0
Olleeyy seneler sonra nihayet evde sütlü irmik tatlısı yaptım ...Oysaki ne sık yapardım evlenmeden önce!Eşimin çok sevmemesi nedeniyle yapamıyordum ama misafirimizden özel istek alınca yapmak şart oldu.


Geçen hafta yayınlanan bir yemek programında irmikli sütlü bir tatlı yapıldığı ve üzerine nektarin ile sos yapıldığı elimdeki tek bilgiydi.Eh hiçte küçükmsenmeyecek bir bilgi olmuş değilmi:) Yaptığımda aynısı olmuş aynısı olmuş denilince bende çok sevindim neticede 5 dakikamı almayan bu tatlı için bu kadar övgü lezzet pratikmi yoksa meşagetli lezzetlerdenmi geçer sorusunu kafamda çınlattı durdu!İftar sofraları için basit ama şık bir tatlı :)
Nektarin Soslu İrmik Tatlısı

1 kg süt
4,5 yemek kaşığı irmik
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatı kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
****
3 adet nektarin
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı su
1 çorba kaşığı vişne reçeli suyu***eh bu renk nektarinin rengi olamaz değilmi:)





Süt ,irmik ve nişastayı tencereye koyup karıştırın.Arada bir karıştırmaya devam ederek göz göz olana kadar pişirin.En son şeker,limon suyu,tereyağ ve vanilya ekleyip altını kapatın.


Nektarinleri rendeleyin,şeker ile birlikte bir süre pişirin.1 çay kaşığı nişastayı soğuk suda eritin ve ip gibi incecik olacak şekil değişmekte olan nektarine yavaş yavaş dökün.En son vişne reçelini koyup koyulaşınca altını kapatın.


Kek kalıbını su ile biraz çalkalayın ve irmikli tatlıyı içine doldurun.Buzdolabında 2 saat soğutun.Ters çevirip ortasına nektarinli pelteyi koyun dilediğiniz gibi süsleyin...

Afiyet Olsun..



Yorum Gönder

 
Top