0
                                 
 Sevgili dostlarım))canlarım)) herkese sevgi, saygı ve selamlarımı  gönderiyorum ...Bayramdı seyrandı derken işten güçten başımı kaldırıp (birazda tembellikten:)yemeklerimi yayınlayamadım ...Neyse bu gün şöyle bir silkelendim... Baktım bloglar harıl harıl tarifler veriyor, kalk dedim kendi kendime, birikti tarifler...  Yayınla içli köftelerini ver tarifini :))))Burda kendimi gaza getiriyorum:))neyse işe koyulayım bariii...)))

                                       


GEREKLİ OLANLAR:
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı yarma bulguru
1 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
1/5 su bardağı ılık su(yoğururken su ilavesi gerekir.. gerektiği kadar kullanalım hamur neçok sert nede çok yumuşak olmayacak)
tuz
İÇ MALZEME:
500 gr ıspanak ayıklanıp,yıkanıp doğranmış                                          
500gr yağlı kıyma
2 adet iri boy küp doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağ (sıvı yağ olmaz)
karabiber,kırmızıbiber ,tuz
ÜZERİ İÇİN:
3yemek kaşığı tereyağı
2çay kaşığı kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım...Ispanağı yıkayıp doğrayalım. Kendi suyunda öldürüp suyunu ,iyice avcumuzun içinde sıkalım..                                                                                                                                                                                                                            
Diğer tarafta; kavuracağımız tavaya yağı,küp doğradığımız soğanları ve            kıymayı koyup iyice kavuralım kavurma işlemi sırasında ocağın altı hızlı açık olsun ki et sulanmadan kavrulsun.
Et ve soğanlar kavrulunca ıspanağıda içine koyalım tuz ve baharatları da ilave edip bir iki dak daha kavurup kenara alalım soğumaya bırakalım. (iç malzeme kullanılacağı zaman iyice soğumuş bütün yağı donmuş şekilde olmalı ).
Hamur yoğuracağımız  kabımıza yarma ve çiğköftelik bulguru karıştırıp tuzunuda ilave edip 1/5 su bardağı ılık suyu buglurların üzerine döküp 5 dk kadar şişmesini bekleyelim
Daha sonra hamuru iyice yoğuralım.... 5 dk kadar.... Hamur kuru olursa, bir kaseye su koyup ,elimizi batırarak yoğuralım.
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp içli köfte tekniğiyle açalım iç malzemeden bolca koyup ağzını avcumuzun içinde yuvarlayarak kapatalım.Tepsiye dizelim. Bütün hamur bittikten sonra ,büyük bir tencerede su kaynatalım köfteleri atmadan önce suyun içine tuz ve birkaç tane limontuzu koyalım (dağılmasın diye) içli köfteleri kaynayan suya atıp 15 dk kadar pişirelim...
Pişen köfteleri  süzgeçli kaşıkla servis tabağına alalım ... küçük yağ tavasında 3 kaşık tereyağını eritip kırmızıbiberide katıp içli köftelerimizin üzerine gezdirelim ....:)))))

NOT:         (resimde görünen bulgur.. eğer bunu bulamasanız  2 ölçü çiğ köftelik bulgura 1 ölçü un katarakta yapabilirsiniz                                                             

Yorum Gönder

 
Top