0

Valla bence palamut böyle daha güzel oluyor.
Tadı az olan balıkları tatlandırmak gerek diye düşünüyorum.O yüzden balıkları şekilden şekile sokuyorum

Malzemeler :

  • 1 büyük palamut balığı dilimlenmiş
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 sarımsak
  • 4-5 yeşil biber, 2 kırmızı biber
  • 2 orta boy domates
  • İstenirse kaşar da konulabilir.
Yapılışı:
  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Yapışmaz tencerede veya tavada, zeytinyağında renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Yemeklik doğradığımız yeşil biberleri de atıyoruz. Onları da kavuruyoruz.
  2. Dilimlenmiş balıkları küp küp doğruyoruz. Soğanların biberlerin üstüne atıyoruz. Bir iki çevirip ( balık şeklini kaybetmesin), üstlerine küp küp doğradığımız domatesleri de atıyoruz. Kalın kalın dilimlediğimiz biberleri de atıyoruz. Su katmıyoruz. Hem balıklar hem de domatesler zaten su veriyor. Sularını verip az biraz çekene kadar pişiriyoruz.Balık çabuk piştiği için yaklaşık 15 dakika da pişer.   

Yorum Gönder

 
Top