0

Çok asil bir başlık attım değil mi?. Gören de bir şey sanacak. Aslında biz krepe akıtma deriz, eşimin yöresi cızlak der.
Aslı Fransızca olan bir başlığı kullanmak ne kadar doğru !!! Ama ben cızlak deseydim siz bulabilecekmiydiniz bu tarifi

Malzeme
Krep için:
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yumurta
  • Alabildiğince süt (Boza kıvamından daha ince bir kıvam olacak)

İçi için

  • Ispanağın yaprakları
  • 1 büyük soğan
  • tuz ve karabiber

Üstü için

  • Yaz ayı ise domates , biber ve kaşar
  • Kış ise domates suyu ve kaşar

Yapılışı

  1. Krep için tüm malzemeyi blandırdan geçirip pürüzsüz bir sıvı elde ediyoruz.
  2. Orta boy bir tavayı çok az yağlayarak, bir kepçe yardımı ile krep hamurunu döküp arkalı önlü kreplerimizi piriyoruz.
  3. Başka bir tavada soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda öldürmeyip bayıltıyoruz. Doğradığımız ıspanak yapraklarını da katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini katıyoruz.
  4. Kreplerin içine ıspanaklı harcımızı koyup , sarıyoruz. Üstüne kaşar parçası domates ve biberi bir kürdan yardımı ile tutturup fırında kaşar eriyene kadar tutuyoruz.
  5. Kış ise sardığımız krepin üstüne domates suyu sürüp, bir parça kaşarı kürdan ile tutturup fırında kaşar eriyene kadar tutuyoruz.

Yorum Gönder

 
Top