0
kalp pasta4.JPG kalp pasta1.JPG kalp pasta2.JPG kalp pasta3.JPG

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



Bu yaspastayi sevgili arkadasim GÜLHAN icin hazirladigimi daha önce yazmistim.Biraz gec oldu ama simdi de tarifini sizlerle paylasmak istiyorum.Bu yaspasta yi hazirlarken kalp seklinde bir kelepceli kalip kullandim.Arkadasim yaspastanin 18 kisilik oldugunu söyledi,o kadar kisi tadina bakmis cünkü..

BOL CIKOLATALI YAS PASTA

Malzemeler:

6 yumurta

1+1/4 su bardagi seker

2 corba kasigi kakao(tepeleme)

1paket kabartma tozu

1 su bardagi un

1 corba kasigi misir nisastasi(tepeleme)

100g cig krema(slagroom)

100gr bitter cikolata

yarim cay bardagi su

Kremasi:

100gr bitter cikolara(puur)

4 paket kutu krema,

3 poset krema sertlestirici(klop-fix)

3 poset vanilya

5 corba kasigi pudra sekeri

2 cay bardagi süt

2 poset krem santi

File badem

200 gr renkli marzipan hamuru

ISLATMAK ICIN

1 su bardasi süt,1 corba kasigi silme seker

YAPILISI:

  • (Pastamizin kekine katmak icin 1 paket krema ve 100gr cikolata )Ilk olarak bir tavaya cig krema alinir ve ocak yakilir,cikolata parcalanir ve ilave edilir.karistirarak erimesi saglanir krema kaynamadan veya kaynar kaynamaz hemen ocaktan alinir.Bir kenarda sogumasi saglanir.Oda sicakliginda olmali..
  • NOT!!!Pandispanyamizin ara katina sürecegimiz cikolatali krema icin de 1 paket krema ve 100gr bitter cikolata bir tavada eritilir,krema kaynamadan ocaktan alinir,bir süre soguduktan sonra dipfize konup yarimsaat kadar orda bekletilir.Daha sonra 1 corba kasigi pudrasekeri ilave edilerek mikserle önce en düsük ayarinda sonra biraz yükseltilerek cirpilir.koyulasip kabarinca mikser birakilir.Böylece cikolatali kremamizi kendimiz hazirlamis oluyoruz.
  • Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve seker guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir Erittigimiz ve oda sicakligindaki cikolata yavas yavas ilave edilip karistirilir.Yumurta beyazlari da ilave edilir mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.
  • Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir, yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
  • 3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
  • Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda1-2 saat bekletilir.Krem santi ve süt de cirpilir ve o da buzdolabinda muhafaza edilir,cikarildiginda krema ve kremsanti karistirilir.
  • Kekimiz soguyunca ortadan 3 esit parcaya kesilir .
  • Kekimizi islatmak icin önce süt ve seker karistirilir.Daha sonra kesilen kekin önce alt parcasi islatilir süt bir kasik yardimi ile her tarafine gezdirilir.Sonra hazirlanan CIKOLATALI KREMA kekimizin üzerine yayilir,daha sonra kremsantili,,kekimizin üst parcasi tekrar ters cevrilip kremamizin üzerine kapatilir,kekimizin üst kismi da heryari islanacak sekilde sekerli sütle islatilir. krema kekimizin 2. ara katina sürülür .Daha sonraen üst kat konur ve tekrar sekerli sütle islatilip en uste de kalan kremadan sürülür pastamizin yanlari da krema ile kapatilir daha sonra hazirladigimiz kremsantiden ince bir tabaka yaspastamizin üzerine güzelce sürülür.Krema torbamiza kremsanti doldurulup pastamizin üzeri süslenir.Yan taraflarina da file badem yapistirilir.Buzdolabinda bekletilir.
  • Siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.ben hazirladigim marzipan cicekler ve kalplerle süsledim.
  • Yiyenler cok begenmisler,sizlere de tavsiye ederim


AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!

Yorum Gönder

 
Top