0
Düdüklü tencerem benim 3. elim diyebilirim.Eve geldiğimde et yemeklerini yarım saat ,zeytinyağlıları 10- 15 dakikada pişiriyorum(hazırlıklar dahil!) ve bana büyük kolaylık sağlıyor(evet zeytinyağlılarımıda düdüklüde pişiriyorum )



Fissler düdüklü tenceremin lastiği aşındığı için bir süre kullanamadım.O süre zarfında evde sürekli ızgara ve makarna -pilav şeklinde beslendik.Sonunda internetten sipariş verdim lastiği ancak kargoda gecikince gözümü karartıp bir tanede schafer marka aldım.Schafer tencere güvenli ve hızlı ancak açıkçası performansı fissler kadar iyi değil.Ayrıca yeni düdüklülerin buhar çıkışı olduğu için oldukça güvenlikliler patlar diye eve almamazlık yapmayın derim ben inanın çok rahat...


Bu kadar gevezeliği nedenmi yaptım.Çünkü inciklerim uzunca bir aradan sonra düdüklüme kavuşunca pişirdiğim ilk yemek.Deneyeceklere afiyet olsun...




SEBZELİ KUZU İNCİK

4adet kuzu incik
1 kurusoğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
7-8 adet kuru domates veya cherry domates
yarım çay kaşığı karabiber,tuz,kekik


İncklerimizi iyice yıkayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve küp doğranmış soğanlar ile düdüklü tenceremize alalım.Bir kaç dakika soteleyip domates salçası ve kuru domatesleri ilave edelim.2,5 su bardağı suyuda ilave edip tencerenin kapağını kapatalım ve 15-20 dakika pişirelim.

Havuç ve patatesleri iri iri doğrayalım.20 dakika sonunda tencereye ilave edelim.Tuz ve karabiberini de ilave edip 7-8 dakikada sebzeler ile pişirelim.

Pişme süresi sonunda kekik veya maydonoz ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun..

Not:Kuru domates veya cherry domates kullanmanın amacı tamamen görüntüdür.İsterseniz kullanmayın.Piştikten sonra inciklerinizi 200 derece ısılı fırında 15 dakika kadar fırınlayabilirsiniz.

Not:2:Süreler schfer tencere içindir.fissler ve tefalde bu süreleri daha kısa tutmanızı tavsiye ederim yoksa ezilmiş patatesleriniz olur:)

Yorum Gönder

 
Top