniz Ne Kadar Derin?" kitabını okuduk.
Penguen Pipkin'in keyifli bir macerası...
Çok eğlendik.

Etkileşimli kitap okuyabilmek için çok güzel öneriler aldık. Bunları da detaylı olarak yazacağım. Ama bugün ben de kendi kitabımı biraz okumalıyım.

Keyifli okumalar dilerim.

Önemli Not: 36-72 ay çocuklar için ayına uygun bir kitap seçmek ve kitabı önceden okuyarak, çocukla okumadan önce hazırlanmak gerektiğini vurgulamak isterim.
 

 
Deniz Ne Kadar Derin?
Tubitak
Anna Milbourne
 
Sıfır Lokmacıklar Tekme Atmaz
Sıfıraltı Yayıncılık
Yazan Tuğba Ermiş Arat
 
Hastanede
Tubitak
Anne Civardi

 
Doktorda
Tubitak
Anne Civardi
 
 
Diş Hekiminde
Tubitak
Anne Civardi
 
 
Bebekler Nereden Gelir?
Tubitak
Anna Milbourne
 
 
Duyularla Oyun
Çocuk Eli Yayınları
Aylin Doğan Ömür
 
 
Uç uç Böceği Bon Bon
Gün Işığı Yayıncılık
Sedef Örsel
 
 
Yıkanmam
Kök Yayıncılık
Zeynep Bassa

 
Yavru Ahtapot olmak zor
Yapı Kredi Yayınları
Sara Şahinkanat

 
Saçlarım Kesiliyor
Erdem Yayıncılık
Yıldız Çelik Kooiman

Lütfen Dersen
Mandolin Yayıncılık
İmren Tubcil

 
Saçımı Kestirmem
Kök Yayıncılık
Zeynep Bassa