0
Kahveyi nasıl seversiniz? Ben sade severim, az şekerli, hatta "bazen" şekersiz. Bu "bazen" şu demektir; yanında bir dilim kek varsa, ya da birkaç parça çikolata, o zaman kahveme şeker istemem. Damağımda çikolatanın tadı, burnumda kahvemin kokusu varken dünyanın en mutlu insanı sayılabilir miyim? Evet, belki.. :)

Fındıklı Brownie Tarifi


Kahveyi aromalı içeceksem iş değişir. Yeni keşifler yapmayı severim o zaman. Belki krema veya süt eklenmesini yine istemem, ama kahvenin keyifli dünyasında seçebileceğim çeşit çeşit aroma varsa, mutluluğum katlanır!

Kahve, sohbeti de getirir beraberinde. Hatta sohbet, kahveyi bahane eder kendisine. Öyle derler ya.. Ama kahveyi yalnız içmek, kötü hissettiğiniz bir anda elinizde en sevdiğiniz fincanla kendinize saklanmak da güzeldir, iyi gelir, iyileştirir. Güne onunla başlarsanız bir anda uyanırsınız, marifetlerinden biri de budur. Zararlı mıymış? Yok canım, kahve küpüne düşmeyeceksiniz ya? Bir-iki fincanlık keyif işte, altı üstü.

Mutfakla olan bağımı düşündüğümde aklıma kokular geliyor en önce. Kahve ve pişirmeyi çok sevdiğim diğer tatlı şeylerin kokusu geliyor. İşte o yüzden burası Sibel'in Kahvesi. Biraz keyif isteyen herkese de açık kapısı. Başlarken sizlerle paylaşacağım keyifli anların simgesi olsun diye bir fincan kahvenin eşlik ettiği fındıklı brownie'yi seçtim. E hadi buyrun o zaman!

Malzemeler:

  • 200 g bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı su
  • 100 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 1/3 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 150 g beyaz çikolata
  • 2/3 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yaplışı

  1. Bitter çikolata, su ve tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Eritirken tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Hepsi eriyince şekeri ekleyip karıştırın, ocağı kapatın.
  2. Ayrı bir yerde yumurtalarla vanilyayı mikserle iyice çırpın. Çırpılmış yumurtalara çikolatalı karışımı yavaşça ekleyin.
  3. Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Beyaz çikolatayı bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kesip karışıma ekleyin. Fındıkları ekleyin, hafifçe karıştırın.
  5. Kare veya dikdörtgen bir kek kalıbına (ben teflon dikdörtgen kalıp kullandım) yağlı kağıt serdikten sonra hazırladığınız karışımı boşaltın.
  6. Önceden 180 C ısıttığınız fırında 35 dk kadar pişirin. Diğer keklere göre daha çabuk piştiği için kontrol etmeyi unutmayın.
  7. Kalıpta soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İleri
Sonraki Kayıt
Geri
Bu İlk Yazı

Yorum Gönder

 
Top