0

Geçen haftasonu sevgili dostlarımla çok sevdiğimiz dizi Coupling’in 2. sezonunu izlemek üzere tekrar toplandık. Neredeyse 1 ay geçmişti ilk sezonu izlememizin ardından, ve dostlarımı tekrar davet etmek vardı aklımda ne zamandır. Bu kez komik bir davet yazısı hazırlayıp hepsinin mail adresine yolladım:) Davet yazısında menü de yer alıyordu. Hepsi bundan çok hoşlandılar ama en çok keyfi ben aldım sanırım. Tüm hazırlık süreci çok keyifli oldu, ben de sanırım epey deneyim kazandığım için fazlaca telaş yapmadan herşeyi vaktinde hazırlayabildim. Annemin yanındayken tüm bulaşığı o topladığı halde yine de bazen yetiştiremezdim!

Hazırladığım menü şöyleydi:
- Kısır
- Patatesli pay
- Böğürtlenli çikolata topları
- Cevizli kek
- İncirli dilimler

Ufuk’un ablasından getirdiği kek, Yaşar’ın getirdiği vişneli pasta ve Özlem'in patlattığı mısırlar da bunlara eklenince herşey fazlasıyla yetti. Sadece kısırı daha fazla yapmalıydım diye düşündüm, çünkü hamur işlerinin arasında bu tür salatalar çok güzel gidiyor gerçekten. Organik kepekli ince bulgur ve Vefa’nın leziz nar ekşisini kullandığım kısır benim de şimdiye kadar yaptıklarımın arasında en çok beğendiğim oldu.

Böğürtlenli çikolata topları menünün yıldızıydı, Burcu’nun güzel tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tariflere link verdim, cevizli kek zaten klasik bir tarifti, incirli dilimlerin tarifini ise paylaşmak istiyorum. Diğer tatlılar içinde benim damak tadıma en uygunu bu tarifti çünkü. Sanırım benim gibi baharatlı, kuru meyveli ve tok lezzetleri sevenlerin hoşuna gidecektir.

Evde bolca incirim vardı, annemin Aydın’dan getirdiklerinden.. Yemek çok fazla aklıma gelmiyor açıkçası, ama incirli bir tarif denemek söz konusu olunca akan sular duruyor. Hele zencefil ve tarçın da olursa fazla düşünmeye gerek kalmıyor:) Pişerken mutfaktan nefis kokuların geleceği kesinleşiyor çünkü... Tarif gazetelerin bir ara bolca verdiği tarif kitapçıklarının birinden. Göründüğünden çok daha az vakit alan, yapımı kolay bir tarif.

Malzemeler:

- 3 su bardağı un
- 150 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 adet yumurta
- ½ çay bardağı süt
- ½ çay kaşığı saf vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
İç malzemesi:
- 250 gr kuru incir
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 1 çay kaşığı zencefil
Üzerine:
- Pudra şekeri

Yapılışı:

1. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Kuru incirleri küçük küçük doğrayıp ufak bir tencereye alın, üzerine suyu, şekeri ve zencefili ekleyip orta ateşte kaynatın. Sık sık karıştırmayı unutmayın. İncirler yumuşadığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Unu derince bir kaba eleyin. Vanilya, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini ekleyip harmanlayın.

3. Ortasını havuz gibi açıp tereyağını, sütü ve yumurtayı ekleyin. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak, ama elinizden ayrılan bir kıvama gelene dek yoğurun. Ben hamurun tutmama ihtimaline karşı unun hepsini baştan eklemedim. Siz de aynı şekilde unu gerektikçe ekleyebilirsiniz.

4. Hamurunuz hazır olunca streç filme sarıp buzdolabında 15 dk dinlendirin. Daha sonra dinlenmiş hamuru tezgaha un serperek merdane yardımıyla açın. Dikdörtgen şeklinde, 1 cm kalınlığında bir hamur elde edin.

5. Hamurun ortasına iç malzemeyi yayıp rulo yapın. Rulonuzu dikkatle alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aktarın.

6. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.


İkinci sezonda ilkinden daha fazla bölüm olduğu için izlemeyi bitiremedik ama 5. bölümün finalinde hepimizin gülme krizine girmesi ve kolay çıkamaması son nokta oldu. Yeter deyip kapattık dvd’yi:) 2. bölümü tamamlamak ve 3. bölüme başlamak için dostlarımı en kısa sürede tekrar çağıracağım.

Yorum Gönder

 
Top