22 Ağustos 2012 Çarşamba

Karnıyarık börek


Aslında çok bilindik börektir ama benim arşivimde yokmuş. Ben de yapıp koyayım dedim. İçi peynirli, domatesli, biberli. Yaz günlerindeki favori böreklerimden ikincisi. Birincisi tabii ki patlıcanlı börek

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • İçi için: Bir tabak dolusu peynir veya severseniz lor, 3 orta boy domates, 7-8 adet sivri biber

Yapılışı:

1.Domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Peynirle karıştırın.
2.Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın. (Sıvısı yani)
3.Yufkaları sigara böreği saracak gibi 8 parçaya kesin. Her bir yufkadan 8 adet üçgen yufkanız olacak yani. Üçgenin üstüne önce sıvısını sürün, sonra geniş kenarına malzemeyi koyun. Sigara böreği gibi sarın . Benimkiler biraz uzun uzun oldu. Siz daha kısa ve tombik yapabilirsiniz :)) Hepsini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
4.Üstüne bıçakla kesik atın. Yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Pişerken attığınız kesik açılacak , yarık haline gelecek ve karnıyarık görüntüsü alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder