0
Sakızlı muhallebiyi eşimle birlikte çok severek tüketiriz.Bu sefer altına karemalize elma koydum ve bu şekilde bence çok daha lezzetli oldu.Her zaman yaa bunları birbirine karıştırma diyenler bile çok sevdi bu şekliyle muhallebiyi..



Karamelize Elma Tabanlı Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi İçin;

1 litre süt
3 yemek kaşığı un(1 bardaktan 2 parmak eksik)
1 su bardağı şeker
3 adet falım damla sakızlı sakız
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Karamelize Elma İçin;

4 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı karamel sos(arzuya göre)
2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz(koymayabilirsiniz)


Tenceremize süt un ve şekeri koyalım ve orta ateşte karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım.Sakızlarımızıda ilave edip sakızlar eriyene kadar arada karıştırararak muhallebimizi pişirelim.Altını kapattığımızda yağ ve vanilyayı ekleyip 2 dakika kadar çırpalım.

Teflon tavamıza minik doğradığımız elma ,şeker ve tereyağımızı koyup yüksek ateşte arada karıştırarak ve elmaların çok salmasına izin vermeden pişirelim.Altını kapatmaya yakın karamel sos,tarçın cevizi ilave edip biraz soğumaya bırakalım.

2 dakika çırpıp bıraktığımız sakızlı muhallebimizi mikserin yüksek devrinde yaklaşık 6-7 dakika daha çırpalım.

Kuplarımızın altına elmalarımızı koyduktan sonra muhallebimizide üzerine doldurup buzdolabında 2 saat kadar soğutup servise sunalım.
Afiyet Olsun....

Not:Yalancı tavuk göğsü ile damla sakızlı muhallebi ayrı şeylerdir ve damla sakızlı muhallebide un kavrulmaz.

Yorum Gönder

 
Top