0


İsim nasıl ama. Bu yemek Meksika'dan ithalmiş, o yüzden ismi böyle :))
Eşimin özel tatlarından biri. Özellikle ben ve Ata evde olmayınca süperr şeyler yapar. Bunu Ata ile bana özel yaptı. Bizde bayıla bayıla yedik.
Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • Yufkaları ıslatmak için yarım bardak süt ve 1 kaşık yoğurttan oluşan karışım
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 adet biber (istenirse 1 adet büyük boy domates)
  • Üstüne koymak için sarımsaklı yoğurt
  • Sosu için domates salçası, tereyağ ve su
Yapılışı:
  1. Kıymayı çok az sıvıyağda en az 10 dakika kavuruyoruz. Üstüne ince ince doğranmış biberi ve soğanı koyup renkleri dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz. İsterseniz bu aşamadan sonra içine domates de koyun. Biraz daha pişirin. Eşim koymamamış.
  2. Yufkayı komple yayıyoruz. Bir kenarını yufkanın yarısına kadar katlıyoruz. Üstüne süt ve yoğurt karışımını koyuyoruz. İçine kıymalı harcımızı koyuyoruz. Yufkayı kare olacak şekilde katlıyoruz. Karenin bir kenarı bir karış kadar olacak.
  3. Yaptığımız bu gözlemeyi yanmaz tavada ama biraz sıvıyağ damlatarak önlü arkalı pişiriyoroz. Servis tabağına alıp küçük lokmalar halinde kesiyoruz. Üstüne önce sarımsaklı yoğudu döküyoruz. Sonra salçalı sostan. Daha sonra afiyetle yiyiyoruz.
  4. Salçalı sosu da şöyle yapıyoruz: Bir kaşık tereyağ, bir kaşık sıvıyağ eritip içinde 2 kaşık salçayı eziyoruz. Üstüne çok az su ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.

Yorum Gönder

 
Top