0


Çok lezzetli bir yemek oldu. Özellikle yazın taze fasulyeden bıkmış oğlum için iyi bir alternatif oldu. Deneyen herkese afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 1/2 kilo taze fasulye
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy domates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
  1. Pirinci ılık suya bastırın. Yaklaşık 20-30 dk. bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Dometesleride yemeklikden daha küçük küçük doğrayın. Soğanların üstüne atın yumuşayıp suyunu versinler.
  3. Taze fasulyeleri 2 parmak genişliğinde kesin. Domateslerin üstüne atın. 1 çay bardağıda su ekleyin çünkü taze fasulyelerin pişmesi lazım. Taze fasulyeler pişince üstüne pirincinizi ve 1'e 1 ölçüde kaynamış suyunuzu ekleyin. 1.5 su bardağı pirinç için 1.5 su bardağı su ekleyin yani. Pirinciniz suyunu çekene kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top