0
Patlıcanlı pilava niyet spagettiye kısmet olan patlıcanlı makarnamla geldim bugün :) Görüntüsü sanki musakkayı alıp spagettinin üzerine koymuş gibi oldu sanki ama tadını ben gerçekten çok beğendim ve 1 bardak ayranla akşam yemeğim oldu kendileri..Bir dahaki sefere kıymasız ,patlıcanlı domatesli peynirli deniyeceğim sabah sabah yutkunurmu insan şunu yazarken :)))Buyrun tarife...




Patlıcanlı Kıymalı Makarna



1 paket spagetti makarna(yada istediğiniz makarna)

1 tatlı kaşığı tuz,3 litre su

1 çorba kaşığı sıvıyağ



2 adet kemer patlıcan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram kıyma

3 adet domates

2 diş sarmısak

4-5 dal maydanoz

yarım çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz



Patlıcanları Kızartmak İçin;

1 su bardağı sıvıyağ



3 litre kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuz ve spagetti makarna koyulup makarnalar istenilen yumuşaklığa gelenne kadar pişirilir.(genelde her markanın pişme süresi faklıdır ,paket üzerine bakın bence) 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile makarnamızı çok ezmeden harmanlayalım.



Patlıcanlarımızı küçük küpler halinde doğrayıp kızgın sıvıyağda kızartalım ve kağıt havlu üzerine alıp yağının süzülmesini bekleyelim.Diğer tarafta 2 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayı ve ezilmiş sarmısakları biraz kavuralım.3 adet rendelenmiş domatesi tuz ve karabiberide ekleyip domatesler eriyene kadar pişirelim.Kızaran patlıcanları ve ince kıyılmış maydanozlarıda ekleyip altını kapatalım.



Servis sırasında patlıcanlı sosu makarnaya karıştırabileceğiniz gibi ,altına makarna koyup üzerine 2 kaşık patlıcanlı harç koyup servise sunalım.



Afiyet Olsun....



Yorum Gönder

 
Top