0


   Evet  dostlarım adını pratik maklube koydum ....Tavuk etini haşlamıştım ki farklı bir yemek  yapacaktım... Fakat  oğluşum, anne maklube yaparmısın dedi .Nasıl kırarım yavrumu...
Hemen dönüş yaptık maklubeye  ... Ama yardım edersen dedim.... Çünki çok geç olmuştu babamız gelmek üzereydi
Tamam dedi yavrum... Fazla bir malzeme koyamadık ,elimizde olanlarla yetindik...Sadece patates ve et oldu ama o kadar lezzetli oldu ki...Nedeni ise oğluşumun da elinin lezzetiydi sanırım:)) Patatesleri getirdi soydu doğradı yavrum.Salatayı yapmama da yardım etti daha ne olsun... Et hazır olduğu için de tahminen 20 dak da hazırdı  soframız
tarifimi işte....
GEREKLİ OLANLAR(bu ölçüler 4 kişilik)
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su  bardağı tavuk suyu
4 adet orta boy patates
1 paket baget (tavuk but)
HAZIRLANIŞI
Önce bagetleri haşlayıp, etlerini kemiklerinden ayırıp  kenara alalım... Pilav tavasına tereyağını koyup iyice yıkadığımız pirinçleri kavuralım 2,5 su bardağı et suyunu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiralim ...Patatesleri küp doğrayıp tuzlayalım ve kızartalım
Derin bir tencereye öce kızaran patatesleri,daha sonra etleri ve pişen pilavı koyup kalan yarım su bardağı et suyunu üzerine koyup 5 dk kısık ateşte biraz daha pişirip 10 dak dinlendikten sonra uygun bir tepsiye ters çevirelim istediğiniz bir salata türü ve yoğurtla servis edelim.


Yorum Gönder

 
Top