0
Özel misafirleriniz için yapabileceğiniz acem pilavı nasıl yapılır işte tarifi:
Malzemeleri
  • 3 su bardağı pirinç
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 havuç
  • 3 kuru soğan
  • Karabiber ve tuz
Yapılışı
  • Yarım tencere suyu ısıtın ve içine bir miktar tuz koyun.
  • Tüm pirinçleri ılık, tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritin ve etler suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Kavrulan etin üzerine 2 bardak su ekleyin ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Havuçları ekleyerek pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra 3 bardak su ekleyerek kaynamasını bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin ve sularını çekene kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top