0



Kış bitiyor, ama ben en sevdiğim meyveden bir kek yapmamışım!
Bunu farkedince geçen Pazar günü derhal elmalı bir kek yapmak üzere kolları sıvadım. Dr. Oetker'in vanilya paketinin arkasındaki tarif o an için çok pratik göründü ve onu yapmaya karar verdim. Evdeki elmalar zaten yumuşamışlardı ve kek yapmak için ideallerdi. Böylece onları kullanmış oldum, annemin köyden getirdiği ufacık elmalara yer açıldı:) (ufacık oldukları için onları keten tohumlu müslime doğrayıp yiyorum sabahları, o kadar lezizler ki!)

Bu arada annem geçen haftasonu köye gitmişti, neler getirmiş neler... Tam unla açılmış köy lavaşı, bilimum tazecik ot, köy yumurtaları.. Tabi bir de orada yedikleri var, onlar ayrı hikaye. Hepsi bir yana da, ben en çok annesini emmek için peşinden koşan kuzu hikayesine bayıldım! Keşke ben de gidebilseydim, o kuzucuğu kucaklayıp sevebilseydim dedim..

Konumuza dönersek, herkesin zaten yaptığını ve bildiğini varsayarak bu tarifi eklemeyi düşünmüyordum ama Sevim ona verdiğim dilimi öyle beğenmiş ki fotoğraflara bir daha baktım ve yazmaya karar verdim:) Keki ilk babam tatmıştı, sonra ben kahvemin yanına ince bir dilim kestim ve dedemi ziyarete giderken de götürdüm. Herkes beğendiğine göre buyrun işte tarif:

Malzemeler: (12 dilim)

- 3 adet yumurta - oda sıcaklığında
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 125 g margarin (ben Becel kullandım) - oda sıcaklığında
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 poşet vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3 adet elma
- 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Yapılışı:

1. Yumurtalarla şekeri en az 5 dk boyunca çırparak kabartın. Yağı, limon kabuklarını ve sütü ekleyerek tekrar çırpın.

2. Ayrı bir kapta tarçın, vanilya, kabartma tozu, tuz ve unu harmanlayın. Diğer karışıma 2-3 seferde ekleyerek karıştırın. En son cevizi ekleyin.

3. Hamuru yağlanmış 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökün. Elmaları soyup dörde böldükten sonra sırtlarına 7-8 çentik atın. Sırtları yukarıda kalacak şekilde hamurun üzerine istediğiniz şekilde yerleştirin (hamura hafifçe gömün ama çok bastırmayın).

4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ben 1 saat pişirdim, tarif 45-50 dk diyor, siz fırınınıza göre ayarlayın. Fırından aldıktan sonra kekin üzerine sıcakken 1 yemek kaşığı su ile incelttiğiniz kayısı marmeladını sürmeyi unutmayın.



Pazar akşamı yemekten sonra, yeni haftaya başlamadan önce bana moral oldu bu kek:) Hele de günün yorgunluğundan sonra gazetelere ancak göz atabiliyorken! Pişmiş elmayı çok seviyorum, arada yapmalı...

Yorum Gönder

 
Top