0


Yine epeyce ara verdim..
Bu arada günler yine hızla akıp geçti, kimi zaman sıkıntılı, kimi zaman herşeye rağmen umutlu.. Bir Eylül daha gelmişken, serin sabahlar, hafif yağmurlu akşamüzerleri yakınken, güzel İstanbul yakında kızıl-kahve tonlara bürünecekken umutlu olunmaz mı?


Şimdi mesela Emirgan dolaylarında bir haftasonu kahvaltısı düşlemekteyim.. Ya da Yeniköy'de.. Belki Rumelihisarı'nda... Ertelenmemeli hiçbir şey aslında, ama ne bahanelerle, ne zorunluluklarla erteliyoruz hayatı durmadan!.. İstanbulla kucaklaşmak hele, bu kentin bütün kahrını çekiyorken üstelik, ertelenecek şey mi? Evet diyorum, erkence uyanıp yollara düşmeli ilk fırsatta..

Fındıklı kek çok zaman önce yapılmış bir tarif.. Fazla bir özelliği yok aslında, leziz bir ev keki denebilir. Hani öğleden sonra çay demleyip ailecek yenen keklerden.. Sizlerden uzak kalmamak için eklemek istedim.

Malzemeler:

- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı zeytinyağı

- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya

- 1 avuç kadar iri dövülmüş fındık
- 1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:


1. Yumurtalarla toz şekeri mikserle en az 5 dk süreyle çırpın. Zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip kısa bir süre daha çırpın.

2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta eleyip karışıma kaşıkla yedirin.

3. Son olarak fındıkları ekleyip karıştırın. Orta boy kelepçeli kalıba döküp (dibine yağlı kağıt sermeyi unutmayın) önceden 175 derece ısıtılmış fırına verin.

4. Yaklaşık 40 dk pişirdikten sonra kürdanla kontrol ederek pişmişse kekinizi fırından alın. Hafif soğuyunca kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.


Yorum Gönder

 
Top