0

Her ne kadar görüntüsü için güzel oldu diyemesemde çikolata sosu muhteşem oldu. Pastanın tadı süperdi tavsiye ederim herkese.

Malzemeler:

  • 1 adet hazır kakaolu pastaban (pasta tabanı)
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 kaşık dolusu nişasta
  • 4 kaşık dolusu kakao
  • 1 kilo süt
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 bardak şeker
  • yarım paket belki daha az beyaz çikolata
  • Keki ıslatmak için 1 bardak süt

Yapılışı:

  1. 2 katlı hazır keki ikiye ayırın ve her iki kekide süt ile ıslatın.
  2. 1 kilo sütün içine un, nişasta, kakaoyu katın, pürüssüz kıvama getirin ve içine şekeri katarak muhallebi kıvamında pişirin.
  3. İçine bitter çikolatayı parçalayarak katın ve en az 5 dakika mikserle çırpın.
  4. Islattığınız kekin ilk parçasını pasta tabağına koyun ve üstüne muhallebinin 1/3'ünü dökün. Sonra ikinci kek parçasını koyup üstüne kalan çikolatalı muhallebiyi dökün.
  5. Üstüne de benmari usulü erittiğiniz (ben mikrodalgada eritiveriyorum. Sakın başından ayrılmayın yoksa çabucak yanıyor. ) beyaz çikolatayı kaşıkla pastanın üstüne bölge bölge koyun. O bölge bölge koyduğunuz beyaz çikolatayı kürdan yardımı ile dağıtın. Ebruli görünümü yaratın. Benim yaratıcılığım üstte görüldüğü kadar işte :))

Yorum Gönder

 
Top