0
Bizim evde sahur böreksiz olmaz. Anneciğim börek yemezse ertesi gün çok çabuk acıktığını söyler, sahur için mutlaka börek yapar. Hiçbir şey yapamazsa dolapta genellikle bulunan, arta kalmış 1-2 yufkadan gözleme yapıverir. Evdeyken ben her sahurda börek olmasına biraz kızardım, çoğu kez kızarmış ekmekle kahvaltı yapmayı tercih ederdim, ama aslında düşünüyorum da annem böreğe düşkün olmakta hiç de haksız sayılmaz!

Kolay börek tarifi


Ertesi gün vereceği uzun süreli tokluk hissi bir yana, mis gibi bir börek kokusuyla sofraya oturmayı kim istemez ki? Gecenin bir vakti de olsa:) Hele ki yağını da az koyduysanız, bol sütlü, yumurtalı, peynirli bir börek son derece besleyici ve sağlıklı bir seçenek olabilir. Ama vakitler dar, iftar sonrası çabucak bastıran uykular var sonra.. İşte kolay bir börek, böyle durumlarda hayat kurtarabilir. Geceden hazırlanıp bekletilir, kalkınca hemen fırına verilir, sıcak sıcak afiyetle yenir.

Bugünlerde sahura kalkan ve ne yiyeceğiz derdine düşen herkesin ihtiyaç duyduğunu düşündüğüm böylesi bir tarifi paylaşmak istedim bugün. Karşılığında sizlerden de bencileyin fırını olmayanlar ne yapsın, bu konuda çözüm önerileri bekliyorum. Neyse, siz böreğinizi yapın, benim yerime de yiyin olur mu? Gerçi ben börek özlemimi dün sevgili Burçak'ın annesinin becerikli ellerinden çıkan nefis bir ıspanaklı börekle giderdim, o bir süre idare eder beni:) (Burçak tarifini yazınca onu da denemenizi şiddetle tavsiye ederim)

Gelelim kolay böreğin tarifine..

Bu tarif özellikle börek yapmakla arası pek iyi sayılmasa da (benim gibi), çabucak yapıp güzel bir sonuç almak isteyenler için. Ve tabi vakti olmayanlar için de.. Tadına gelince, gerçekten iyi! Tarifi çok eskiden tarif arşivimin tuzlular bölümüne not etmişim ama kimbilir nereden ve ne zaman.. Varlığını bile unuttuğum tariflerdendi, acilen börek yapmam gerekince karşıma çıkmıştı ve hiç düşünmeden denemiştim. Sonuç; bu kadar çabuk yapılan, hele ki pişmeden önce hiçbir şeye benzemeyen bir börekten beklenmeyecek kadar başarılıydı.


Malzemeler
  • 100 g tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 adet yufka

Yapılışı
  1. Tereyağını eritip ılıtın. Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın, sütü ve yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Yağı da ekleyip karıştırın.
  2. Kaşar peynirinin yarısını ayırın, kalanı beyaz peynirle birlikte karışıma ekleyin.
  3. Yufkaları elinizle parçalayarak iyice ufaltın ve karışıma ekleyin, kaşıkla malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
  4. Dikdörtgen borcamınızı yağlayın, hazırladığınız karışımı içine dökün. Ayırdığınız kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden 200°C ısıtılmış fırına sürerek üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kısa bir süre bekleyip bıçakla karelere kesin, sıcak sıcak servis yapın.


Yanında çay da, ayran da çok güzel gidiyor. Besleyici, uzun süre tok tutan böreğinizi afiyetle yiyin, kulaklarımı da çınlatın. Ben o sırada muhtemelen bugün ne yesem diye düşünüyor olurum!

Yorum Gönder

 
Top