0
Mısır Ekmeği


Son bir kaç aydır mısır ekmeğine o kadar çok taktımki her hafta bir tepsi yapıp 3-4 gün boyunca yiyoruz.Bu tarifi tuz biber dergisi kasım sayısınada göndermiştim ,gerçekten çok başarılı....



Balığın yanı sıra çorbalarlada çok güzel gidiyor.Bu klasik tarifin içine dereotu ve peynir ekleyerekte denemenizi tavsiye ederim.Eminim çok daha fazla beğeneceksiniz. Hiç mısır ekmeği yapmadıysanız bence mutlaka deneyin....



MISIR EKMEĞİ (MİNİ BOY FIRIN TEPSİSİ)
3,5 su bardağı mısır unu (mümkünse az öğütülmüş has karadeniz unu)
1 bardak beyaz un
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su








Yumurta,süt ve zeytinyağı iyice çırpılır.İçerisine elenmiş mısır unu ve beyaz un,şeker kabartma tozu ve tuz ilave edilip kaşık yardımı ile karıştırılır.


1 su bardağı kaynamış ve yaklaşık 1 dakika dinlendirilmiş suyu karışıma ilave ederek koyu kek kıvamına gelene kadar karıştıralım.Dereotu ve peynir ilavesi yapacaksanız bu aşamada katın.İyice yağladığımız orta boy kare tepsiye dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişirelim.






Afiyet Olsun...




Yorum Gönder

 
Top