0


Şimdiye kadar ıspanaklı börek tarifi vermediğime inanamıyorum. O kadar çok ıspanaklı börek yaparım ki ben. Çünkü böreğe en çok yakıştırdığım sebze ıspanak ve patatestir. Ispanaklı börek tariflerinin ilkini paylaşayım sizinle. Bu börekte kullandığım içi daha çok poğaça hamurundan tart yaptığımda kullanırım. O da çok güzel olur . Bir ara onunda tarifini paylaşırım.

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 1 bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • susam yada haşhaş tohumu

İçi için: 750 gr. ıspanağın yaprakları , 2 adet orta boy havuç, 1 yemek kaşığı dolusu salça, tuz ve 2 adet kesme şeker

Yapılışı:

  1. Havuçları rendeleyin. 2 kaşık zeytinyağında öldürün. Üstüne doğradığınız ıspanak yapraklarını atın ve onları da sularını bırakıp çekene kadar pişirin. Salçasını, tuzunu ve şekerini atın. 2 dakika kadar karıştırın. İçiniz hazır.
  2. Şimdi yufkaları ıslatacağımız karışımı hazırlayalım. Bu karışımı çoğu börekte kullanırım ben. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
  3. Tüm yufkaları üst üste koyun. Ortalarından keserek 4 eşit parçaya ayırın. Ve her 1/4'lük parçayı da 3'e ayırın. Böylece bir yufkadan tam 12 adet üçgen parça elde etmiş oluyoruz.
  4. Her parçaya karışım sıvısından sürün. Geniş tarafına iç harcını koyun. Yan kenarlarını içe katlayın ve gevşek bir şeklilde sarın. Sıvıyağla yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Ben genelde hazırladığım böreklerin yarısını pişirip yarısını da köpük kaba dizip , aralarına da naylon torba serip derin dondurucuya koyuyorum. Bir misafir geldiğinde hazır oluyor.
  5. Üstlerine yumurta sarısını sürüp, susam yada haşhaş tohumu ile süsleyin. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Yorum Gönder

 
Top