0

Enginarı şimdiye kadar hep zeytinyağlı şekli ile yapmış ve yemiş biri olarak neler kaçırdığımı şimdi şimdi anlıyorum.Mevsiminde alıp suyuyla beraber dondurucuya koyduğum enginarlarım aklma gelince geçen akşam bu sefer başka bir şey olsun diyerek salata yapmaya karar verdim.Özet geçecek olursam ben mayonez-hardal soslusuna eşim nar ekşili-zeytinyağlısına bayıldı.Siz de damak zevkinize göre azar azar yaparak enginara bir şans verin sofranızda.


Zeytinyağlı Enginar Salatası

3 adet enginar

1 adet minik patates

1 adet havuç

1 çay bardağı bezelye

yarım çay bardağı mısır

2 diş sarımsak

1,5 yemek kaşığı nar ekşisi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz 3 adet enginarı 2 su bardağı tuzlu ve limonlu suda 6-7 dakika haşlayıp soğutun.Patates ve havuçları minik küpler halinde doğrayın bezelyeyide karıştırarak 1 su bardağı su ile haşlayın. Bir kasede ezilmiş sarmısak,zeytinyağı,nar ekşisi ve tuzu iyice çırpın.Enginarları 1 enginarı 12 ye bölüp haşlanmış garnitür ve sos ile karıştırın.En üste mısır serpip servis yapın.


Afiyet Olsun..


Not:konserve garnitür kullanıyorsanız bu salatayı yapmak 8 dakikanızı alacaktır.



Hardallı-Mayonezli Enginar Salatası


3 adet enginar

1 kase haşlanmış ve küçük küp doğranmış havuç ve patates+bezelye

2 yemek kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı hardal

2 diş ezilmiş sarmısak

1 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt

yarım çay kaşığı tuz,bi kaç dal dereotu


Enginarları 2 su bardağı tuzlu ve limonlu suda 7-8 dakika haşlayalım.Bir kasede mayonez,hardal,sarmısak,tuz ve yoğurdu iyice çırpalım.


Enginarları küçük küpler halinde doğrayalım.Haşlanmış sebzeleride enginarlara ekleyelim.En son hardalı sos ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip iyice harmanlayıp servis tabağına alalım.


Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top