0

Tavuk Suyuna çorbanın gribe iyi geldiğini bilmeyen yoktur herhalde. Ilık ılık pek de güzel olur. Ben ona birde limon ve yumurta ile terbiye yaparım ki, ohhh, harika. Ramazan sofralarında başlangıç için süper bir alternatif.
Malzemeler:
  • 2 adet but parçası, 5- 6 bardak suyla haşlanmış. Belki içine bir küçük soğan parçası da atılmış.
  • 1 aida çay bardağı tel şehriye
  • 1 yumurta sarısı ve bir limon sıkılmış ve tuz

Yapılışı:

  1. İçinden tavukları ve soğanı alınan tavuk suyu kaynamaya konur. İçine tuz atılır. Kaynadıktan sonra içine tel şehriyeler atılır. Butlar minik minik doğranarak çorbanın içine katılır.
  2. Tel şehriyeler piştikten sonra ve çorba ılındıktan sonra ( en az 10 dakika sonra) bir kapta 1 limonun suyu ve 1 yumurta sarısı çırpılarak, çorbanın içine katılır.

Yorum Gönder

 
Top