0

Bir pizza siparişi verirken her seferinde içimin gittiği, ama alacağım kaloriye kalori eklememek adına vazgeçtiğim, ancak salata söylediğim zaman yanına isteyebildiğim ve tadına doyamadığım elma dilim patatesler bunlar.. Evde de yapılabiliyorlar! Hem de dışarıda yediklerimizden bence çok daha güzel…

Patatesi bol nişastalı bir sebze olduğu için hayatıma sokmadığım günler geride kaldı. Kızartılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi olmayan, üstelik doyurucu olan bu çok sevdiğim sebzeyi artık istediğim kadar yiyorum. Ve en çok da bu şeklini seviyorum!

Tarifi Leziz dergisinin 2007 Temmuz sayısında buldum. Tijen ablacım tanıştırmıştı bu dergiyi bana, sevdiğim dergilerden biri oldu. Bu tarife, “evde davet” dosyasında -muhtemelen başlangıç olarak- yer vermişler. Denedim ve gerçekten çok beğendim. Baharatların ve sızma zeytinyağının verdiği tat muhteşem. İster başlangıç olarak, ister başka yemeklerin yanında, isterseniz benim sevdiğim gibi yoğurtla birlikte, ama mutlaka denemenizi öneririm.


Malzemeler:

- 1/2 kg elma dilimi patates
- 3 dal taze biberiye (ben kullanmadım)
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ½ çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı kekik (asıl tarifte 1-2 dal taze kekik)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Yapılışı:

1. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ya da bir borcamı güzelce yağlayın. Patatesleri soyup yıkayın ve elma dilimi şeklinde kesin. Bunun kolay yöntemi bir patatesi ortadan ikiye böldükten sonra her yarıyı uzunlamasına 3'e bölmek.

2. Patateslerinizi baharatlar, tuz ve zeytinyağı ile birlikte elinizle harmanlayın. Bütün malzemelerin patateslere bulanabilmesi için iyi harmanlamak şart.

3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Saate bakmadım ama umduğumdan çok daha kısa bir sürede piştiler. Sıcakken hemen servis yapın.

**********************************

Son zamanlarda komşu bloglardan denemeler yapıyor ama kiminin fotoğrafını çekmeyi unutuyorum. Bunlar arasında fotoğrafını çekmeyi başarabildiğim ikisini paylaşayım dedim. Biri sevgili Gastronot Bahar'ın mutfak kültürü atölyesinde denediği ceviz soslu peynirli mantı..
Tortellini İtalyanların ünlü makarnalarından biri... Epeydir denemek istiyor ama uygun tarif arıyordum ki Bahar'ın tarifiyle karşılaştım. Tortellini zaten şirkette vardı:) Bir paket dört peynirli Monder tortellini ile Bahar'ın tarifini denedim ve hiç abartmaksızın hayatımda yediğim en leziz makarnalardan biriyle tanıştım. Tortellininin içinde zaten peynir var, bir de makarnanın üzerinde eski kaşar olunca hem makarnaya hem peynire doyuyorsunuz.. Bahar'ın tarifi burada.

Bir deneme de sevgili Pastacı Burcu’nun böğürtlenli çikolata topları... Detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağım bir arkadaş toplantımız için hazırladım ve herkesten yoğun övgü aldı. Ben de herkese tarif dağıttım:) Siz de denemek isterseniz onun linki de burada. Özellikle bir yere giderken hediye olarak götürmek için ideal olduklarını düşünüyorum bu harika şeylerin.. Sunumları çok şık ve tadı damakta kalıyor gerçekten.
Güzel tarifleri için Bahar'a ve Burcu'ya çok teşekkür ederim!

Yorum Gönder

 
Top