0

Siteyi az çok inceleyenler pasta yapmayı pek sevmediğimi hemen fark edebilirler sanırım.Ancak çilek ve yaz meyveleri geldiğinde içimdeki pasta yapma aşkı kabarıyor desem yeridir.Geçen hafta gelen misafirlerim için hazırladığım sofrada bulunan bu çilekli pasta son derece hafif ve lezzetli...Çilek zamanı geçmeden bol bol tüketmek gerek,buda en lezzetli tüketim şekilllerinden emin olun:)



Pandispanya İçin;

1 adet hazır pastaban(vanilyalı)
veya ;
4 yumurta(oda sıcaklığında)
4 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı nişasta
6 yemek kaşığı kaynar su
1 paket vanilya

Ara Kat İçin;
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı sıvı krema veya 1 çorba kaşığı tereyağ
1 büyük yada 2 orta boy muz
1 tatlı kaşığı limon suyu

Keki Islatmak İçin;

yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
10-12 adet çilek

Üzeri İçin;

yarım su bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı krema
400 gram çilek

Tart Jölesi İçin;
yarım çay bardağı soğuk su
1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu









Öncelikle pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayırın ve yumurta beyazlarını mikserle iyice çırpın. Şekerin yarısınıda ilave ederek iyice beyazlaşıp krem şanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.

Yumurta sarılarınıda şekerle birlikte şeker eriyip yumurta sarılarının rengi iyice açılana kadar çırpın.Bir yandan çırparken diğer yandan sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin.




Yumurta sarılarını tahta bir kaşık yardımı ile çok karıştırmadan yumurta beyazlarına ekliyin.Elekten geçirdiğiniz kuru malzemeleride yumurta aklarının içine tahta kaşık ile çok karıştırmadan yedirin.

20 santimlik çember kalıbın altını hafifçe yağlayıp yanlarına biraz un serpiştirin.Hamuru kalıbın içine boşaltıp önceden ısıtılmış 170-175 dereceli fırında ilk 30 dakika kapağını hiç açmadan yaklaşık 40 dakika pişirin.

Not:Pandispanyayı bir gün önceden yapmanızı ve temiz bir mutfak bezinde muhafaza etmenizi tavsiye ederim.



Ara kat için süt,un,nişasta ve yumurta sarısını iyice çırparak kısık ateşte pişirin.Koyulaşmaya başladığında şeker,vanilya,kremayıda(veya tereyağ) ekleyip altını kapatın ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak ılınmaya bırakın.

Üst kreması için krem şanti ve sütü çırpma kabına alıp koyulaşana kadar iyice çırpın.En son kremayıda ekleyip koyu kıvamlı bir krema elde edin ve kullanana kadar buzdolabında muhafaza kaldırın.

Diğer yandan keki ıslatmak için süt,pudra şekeri ve çileklerimizi blenderden geçirip çilekli süt elde edin.(isterseniz ıslatmaya bilirsiniz ama bence lezzet veriyor)

Pişen pandispanyayı ip veya tırtıksız uzun bir bıçak yardımı ile 2 ye ayırın.Alt katını çilekli sütün yarısı ile ıslatıp kremayı düzgünce yayın.Muzu ince ince dilimleyip bir tatlı kaşığı limon suyu ile harmanlayalın ve pasta kremamısın üzerine döşeyin.Pandispanyanın üst katınıda kapatıp kalan çilekli süt ile ıslatalın.

Krem şantili kremayı dolaptan çıkarıp pastamıyı bu krema ile iyice sıvayın.(1,5 yemek kaşığı kadar krema ayıralım)Çilekleri büyüklüklerine göre boyuna 2 veya üçe keserek kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde pastamızın üzerine yerleştirin.




Krem şantiden kalan 1 yemek kaşığı kadar kremayı krema torbasına koyup pastanın kenarlarına şekil verin.

Tart jölesi için su,nişasta şeker ve limon suyunu kızık ateşte pişirip ılınınca yumuşak bir fırça yardımı ile çileklerin üzerine gezdirin.Pastamıyı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servise sunalım...

Afiyet Olsun...

Not:Yazması yapmasından daha uzun oldu benim için:)Arasına muz yerine çilek koyarakta yapabilirsiniz .Çilekli süt ve tart jölesini hazırda kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top