0
Hiç kahvaltı edemeyenlerin aksine benim için kahvaltının önemi büyük.Kahvaltımdada ilk şartım beyaz peynirimin güzel olması.Öyle kireç gibi açık büfelerde vs.verilen peynir asla bana göre değildir.İkinci şartım ise yumurta:)


İster yağda ,ister haşlanmış sade yada bol malzemeli ama illaki yumurta olacak...Bu omlet şeklide en sevdiklerimden biri.Bana kalsa içini çok daha çeşitli yaparım ama aile daha sade şeyleri sevince mantar ve kaşarla sınırlamak zorunda kalıyorum çoğu zaman..yada jambon kaşar yada dereotlu taze soğanlı ıspanaklı:)vs..Ben bu yumurtayı genellikle krep tavasında yapıyorum ama siz tabak kullanarak çevirenlerdenseniz normal tavada kullanabilirsiniz.

Mantarlı Kaşarlı Omlet

3 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
7-8 adet mantar
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,karabiber






Mantarlarımızı bol limonlu suda 5-6 dakika haşlıyoruz.Haşlanan mantarların saplarını koparıp ince ince dilimliyoruz.Yumurtalarımızı bir kaseye kırıp tuz ile iyice çırpalım.Tavaya yağı koyup yağ iyice ısınınca yumurtamızı dökelim ve ilk dakika hiç dokunmadan kısık ateşte pişmesini bekleyelim.Daha sonra slikon bir spatula ile kenarlardan kaldırıp yapışmıyorsa tavayı salllaya sallaya omleti pişirelim ve çevrilecek kıvama geldiğinde omleti ters düz edelim.Pişmiş olan yüze dilimlenmiş mantar,kaşar tuz ve karabiver ileve edip ikiye katladığımız omleti servis tabağına alıp sıcak sıcak sevis yapalım..


Afiyet Olsun...


Not:Bu tür omletlerde kullandığınız yumurta ile tavanın arasındaki uyuma çok dikkat etmelisiniz.Örneğin 5-6 yumurtadan yapıyorsanız en büyün boy tavayı,2 yumurtadan yapıyorsanız en küçük sahan diye adlandırılan tavanızı kullanmanızı öneririm.





Yorum Gönder

 
Top