0

Bu yemeği ilk arkadaşım Pevin'in annesi Gürbüz teyze yaptığında yemiştim. Ellerine sağlık çok çok güzel olmuştu. Benim yaptığım tavuklu kapamada eşimin dediğine göre Gürbüz teyzenin ki kadar güzel olmada da güzel olmuş. :)) Tabii Gürbüz teyze tereyağı bol kullanıyor. Biz tereyağı pilavın içine sadece tadımlık koyuyoruz.
Bu yemekte aslında nohut yok. Eşim tavuğu haşlarken haşlama suyuna koymuştu. Ben de değerlendireyim dedim. Nohutları pilavın içine karıştırsaymışım daha iyi olurmuş. Biraz kurudular. Bir de Gürbüz teyze etleri bütün bütün koymuştu, ben parçalayarak pilavın üstünü kapatmaya çalıştım. Pilav kurumasın diye. Bunun için yorumum yok bence her ikise de olabilir.
Hem çok kolay hem de çok lezzetli bir yemeği herkese tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • Tavuk budu ve göğüs parçaları (5-6 tane)
  • 2 bardak pirinç
  • Tavuğu haşlamak için su
  • İstenirse yarım su bardağı nohut
  • 1 kaşık tereyağ, 1 kaşık sıvı yağ ve tuz

Yapılışı:

  1. Tavuk parçalarını düdüklü tencerede ister nohutlu, ister nohutsuz haşlıyoruz. İçine bir bütün küçük soğanda atabilirsiniz.
  2. Pirinci 20 dakika suda beklettikten sonra, süzüp yağda pilav yapar gibi kavuruyoruz.
  3. Kavurduğumuz pirinci borcama döküyoruz. Üstüne 4 bardak su koyuyoruz. (Ben fırında pişeceği için 1-2 oranında yaptım.)
  4. Üstüne tavuğu ister parçalayarak ister bütün bütün koyup 180 derecede pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sanıyorum 30 dakika.

Yorum Gönder

 
Top