0






















Çilek mevsimi geldi ya , ben habire çilekle neler yapsam diye düşünüyorum. Yukarıdaki pasta tamamen uydurulmuş bir pastadır. Ama zaten herkesinde akıl edilebileceği türden bir pasta. :)Büskivili tatları oldum olalı sevdiğim ve evde de sürekli bulundurduğum için sık sık kullandığım bir malzeme. Tabii ki çok güzel oldu. Ama şekeri biraz daha fazla kullansaymılım sanki daha güzel olacakmış gibi geldi bana. Siz yaparken şekerini biraz arttırın.

Malzemeler:
  • 1 paket petibör büsküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket tart jölesi
  • yarım kilodan fazla çilek

Yapılışı:

  1. Süt , şeker, un ve vanilyayı pişirdim. Ocaktan indirdikten sonra en az 5 dakika çırptım. Ben el blendırı ile çırpıyorum.
  2. Büsküvileri elde kırdım. Muhallebinin yaklaşık yarısını büskivilerle harman yaptım. Tabanı ıslatılmış borcama yerleştirdim. Üstüne kalan muhallebiyi döktüm. Muhallebi hafif soğuyunca üstlerine ikiye böldüğüm çilekleri dizdim.
  3. Çileklerin üzerine tart jölesinin arkasındaki tarife göre jöle yaptım. 2 kaşık toz şeker yazıyordu. Bence 3-4 kaşık koymakta fayda var. Çilekler şeker tadını zaten azaltıyorlar.

Yorum Gönder

 
Top