0


Benim balık için güveç kabım olmadığı için alabalığı borcamda yaptım. Oy oy oy . İyi ki de yapmışım. Evdeki herkes parmaklarını yedi. Hem çok kolay hem de çok lezzetli hem de son derece besleyici olan bu yemeği herkese tavsiye ediyorum. Bu vesile ile de herkese iyi bayramlar diliyorum.



Alabalık filetoları borcama sıraladım (4 yarım parça ) . Tereyağ ve zeytinyağı karışımını bir tavada erittim. İçine biberleri attım (rahat 10 tane falan vardır. ) Biberler hafifçe kavrulunca üstüne kabuklarını soyduğum ve küp küp doğradığım domatesleri (3 adet orta boy) de kattım. İçine 4-5 adet doğranmış sarımsakta attım. Tuzunu koydum. Domatesler kendisini salınca altını kapatıp balıkların üstüne döktüm. Hiç su koymadan 180 derecedeki fırına verdim. Yaklaşık 30 dakika sonra üstüne rendelenmiş kaşarları (1 tabak dolusu ) da serptim. 10 dakika daha tutup servis yaptım.

Yorum Gönder

 
Top