0

He He . Yine unlu ve sütlü bir çorba. Siz benim tariflere falan bakmayın. Çorba ismini görünce sebzeyi haşlayın, un ve süt koyun gitsin. Ben de zaten farkli yapmiyorum . Bal kabağı çorbası hafif tatlımsı tadı ile -havuç çorbası gibi yani- ve safran sarısı rengi ile ( bu arada İnci Aral'ın bu kitabının okunması tavsiye edilir. ) çoookkk güzel bir çorba oldu.

Malzeme:
  • Doğranmış dilimlerden 4 adet kabak parçası( yaklaşık 200 gr )
  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 adat küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • tuz ve karabiber. Bulabilirseniz muskat
Yapılışı

  1. Bal kabağı parçalarını az su ile haşlayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp yağlar ile birlikte kavurun.
  3. Unu da katın ve kavurun 3 dakika kadar.
  4. Sonra 1 bardak su ve 1 bardak sütü ekleyip blendırı tencereye daldırın.
  5. 1 litre daha su ekleyip, tuzunu ve baharatını katın.
  6. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca kısık ateşte 10 dk. tutun.

Yorum Gönder

 
Top