0

Ben imambayıldı yemeğini kızartmadan yapanlardanım. Bu yemek çok kısık ateşte çok uzun süre piştiği için bence (bu klavyede noktalı virgül yokkkk ) kızartma olarak yapılan patlıcan yemeklerinden ayırt edilmiyor.

Eşim patlıcan'ın kızartılmadan yapılan yemeklerini , bense kızartıldıktan sonra yapılan yemeklerini severim. Yalnız bu yemekte eşime katılıyorum ve gerçekten lezzet farkını ben pek ayırt edemiyorum. Bakın ayırt edilmiyor dedim. Daha on kere daha yazabilirim haberiniz olsun :)))

Son derece lezzetli tabii ki de sağlıklı. Patlıcanlı tarifler geliyor anacımmmm...

Malzemeler:
  • 6 adet patlıcan
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 adet biber
  • 4 -5 diş sarımsak
  • 3 adet büyük boy domates
  • 3 adet kesme şeker

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyup, karınlarına boydan boya bir yarık atıp tuzlu suda en az 30 dakika bekletiyoruz.
  2. Soğanları piyazlık, sarımsakları, biberleri ve maydanozları ince ince, domatesleri küp küp doğruyoruz. İçine tuzumuzu ve şekerimizi (tuz ve şeker niye bizim oluyorsa) de katıp elimizle bir güzel karıştırıyoruz.
  3. Bu harcı patlıcanların içine yerleştiriyoruz. Patıcanlar tabii ki de yayvan bir tencereye dizilmiş durumda. Harç fazla geldiyse tencerenin içine atın. Servis yaparken tekrar patlıcanların içine sokuşturabilirsiniz.
  4. Bir çay bardağı su ile birlikte çok kısık ateşte 1.5 - 2 saat pişirebilirsiniz. Piştikten sonra üstüne zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

 
Top