31 Mayıs 2011 Salı

GÜÜÜN 2

Selam  dostlarıma,selam arkadaşlarıma ,selam olsun bloğumu gezen misafirlerime.Canlarım bugünde canım arkadaşım Seda'cığımın gününden harika masasından o muhteşem lezzetlerinden bahsetmek istiyorum. iki hafta önceydi ama günümüz , yayınlamak bu güne nasip oldu. Arkadaşımın tarifleri elime anca ulaştı .Canım neler neler hazırlamış ne de lezzetliydi anlatmakla olmuyor inanın yemek lazım:) .Harika bir gündü bol kahkaha eğlence :)))canım seni seviyorum güzel arkadaşım. Her şey için birde buradan teşekkür ediyorum arkadaşıma .Bu güzel lezzetlerin içinden.Seda'cığımın tatlı becerikli kızı Feyza'mın kurabiyesi ve kolay yufka mantısının tarifini vericem sizlere
                                                                        ENFES   BAKLAVA  
                                                         RULO TAVUK GÖĞSÜ
                                                   ÇITIR PEYNİRLİ  BÖREK
                                              TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE
GEREKLİ OLANLAR:                                    
1 Su bardağı tahin                                    
1 Su bardağı sıvı yağ                                                  
1 Su bardağı ceviz içi                                
1/5 Su bardağı pudra şekeri            
4 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu üzerine 1,2 damla limon
ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta bütün malzemeleri sırayla katıp hamurumuzu yoğuralım
hamurdan cevizden büyük parçalar alıp ,avcumuzda  yuvarlayayıp  fırın tepsimize dizelim öncden ısıttığımız fırınımızda pembeleşene kadar pişirelim.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.


                                               FINDIKLI HAŞHAŞLI MAYALI  POĞAÇA
                                                             KOLAY   YUFKA  MANTISI
GEREKLİ OLANLAR:
3 Adet yufka
500gr yoğurt
2 Diş sarımsak
2Yemek kaşığı mayonez
2 Su bardağı haşlanmış nohut
HAZIRLANIŞI:
yufkaları tek tek serelim ortadan ikiye kesip,daha sonrada dört parmak eninde şeritler kesip incecik sıgara gibi rulolar yapalım bir parmak eninde kesip fırın tepsimize dizelim .Bütün yufkalar bitince önceden ısıttığımız fırınımzda üzerleri nar gibi olana kadar kızartalım.
soğuyunca derin bir kaba sarınısaklı mayonezli yoğurt'u,nohutları ve kızaran yufkaları katıp karıştıralım üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edelim

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Garnitürlü Makarna Salatası

Garnitürlü Makarna Salatası
Malzemeler;Yarım paket boncuk makarna1 kutu garnitür2 su bardağı yoğurt1 su bardağı süzme yoğurtİsteğe bağlı mısır taneleri, kornişon turşu, dere otuİsteğe bağlı 1 diş sarımsak
Yapılışı;Makarnayı haşlayıp süzün ve soğuması için bekletin. Bu arada yoğurtları ve sarımsağı çırpın. Garnitür malzemelerini birbirine karıştırın. Bütün malzemeleri büyük bir kap içerisinde

Garnitürlü Makarna Salatası

Garnitürlü Makarna Salatası
Malzemeler;Yarım paket boncuk makarna1 kutu garnitür2 su bardağı yoğurt1 su bardağı süzme yoğurtİsteğe bağlı mısır taneleri, kornişon turşu, dere otuİsteğe bağlı 1 diş sarımsak
Yapılışı;Makarnayı haşlayıp süzün ve soğuması için bekletin. Bu arada yoğurtları ve sarımsağı çırpın. Garnitür malzemelerini birbirine karıştırın. Bütün malzemeleri büyük bir kap içerisinde

Bezelyeli şehriye pilavı

Malzemeler:

1/2 kg taze bezelye
1 adet soğan
2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
3 bardak tavuk su
Tuz

Yapılışı:

Taze bezelyenin pazarlarımızda gözükmeye başladığı şu günlerde çocuklarımıza harika bir tarif... Taze bezelyeler ayıklandıktan sonra soğanlarla birlikte kavrulur ve tavuk suyunda 20 dakika kadar pişirilir. Tereyağı eritilir ve arpa şehriyeler hafifçe kavrulur. Daha sonra

Bezelyeli şehriye pilavı

Malzemeler:

1/2 kg taze bezelye
1 adet soğan
2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
3 bardak tavuk su
Tuz

Yapılışı:

Taze bezelyenin pazarlarımızda gözükmeye başladığı şu günlerde çocuklarımıza harika bir tarif... Taze bezelyeler ayıklandıktan sonra soğanlarla birlikte kavrulur ve tavuk suyunda 20 dakika kadar pişirilir. Tereyağı eritilir ve arpa şehriyeler hafifçe kavrulur. Daha sonra

Kahvaltı böreği

Malzemeler:

2 adet yufka
1 bardak süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr taze kaşar rendesi
Yarım kangal sucuk

Yapılışı:

Yufkalar küçük parçalara ayrılır. Süt, yumurta ve yağ çırpılarak parçalanmış olan yufkaların üzerine dökülür, iyice karıştırılır. Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılan sütlü yufka karışımının üzerine ufak parçalar halinde doğranmış olan sucuklar ve taze kaşar

Kahvaltı böreği

Malzemeler:

2 adet yufka
1 bardak süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr taze kaşar rendesi
Yarım kangal sucuk

Yapılışı:

Yufkalar küçük parçalara ayrılır. Süt, yumurta ve yağ çırpılarak parçalanmış olan yufkaların üzerine dökülür, iyice karıştırılır. Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılan sütlü yufka karışımının üzerine ufak parçalar halinde doğranmış olan sucuklar ve taze kaşar

Kağıtta tereyağlı tavuk

Malzemeler:

2 adet tavuk göğüs eti
3-4 çorba kaşığı soya sosu
1 adet soğan
2-3 adet domates
2 kaşık tereyağı
Kekik
Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:

Tavuklar ince bir şekilde doğrandıktan sonra soya sosunda bekletilir. Ardından fırın kâğıdı kaplanmış olan bir tepsiye bir kat doğranmış soğan bir kat tavuk dilimleri yerleştirilir. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra dilimlenir ve

Kağıtta tereyağlı tavuk

Malzemeler:

2 adet tavuk göğüs eti
3-4 çorba kaşığı soya sosu
1 adet soğan
2-3 adet domates
2 kaşık tereyağı
Kekik
Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:

Tavuklar ince bir şekilde doğrandıktan sonra soya sosunda bekletilir. Ardından fırın kâğıdı kaplanmış olan bir tepsiye bir kat doğranmış soğan bir kat tavuk dilimleri yerleştirilir. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra dilimlenir ve

Kakaolu kivili tartöletler

Malzemeler:

5-6 adet kivi
Yarım limon
3 bardak süt
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
Yarım bardak şeker
5 kaşık kakao
1 kaşık tereyağı

Tartölet hamuru için

Yarım bardak pudra şekeri
200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı soğuk su
1 tutam tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Hamurumuz 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Bir

Kakaolu kivili tartöletler

Malzemeler:

5-6 adet kivi
Yarım limon
3 bardak süt
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
Yarım bardak şeker
5 kaşık kakao
1 kaşık tereyağı

Tartölet hamuru için

Yarım bardak pudra şekeri
200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı soğuk su
1 tutam tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Hamurumuz 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Bir

Sebzeli Mısır bazlama

Malzemeler:

1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet al biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr taze kaşar rendesi
Bazlama hamuru için
2 bardak mısır unu
1 bardak buğday unu
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
100 gr erimiş tereyağı
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Bazlama hamuru için yaş maya ılık süt ve şeker ile eritilir. Mısır unu ve buğday unu

Sebzeli Mısır bazlama

Malzemeler:

1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet al biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr taze kaşar rendesi
Bazlama hamuru için
2 bardak mısır unu
1 bardak buğday unu
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
100 gr erimiş tereyağı
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Bazlama hamuru için yaş maya ılık süt ve şeker ile eritilir. Mısır unu ve buğday unu

29 Mayıs 2011 Pazar

Karnıyarık

Haftaya en sevdiğim yemekler arasında ilk 5'e kesin giren karnıyarıkla başlayayım dedim:)

Birincisi nedir diye sorarsanız şayet bağıra bağıra zeytinyağlı yaprak dolması derim:))))Onun kalbimdeki yeri değişmez:)))Yaprak dolması candır:)

Karnıyarığın yanına yapılacak olan tane tane bir pirinç pilavı ve hafif sarımsaklı bir cacık da olursa eğerrrr benden mutlusu olamaz sanırım:))))
Hiç hayır demem, diyemem,affetmem yerim yani...ay duygularımı anlatacak başka söz bulamadım:))))))

Yapması kızartma işleminden dolayı bazen gözümüzde büyüyor biliyorum:)))ama yemesi ayrı keyif :))

Aramızda ilk defa karnıyarık yapacaklar varsa eğer, eminim korkacaksınız ne kadar uzun diye:))) hatta vaz bile geçebilirsiniz...Ama sadece aşamalı olduğu için tarif etmesi uzun,yapması gayet pratik:) Elinizi korkak alıştırmayın lütfen:)))Yapın yapın yiyin:)

Buyurun nefisss karnıyarığımızın tarifine:)



6-7 adet orta boy patlıcan


1 adet iri kuru soğan

300 gr. dana kıyma

1 adet domates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

1 tutam tarçın



Kızartmak için,ayçiçek yağı



Süslemek için ,

1 adet domates,2-3 adet çarliston biber

1 su bardağı kadar salçalı su

maydanoz



Yapılışı:



Patlıcanları alaca soyup bıçakla ortalarına birer kesik atın.

Bol tuzlu suya atarak 15 dakika kadar acılığının çıkması için bekletin.

Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kurulayın

Genişçe bir tavada patlıcanları çevirerek kızartın.

Havlu kağıt üzerinde fazla yağlarını süzdürün.



Kıymalı iç harç için,



Soğanları yemeklik doğrayın.

2 yemek kaşığı kadar ayçiçeği yağında kıymayı ilave beraber kavurun.

Sarımsakları rendeleyip,salçayı ve çekirdekleri çıkartılmış domatesi küp küp doğrayıp kıymalı harca ilave edin,tekrar kavurun.

Tuz, karabiber ve bir tutam tarçını ilave edin karıştırıp ocağın altını kapatın.

İsteğe göre bir tutam maydanozu ince ince kıyıp karışıma ilave edin.



Kıymalı harcı dikkatlice orta yerinden kestiğimiz patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates veya biber koyun.

Patlıcanları fırın kabınıza dizip,1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı salça koyup karıştırıp dökün ve pişmeye bırakın.

Pişen karnıyarıklarınızı maydanozlarla süsleyip servise hazır hale getirin



Afiyet Bal Olsun

Zeytinyağlı Enginar (pirinçli)


Önce bloglara yorum yazamadım sonra hesabıma erişemedim ...Blogspot 'un derdinden artık gerçekten çok sıkıldım ben!Enginar tam anne usulü oldu benim için...


Annem genellikle enginarı baklalı yada pirinçli pişirir bense şuradaki yada şuradaki şekliyle...Mevsimini kaçırmadan bol bol enginar yemenizi tavsiye ediyorum hatta evde yememekte direnenler varsa beşamel sos dökün , üzerine kaşar rendeleyip fırına verin ,salata yapın ve mutlaka yedirin:)
Zeytinyağlı Enginar(pirinçli)

5 adet enginar
1 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı pirinç
3+3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
dereotu,taze nane


Çelik tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve küp doğranmış soğanları ilave edelim.Hafif pembeleşince önce ortadan ikiye lestiğimiz sonrada 3 veya 4 e böldüğümüz enginarları ve limon suyunu ilave edip bir iki çevirelim.

Tuz,şeker ve suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirelim.Altını kapatıp 3 yemek kaşığı zeytinyağını enginarların üzerine gezdirelim ve çelik tencerede kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.

Servis zamanı bol taze nane ve dereotuyla süsleyip servise sunalım.

Afiyet Olsun...



Not:Bu zamanda enginarlar çok körpe olduğu için ben genelde çelik tencerede pişiriyorum.Siz süreyi kısaltmak isterseniz düdüklüde 5 dakikada pişirebilirsiniz ama çok taze oldukları için dağılmama garantisi veremem :)



BLOGUM BİR YAŞINDA......



Blogumu sizlerle paylaşalı bir yıl oldu...Gemyeli blogu, tarifli ve tarifsiz günleriyle 1 yaşına bastı...Gemyeli, ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor...


Bu pasta da Mavi demlik blogundan...

Cevizli Pudingli Brownie

Cevizli Pudingli Brownie

Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Ceviz
  • 100 Gr. Bitter Çikolata
  • 125 Gr. Tereyağı
  • 2 Çorba K. Granül Kahve
  • 1 Çorba K. Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Ustasından Un Ölçüsü

Üzeri İçin:

  • 2 Paket Vanilyalı Puding
  • 4 Su B. Süt
  • Çikolata Sos

Yapılışı
Kek için ayrılan çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritirin. Kahveyi 1 çorba kaşığı suda eritip çikolatalı karışıma ekleyin.Ilınınca toz şeker ve vanilayayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin, ununu ve kabartma tozunu ilave edin.

Son olarak da doğranmış cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp pişirin.Pişirme süresi sona erdiğinde bir kenarda soğumaya bırakın. Kreması için pudingi sütle pişirin. Puding soğuduğunda kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.En üstü içinde, çikolatayı, tereyağı ve su ile eritin ve pudingin üzerine dökün.

Karpuz Kurabiyeler..

Karpuz kurabiyeler
karpuz kurabiyeler
karpuz kurabiye
Bu kurabiyeye bir cay kasigi kabartma tozu kattim ama buraya yazmayi unutmusum kusura bakmayin kabartmatozu daha fazla katildiginda kurabiyelerin sekli bozulabiliyor...
Karpuz kurabiyeler;
malzemeler;
1 turk kahve fincani dolusu misir nisastasi,
2 su bardagi un
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
100 gr tereyagi

2 cay kasigi kabartma tozu
damla cikolata..
gida boyasi yesil ve kirmizi
1 cay bardagi kadar ince cekilmis yesil baklavalik antep fistigi,
kirmizi renkte framboazli meyve sosunun tozu robotta cekilip iyice inceltilir..(ben turk marketinden aldim)
renk malzemeleri haric hamur yapilir hamur yumusakken 2 ye ayrilir ama hamurun 3/4 une kirmizi gida boyasi ve framboazzli meyve sosu katilir. kalan diger kisima yesil boya ve antep fistigi katilir guzelce yeeogrulur eger kivami civiksa az daha un ilave edilir. tezgahin uzerine strec folio serilip uzerinde yesil hamur uzun sekilde acilir ve kirmizi hamurda uzun bir rulo yapilip yesil hamurun uzerine yerlestirilip alttaki strec yardimi ile rulo yapilip yesil hamur kirmizinin uzerini guzelce kapatinca sarilan foli ile buzdolabina birakilip 30-40 dakika bekletilir..
Daha sonra alinip ince dilimler seklinde kesilir mesela yarim cm kadar daha sonrada enlemesine ortadan ikiye kesilip tepsiye yerlestirilir damla cikolata ile cekirdek yapilir 180 c.de kurabiyelerin rengi bozulmayacak ama pisecek sekilde 20 dk kadar pisirilir.

28 Mayıs 2011 Cumartesi

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI


GEREKLİ OLANLAR:

  • 1 Paket  tavuk göğsü veya baget
  • 1 kase yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz,kara biber kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
  •  Öce tavuk etlerimizi temizce yıkayıp ,tencereye koyalım etlerin üzerini dört parmak geçene kadar su ve tuz koyup haşlayalım.
  • bir kase yoğurdun içine unu, ezilmiş sarımsağı koyup iyice çırpalım.
  • haşlanan etleri bir kaba alıp minik minik elimizle didelim
  • çorbamızı yapacağımız tencereye haşlama suyunu koyalım ,parçaladığımız etleri de ekleyelim bir taşım kaynatalım 
  • kaynayınca ,yoğurt terbiyemizi boşaltıp tekrar kaynayana kadar sürekli karıştıralım.5dk pişirip ocağı kapatalım
  • yağ tavamıza iki kaşık yağı koyup eritelim ,baharatlarıda katıp çorbamızın üzerine gezdirelim

27 Mayıs 2011 Cuma

Pudinkli Kadayif tatlisi

Pudinkli kadayif tatlisi
Pudinkli Kadayif tatlisi

Pudinkli kadayif tatlisi
Malzemeler 500 gr tel kadayif
200 gr tereyagi
2 su bardagi ceviz ici(arzuya bagli olarak azaltilabilir...)
6 corba kasigi seker
Pudink icin:
1 ,5 litre sut
8 corba kasigi seker
4 corba kasigi tepeleme misir nisastasi
3 corba kasigi tepeleme un
2 poset toz kremsanti
70 gr tereyagi
Yapilisi: kadayif bir tepsiye serilip 200 derecelik firina verilir kavrulmasi saglanir, tepsideki kadayif alt ust edilir...Kizardiktan sonra firindan alinir buyuk bir tencereye 200 gr tereyagi konup eritilir kadayif tepside once catalla ezilip tencereye alinir yavas yavas kavrulurken seker ve ceviz ici ilave edilip kavrulmaya devam edilir...alt atesi kisik olmali ki yanmasin..karistirarak guzelce kavrulur tencere dibine tutmaya basladiginda ocaktan indirilip yarisi kullanacagimiz tepsinin tabanina serilir ve duzeltilir...
pudink hazirlanir sut ve seker,nisasta,un ilave edilip karistirarak koyulasip,kaynayincaya kadar pisirilir ocaktan alairken tereyagi ilave edilip eriyene kadar karistirilir,daha sonra mikserle cirpilmaya baslanir 5 dakika sonra toz kremsantiler ilave edilip mikserle 10 dakika cirpilir tepsiye serilen kadayifin uzerine pudink yayilir uzerine kalan kadayif serilip duzeltilir soguyunca buzdolabinda bekletilir
AFIYET OLSUN!!!!
Not bu tarif 500 gr kadayifla yapildigi zaman buyuk yuvarlak bir tepsi 40cm capinda veya 2 adet borcam kucuk tepsi tatli elde edilebilir..
Ayrica pudink olcusunu 1,5 olcu olarak kullandim asil olcusu
1 litre sut
3 corba kasigi misir nisastasi(tepeleme)
2 corba kasigi un
5 corba kasigi seker
1 adet toz kremsanti.

Kuzu Etli Baklalı Enginar


Genellikle zeytinyağlı yaparım. Bu kez etli pişirmeye karar verdim. Enginarın bütün yemekleri çok lezzetli oluyor. Bakla yerine bezelye ve havuç kullanarak yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 6 adet enginar,
  • 250 gr kuş başı kuzu eti,
  • Yarım kg kadar taze iç bakla,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 adet soğan,
  • Yarım limon suyu,
  • Dereotu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Enginarların kararmaması için limonlu su hazırlanır. Bir kabın içine enginarları alacak kadar su koyulur. İçine 1 limon suyu sıkılır. Enginarların sapları dibinden kesilir. Dışındaki yaprakları taze yeri ortaya çıkıncaya kadar tek tek koparılır. Sonra bıçak ile  kalan sert kısımları fazla derine inmeden soyulur. (sadece beyaz kısımları kalacak.) Tüylü kısımları kaşık yardımı ile kazınarak alınır. Hazırladığınız limonlu suya atılır.
  2. Baklalar da ayıklandıktan sonra limonlu suyun içinde bekletilir.
  3. Zeytin yağında, doğranmış soğan ve yıkanmış kuzu eti, et suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  4. Bakla, dere otu, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. Enginarlar bütün olarak çukur kısımları alta gelecek şekilde dizilir. Yarım limon suyu ile 1,5 bardak sıcak su ilave edilir,  kısık ateşte 25 dakika kadar pişirilir.
  5. Enginarlar servis tabağına  alınır, çukur yerlerine  baklalı et karışımından konulur, dere otu serpilerek sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Mantarlı kuzu incik

Malzemeler:

1kg kemikli kuzu incik
2 adet havuç
300 gr mantar
1 adet soğan
1 kaşık un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanlar piyazlık doğranır, havuçlar iri parçalar halinde kesilir ve inciklerle birlikte sıvı yağda 10 dakika kadar çevrilir. Bir bardak su ilavesi ile tenceremizin kapağı kapatılarak

Mantarlı kuzu incik

Malzemeler:

1kg kemikli kuzu incik
2 adet havuç
300 gr mantar
1 adet soğan
1 kaşık un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanlar piyazlık doğranır, havuçlar iri parçalar halinde kesilir ve inciklerle birlikte sıvı yağda 10 dakika kadar çevrilir. Bir bardak su ilavesi ile tenceremizin kapağı kapatılarak

Enginarın Dondurularak Saklanması

Enginarın bol bulunduğu şu günlerde alıp dondurucuya konulmasının tam zamanıdır.
Enginarları aşağıda verdiğim her iki yönteme göre hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz...
1- Enginarlar temizlenip limonlu suda beklettikten sonra, birer öğünlük partiler halinde, enginarlar iç içe gelecek şekilde buzdolabı poşetine konulur. Havası alınarak (vakumlanarak) dondurucuya yerleştirilir.
2- Enginarlar aynı şekilde temizlendikten sonra, tuzlu ve limonlu suda 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan enginarlar haşlama suyundan çıkar çıkmaz buzlu suya daldırılır çıkarılır. Süzüp kurutulduktan sonra buzdolabı poşetine konulur, havası alınır ve dondurucuya kaldırılır.

Çikolata dolgulu mini kekler

MALZEMELER:

2 paket bitter çikolata
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Şekerle yumurtalar çırpılır, diğer malzemeler çikolata hariç teker teker ilave edilerek kek karışımı hazırlanır. Yağlanmış küçük kek kalıplarının içlerine hazırlanan karışımdan koyulur. Ortalarına birer parça

Çikolata dolgulu mini kekler

MALZEMELER:

2 paket bitter çikolata
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Şekerle yumurtalar çırpılır, diğer malzemeler çikolata hariç teker teker ilave edilerek kek karışımı hazırlanır. Yağlanmış küçük kek kalıplarının içlerine hazırlanan karışımdan koyulur. Ortalarına birer parça

KURU MEYVELİ ÇITIR TART

Malzemeler:

10 adet kuru kayısı
10 adet kuru erik
100 gr kuru üzüm
2 dilim ananas
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık un
1,5 bardak süt
1 kaşık tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı pudra şekeri
5-6 adet milföy hamuru

Yapılışı:

Milföy hamurları bir merdane yardımı ile açılır ve kelepçeli bir kek kalıbına kenarları yükseltilerek üst üste yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180

KURU MEYVELİ ÇITIR TART

Malzemeler:

10 adet kuru kayısı
10 adet kuru erik
100 gr kuru üzüm
2 dilim ananas
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık un
1,5 bardak süt
1 kaşık tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı pudra şekeri
5-6 adet milföy hamuru

Yapılışı:

Milföy hamurları bir merdane yardımı ile açılır ve kelepçeli bir kek kalıbına kenarları yükseltilerek üst üste yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180

Nutella ile Lezzetli Kahvaltı Tarifleri

Çarşamba günü Pelin Özbay'ın kıymetli daveti ile MSA'da düzenlenen "Nutella ile Lezzetli Kahvaltı Tarifleri"  etkinliğine katıldım.


Mailin geldiği günden beri çarşamba olsa bir an önce diye sabırsızlıkla bekledim....Konu Nutella  olunca akan sular durur bizim evde...Pek öyle ekmek üstü yemeyiz biz...tarafımızdan itinayla kaşıklanır genelde :))

Emre'm "ekmekli istemiyorum anneeee... ben boş Nutella seviyorummmm" der mesela:))) Baba oğul arasında nutella kavgası çıkmışlığı da vardır hatta:)))



Ah Nutella  ahhh ne güzel şeysin sen öyle:))))Ailecek hayranınız:))) Cep boyun olsun istiyoruz:))))Akışkan kıvamının hastasıyızzzz:)))



Sevgili ortağım Yaseminciğimle Birbirinden nefis lezzetler hazırladık. Uzun zamandır bu kadar çok eğlenmemiştim bunu da belirteyim,Kıkır kıkır kıkırdadık ortağımla:) Acayip keyifli çalıştık.

Sağım solum da sevdiklerimle doluydu zaten...vakit nasıl geçti hiç anlamadım...

MSA' da yapılan etkinlikleri kesinlikle tadı bir başka güzel oluyor.Her defasında pozitif enerjimle mutlu mutlu ayrılıyorum oradan...


Neler yaptınız diye sorarsanız eğer....Nutella'lı Pita Ekmeği,Nutella'lı poğaça ve Nutella'lı açma yaptık:)

Ayyy hangi birini anlatsam ki Nutella başlı başına müthiş bir lezzet malum...kendimizden geçe geçe yedik valla...Herkesin surat ifadesi aynıydı diyebilirim. 

Sağım ,solum, önüm, arkam mutlu mutlu yüzlerle doluydu:))))


Çok keyifli ve çooook tatlı bir organizasyon oldu...


Kıymetli davetleri için Pelin Hanım'a, Nutella'nın Grup Marka Müdürü Emre Bey'e,Kıymetli Şefimiz Erdal Yaman'a ve MSA 'ya sonsuz teşekkürler ederim.



Not: Resimler için de sevgili ortağım Yasemin'e ve Aylinim'e teşekkürü bir borç bilirim:)))))

Herkese NUTELLA tadında mutlu mutlu hafta sonları dilerim.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


Kaşarlı kıtır poğaça

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
Tuz
200 gr kaşar peynir rendesi
2 kaşık süzme yoğurt

Yapılışı:

Un, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, karbonat ve tuz karıştırılarak yoğrulur. Elde edilen hamur bezelere ayrılarak üst üste koyulur ve tekrar açılır. Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesilir. Kaşar peynir rendesi süzme

Kaşarlı kıtır poğaça

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
Tuz
200 gr kaşar peynir rendesi
2 kaşık süzme yoğurt

Yapılışı:

Un, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, karbonat ve tuz karıştırılarak yoğrulur. Elde edilen hamur bezelere ayrılarak üst üste koyulur ve tekrar açılır. Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesilir. Kaşar peynir rendesi süzme

Gelin aşı

MALZEMELER:

500 gr. tavuk kuşbaşı
1 bardak aşurelik buğday
2-3 adet havuç
2 adet al biber
3 bardak tavuk suyu
1 adet soğan
100 gr. tereyağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Buğday akşamdan ıslatılır, ertesi gün 30 dakika kadar kaynatılır. Diğer yandan havuçlar doğranır ve soğanlarla beraber tereyağında kavrulur. Tavuk ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Al biberler ve haşlanmış

Gelin aşı

MALZEMELER:

500 gr. tavuk kuşbaşı
1 bardak aşurelik buğday
2-3 adet havuç
2 adet al biber
3 bardak tavuk suyu
1 adet soğan
100 gr. tereyağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Buğday akşamdan ıslatılır, ertesi gün 30 dakika kadar kaynatılır. Diğer yandan havuçlar doğranır ve soğanlarla beraber tereyağında kavrulur. Tavuk ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Al biberler ve haşlanmış

Labnesiz Nefis Cheese Cake - (çiz kek)


Ben labne ile yapılmış Cheese Cake'i pek sevmiyorum. Her ne kadar sıkça kullanılsa da Labne peyniri Cheese Cake'e yakışmıyormuş gibi geliyor bana. Sizlerde eğer sevmiyorsanız bu nefis tarifi deneyebilirsiniz.

Komşum Hayal hanımın (ismi ne güzel değil mi?) imalatıdır. Hayal hanımın yaptığı pastalar nefis olur. Bana söz verdi. Kendisinden pasta eğitimi alacağım.

Malzemeler :

Tabanı için :
  • 1 paket kepekli bisküvi,
  • 50 gr tereyağ
Kreması için :
  • 4-5 yumurta (beyazı öncelikle ayrılıp kar haline gelene kadar çırpılacak)
  • 200 gr şeker,
  • 500 gr yoğurt,
  • 200 gr sıvı krema, (krema da ayrıca bir kapta çırpılıp bekletilecek)
  • 5 kaşık un
  • 2 paket vanilya
  • Yarım limon kabuğu ve suyu (limon kabuğu rendenin ince tarafıyla sadece sarı tarafı rendelenecek. Beyaz et tarafı acıdır!)
Üstü için :
  • çilek ve yarım paket tart jölesi
Yapılışı:
  1. Tabanı için tereyağı ve bisküviyi robotta çekip yağlı kum haline getirin. Altına yağlı kağıt serilmiş bir kalıbın dibine ve etrafına kaşıkla bastırarak ince bir taban ve duvar haline getirin.
  2. Kreması için , yumurta akını kar haline getirene kadar çırpın ve kenarda bekletin. Ayrı bir derin kapta yumurta sarılarını, şekeri ve vanilya ile çırpın ve mayonez kıvamına getirin. El çırpıcısı ile kalan malzemeler limon kabuğu ve suyu, yoğurt, un ve kremayı içine yedirin. En sonunda yumurta akını da malzemeye katın.
  3. Malzemeyi kalıba boşaltıp, 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
  4. Soğuduktan sonra üzerine çilekleri dizin ve çileklerin üzerinede yarım paket tart jölesini arkasındaki tarife göre yapın ve yayın.

26 Mayıs 2011 Perşembe

MUTFK TAKIMI ÖRÜYORUUUM VE MİM

 Canlar havlu kenarı bitti .bende hemen basit vede gösterişli bir örnek daha buldum  kendime mutfak takımı örmeye karar verdim .Oturmalarda herkes harıl harıl örüyo bende onlara heves edip başladım bakalım sonunu getire bilecemmi? nasıl örneğim güzelmi arkadaşlar?.çok basit hemen iki tane yaptım bile:))

Bu arada sevgili UMUTSEPETİ arkadaşım beni mimlemiş  kendisine teşekkür ediyorum seve seve cevaplıyorum
HAYALİMDEK MESLEK
bir mekanımın olmasını  çok istemişimdir amaa maleseffff.
ÇAYMI KAHVEMİ .SÜTLÜMÜ SÜTSÜZMÜ
Çay ve sütlü gerçekten ikisinin birleşimindeki aromaya bayılıyorum.
EN ÖNEMLİ MAKKAJ HİLLENİZ
Yapmıyorumki hillesinide bileyim
TAM ŞU ANDA KUCAĞINA BİR CİN DÜŞSEYDİ 3 DİLEK HAKKIM OLDUĞUNU SÖYLESE NE DİLERDİM
Önce çok korkardım cin gördüğüm için:)) sonra kendime gelince ciiiiinnn sen benim hiç bir dileğimi yerine getiremessin derdim ben ALLAHTAN isterim  derdim(inan arkadaşım 2 saattir düşünüyorum cinden iseyecek bişey bulamadım):))
KAHVALTI ÖĞLE YEMEĞİ,AKŞAM YEMEĞİ  VEYA TATLI BU ÖĞÜNLERDEN ÖMRÜM BOYUNCA BİR TANESİNİ SEÇMEM GERKİRSE
Tabiki kahvaltı yı tercih ederdim
EĞER HELLO KİTTY OLSAYDIM KURDELAM
Kırmızı olurdu
EĞER ÖMRÜM BOYUNCA YALNIZ BİR TANE TAKI TAKMAM GEREKSEYDİ
Bu yüzük olurdu zaten tek takım yüzüklerimdir.
SAHİP OLMAK İSTEDİĞİM YETENEK
ezber yeteneğimin olmasını isterdim(buda zeka işimidir ne)
EĞER GELECEĞİ GÖRME ŞANSIM OLSAYDI
Asla istemezdim
GİZLİ ÜNLÜ AŞK
Eşim   ve çocuklarım benim aşklarm
NEDEN BLOG TUTMAYA BAŞLADIM
Yıllarca yaptığım yemeklerin pastalarımın tariflerini dostarım benden isterlerdi böyle blogları gezerken bende blog açsam tariflerimi burdan versem  derken ....ZELİHA'CIM SEVGİLER GÖNDERİYORUN CANIM

Patates Hamurlu Poğaça & Sandviç




Daha önce patates hamurlu açma tarifinde patatesin hamura verdiği yumuşaklık ve lezzetten bahsetmiştim.Bu sefer poğaça ve sandviç şeklinde hazırladığım hamurdan yine çok memnun kaldım ve mayalı olmasına rağmen eşimin dediğine göre ertesi gün dahada güzel olan bir poğaça olmuş..Yaz yaklaşması nedeniyle sadece bir ısırık alabildiğim sandviçlerin bir kısmınıda dondurucuya koydum,lazım olduğunda arasına kaşar koyup mikroda ısıtmak için:)







Patates Hamurlu Poğaça&Sandviç

2 yumurta(1 sarı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
Aldığı kadar yaklaşık 6 su bardağı un(unu kontrolü ekleyin)

İç Malzemesi;
bir kase beyaz peynir
veya
2 haşlanmış patates,tuz,karabiber,dereotu
veya
taze kaşar&salam vs...




Hamur yoğurmak kabına un hariç bütün malzemeleri koyalım.
Unu kontrollü olarak ekleyip ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edelim.Patates hamuru zaten çok yumuşak yapacak ve siz yoğururken bile mutlaka farkı hissedeceksiniz zaten...Yoğrulan hamurun üzere streç film geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakalım.

45 dakika sonunda hamuru tekrar yoğurup yağlanmış tepsiye dikdörtgen şekli vererek içi boş sandviç olarak yada arasına istediğimiz malzemeyi koyarak dizip 20 dakika bu şekilde mayalanmaya bırakalım.






Fırını 180 dereceye ayarlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz hamurlarımızı üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.




Afiyet Olsun...


not:resimleri eski makinam ile çekmek zorunda kalmığım ve çok içime sinmediği için istemeyerekte biraz efekt verdim :)

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Renga Rengarenk Kahvaltı Sofrası

Evde kahvaltı keyfi için;
Sabahları istediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz:)
Salatalık ve domatese ya çekirdek ya çörek otu serpiyorum faydası ve rengi için...Haşlanmış patatesler sumak serpiştirilmiş, ikisini birbirine çok yakıştırırım, bir de limon suyu...Yine bir tabak - çatal - kaşık - peçete resmi...Kuru Domatesli Zeytinli Dereotlu PoğaçalarElmalı KekDomates Ezmesi biber ilavesiz hazırladım.

Renga Rengarenk Kahvaltı Sofrası

Evde kahvaltı keyfi için;
Sabahları istediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz:)
Salatalık ve domatese ya çekirdek ya çörek otu serpiyorum faydası ve rengi için...Haşlanmış patatesler sumak serpiştirilmiş, ikisini birbirine çok yakıştırırım, bir de limon suyu...Yine bir tabak - çatal - kaşık - peçete resmi...Kuru Domatesli Zeytinli Dereotlu PoğaçalarElmalı KekDomates Ezmesi biber ilavesiz hazırladım.

MISIR GEVREKLİ KAŞIK KURABİYE




 Merhaba arkadaşlar!.. uydurmasyon tariflerimden kaşık kurabiyemin tarifini vereyim dedim dostlara.
Uydurma dediysem , kaç misafir ağırlamıştır ve de tarifi alınmıştır bu kurabiyeciğin. Deneyin derim:)
 GEREKLİ OLANLAR:

  • 100 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1  yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 2 yumurta (biri üzerine )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım şişe  dr otker acıbadem aroması
  • yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı kuşüzümü
  • 1 kase mısır gevreği (bulamak için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un çok katı hamur olmayacak
HAZIRLANIŞI:
  • Derin bir kapta sırayla bütün malzemeleri koyup  yoğuralım.
  • Kaseye bir yumurtayı koyup çırpalım, bir kase mısır gevreğide hazır dursun .
  • Hamurdan bir kaşık alıp önce yumurtaya daha sonra mısır gevreğine batırıp
  • Yağlanmış tepsiye dizelim, önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim. Afiyet olsun:)



Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu Sarma Tatlısı

Malzemeler


  • 1 Lt. Süt
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 2 Çorba K. Un
  • 1 Çorba K. Pirinç Unu
  • 2 Çorba K. Kakao
  • 1 Paket Vanilya

Zemini İçin:

  • Antep Fıstığı

Üzeri İçin:

  • 1 Poşet Toz Şanti
  • 1 Su B. Süt

Yapılışı
Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Şekerini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz.

Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz. Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.

Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz. Hazırladığımız karışımı da üzerine dökerek soğumaya bırakıyoruz. Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak köpürtüyoruz.

Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz.

Üzerine de antep fıstığı serperek servis ediyoruz.

24 Mayıs 2011 Salı

Sahte İşkembe Çorbası yada Sarımsaklı Düğün Çorbası


Sizlere etleri göstermek için çorbanın içine kaşığı daldırmışım :)
Herkese güzel bir günler dilerim. Nedense içimden bugün güne iyi dileklerle başlamak geldi.

Malzemeler:

  • yarım kilo yağlı kuzu boynu
  • 1.5 lt su
  • yarım limon
  • 2 kaşık dolusu un
  • 3 kaşık dolusu yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 diş sarımsak, sirke ve tuz
Yapılışı:
  1. Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince didin.
  2. Yumurta sarısını , unu ve yoğurdu bir kasede bir güzel birbirine yedirin.
  3. Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurta kesilmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
  4. Çorbanın altını yakın, tuzunu katın, sirkesini , limonunu katın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.

Kermes icin hazirladiklarimdan

Karpuz kurabiyeler
kermes icin Karpuz kurabiyeler hazirladim..
kermes icin hazirladigim Kup kekler
Ayrica 2 gun 24 er adet kup kek hazirladim
mizaan kermes 2011
Bir tepsi de Bu baklavadan hazirladim ve hemen satildi...Baklavanin Tarifini BURADA BULABILIRSINIZ!!!

SULU KÖFTE



KÖFTE  MALZEMELERİ

  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 yumurta 
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • yarım çay bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı galeta unu
  • karabiber,kırmızı biber,kimyon
  • SUYU İÇİN:
  • 1.Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • 1 orta boy küçük doğranmış havuç
  • 1 orta boy küçük doğranmış patates
  • YAPILIŞI:
  • Derin bir  kapta hamur malzemelerini katıp iyice yoğuralım(yoğurma işlemi iyi yapılmalı köfteler dağılmasın diye)
  • misketten büyük parçalar alıp avucumuzda yuvarlayalım.Böylece bütün hamuru bitirelim.

SUYUNUN HAZIRLANIŞI:

  • Tencereye yağı patates ve havuçları koyup soteleyelim
  • salçaları ve sumak ekşisini de katıp şöylebir çevirip suyunu ilave edelim
  • su kaynayınca köfteleri atalım  patates ve havuçlar pişince ocağı kapatalım yemeğimizi sıcak servis edelim afiyetle:)



Kuru Börülce Salatası


Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru börülce,
  • Maydanoz, dereotu, yeşil nane,
  • 4-5 adet taze soğan,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 1 çay bardağı sızma zeytin yağı,
  • 1 limon suyu,
  • Tuz, kimyon, pul biber,
  • İstenirse küçük acı biber turşusu, kornişon salatalık turşusu,
  • 2 adet haşlanmış yumurta,
  • Ceviz, keten toğumu,
Yapılışı:
  1. Akşamdan ıslatılan börülcelere üzerini geçecek kadar su ilave edilerek, diri kıvamda haşlanıp süzülür.
  2. Dereotu, maydanoz, yeşil nane ve taze soğan yıkanır ince ince kıyılır. Kornişon turşu ve biberler küp küp doğranır.
  3. Haşlanan börülcelere hazırladığımız malzemeler, keten tohumu, ceviz ve tuz ilave edilir karıştırılır.
  4. Zeytin yağı, limon suyu ve baharatlar eklenerek tekrar karıştırılır.
  5. Son olarak haşladığımız yumurtalar halka şeklinde dilimlenerek salatanın üzerine yerleştirilir.
Afiyet olsun...

kermes icin hazirladigim Butiek tasarim kurabiyeler..

butiek tasarim kurabiyelerim
Kermes icin toplamda 75 adet butiek tasarim kurabiye hazirladim hepsi de cok ilgi gordu ve tukendi Allah herkesten razi olsun hayirlarindan dolayi..
tasarim butiek kurabiyelerim
Butun kurabiyeleri naylonladim ve bir kurdela yardimi ile bagladim..
butiek tasarim kurabiyelerim
butiek tasarim kurabiyelerim
Butiek tasarim kurabiyelerim
kermesimizden bir hafta sonrada 30 Nisan da Hollanda kralicesinin dogum gunu idi bende bir hafta onceden kraliyet ailesinin ve Hollandanin resmi rengi olan oranje renli kralice taclari hazirladim..
Butiek tasarim kurabiyelerim
Gelin,damat temali kurabiyelerim..

butiek tasarim kurabiyeler
bebek temali kurabiyelerim..
Butiek tasarim Kurabiyeler
butiek tasarim kurabiyelerim