0

Mercimeği daha önce milföyün ve fırın böreğinin içinde denemiştim.Bu seferkini paçanga gibi yağda kızarttım ve çıtır çıtır börek seven benim için fırında yapılan börek kadar güzel oldu...Fazlaca yapıp dondurucuyada koydum ve kızartacağım zaman 20 dakika önce dondurucudan çıkartıp o şekilde kızartıyorum...Yapacakların ellerine sağlık...


Mercimekli Börek


3 adet yufka

1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 kurusoğan

1 havuç

karabiber,tuz

Kızartmak İçin;

1 su bardağı sıvıyağ

Tavamıza sıvıyağ,küp doğranmış soğan ve rendelenmiş havucumuzu koyup biraz soteliyoruz.Daha sonra yeşil mercimek ve baharatlarını ilave edip bir kaç dakika sotelemeye devam edip ılınmaya bırakıyoruz. Bir yufkayı 8 parçaya bölüp geniş tarafına mercimekli harçtan koyup paçanga böreği sarar gibi sarıyoruz.(Dilersek 12 ye bölüp sigara böreği şeklide verebilirsiniz)

1 su bardağı sıvıyağı kızıdırıp böreklerimizi arkalı önlü iyice kızartıp kağıt havlu serili tabağa çıkarıp bir kaç dakika yağını çekmesini sağlayalım.Ilıkken servis yapalım.... Afiyet Olsun...

not:mercimekleri koymadan evvel yufkaya yağla karıştırılmış haşhaş ezmesi sürerseniz tadından yenmez :))

Yorum Gönder

 
Top