0


Hepimizin bildiği ve yaptığı tariflerden biri.. Fotoğrafları da pek iyi olmadığı için yer verip vermemek konusunda kararsızdım aslında, ama yiyenler tarafından oldukça beğenilince, bir de klasik mozaik tariflerine göre daha yumuşak (ıslak) bir dokuda olunca yazmaya karar verdim.

Buzluktan çıkarıldıktan 1 saat sonra dilimlendiğinde daha sert ve hafif buzlu dilimler elde edilebiliyor. Bence öylesi daha güzel.. Tamamen çözüldükten sonra ise dilimler yumuşuyor ve onlara çok nazik davranmanızı istiyorlar.

Çay-kahve yanında ikram edilebileceği gibi, tatlı niyetine de yenebilir. Pudingini ben çok beğendim, ama en güzeli içine konan portakal kabuklarının verdiği lezzet.. Bu ölçülerden 2 adet mozaik pasta elde ediliyor, yani yarım ölçü de yeterli olacaktır. Ya da benim yaptığım gibi tam ölçü yaparak birini buzluğa kaldırabilirsiniz, zor zamanlar için:)
Dr. Oetker tariflerinden biri..

Malzemeler:

- 6 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 25 gr kakao
- 1 lt yarım yağlı süt
- 350 gr kakaolu petibör
- 1 su bardağı irice kıyılmış ceviz içi
- 1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

1. Un, toz şeker ve kakaoyu derin bir tencereye koyun, iyice karıştırın. Üzerine sütü ekleyin, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın, 2-3 dk daha pişirip ocaktan alın.

2. Hazırladığınız pudingi biraz ılıması için 15-20 dk kadar bekletin. Arasıra karıştırın. Bu arada bisküvileri ufak parçalar halinde kırın.

3. Pudinge bisküvileri azar azar ekleyerek karıştırın. Cevizleri ve portakal kabuklarını da ekleyin, karıştırın.

4. Karışımı iki parça alüminyum folyo üzerine dökün, her ikisini de rulo yapın. (Tek bir rulo yaparsanız oldukça büyük olacaktır).

5. Hazırladığınız ruloları buzluğa kaldırın. Servisten 1,5 saat kadar önce dışarı çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.


Haftasonunuz güzel olsun!
Evinizde keyif yapın, mutfağa girin, yeni lezzetler deneyin.. Üşenmeyin hiç, sonrasında evinizi saran kokular sizi de evdekileri de mutlu edecek.. Güzel bir film izleyin mutlaka, ne zaman önce alıp kenara koyduğunuz dergileri karıştırın, yarım bıraktığınız kitapları okuyun, yeni bir kitaba başlayın..

Kapalı havalar daha bir eve çağırıyor sanki insanı.. Yağmurların tadını çıkarmak lazım.. O kadar özledik ki..

Yorum Gönder

 
Top